roki76 wrote:Jak dla mnie totalny bajer. Ta pixeloza i to uwydatnione "WTF" awatar u mnie żondzi
Rekki pięknie to zrobiłeś EXP up !

Polecam się na przyszłość
Anthrox wrote:W ogóle, żeby ten temat miał sens do postu powinniśmy na przyszłość dołączać obrazki.
Bo jak ktoś w pewnym momencie zmienia avatar, to wypowiedź w danym poście jest już nieaktualna.
Zgadzam się

Niech więc będzie. Tutaj avek Rocco, gdyby kiedyś miał się zmienić:

Więc seryjna odpowiedź na pytania, dla formalności, choć i Roki sam się dorzucić musi

:
1. Skąd pomysł na aktualny awatar?
Ot, od poprzedniej modlichy, której wyraz gęby, mnie i Rokiego rozłożył na łopatki. Dla klimatu z nudów w przerwie od pracy nad grafikami postanowiłem zrobić pikselową wersję z gustownym kaskiem na głowie i kopalnią w tle by bardziej całość do Rokiego dopasować jak i do tematyki forum. (Teraz pomyślcie..Taki bohater gry amigowej. Górnik-modliszka skaczący po platformach...)
2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?
Tutaj już niech się Roki wypowie

3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?
Jak wyżej

4. Sam go zrobiłeś?
Jak najbardziej sam, tymi ręcami

Kocham pikselować w wolnej chwili różne dziwactwa

5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?
Pytanie dla Rokiego

6. Czy planujesz zmienić swój awatar?
J.W.
I przy okazji od razu swój zamieszczę:

1. Skąd pomysł na aktualny awatar?
Tak jak wyżej, z miłości do pikselowania. A tworzenie awatara dla Rokiego tchnęło mnie by zrobić także własny. To mój drugi awatar, który zrobiłem sam, ponieważ chciałem by się odróżniał od tego, którego używam na własnym forum. Generalnie pomysł był taki by wbić się w coś co mi się mocno z dobrymi czasami spędzonymi z Amigą kojarzy. Tak więc wziąłem postać z serii "Ishar", po czym zacząłem rysować kolejne dodatkowe elementy by kompletnie wizerunek przerobić a następnie wziąłem się za ręczną animację całości

2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?
Oczywiście, że nie, było ich wiele. Lubię zmiany i zawsze szukam czegoś świeżego, cokolwiek by to nie było, może kiedyś z jakimś na dłużej zostanę

3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?
A owszem, bo wzbudza we mnie nostalgię i dobre wspomnienia

Dodając fakt, że zamaskowane postaci mnie intrygują.
4. Sam go zrobiłeś?
Oczywista, jak już wspominałem, z pomocą wizerunku postaci z gry, oraz niezawodnego GraphicsGale

5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?
Aktualnie jest exclusive na TC.
Ale tu mały update, bo własnie i na moim forum zmieniłem na ten powyższy.
6. Czy planujesz zmienić swój awatar?
Któż to wie, póki co nie. W końcu to jeden z moich pierwszych własnych (poza moim oficjalnym z forum SimpleStudios), więc może zagrzać miejsce dłużej