Polski

Apfel, marka jakości...

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Shoonay Ty ni, ale fanboje napewno... :hee:

A potym już bydzie za póżno żeby znolyźć kibel bo nawet mapa wywiedzie we pole...
http://applefobia.blox.pl/2012/09/Jak-t ... Apple.html
Page 3 of 8 8 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/apfel-marka-t698.html
2012-09-25T18:17:30+01:00

Re: Apfel, marka jakości...

Ty ni, ale fanboje napewno... :hee:

A potym już bydzie za póżno żeby znolyźć kibel bo nawet mapa wywiedzie we pole...
http://applefobia.blox.pl/2012/09/Jak-t ... Apple.html

2012-09-26T07:11:15+01:00

Powiem jak to wyglądało u nas w firmie. Od początku tego roku zajęliśmy się również sprzedażą apple'a i innych high endowych telefonów i tabletów. No i w gruncie rzeczy zaczęliśmy się tematem interesować. Jest u nas jeden fanboy apple, który za wszelką cenę chce mieć wszystkie produkty apple'a, na jego koncie jest Ipad 2 32gb 3g, Iphone 4s 16gb, Mac Book Air - Teraz planuję kupić Iphone 5. Przed premierą ustawił sobie na pulpicie nawet tapete z dniem premiery. No i wracając do tematu - Przed premierą 5tki zamarła sprzedaż 4s, więc czekaliśmy na premierę piątki i byliśmy ciekawi co będzie w sobie miała i jak rynek na to zareaguję, czy nadal będzie zapotrzebowanie na 4 i 4s czy wszyscy będą chcieli 5. Podczas premiery prawie wszyscy z nas stwierdzili, że apple nie pokazał nic nowego jak dotychczas, zero innowacji, praktycznie to samo co Samsung Galaxy S3 albo mniej - kwestia gustu. Przychodzimy do pracy no i mówimy fanboyowi: "Łukasz no i coś blado wypadł ten iph5 miałbyć najlepszy telefon a tu co?" Odpowiedział "spierdalaj i tak kupię". .... Zapał ostygł, wczoraj zainstalowałem sobie ios6 na mojej czwórce i....mocno się zdziwiłem. Miały być jakieś zmiany trelemorele - hmm początkowo nie zauważyłem nic, później "gdzie jest YT i co to za gówniane mapy które nie mogą mi wskazać nawet mojego adresu domowego". Krótko mówiąc jestem lekko zawiedziony nowym systemem, i spodziewałem się dużo więcej po Iphone 5, ja osobiście nie mam zamiaru przesiadać się na piątkę (chyba że natrafi mi się podobna okazja jak z czwórką). Co do fanboya, to on jednak dalej twierdzi, że te mapy są zajebiste, ale chyba sam przeczy sobie, i wydaje mi się że jego zapał zakupu 5tki lekko zmalał. Zobaczymy :) Teraz czekam na jakąś aktualizację iOs 6 - podobno mają poprawić mapy ;]

2012-09-26T11:47:31+01:00

fanboj = szón ?? :D:D :lol2: :-E

a tak poważnie, mam koleżankę która jest również fanbojką appfla, ostatnio dziewczyna miała problem gdyż zepsuł jej się odtwarzacz MP3 - oczywiście apfla, więc poszliśmy do media w celu nabycia nowego. Gdy zobaczyłem ceny :olaboga: :olaboga: tych MP3 to usiadłem (dobrze że cały czas siedzę na wózku), no mówiąc krótko za mniej niż 400 zł nie kupisz, podczas gdy odtwarzacze Creative'a są o połowę tańsze, więc mówię :
asia weź sobie creativa jest tańszy, oczywiście ona że apfle są lepsze, bo mają lepszy dźwięk itp.
wiec porównaliśmy - nie było żadnej różnicy !
oczywiście nie dała się przekonać :mur: :mur: ale ta sytuacja pokazuje jak ludzie są zaślepieni marką, jakie pranie mózgu robi reklama marki
więc szón słusznie wyśmiewa apfla w tym temacie :D

ps. porównałem nawet jakoś dźwięku mojego 6 letniego odtwarzacza Creative z nowymi modelami, i może jestem głuchy, ale po za fajnymi wyświetlaczami (w moim jest monochromowy) nie ma skoku w jakości dźwięku.

-- 26 Wrz 2012, 12:47 --

roki76 wrote:Ych, Dejcie se po gryzie apfla. Jo dzisio jak byda w robocie to sie gryzna apfla za wasze zdrowi, w kóncu apfel mo wiela witamin........... :lol2:

ależ roki, ja uwielbiam te dyskusje z szónem :D

2012-09-26T15:58:51+01:00

tauri5 wrote:oczywiście ona że apfle są lepsze, bo mają lepszy dźwięk itp.
LOL, tak, typowy "argument" znawców tematu. Pomijając już mój test udowadniający że bez programów do sprawdzania pasma 99.999% ludzi nie słyszy różnicy, to qzwa co oni sobie myślą, że Apfle są na jakiejś kosmicznej technologii oparte niedostepnej na ziemi? Na serio nikt się nie kapnie że to jest dokładnie ten sam sprzęt który od lat można kupić? :-E
Już nawet nie ma co wspominać o audiofilach którzy specjalne kable za kilkanaście tysięcy kupują czy nawet meble "o lepszej akustyce"...

tauri5 wrote:ależ roki, ja uwielbiam te dyskusje z szónem :D
Qzwa, czy to znaczy że... jesteś moim fanbojem? :-E
Czekaj no tylko, ide zakładać religie, zrekrutuj jeszcze kogoś. :mrgreen:

2012-09-26T16:06:56+01:00

Już nie musisz, co niektórzy już śpiewają o tobie.

:lol2:

2012-09-26T16:08:54+01:00

Image

Dobra, to rezygnuje. :-E

2012-09-26T20:17:44+01:00

Chciałbym jeszcze dodać że nie jestem fanboyem jabłka, ale z mojego iPhone 4 jestem zadowolony. Ale wcześniej zanim go miałem też uważałem że to droga zabawka i po co to komu ale doceniłem jak zacząłem używać. To jest mój pierwszy smartfon i nadal nie wiem i nie rozumiem po co iTunes iCloud itp tak jakby nie można było dać normalnego eksploratora plików i sobie je kopiować. Po za tym jest ok, nie wiesza się jak Htc mojej laski i jak S II kolegi, wygodny i szybki , ale ich ceny i udziwnienia są bezsensu.
Co do iPod'ow z Apple to kompletnie tego nie rozumiem, zwykły odtwarzacz mp4 z logiem jabłka - no ale szpan jest. Może jest trwalsze? Nie wiem. iPhone w stosunku do sii czy siii wydaje się solidniejszy w dotyku, nie wiem jak z tymi mp4.

2012-09-26T20:30:40+01:00

tak, chodzi o szpan, a o co niby innego ??

-- 26 Wrz 2012, 21:30 --

Shoonay wrote:
tauri5 wrote:ależ roki, ja uwielbiam te dyskusje z szónem :D
Qzwa, czy to znaczy że... jesteś moim fanbojem? :-E
Czekaj no tylko, ide zakładać religie, zrekrutuj jeszcze kogoś. :mrgreen:

:-E dobre :D

2012-09-27T12:27:43+01:00

Nareszcie ktoś wykorzystał ajajajfóna zgodnie z przeznaczeniem. :lol2:

2012-09-27T13:27:43+01:00

Ciekawe co mają testy palenia laserem i latarką do funkcjonalności?! tak samo iPhone 5 jak i Samsung Galaxy SIII się zjara a mimo iż SIII ma więcej funkcji i jest lepsiejszy. [[ to nie posiada pola integracji materiału i pola siłowego do odbijania lasera xD ]] {Ja dalej mam apfel ifon 3gs ]:-> }

2012-09-27T14:16:30+01:00

ale czegoś tu nie kumam :huh: :huh:
wytrzymał przypalanie laserem a zabiła go .. LATARKA !!

2012-09-27T14:47:19+01:00

Raz że nie wytrzymał, bo w tym miejscu pojawiło się spore wypalone kółko, dwa: te lasery miały po 1W każdy i wiązką skupioną, trzy: to była 100W latarka laserowa która jest w stanie podpalić papier.

Polecam zapoznać się z http://www.wickedlasers.com/arctic oraz http://www.wickedlasers.com/torch

2012-09-27T16:18:17+01:00

Jak Shoonay wie, też "dałem się nabrać", że to zwykła latarka

2012-09-27T16:31:36+01:00

:D
szón kupisz mi taką latarkę ?? :tuptup:

-- 27 Wrz 2012, 17:31 --

Shoonay wrote:Raz że nie wytrzymał, bo w tym miejscu pojawiło się spore wypalone kółk

mówiąc wytrzymał miałem na myśli że przeżył :P - nie czepiaj się :)

2012-09-27T19:02:39+01:00

tauri5 wrote:szón kupisz mi taką latarkę ?? :tuptup:
Jak Apfel je zacznie robić, bo teraz zdecydowanie zbyt długo bateria trzyma.

2012-09-27T21:06:37+01:00

Apfel ma elegancki patent na przedłużenie czasu działania baterii, już widzę te reklamy: Chcesz wysłać smsa przebiegnij 3 km, co tam esemes przebiegnij 100 km a będziesz mógł rozmawiać 5 minut!! :-E

2012-09-27T21:13:23+01:00

Na rynku amerykańskim to się sprzeda, po prostu Apfel będzie wynajmować osobistych sportowców którzy będą pakować za ciebie. Coś jak farm-boty w D3 :lol2:

2012-10-04T11:51:33+01:00

Image

2012-10-04T13:33:34+01:00

roki76 wrote:Już nie musisz, co niektórzy już śpiewają o tobie.

Roki, to teraz ten hymn się będzie śpiewało przy ognisku na przyszłych zlotach? :-E

2012-10-04T13:59:27+01:00

To już wiem dlaczego nie ma nikogo chętnego na przyszłe zloty...

Return to Pogaduszki wszelakie