Polski

Awatar

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Zdziwiony jestem, że taki temat nie istnieje na TC.
Napiszcie dlaczego akurat taki awatar ustawiliście w swoim profilu, a nie inny.
Warunek jest jeden - dodajcie aktualny obrazek z awatarem, najlepiej z imgur.
Unikniemy w ten sposób zdziwienia, gdy ktoś postanowi zmienić swój awatar na inny.
Oczywiście każdą zmianę wypada odnotować w tym temacie :tuptup1:

Zachęcam też do odpowiedzi na następujące pytania:

1. Skąd pomysł na aktualny awatar?
2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?
3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?
4. Sam go zrobiłeś?
5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?
6. Czy planujesz zmienić swój awatar?

Zaczynam:
Image
(Aktualny)

Skąd pomysł na aktualny awatar?

Obrazek stworzyłem w czasie, gdy PoP: The Two Thrones świecił triumfy na PC. Urzekła mnie postać czarnego Prince'a.

Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?

Nie identyfikuję.

Czy to Twój pierwszy awatar, jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?

Nie, miałem już kilka awatarów. Wydaje mi się, że jednym z pierwszych był ten:
Image
Mirror:
Ukryta treść:

Zacząłem go używać na osloskop.net w 23-12-2004 (data założenia konta). O dziwo link od imageshack.us do dziś nie wygasł :tuptup1:
Od tamtego czasu co jakiś czas zmieniam swój awatar - wszystko zależy od dozwolonych rozmiarów obrazka.

Sam go zrobiłeś?

Pośrednio - przez zrzut ekranu, a następnie przycięciu w programie graficznym.

Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?

Nie, często wcale nie mam.

Czy planujesz zmienić swój awatar?

W najbliższym czasie nie, ale jak trafi się fajny motyw - czemu nie? :tuptup1:
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/awatar-t2799.html
2013-08-02T03:42:35+01:00
Zdziwiony jestem, że taki temat nie istnieje na TC.
Napiszcie dlaczego akurat taki awatar ustawiliście w swoim profilu, a nie inny.
Warunek jest jeden - dodajcie aktualny obrazek z awatarem, najlepiej z imgur.
Unikniemy w ten sposób zdziwienia, gdy ktoś postanowi zmienić swój awatar na inny.
Oczywiście każdą zmianę wypada odnotować w tym temacie :tuptup1:

Zachęcam też do odpowiedzi na następujące pytania:

2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?
4. Sam go zrobiłeś?

Zaczynam:
Image
(Aktualny)

Skąd pomysł na aktualny awatar?

Obrazek stworzyłem w czasie, gdy PoP: The Two Thrones świecił triumfy na PC. Urzekła mnie postać czarnego Prince'a.

Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?

Nie identyfikuję.

Czy to Twój pierwszy awatar, jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?

Nie, miałem już kilka awatarów. Wydaje mi się, że jednym z pierwszych był ten:
Image
Mirror:
Ukryta treść:

Zacząłem go używać na osloskop.net w 23-12-2004 (data założenia konta). O dziwo link od imageshack.us do dziś nie wygasł :tuptup1:
Od tamtego czasu co jakiś czas zmieniam swój awatar - wszystko zależy od dozwolonych rozmiarów obrazka.

Sam go zrobiłeś?

Pośrednio - przez zrzut ekranu, a następnie przycięciu w programie graficznym.

Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?

Nie, często wcale nie mam.

Czy planujesz zmienić swój awatar?

W najbliższym czasie nie, ale jak trafi się fajny motyw - czemu nie? :tuptup1:

2013-08-02T13:08:23+01:00

Re: Awatar

Image

Za czasów kiedy jeszcze drużynowo graliśmy w Day of Defeat source wpadłem na pomysł genialnego zdjęcia i postanowiłem się przebrać za żołnierza a że strasznie lubię klimaty drugiej wojny światowej miałem mundur i hełm.
Jedyny jakiego używam gdziekolwiek.

Odp w pytaniu pierwszym :)
4. Sam go zrobiłeś?

Zdjęcie zrobiła mi starsza siostra jakieś 2 lata temu.

tak, jeszcze na: steampowered.com i projectzomboid.pl

Nie

2013-08-02T13:21:14+01:00

O to już proszę pytać buca który mi go zmienił (Notabene podoba mi się.). :haha:
Anthrox wrote:Lubię animowane gif'y, więc postanowiłem zmienić Ci awatar, który nawiąże do Twojej pracy.

Nie, nie był pierwszy. Pierwszym był Muttley - postać z kreskówki awek istniał od początku forum. Na resztę pytania niech odpisuje buc który mi wstawił tego górnika xD
Anthrox wrote:Awatar został zmieniony, ponieważ po Twoim powrocie na forum ustawiłeś jakieś niepasujące do Ciebie dziwadło. Chociaż w tej chwili nie kojarzę już, czy nie było jeszcze dodatkowego powodu.

Jedynie poprzez moją pracę ;)

4. Sam go zrobiłeś?

Nie.

Nie. Postanowiłem używać dalej postaci Muttley'a

To się jeszcze zobaczy. ;)

2013-08-02T13:30:25+01:00

Wybaczcie offtop, ale masz zajebistą pracę!

2013-08-02T18:32:48+01:00

Jak widzicie, chce się wyrózniać i jestem jedynym Adminem bez ustawionego avatara, tak wolę. Spokojnie do tej posry wystarczała i raczej wystarczać będzie mi grafika z animowanym ludzikiem SWOS pod defaultowym avatarem.

Pytajcie Anthroxa dlaczego takie ustawił w stylach forum. Pewnie to domyślne są i tyle.
Anthrox wrote:Domyślny mi się nie podobał, więc został zmieniony.

Pierwszy na tym forum, pomysłu na zmianę nie ma ;)

Nie, ponieważ nie jestem czarnoskóry i nie noszę kapelusza.
4. Sam go zrobiłeś?

Nie, "zrobiło go" forum.
Anthrox wrote:Awatar w całości jest dziełem Demonic Female.

Nie, na ogoł w ogóle na forach nie używam avatarów. Uważam to za zbędnośc. Wyjątkiem jest ten na forum, na którym udzielam się najdłużej i najaktywniej, za co chyba między innymi, jak i bezkonfliktowość i jakąś tam szczątkową wiedzę o Delphi / Object Pascalu dorobiłem się Moderatora (a co można się pochwalić, o ile jest czym). Możecie mój profil podejrzeć pod adresem: http://4programmers.net/Profile/29794

Być może kiedyś na taki jak jest na 4p, ale póki co niech zostanie jak jest.

P.S.: GoliBroda, nie obraź się, ale jak zobaczyłem Twój aktualny avatar, to być może przez swoj słabszy wzrok (ale okularów nie nosze, bo aż tak źle według mnie nie jest, ale można to oceniać różnie) moje pierwsze skojarzenie to dżastin be beer w kasku żołnierskim. No sorry, ale tak jakoś na tej focie wyglądasz. Nie żebym się nabijał, ale o ile pamiętam w necie (czyta się z nudów pudelka, więc się wie) zdjęcia be beera to podobnie on wyglądał. No offence ofcoz. Na mnie nie widząc mnie raczej, pewien wizualbejzikowy expert, który chciał robić exeki, nie uzyskując pomocy w odpowiedzi ode mnie na swojego mejla za plecami pisząc do Anthorxa nazwał bodajże "spasionym trolem", więc coż - życie ;)

2013-08-02T18:34:54+01:00

olesio wrote:No offence ofcoz. Na mnie nie widząc mnie raczej, pewien wizualbejzikowy expert, który chciał robić exeki, nie uzyskując pomocy w odpowiedzi ode mnie na swojego mejla za plecami pisząc do Anthorxa nazwał bodajże "spasionym trolem", więc coż - życie ;)

Dokładnie nazwał Cię spasionym bąkiem. :nuhuh:

2013-08-02T20:45:25+01:00

@olesio ;-(( Tylko nie ten sprzedajny sk***iel :P (bimber aby nie było nieporozumienia :) ) :mur: Ogólnie zdjęcie zrobiłem, żeby się pośmiać ale... :)

2013-08-02T20:47:11+01:00

dobry avatar :D zajebisty helm, mialem taki na unitarce :D

2013-08-02T23:02:16+01:00

@GoliBroda: nie, no nie martw się, tutaj tak mi podobnie wyglądałeś, wierze w to że nie jesteś taki jak bimber, a i góra hajsu nie zmieni Cię w plującego na nas rozwydrzonego gnoja.

@Pancio: A delbete dostałeś i "na cyc" słyszałeś za każde przewinienie, jak Chmiel w Desancie?

2013-08-03T00:58:36+01:00

Anthrox wrote:Oczywiście każdą zmianę wypada odnotować w tym temacie

Jak zmienię awatar to za każdym razem mam się meldować na tej stronie i o tym pisać ?

2013-08-03T02:53:28+01:00

Jak zmienisz awatar na TC, co rzadko robisz - czemu nie?
Nikogo nie przymuszamy, najwyżej Cię obsmarujemy :hee:

2013-08-03T03:14:44+01:00

Moim marzeniem jest ponad dwuminutowy avatar z Lotusa II i na dwukrotnie większym oknie, da radę. :-D :haha:

-- 03 Sie 2013, 04:14 --

I w rozdzielczości UltraHD. :-D

2013-08-03T09:07:21+01:00

olesio wrote:@Pancio: A delbete dostałeś i "na cyc" słyszałeś za każde przewinienie, jak Chmiel w Desancie?

byla delbeta, rece bolaly jak cholera ;) i tak jak mowisz, co by rozruszac byl opad na cyc :D

2013-08-03T18:12:53+01:00

1. Skąd pomysł na aktualny awatar? - Z nicka
2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę? - Pierwszy
3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego? - Tak,wystarczy obejrzeć The Simpsons Movie
4. Sam go zrobiłeś? - Znalezione nie kradzione
5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara? - Nie
6. Czy planujesz zmienić swój awatar? - Nie

Image

2013-08-05T13:21:10+01:00

Z serii gier "Ghost Recon".

Nie, to nie pierwszy. Używam jeszcze takiego ze zdjęciem. Jest to raczej na zasadzie wymiany. Gdzieś wrzucę obecny, gdzieś indziej ten drugi. Pierwszy raz użyty został równocześnie na moim forum klanowym oraz na GRnecie i GRLeague.

Tak, ze względu na zamiłowanie do gier taktycznych itp. szczególnie Pierwszego Ghost Recona oraz modów do niego, głównie od pewnej konkretnej grupy moderów.
4. Sam go zrobiłeś?

Raczej wyedytowałem. Jednak oryginalni twórcy nie mają nic przeciwko, zwłaszcza, że na niektórych forach (w tym głównym Ghost Reconowym) mam w stopce odnośniki do ich strony i modów.

Zależy jakich. Jak pisałem używam dwóch naprzemiennie.

Na dzień dzisiejszy nie. Jednak nie wiadomo co będzie za miesiąc, dwa, pół roku :P

2013-08-05T23:40:43+01:00

Anthrox wrote:1. Skąd pomysł na aktualny awatar?

Z nudów pomyślałem, że coś bym zmienił a za długo mam ten sam avatar :-)
Anthrox wrote:2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?

To nie jest mój pierwszy avatar w ogóle. Jednak pierwszy animowany.
Mój pierwszy avatar nad którym w ogóle się nie napracowałem:
Image
Anthrox wrote:3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego?

Dziwne pytanie żeby nie powiedzieć głupie. Jak bym się nie identyfikował z Super Frogiem to bym przecież takiego avatara sobie nie zrobił ! Sorry to w tym pytaniu chodzi o nowy avatar? Z nowym avaterem też się identyfikuje nawet bardziej bo to jedna z pierwszych gier jakie wgrałem na mojej nowej amidze, chyba nawet pierwsza. I ten fantastyczny dźwięk w intrze z autami migającymi światłami. Boskie przeżycie. Ta muzyczka strasznie mi się podoba do dnia dzisiejszego !!
Anthrox wrote:4. Sam go zrobiłeś?

Tak sam.
Anthrox wrote:5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara?

Jeszce nie.
Anthrox wrote:6. Czy planujesz zmienić swój awatar?

Tak bo jest prostacki i mało skomplikowany i już mi się znudził kompletnie.

2013-08-06T12:03:52+01:00

Z mojej strony przedstawia się to tak:

jestem w miarę szczęśliwym człowiekiem, który dość często się śmieje, a czerń to mój ulubiony kolor

2. Czy to Twój pierwszy awatar, jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę?

na tym forum to mój pierwszy awatar, ale na innych forach miewałem różne, w zależności od tematyki strony, itp.

to tylko wymysł wyobraźni, choć skopiowany od kogoś, bo nie jestem grafikiem

4. Sam go zrobiłeś?

niestety nie, jedynie skopiowałem z jakiejś strony i przyciąłem do odpowiednich rozmiarów

chyba jedynie na oldgames go używałem, tamte forum było po angielsku, ale chyba już go nie ma...?

raczej nie, ale kto wie :) może na halloween

2013-08-27T21:26:15+01:00

1. Skąd pomysł na aktualny awatar? -Moje ulubione anime z dzieciństwa;
2. Czy to Twój pierwszy awatar? Jeśli nie - jaki był pierwszy, gdzie i kiedy go użyłeś, skąd pomysł na zmianę? -Mój pierwszy :-) ;
3. Czy identyfikujesz się z nim? Jeśli tak, dlaczego? -nie, raczej dobrze wspominam zawarte w nim postacie;
4. Sam go zrobiłeś? -niestety nie :nie:
5. Czy na innych stronach używasz identycznego awatara? -nie;
6. Czy planujesz zmienić swój awatar? -na razie nie;

2013-08-28T17:51:43+01:00

Wśród znajomych mam ksywę Alien. Szukałem kiedyś fajnej koszulki z Alienem i na jakiejś zagranicznej stronce znalazłem taką, z której pochodzi wycinek użyty na awatar. Obrazek tak mi się spodobał, że zainspirował mnie do napisania wiersza o pierwszej części Obcego, który zamieszczę poniżej.

Na tym forum pierwszy i jedyny. Jednak jaki był pierwszy w mojej przeszłości internetowej? Ja tego nie wiem - już nie pamiętam, ale Obama pewnie wie.

Można powiedzieć, że się identyfikuję. Wytłumaczenie powyżej. Oprócz tego żywię się ludzkimi mózgami.

4. Sam go zrobiłeś?

Nie, patrz wyżej.

Ten miałem przez jakiś czas, ale na jednym forum mam nabite prawie 9000 postów i przez taki okres czasu jeden to za mało.

Nie wiem czy tu go prędko zmienię, ale na innym forum zmieniam co jakiś czas.

Image

Wiersz
Ukryta treść:

2013-08-28T20:33:06+01:00

Był Alien na emulacja.net, ale w porównaniu z Tobą to wojownik :hee:

Return to Pogaduszki wszelakie