Link od roksa:
Przyszłość komunikatora AQQ została już wyjaśniona. Ziściły się najgorsze obawy użytkowników i wraz z wydaniem najnowszej wersji komunikatora, 2.5, Oconnel poinformował o wprowadzeniu opłat. Abonament za korzystanie z AQQ zostanie wprowadzony 3 kwietnia.
Jeśli chodzi o serwer aqq.eu, na którym sporo użytkowników ma konta, przestanie działać z początkiem kwietnia. Jak już wcześniej wspominałam, kontakty, historię rozmów i swoją wizytówkę można łatwo przenieść na inny serwer jabbera. W wersji 2.5 programu znalazł się już migrator kont, dzięki któremu użytkownicy nie stracą kontaktu ze znajomymi. Pozytywną stroną tej zmiany jest usuniecie z AQQ reklam oraz gadżetów.
http://www.dobreprogramy.pl/AQQ-jednak- ... 51635.html
Uwaga, uwaga - nie aktualizować AQQ na 2.5.x.x - trzymać starocia!
Ja im grosza nie dam, bo z jakiej racji?
Gdybym korzystał z [email protected] to zrozumiałe, ale skoro mam własny serwer jabbera: [email protected], to skoro mogę używać starej, bezpłatnej wersji AQQ, albo WTW to mogą mnie cmoknąć.
Finansowanie jest potrzebne do dalszego rozwoju komunikatora, z czego jego twórca nie zamierza rezygnować.
Autor musi przełknąć gorzką pigułkę, że już nie będzie finansowany i trzeba będzie za***rdalać.
Ściągnij DARMOWĄ wersję AQQ: