AQQ jednak będzie płatne
W abonamencie znajduje się 10 postów miesięcznie. Powyżej - płatne 0,2zł od sztuki.
Re: AQQ jednak będzie płatne
Szkoda, jednak po części rozumiem co twórca chciał nam przekazać - wszystko sprowadza się do kasy i sponsoringu - mam czas by na spokojnie to przemyśleć - z jednej strony 20 zł na rok to pikuś przy innych wydatkach - jednak twórca biorąc opłatę na rozwój musi bardzo uważnie wsłuchiwać się w życzenia użytkowników - jego sponsorów - ja jeżeli miałbym zostać na AQQ w nowej odsłonie, chciałbym aby twórca pomyślał o systemie LINUX.
Bardzo ładnie napisałeś kolego, ale problem jest jeszcze inny.
Dasz 20zł, ale i tak Twoje konto AQQ przestanie istnieć - twórca nie planuje utrzymywać dotychczasowych kont.
Dasz 20zł, ale i tak Twoje konto AQQ przestanie istnieć - twórca nie planuje utrzymywać dotychczasowych kont.
Dobra, koniec żartów.
AQQ stało się płatne, więc zapraszam do pobrania wersji 2.4.6.10 - która działa wyśmienicie.
Załącznik zaraz pojawi się w poście #1.
Banner Killer produkcji olesia dostępny jest na PW.
Rozpatrujemy z olesiem możliwość udostępnienia bezpłatnie płatnej wersji dla użytkowników TC
[EDIT]
Wracając do najnowszej odsłony AQQ.
Analizując program zauważyłem, że pod kątem bezpieczeństwa prezentuje się fatalnie.
Otóż w ramach sprawdzania licencji program wysyła w postaci JAWNEJ nasz "login" i "hasło" na serwer AQQ.
I to jeszcze po zwykłym http
Dokładnie dane wysyłane są tutaj:
Takie rzeczy nie mają miejsca w starej wersji.
[EDIT2]
Postanowiłem zgłosić to na niebezpiecznika:
AQQ stało się płatne, więc zapraszam do pobrania wersji 2.4.6.10 - która działa wyśmienicie.
Załącznik zaraz pojawi się w poście #1.
Banner Killer produkcji olesia dostępny jest na PW.
Rozpatrujemy z olesiem możliwość udostępnienia bezpłatnie płatnej wersji dla użytkowników TC

[EDIT]
Wracając do najnowszej odsłony AQQ.
Analizując program zauważyłem, że pod kątem bezpieczeństwa prezentuje się fatalnie.
Otóż w ramach sprawdzania licencji program wysyła w postaci JAWNEJ nasz "login" i "hasło" na serwer AQQ.
I to jeszcze po zwykłym http

Dokładnie dane wysyłane są tutaj:
Code: Select all
http://mp.org.pl/aqq/scripts/auth.php
Takie rzeczy nie mają miejsca w starej wersji.
[EDIT2]
Postanowiłem zgłosić to na niebezpiecznika:
Witam,
analizując zabezpieczenie najnowszej wersji AQQ, która stała się płatna zaniepokoił mnie fakt, że pod adres:
http://mp.org.pl/aqq/scripts/auth.php
po zwykłym http wysyłane jest m.in. nasze hasło w postaci jawnej.
W starej wersji 2.4.6.10 takiego numeru nie ma
Nie analizowałem nowszych wersji, ale należy mieć świadomość, że hasła do profili siedzą w pamięci odszyfrowanym tekstem. Natomiast samo hasło do GG jest bardzo słabo chronione i "szyfrowane" w sposób, który można łatwo odwrócić nawet stronami online. I podejrzewam, ze na niebezpieczniku nie zrobisz wrażenia. Skoro takie uchybienia znane do tej pory, nie skutkowały wpisem u nich na stronie.
Pewnie tak, ale napisałem 

Nieźle Antek
Odpowiedzieli Ci już coś w tej sprawie ? Może zamiast do Niebezpiecznika trzeba było skierować pytanie do autora - czemu wersja bezpłatna jest bezpieczniejsza od płatnej 

Tak jak przewidział olesio - cisza. Jednak swój obywatelski obowiązek spełniłem - reszta mało mnie interesuje, bo zrobiłem póki downgrade 

Jak tam, AQQ w najnowszej odsłonie nadal jest płatne, czy autor poszedł po rozum do głowy?
Niemniej zachęcam gorąco do używania komunikatora - dzisiaj zdecydowałem się podczepić konto Facebook no i moi znajomi, którzy zrezygnowali z GG wreszcie są dostępni, a ja nie odczuwam różnicy - ot nie ma po prostu numerka.
Krótki poradnik jak korzystać z FB na AQQ (działa jak siema w darmowej wersji 2.4.6.10, dostępnej do pobrania w poście #1):
http://www.komputerswiat.pl/poradniki/p ... torze.aspx
I prawda jest taka, że lepiej mieć odpalony multikomunikator w tle, który żre tylko ~70MB Ramu, ale w jednym oknie mamy wygodny dostęp do userów na Jabberze/GG/FB/Skype niż odpalonej przeglądarce, która po pewnym czasie spokojnie zeżre 1GB Ramu - zwłaszcza jak na jednej z zakładek pojawi się flash
Niemniej zachęcam gorąco do używania komunikatora - dzisiaj zdecydowałem się podczepić konto Facebook no i moi znajomi, którzy zrezygnowali z GG wreszcie są dostępni, a ja nie odczuwam różnicy - ot nie ma po prostu numerka.
Krótki poradnik jak korzystać z FB na AQQ (działa jak siema w darmowej wersji 2.4.6.10, dostępnej do pobrania w poście #1):
http://www.komputerswiat.pl/poradniki/p ... torze.aspx
I prawda jest taka, że lepiej mieć odpalony multikomunikator w tle, który żre tylko ~70MB Ramu, ale w jednym oknie mamy wygodny dostęp do userów na Jabberze/GG/FB/Skype niż odpalonej przeglądarce, która po pewnym czasie spokojnie zeżre 1GB Ramu - zwłaszcza jak na jednej z zakładek pojawi się flash

Sorry, ale śmiech na sali 
Płatny komunikator umrze śmiercią naturalną.
Ktoś ogarnięty szybko tą sytuację wykorzysta i szybko powstanie jakieś darmowe, alternatywne aqq.
Płatny komunikator umrze śmiercią naturalną.
Ktoś ogarnięty szybko tą sytuację wykorzysta i szybko powstanie jakieś darmowe, alternatywne aqq.
Ot nieco skomplikowany w konfiguracji, ale darmowy WTW. Od kilku miesięcy go używam i swoje podstawowo zadanie spełnia wyśmienicie.
A przy okazji, musiałbym zgłosić błąd forum. Odkąd przesiadłem się na WTW, forumowy wskaźnik GG ciągle pokazuje że jestem niedostępny choć gdy jestem obecny, to mam go ustawiony na "Dostępny"

A przy okazji, musiałbym zgłosić błąd forum. Odkąd przesiadłem się na WTW, forumowy wskaźnik GG ciągle pokazuje że jestem niedostępny choć gdy jestem obecny, to mam go ustawiony na "Dostępny"

Mi tam odpowiada AQQ - WTW nie kupił mnie.
Oczywiście AQQ z całym szacunkiem do autora - nie zasługuje u mnie na dotowanie.
Pewnie dlatego, że żyjemy w takich czasach, że każdą złotówkę musimy oglądać dwa razy zanim się zainwestuję.
Mimo tego tak lubię AQQ, że używam po prostu ostatniej, darmowej, starszej wersji.
Ostatnio zauważyłem, że na GG coraz mniej osób zagląda, więc skorzystałem z opcji dołączenia konta Facebook i już ludziki się zaludniły dawno niewidziani.
Co za szczęście, że ten bajer FB został dodany jeszcze w darmowej wersji - i to nie w postaci wtyczki, a natywnej opcji.
Przyglądałem się jednak płatnej wersji AQQ i z tego co widzę nie powinno dużo kłopotu przygotowanie cracka.
Autentykacja ze sprawdzeniem abonamentu przebiega w sposób jawny i w łatwy sposób można program oszukać, aby myślał, że mamy wykupiony abonament.
Sugerowałem olesiowi, aby przygotował cracka na podstawie mojego audytu, ale nie był ostatecznie zainteresowany z powodu braku czasu, więc tylko stwierdził, że nie ma sensu kombinować i mogę używać starszej wersji.
Z racji tego, że nie jestem taki dobry w tworzeniu cracków na Windows jak olesio postanowiłem odpuścić temat
Oczywiście AQQ z całym szacunkiem do autora - nie zasługuje u mnie na dotowanie.
Pewnie dlatego, że żyjemy w takich czasach, że każdą złotówkę musimy oglądać dwa razy zanim się zainwestuję.
Mimo tego tak lubię AQQ, że używam po prostu ostatniej, darmowej, starszej wersji.
Ostatnio zauważyłem, że na GG coraz mniej osób zagląda, więc skorzystałem z opcji dołączenia konta Facebook i już ludziki się zaludniły dawno niewidziani.
Co za szczęście, że ten bajer FB został dodany jeszcze w darmowej wersji - i to nie w postaci wtyczki, a natywnej opcji.
Przyglądałem się jednak płatnej wersji AQQ i z tego co widzę nie powinno dużo kłopotu przygotowanie cracka.
Autentykacja ze sprawdzeniem abonamentu przebiega w sposób jawny i w łatwy sposób można program oszukać, aby myślał, że mamy wykupiony abonament.
Sugerowałem olesiowi, aby przygotował cracka na podstawie mojego audytu, ale nie był ostatecznie zainteresowany z powodu braku czasu, więc tylko stwierdził, że nie ma sensu kombinować i mogę używać starszej wersji.
Z racji tego, że nie jestem taki dobry w tworzeniu cracków na Windows jak olesio postanowiłem odpuścić temat