Polski

AQQ jednak będzie płatne

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Ściągnij DARMOWĄ wersję AQQ:
AQQ_PR_24610-x64.rar

AQQ_PR_24610-x86.rar

Link od roksa:

Przyszłość komunikatora AQQ została już wyjaśniona. Ziściły się najgorsze obawy użytkowników i wraz z wydaniem najnowszej wersji komunikatora, 2.5, Oconnel poinformował o wprowadzeniu opłat. Abonament za korzystanie z AQQ zostanie wprowadzony 3 kwietnia.

Jeśli chodzi o serwer aqq.eu, na którym sporo użytkowników ma konta, przestanie działać z początkiem kwietnia. Jak już wcześniej wspominałam, kontakty, historię rozmów i swoją wizytówkę można łatwo przenieść na inny serwer jabbera. W wersji 2.5 programu znalazł się już migrator kont, dzięki któremu użytkownicy nie stracą kontaktu ze znajomymi. Pozytywną stroną tej zmiany jest usuniecie z AQQ reklam oraz gadżetów.

http://www.dobreprogramy.pl/AQQ-jednak- ... 51635.html

Uwaga, uwaga - nie aktualizować AQQ na 2.5.x.x - trzymać starocia!
Ja im grosza nie dam, bo z jakiej racji?
Gdybym korzystał z [email protected] to zrozumiałe, ale skoro mam własny serwer jabbera: [email protected], to skoro mogę używać starej, bezpłatnej wersji AQQ, albo WTW to mogą mnie cmoknąć.

Finansowanie jest potrzebne do dalszego rozwoju komunikatora, z czego jego twórca nie zamierza rezygnować.

Autor musi przełknąć gorzką pigułkę, że już nie będzie finansowany i trzeba będzie za***rdalać.

Ściągnij DARMOWĄ wersję AQQ:
AQQ_PR_24610-x64.rar

AQQ_PR_24610-x86.rar
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/aqq-jednak-bedzie-platne-t3260.html
2014-01-17T13:58:23+01:00
AQQ_PR_24610-x64.rar

AQQ_PR_24610-x86.rar

Link od roksa:

Przyszłość komunikatora AQQ została już wyjaśniona. Ziściły się najgorsze obawy użytkowników i wraz z wydaniem najnowszej wersji komunikatora, 2.5, Oconnel poinformował o wprowadzeniu opłat. Abonament za korzystanie z AQQ zostanie wprowadzony 3 kwietnia.

Jeśli chodzi o serwer aqq.eu, na którym sporo użytkowników ma konta, przestanie działać z początkiem kwietnia. Jak już wcześniej wspominałam, kontakty, historię rozmów i swoją wizytówkę można łatwo przenieść na inny serwer jabbera. W wersji 2.5 programu znalazł się już migrator kont, dzięki któremu użytkownicy nie stracą kontaktu ze znajomymi. Pozytywną stroną tej zmiany jest usuniecie z AQQ reklam oraz gadżetów.

http://www.dobreprogramy.pl/AQQ-jednak- ... 51635.html

Uwaga, uwaga - nie aktualizować AQQ na 2.5.x.x - trzymać starocia!
Ja im grosza nie dam, bo z jakiej racji?
Gdybym korzystał z [email protected] to zrozumiałe, ale skoro mam własny serwer jabbera: [email protected], to skoro mogę używać starej, bezpłatnej wersji AQQ, albo WTW to mogą mnie cmoknąć.

Finansowanie jest potrzebne do dalszego rozwoju komunikatora, z czego jego twórca nie zamierza rezygnować.

Autor musi przełknąć gorzką pigułkę, że już nie będzie finansowany i trzeba będzie za***rdalać.

AQQ_PR_24610-x64.rar

AQQ_PR_24610-x86.rar

2014-01-17T14:04:25+01:00

Re: AQQ jednak będzie płatne

Ani ja. Ani grosza. Wczoraj po aktualizacji straciłem też długo zbierany staż na AQQ. Liczenie zaczeło się od nowa. Ja zaczynam poważnie się zastanawiać nad przesiadką na WTW.
Dokładam jeszcze filmik w którym Oconnel wypowiada się czemu AQQ staje się płatne, metody oraz kwoty za które po Prima Aprilis przyjdzie zapłacić (o ile się w ogóle zdecydujemy dalej korzystać)

2014-01-17T14:12:07+01:00

Ja zapomniałem o tym, że to ma być płatne. Dobrze, że mnie Anthrox ostrzegł. Też nie zaktualizuje i nie przejdę na płatną wersję. Jak się chce można robić projekty za friko. Zobaczcie ile programów jest za free, nasze exeki są za free, a też ponosimy koszty. Ja na forum AQQ kiedyś się udzielałem, zgłaszałem bugi, bo była kiedyś taka wersja, że niektórzy tylko mogli jej używać.

Sam klepie downloadery czy dzielę się pomocą w kodzeniu pod Delphi za friko na forum 4p. Jak się chce to można. Gość ma sporą społeczność, na pewno znalazł by kogoś do hostowania serwera, forum i aqq.eu. Ale pewnie już się przyzwyczaił, że zarabiał na tym, że rozwija AQQ i dlatego cięzko mu się pozbawić zysku. Swoją drogą to ciekawego miał współpracowanika, tak dobranego, że nagle się wycofuje ze finansowania.

2014-01-17T14:20:01+01:00

Nie tyle współpracownika co firmę, mianowicie właścicieli plaftormy WapSter. A że nie chcieli dalej utrzymywać to ich sprawa. Ja olewam, choć niestety zaktualizowałem się do nowszej wersji. Jak napisałem potrzymam jeszcze AQQ do najwyżej marca - potem przesiadka. Najprawdopodobniej na WTW.

2014-01-17T15:00:40+01:00

ja tego nie używam.

2014-01-17T15:50:53+01:00

Nigdy nie używałem tego, ale... płatny komunikator? Serio ktoś uważa że w dzisiejszych czasach można zarobić na komunikatorze internetowym? :lol2:

2014-01-17T16:33:15+01:00

Hardy wrote:Nigdy nie używałem tego, ale... płatny komunikator? Serio ktoś uważa że w dzisiejszych czasach można zarobić na komunikatorze internetowym? :lol2:

Swiynto prowda chopie, świynto prowda. :ok1:

2014-01-17T16:48:06+01:00

hahahaha ... mam płacić za używanie aqq :mur:
Dajcie mi tu jakąś ciekawą alternatywe :P

2014-01-17T17:03:09+01:00

wow :/ powiem Wam szczerze że pierwsze słyszę o tym że Aqq ma być płatne !!
również i ja nie zamierzam płacić za komunikator, mimo że tak na prawdę to używam tylko plugina do gg. W ostateczności usunę konto i powiem tym panom papa - a co do komunikowanie się z ekipą TC - możemy chociażby ćwierkać :P:P

@Antek dzięki za info :D {pochwalam i nagradzam}

2014-01-17T17:08:12+01:00

Hardy wrote:Nigdy nie używałem tego, ale... płatny komunikator? Serio ktoś uważa że w dzisiejszych czasach można zarobić na komunikatorze internetowym? :lol2:

Patrząc na statystyki ściągnięć takiego Allplayera i komentarze o tym szajsie na forach/serwisach (przynajmniej jeśli nie wszystkie są podpłacone) to najwyraźniej można zarobić. Podobnie jak na wirtualnych prezentach z naszej klasy i innych bzdurach na które nikt rozsądny by nie wyrzucił pieniędzy.

2014-01-17T17:42:20+01:00

jak ktoś chce to zapłaci, ale nie ja :P

2014-01-17T19:01:16+01:00

Jeżeli ktoś potrzebowałby nowe konto XMPP/JABBER to możemy przedyskutować.

Na TC mam 1 konto jeszcze wolne, ale jest możliwość podczepienia Was pod inne adresy czyli np.:

[email protected] (domena Demonic)
[email protected] (o niej już wspominałem)
gminaprzygodzice.pl (dla tych, co chcą Przygodzice promować :hee: )

Sztuczka z poddomenami nie wiem czy działa, ale raczej nie - czyli np. [email protected] nie jestem pewny czy zaskoczyłoby ;)

Oczywiście istnieje możliwość podczepienia własnej domeny, ale wtedy za nią się już płaci we własnym zakresie :(

2014-01-17T19:12:13+01:00

I za co ja mam płacić? Za to, że mogę podłączyć TYLKO 5 urządzeń i to jeszcze muszę odczekać jakieś 24h, żebym mógł dodać nowe? Odcięli mu papu to teraz chłop kombinuje jak może. Mamy tyle alternatyw, że to się nie dzieje. GG, Facebook, Jabbery i nie wiem co tam jeszcze wymyślili. Do GG wrzucam witaminkę i nie ma reklam, na Facebooku adblock i nie mam reklam, a AQQ chce 20zł za rok :D
Ten komunikator padnie prędzej niż to sobie ten tuman wyobraża :D Zwłaszcza, że mało kto wie o nim :D

@up zaklepuje thecompany.pl

2014-01-17T23:23:42+01:00

Polecam WTW.

2014-01-18T01:04:02+01:00

Pisownia oryginalna:
Piotrek2255 wrote:Powiem szczerze, że z przyjemnością zapłacę za AQQ bo to świetny komunikator. Jednak nie mam zaufania do Oconella, już nie raz wydymał użytkowników, już nie raz wiele rzeczy naobiecywał i niczego nie dotrzymał. Teraz ewidentnie ratuje swój tyłek i nie wiem jak to się odbije na AQQ.

BTW
Ostatnia darmowa wersja to: 2.4.6.10 - zgadza się?

2014-01-18T12:42:09+01:00

Komunikator jak komunikator. Osobiście nie używałem nigdy, aczkolwiek słyszałem o nim i część ze znajomych z tego co wiem korzysta. Aż się zapytam czy to 20 złotych to wielkie obciążenie w skali roku dla domowego budżetu. Niektórzy płacą za kablówkę 150 PLN co miesiąc a oglądają z 1/3 oferty programowej tam zawartej :P a z internetu tak ambitnie korzystają, że o wiele słabsze łącze by to mogło wszystko pociągnąć. Szczegół. Jednak odnosząc się do tego, co napisał Hardy też jakoś nie przemawia do mnie wizja płatnego komunikatora w dzisiejszych czasach, gdy dookoła tyle darmowych alternatyw.

2014-01-18T16:07:23+01:00

Skoro te 20 zł to i tak niewielkie obciążenie, chciałbym wysunąć propozycję, żeby każdy na tym forum wpłacił mi skromne 5zł co 2 miesiące za moją skromną obecność tutaj. Wasz budżet i tak tego nie odczuje a i mi taka inicjatywa nie zaszkodzi ;)

2014-01-18T16:09:10+01:00

husar wrote:Aż się zapytam czy to 20 złotych to wielkie obciążenie w skali roku dla domowego budżetu.

Skoro dotychczas było darmowe? TAK
Skoro nawet po opłaceniu nie będziesz miał [email protected] i nie ma nic, co by uzasadniało potrzebę płacenia abonamentu? TAK
Skoro możesz używać wersji 2.4.6.10 za free? TAK

3x tak - dziękujemy :-)

2014-01-18T16:09:50+01:00

adiq22 wrote: żeby każdy na tym forum wpłacił mi skromne 5zł co 2 miesiące za moją skromną obecność tutaj.

a za napisanie posta ile?

TC za exeki dostaje dobrowolne wynagrodzenie i jakoś nie płaczę z tego powodu - a mamy nawet więcej do utrzymania niż taki @aqq.eu.

Return to Pogaduszki wszelakie