Mam taki sam SPEEDLINK JOYSTICK AMIGA CLASSIX USB PC no prawie taki sam joystick tylko, ze w kolorze niebieskim. Przyssawki oderwałem od starego joysticka amigowego i przykleiłem bodajże superglue i trzyma do tej pory. Co do joysticka tej firmy to powiem, że trafiłem na felerny model, ponieważ czasami nie chce działać w jedna stronę i muszę go rozbierać aby ponownie chodził. Chociaż jak go rozebrałem z kilka miesięcy temu to chodzi nadal. Czasami jak wychylam drążek w prawo lub lewo to przy okazji włącza się kierunek dolny, jest to dosyć denerwujące w grach szczególnie platformowych. Do sprzętu komputerowego to mam niestety pecha bo co kupie to jest coś nie zawsze nie tak. Kiedyś w media markcie kupiłem joystkick pecetowy do symulatorów i skręcanie z jedną ze stron ni działało prawidłowo, więc go wyrzuciłem.
Wczoraj przyszła do mnie z allegro specjalna przelotka do podłączenia amigowego joysticka do pc i na szczęście działa. Tylko w grze Skeleton Krew po wyborze ilości graczy, kiedy chce wybrać daną postać, którą będę sterował nic się nie dzieje. Nie wiem może coś dobrze nie ustawiłem w emulatorze?
W sumie trochę żałuje, że okaleczyłem amigowy joystick. Wtedy nie wiedziałem, że istnieje takie coś jak przelotka wraz ze sterownikiem, która umożliwia podłączenie takiego joysticka do Peceta
No cóż człowiek całe życie uczy się na błędach a później umiera