Polski

Polecane sprzęty/sklepy czyli warto.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
xittam
Hardy wrote:Witam,

Natchniony nerwicą spowodowaną przez plastikowe badziewie, wpadłem na pomysł, aby innych przestrzec przed kupnem tego dziadostwa, stanowczo odradzam wszystkim kupno konsoli:

HARDY mnie zainspirował, by stworzyć temat biegunowo odległy od jego rozczarowań. Miałem okazję pobawić się kilkoma ORYGINALNYMI/OFICJALNYMI sprzętami z serii mini-retro-classic i śmiało mogę je polecić.

Numer 1 - Capcom Home Arcade
Image
Jestem szczerze zachwycony i zafascynowany tą maszynką, ale moje zboczenie wynika z czysto subiektywnej miłości do snk/capcom. Po raz pierwszy w historii można pograć legalnie na domowej kanapie w Alien vs Predator.

Numer 2 - Sega Genesis/Mega Drive Mini
Image

Kawał dobrej, solidnej roboty. W wersja mini posiada fajny ficzer w postaci ruchomych elementów jak w oryginale [klapka na karty, suwaki]. Ponadto baza gier jest przemyślana i zaspokoi każdego retro fana.

Numer 3 - Nintendo NES mini
Image
Przyzwoita jakość wykonania i 30 gier nes. Można używać padów z WII.

Numer 4 - Nintendo SNES mini
Image
Przyzwoita jakość wykonania i 20 gier snes.

Numer 5 - COMMODORE THE 64 MINI
Pisać nie trzeba :D

Numer 6 - Neo-Geo mini
Image
Byłem zachwycony konsolką i umieściłbym ją na liście z numerem 2, ale jest okrutnie mała i przez to niewygodna, a podpięcie jej do tv wywaliło kaszę z pikselami jak groch. Fajny sprzęcik z superowymi grami neo-geo/snk, ale trochę tandetnie wykonany.

Numer 7 - europejski PC Engine Core Grafx mini, amerykański TurboGrafx-16 mini i japoński PC Engine mini

Eeeeeeee......kolega z podstwówki mieszka w Dżaponii i ma PC Engine mini. Krzaki, krzaki i krzaki pozwoliły mi przez przypadek uruchomić Salamandera.

Numer 8 - Playstation Classic mini
Zmilczę tę porażkę na tle innych mini klasyków. Od biedy można w tekken 3 pograć albo dokupić CRACKHEAD PACK.

Numer 9 - Atari VCS
Premiera 2020 i pomimo nieciekawych opinii ciekaw jestem tego wynalazku.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/antygowniane-sprzety-sklepy-czyli-warto-t5260.html
2020-04-24T17:56:47+01:00
Hardy wrote:Witam,

Natchniony nerwicą spowodowaną przez plastikowe badziewie, wpadłem na pomysł, aby innych przestrzec przed kupnem tego dziadostwa, stanowczo odradzam wszystkim kupno konsoli:

HARDY mnie zainspirował, by stworzyć temat biegunowo odległy od jego rozczarowań. Miałem okazję pobawić się kilkoma ORYGINALNYMI/OFICJALNYMI sprzętami z serii mini-retro-classic i śmiało mogę je polecić.

Numer 1 - Capcom Home Arcade
Image
Jestem szczerze zachwycony i zafascynowany tą maszynką, ale moje zboczenie wynika z czysto subiektywnej miłości do snk/capcom. Po raz pierwszy w historii można pograć legalnie na domowej kanapie w Alien vs Predator.

Numer 2 - Sega Genesis/Mega Drive Mini
Image

Kawał dobrej, solidnej roboty. W wersja mini posiada fajny ficzer w postaci ruchomych elementów jak w oryginale [klapka na karty, suwaki]. Ponadto baza gier jest przemyślana i zaspokoi każdego retro fana.

Numer 3 - Nintendo NES mini
Image
Przyzwoita jakość wykonania i 30 gier nes. Można używać padów z WII.

Numer 4 - Nintendo SNES mini
Image
Przyzwoita jakość wykonania i 20 gier snes.

Numer 5 - COMMODORE THE 64 MINI
Pisać nie trzeba :D

Numer 6 - Neo-Geo mini
Image
Byłem zachwycony konsolką i umieściłbym ją na liście z numerem 2, ale jest okrutnie mała i przez to niewygodna, a podpięcie jej do tv wywaliło kaszę z pikselami jak groch. Fajny sprzęcik z superowymi grami neo-geo/snk, ale trochę tandetnie wykonany.

Numer 7 - europejski PC Engine Core Grafx mini, amerykański TurboGrafx-16 mini i japoński PC Engine mini

Eeeeeeee......kolega z podstwówki mieszka w Dżaponii i ma PC Engine mini. Krzaki, krzaki i krzaki pozwoliły mi przez przypadek uruchomić Salamandera.

Numer 8 - Playstation Classic mini
Zmilczę tę porażkę na tle innych mini klasyków. Od biedy można w tekken 3 pograć albo dokupić CRACKHEAD PACK.

Numer 9 - Atari VCS
Premiera 2020 i pomimo nieciekawych opinii ciekaw jestem tego wynalazku.

2020-04-24T19:51:22+01:00

Re: Polecane sprzęty/sklepy czyli warto.

W dniu dzisiejszym dokonałem zakupu w sklepie militarnym ZielonySklep (https://zielonysklep.pl) za pośrednictwem serwisu Allegro.
Sklep można na dzień dzisiejszy dodać do białej listy.
Był problem z realizacją zamówienia (braki magazynowe).
Sprzedawca jednak natychmiast napisał sam z siebie do mnie, przeprosił za zaistniałą sytuację i zaoferował mi w ramach przeprosin prezent - gadżet.

Dzisiaj odebrałem paczkę i zaciekawiony spojrzałem co to zapodał mi:
karta_przetrwania_1.jpg

karta_przetrwania_2.jpg

Jest to karta przetrwania, warta 15 zł.
Rzeczywiście bardzo przydatny gadżet, który włożymy do portfela.
Przeprosiny zostały zatem przyjęte.
:toast:

2020-04-24T20:07:35+01:00

Kocurek wrote:Jest to karta przetrwania,

Mam i w robocie używam. Wbrew pozorom dosyć z wytrzymałego materiału zrobione.

2020-07-30T22:08:41+01:00

Chciałbym pochwalić firmę Amica za wyprodukowanie w 1997 roku trwałej kuchni gazowej -- działa do dzisiaj.
kuchnia-amica.webp

2020-07-30T22:37:49+01:00

Chciałbym pochwalić Commodore za wyprodukowanie mojej Amigi. Firma się wykopyrtnęła, a sprzęt działa do dzisiaj :mrgreen: Tak doskonały komputer nie ustrzegł się jednak wad. Mianowicie jest wysoce uzależniający :mrgreen:

2020-09-14T03:34:24+01:00

Atalante wrote:Chciałbym pochwalić Commodore za wyprodukowanie mojej Amigi. Firma się wykopyrtnęła, a sprzęt działa do dzisiaj :mrgreen: Tak doskonały komputer nie ustrzegł się jednak wad. Mianowicie jest wysoce uzależniający :mrgreen:

:jezu:

POLECAM: BITUXX Hol sztywny z amortyzacją (sprężyna) udźwig do 3000kg Drążek holowniczy

https://allegro.pl/oferta/hol-sztywny-z ... 8478787428

Hol-sztywny-z-amortyzacja-3000kg-Drazek-holowniczy.webp

Hol-sztywny-z-amortyzacja-3000kg-Drazek-holowniczy-Numer-katalogowy-producenta-HD15739.webp

DRĄŻEK HOLOWNICZY Z AMORTYZACJĄ DO 3T UDZWIGU NOWOŚĆ!

OPIS:

Niezbędny dla każdego kierowcy praktyczny i łatwy w użyciu drążek z amortyzacją, który gwarantuje płynną jazdę podczas holowania. Dopuszczalne obciążenie 3t pozwoli na holowanie samochodów osobowych i większość dostawczych. Zapewnia bezpieczną odległość między pojazdami.

Dane techniczne:

Producent BITUXX
Długość 205cm
Waga 5,5kg
Udzwig 3t
Materiał stal
Średnica haku 14mm
Skład zestawu:

3-częściowy hol/drążek
czerwona torba do przechowywania drążka
Sprzedaż wyłącznie wysyłkowa.

159 zł z darmową wysyłką jak posiada się Allegro Smart.

Wczoraj był debiut... sprawdził się - wytrzymał nawet głupawkę holującego mnie kolegi, który dla jaj zaczął jeździć od lewej do prawej testując przy okazji, czy hol to wytrzyma.
Montaż łatwy, czułem się jak Hitman składający walizkową snajperkę.

Przy takiej jeździe jaką zafundował mi kolega, gdybym użył zwykłej linki holowniczej na 90% byłaby w strzępach. :roll:

UWAGA: widziałem oferty słabszej odmiany drążka z udźwigiem do 2000kg (2T) -- osobiście uważam, że warto dopłacić do wersji 3000kg (3T) :-)

2020-09-17T12:56:17+01:00

Miałem kiedyś podobne doznania jak maluch mi zdechł w połowie drogi do domu.... Kolega mnie holował na zwykłej lince. 120km/h.... Po ciemku.... Ja bez świateł.... Cud, że nie osiwiałem :mrgreen: To była największa prędkość jaką mój maluch osiągnął :mrgreen:

2021-04-26T01:40:39+01:00

Nokia 800 Though warta zainteresowania - moja recenzja:
pogaduszki/nokia-800-though-recenzja-klasycznego-pancernego-telefonu-t5934.html

Masz problem z psami, kotami? Polecam solarny odstraszacz ultrasoniczny:
recenzje/recenzja-parkside-solarny-odstraszacz-zwierzat-ptus-t6245.html :tuptup1:

2021-08-03T17:36:16+01:00

Super console x pro . RETRO sprzęcik emuluje systemy : Commodore 64 , Amiga 500 , 1200 , ZX Spectrum , Atari , Amstrad , Arcade , Mame , Dreamcast , Sega , Nes , Snes , Ps1 , Psp , N64 . Na karcie sd 50000 tytułów . Część oczywiście się powtarza , ale mimo to jest to raj dla retromaniaków . Koszt to około 500zł zależnie od modelu i sklepu . Takie rzeczy tylku u Chińczyka na Aliexpress .

2021-11-25T01:33:36+01:00

Polecam ciekawe kable USB-C / MicroUSB-C:

Baseus CATSK-01 (1metr)/ Baseus CAMKLF-B91 (2metry) - kabel microUSB, bez wyświetlacza poboru prądu, za to to pierwszy kabel jaki miałem okazję widzieć na oczy, który możemy podpiąć dwustronnie - do kompletu brakowało, żeby duży wtyk USB też był dwustronny:
Baseus-CAMKLF-B91-dwustrony-kabel-microUSB.jpg

Następny kabel to kabel USB-C z eleganckim wyświetlaczem, który dyskretnie pokazuje ile aktualnie Wat przesyłane jest po kablu.
Z początku krzywiłem się, po co mi taki kabel ze zbędnymi bajerami i chińskimi świecidełkami.
Ostatecznie zostałem miło zaskoczony - kolor wyświetlacza nie jest jaskrawy ani w żaden sposób oczojebny - a fajną opcją jest móc widzieć / kontrolować wizualnie ile prądu przechodzi przez kabel.

Baseus CATSK-01 (1metr)
Baseus CATSK-A01 (2metry)
Baseus CATSK-01-usb-c-wyswietlacz-poboru-pradu.jpg

Baseus CATSK-01-opis-aukcji.webp

Jak spodobał się nam wyświetlacz z poborem prądu - możemy rozważyć jeszcze zaopatrzenie się na przyszłość w kabel USB-C USB-C 100W PowerDelivery:
CATSK-C01 (2metry)

Gdyby ktoś pytał co mnie naszła ochota na kable odpowiadam:
okazało się, że mam w domu liche kable, na których nie chciał mi śmigać ADB (Android Debug Bridge) - soft służący do programowania urządzeń na bazie androida.
Kopałem po sklepach próbując rozgryźć jaki kabel zapewni mi najlepszą jakość i ostatecznie okazało się, że mogę polegać na Baseusie. Czuć jakość, oplot i bajery - za rozsądne pieniądze.

2021-11-25T10:44:49+01:00

Miałem kilka rzeczy tej firmy. Kupowałem również do pracy. Mam jak najbardziej pozytywne odczucia.

Return to Pogaduszki wszelakie