Polski

Amiga OCS

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
xandra Nie uwierzycie, a temat pewne jest z nosa, ale rany! Jak mi się podoba OCS, ta paleta, te barwy. Wiem, jestem stara, jestem graficzką, dla mnie to tylko CMYK i Pantone. Nie! Tak cholernie podobają mi się te barwy, że no nie mam pytań. Przechodzę kolejny raz Lotusa i nie no, każdy odcień cieszy mnie bardziej. Nie wiem czy umiecie to zrozumieć, ale dla mnie to naprawdę coś.

Image

Wy też tak macie, czy tylko mnie dziś naszło, że Amiga to najlepszy komputer ever?!?
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/amiga-ocs-t7655.html
2023-01-11T12:05:40+01:00
Nie uwierzycie, a temat pewne jest z nosa, ale rany! Jak mi się podoba OCS, ta paleta, te barwy. Wiem, jestem stara, jestem graficzką, dla mnie to tylko CMYK i Pantone. Nie! Tak cholernie podobają mi się te barwy, że no nie mam pytań. Przechodzę kolejny raz Lotusa i nie no, każdy odcień cieszy mnie bardziej. Nie wiem czy umiecie to zrozumieć, ale dla mnie to naprawdę coś.

Image

Wy też tak macie, czy tylko mnie dziś naszło, że Amiga to najlepszy komputer ever?!?

2023-01-11T12:43:52+01:00

Re: Amiga OCS

Duża jest różnica pomiędzy OCS, a ECS? Posiadają podobne układy z tego co spojrzałem Denis i Super Denise.

2023-01-11T13:17:34+01:00

Poza dodatkowymi kolorami to w sumie nie. ECS wyświetla 64 kolory, 32 i pociemnione wersje, ale raczej trudno szukać produkcji w tym.

2023-01-11T13:44:57+01:00

xandra wrote:Wy też tak macie, czy tylko mnie dziś naszło, że Amiga to najlepszy komputer ever?!?

Każdy na tym forum powinien to wiedzieć i mieć w sercu Amigę :haha: Niby w szafie walają się jakieś inne sprzęty, ale do Amigi wracam najmilej, najczęściej, chociażby nawet zagrać na exeku ;) ;)

2023-01-11T14:08:43+01:00

7 etap, na samym końcu się wywaliłam :/

Image

2023-01-11T16:34:26+01:00

Paleta jest 12 bitowa, a wszystko zależy kto jakie dobierze kolory w danej dostępnej rozdzielczości
Złe wybrane kolory popsują cały obraz.

2023-01-11T18:07:13+01:00

xandra wrote:Nie uwierzycie, a temat pewne jest z nosa, ale rany! Jak mi się podoba OCS, ta paleta, te barwy. Wiem, jestem stara, jestem graficzką, dla mnie to tylko CMYK i Pantone. Nie! Tak cholernie podobają mi się te barwy, że no nie mam pytań. Przechodzę kolejny raz Lotusa i nie no, każdy odcień cieszy mnie bardziej. Nie wiem czy umiecie to zrozumieć, ale dla mnie to naprawdę coś.

Xandra, tabletek zapomniałaś wziąć?? :mrgreen:

2023-01-12T01:14:40+01:00

Może, a może po prostu zobaczyłam to, czego nie dostrzegałam wcześniej? ;)

2023-01-12T01:28:11+01:00

xandra wrote:Wy też tak macie, czy tylko mnie dziś naszło, że Amiga to najlepszy komputer ever?!?

Jak dla mnie to nie sam komputer jest ważny, a raczej gry jakie na nim są, jeżeli to jest laptop i exeki to nawet lepiej niż amiga :)

Dzisiaj troszeczkę strategicznie no i ...
CELTIC LEGENDS.jpg

... z pozytywnym ładunkiem energii ;)
Pozytywny ładunek energii.jpg

2023-01-12T02:10:07+01:00

@Atalante Ja byłam z pieskiem czy bez pieska?

x:haha

2023-01-12T08:16:08+01:00

Sethurial wrote:

Jak dla mnie to nie sam komputer jest ważny, a raczej gry jakie na nim są, jeżeli to jest laptop i exeki to nawet lepiej niż amiga :)

Dzisiaj troszeczkę strategicznie no i ...
CELTIC LEGENDS.jpg

... z pozytywnym ładunkiem energii ;)
Pozytywny ładunek energii.jpg

Z tym Amigowym SF2 to pojechałeś, podziwiam cierpliwość.

Return to Pogaduszki wszelakie