Polski

Awatar

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ketyow W necie nigdzie nie korzystałem z takiej ksywy, bo używa jej mnóstwo pajaców i nie chciałem być potem z takimi alienami utożsamiany :hee: Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/awatar-t2799.html
2013-08-29T07:40:17+01:00

Re: Awatar

W necie nigdzie nie korzystałem z takiej ksywy, bo używa jej mnóstwo pajaców i nie chciałem być potem z takimi alienami utożsamiany :hee:

2014-11-08T11:31:07+01:00

Rokko, co to za syf zielony sobie ustawiłeś? :niepowiem:

2014-11-08T13:54:58+01:00

nom, aż się ma chęć wziąć packę i pacnąć robala :lol2: :-E

2014-11-08T15:52:04+01:00

To jest moja nowa maskotka i mi jej proszę nie zmieniać :-E Bo w dzioba ! :lol2:

2014-11-08T18:01:34+01:00

Image

2014-11-10T21:05:22+01:00

Dlaczego roki zrobiłeś się taki zielony ? Za mało na Słońcu przebywasz, to niedobrze. Czym was tam karmią na stołówce zakładowej? Może przeszedłeś na dietę warzywną? i codziennie zjadasz dużo zieleniny. ;) :haha: :-)

2014-11-10T21:06:42+01:00

Ja tam nie wiem, chyba zaczął się wstydzić, że jest górnikiem :mysli:

2014-11-12T18:05:50+01:00

Gniję od środka, stąd mój nowy awatar :-E

2014-11-12T20:06:43+01:00

roki76 wrote:Gniję od środka, stąd mój nowy awatar :-E

Czyli ulegasz przyśpieszonej zielonifikacji, zombifikacji ? :lol2: Praca w stresie przy testowaniu exeków do tego prowadzi. :-E

2014-11-13T17:04:40+01:00

ihtius wrote:
roki76 wrote:Gniję od środka, stąd mój nowy awatar :-E

Czyli ulegasz przyśpieszonej zielonifikacji, zombifikacji ? :lol2: Praca w stresie przy testowaniu exeków do tego prowadzi. :-E

Popijając przy temu złocisty, procentowy płyn. W dodatku pracując da dole moje tryby pod wpływem pyłów zacierają się :-E

2015-04-18T01:46:07+01:00

Teraz się Roki pochwal :-E

2015-04-18T07:09:00+01:00

Jak dla mnie totalny bajer. Ta pixeloza i to uwydatnione "WTF" awatar u mnie żondzi :-E
Rekki pięknie to zrobiłeś EXP up ! :D

2015-04-18T11:08:46+01:00

W ogóle, żeby ten temat miał sens do postu powinniśmy na przyszłość dołączać obrazki.
Bo jak ktoś w pewnym momencie zmienia avatar, to wypowiedź w danym poście jest już nieaktualna.

2015-04-18T11:29:44+01:00

Hmmm, jestem za ;)

2015-04-18T11:33:03+01:00

nie liczcie, że zmienię swój ;)

2015-04-18T15:04:34+01:00

roki76 wrote:Jak dla mnie totalny bajer. Ta pixeloza i to uwydatnione "WTF" awatar u mnie żondzi :-E
Rekki pięknie to zrobiłeś EXP up ! :D

Polecam się na przyszłość :tak:

Anthrox wrote:W ogóle, żeby ten temat miał sens do postu powinniśmy na przyszłość dołączać obrazki.
Bo jak ktoś w pewnym momencie zmienia avatar, to wypowiedź w danym poście jest już nieaktualna.

Zgadzam się ;) Niech więc będzie. Tutaj avek Rocco, gdyby kiedyś miał się zmienić:
Image

Więc seryjna odpowiedź na pytania, dla formalności, choć i Roki sam się dorzucić musi :-E :
1. Skąd pomysł na aktualny awatar?

Ot, od poprzedniej modlichy, której wyraz gęby, mnie i Rokiego rozłożył na łopatki. Dla klimatu z nudów w przerwie od pracy nad grafikami postanowiłem zrobić pikselową wersję z gustownym kaskiem na głowie i kopalnią w tle by bardziej całość do Rokiego dopasować jak i do tematyki forum. (Teraz pomyślcie..Taki bohater gry amigowej. Górnik-modliszka skaczący po platformach...)

2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?

Tutaj już niech się Roki wypowie ;)

3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?

Jak wyżej :D

4. Sam go zrobiłeś?

Jak najbardziej sam, tymi ręcami :-E Kocham pikselować w wolnej chwili różne dziwactwa ;)

5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?

Pytanie dla Rokiego :-E

6. Czy planujesz zmienić swój awatar?

J.W.

I przy okazji od razu swój zamieszczę:
Image

1. Skąd pomysł na aktualny awatar?

Tak jak wyżej, z miłości do pikselowania. A tworzenie awatara dla Rokiego tchnęło mnie by zrobić także własny. To mój drugi awatar, który zrobiłem sam, ponieważ chciałem by się odróżniał od tego, którego używam na własnym forum. Generalnie pomysł był taki by wbić się w coś co mi się mocno z dobrymi czasami spędzonymi z Amigą kojarzy. Tak więc wziąłem postać z serii "Ishar", po czym zacząłem rysować kolejne dodatkowe elementy by kompletnie wizerunek przerobić a następnie wziąłem się za ręczną animację całości ;)

2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?

Oczywiście, że nie, było ich wiele. Lubię zmiany i zawsze szukam czegoś świeżego, cokolwiek by to nie było, może kiedyś z jakimś na dłużej zostanę ;)

A owszem, bo wzbudza we mnie nostalgię i dobre wspomnienia ;)
Dodając fakt, że zamaskowane postaci mnie intrygują.

4. Sam go zrobiłeś?

Oczywista, jak już wspominałem, z pomocą wizerunku postaci z gry, oraz niezawodnego GraphicsGale ;)

Aktualnie jest exclusive na TC.
Ale tu mały update, bo własnie i na moim forum zmieniłem na ten powyższy.

Któż to wie, póki co nie. W końcu to jeden z moich pierwszych własnych (poza moim oficjalnym z forum SimpleStudios), więc może zagrzać miejsce dłużej ;)

2015-04-18T20:13:21+01:00

http://www.simplestudios.pl/img/Rocco.png

Czy szef simplesstudios na pewno zachowa ten obrazek dokładnie pod tym adresem (w tym katalogu?)

2015-04-19T17:39:53+01:00

Skoro jest to jest a zdaje mi się, że nie o tym jest ów temat. Więc nie widzę problemu.
Tam zwykle obrazków nie tykam, a w razie jakichkolwiek zmian obrazki zalinkuję ponownie na nowe strony.

Na wszelki wypadek podlinkowałem obrazki z imgur ;)

2015-04-19T19:30:01+01:00

Anthrox wrote:1. Skąd pomysł na aktualny awatar?
4. Sam go zrobiłeś?

1. jestem na TC więc musiał być chodź ciutke z tym związany i lekko ze mną dlatego jest taki a nie inny taki ;)

2. nie to jest jest mój pierwszy awatar, pierwszy był ten -
Image
używałam go chyba od wieków (jest awatarem na mojej poczcie @) i nawet nie wiem gdzie go znalazłam, i nie zmieniłam go po prostu tu nie pasuje ;)

3. na pewno w jakimś stopniu się z nim identyfikuje, a dlatego że Amiga to była moja pierwszy, największa miłość i z tego co widzę nigdy się nie odkocham

4. nie zrobiłam go sama, aż tak dobrze nie rysuje

5. nie ten awatar jest zarezerwowany do tej strony

6. na pewno go tutaj nie zmienie

Return to Pogaduszki wszelakie