Hardy wrote:Witam,
Natchniony nerwicą spowodowaną przez plastikowe badziewie, wpadłem na pomysł, aby innych przestrzec przed kupnem tego dziadostwa, stanowczo odradzam wszystkim kupno konsoli:
HARDY mnie zainspirował, by stworzyć temat biegunowo odległy od jego rozczarowań. Miałem okazję pobawić się kilkoma ORYGINALNYMI/OFICJALNYMI sprzętami z serii mini-retro-classic i śmiało mogę je polecić.
Numer 1 - Capcom Home Arcade

Jestem szczerze zachwycony i zafascynowany tą maszynką, ale moje zboczenie wynika z czysto subiektywnej miłości do snk/capcom. Po raz pierwszy w historii można pograć legalnie na domowej kanapie w Alien vs Predator.
Numer 2 - Sega Genesis/Mega Drive Mini

Kawał dobrej, solidnej roboty. W wersja mini posiada fajny ficzer w postaci ruchomych elementów jak w oryginale [klapka na karty, suwaki]. Ponadto baza gier jest przemyślana i zaspokoi każdego retro fana.
Numer 3 - Nintendo NES mini
Przyzwoita jakość wykonania i 30 gier nes. Można używać padów z WII.
Numer 4 - Nintendo SNES mini

Przyzwoita jakość wykonania i 20 gier snes.
Numer 5 - COMMODORE THE 64 MINI
Pisać nie trzeba
Numer 6 - Neo-Geo mini

Byłem zachwycony konsolką i umieściłbym ją na liście z numerem 2, ale jest okrutnie mała i przez to niewygodna, a podpięcie jej do tv wywaliło kaszę z pikselami jak groch. Fajny sprzęcik z superowymi grami neo-geo/snk, ale trochę tandetnie wykonany.
Numer 7 - europejski PC Engine Core Grafx mini, amerykański TurboGrafx-16 mini i japoński PC Engine mini
Eeeeeeee......kolega z podstwówki mieszka w Dżaponii i ma PC Engine mini. Krzaki, krzaki i krzaki pozwoliły mi przez przypadek uruchomić Salamandera.
Numer 8 - Playstation Classic mini
Zmilczę tę porażkę na tle innych mini klasyków. Od biedy można w tekken 3 pograć albo dokupić CRACKHEAD PACK.
Numer 9 - Atari VCS
Premiera 2020 i pomimo nieciekawych opinii ciekaw jestem tego wynalazku.