Ciuchy dla Amigowców (i nie tylko)
Czyli Burbo Team też odpada?
Re: Ciuchy dla Amigowców (i nie tylko)
Nie mam pojęcia czym jest Burbo Team - rozwiń temat proszę 

Pisałem wcześniej, że interesują mnie koszulki, z moim logo wykonanym w Corelu, potrzeba tylko to odszykować i wrzucić na koszulkę, firma która miała się tym zająć, stwierdziła, że nie ma czasu. Kupiłem już nawet swoje koszulki, ale okazały się shit nie koszulki. Jeśli jesteś zainteresowany, podaj namiary na PW maila itp, a ja wyślę ci pod corelem logo Burbo Team. Zdzwonimy się i zobaczysz co będziesz mógł zrobić. ![;] ;]](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/krzywy.gif)
![;] ;]](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Aha, no to luzik. Już piszę PW 

Ciekawe,zapewne skorzystam z waszego sklepu 

Hej, taki mały newsik z naszej strony: ruszył preorder na kolejny wzorek inspirowany retrocomputingiem, a w szczególności Przyjaciółką 

Musimy uzbierać 10-20 sztuk aby móc wyprodukować koszulki z tym wzorem, dlatego jeżeli wam się podoba, prosimy o zapisy na stronie.
Można zamawiać damskie i męskie, w czarnym, białym, niebieskim i amigowo fioletowym kolorze

Musimy uzbierać 10-20 sztuk aby móc wyprodukować koszulki z tym wzorem, dlatego jeżeli wam się podoba, prosimy o zapisy na stronie.
Można zamawiać damskie i męskie, w czarnym, białym, niebieskim i amigowo fioletowym kolorze

Fajna sprawa, tylko po 1. mało macie wzorów, a myślę, że ich opracowanie to nie jest jakiś wielki problem i może ludziska z TC mogliby podesłać jakieś propozycje co wy na to? po 2. jak jakościowo z tymi koszulkami? coś jak promo stars, czy lepiej, czy gorzej? Chodzi mi o jakieś porównanie. Bo taki level77 używa promo starsa. Promo stars też jest często używany do koszulek dołączanych do edycji kolekcjonerskich gier, więc jest to naprawdę dobra marka (wiem bo używam). Piszesz wyżej, że nadruk jest sito i trwały, ok spoko nie mam wątpliwości co do tego, ale jak z materiałem samej koszulki? 100% bawełna, czy jakaś mieszanka? Jak jest z kolorem koszulki, czy nie blaknie po kilkunastu praniach?
No i ceny macie naprawdę spoko, ale może pomyśleć o jakimś wielkim zamówieniu dla wszystkich członków TC?
Żeby każdy z nas minimum jedną koszuleczkę miał i wtedy jakiś procent zniżkowy 
No i ceny macie naprawdę spoko, ale może pomyśleć o jakimś wielkim zamówieniu dla wszystkich członków TC?

1. mało macie wzorów, a myślę, że ich opracowanie to nie jest jakiś wielki problem
Opracowanie nie, ale wyprodukowanie tak. Dlatego mamy formę przedsprzedaży. Mniej więcej co 2 tygodnie wypuszczamy nowy wzór i zbieramy chętnych. Nie możemy sobie pozwolić (finansowo) na wyprodukowanie kilkuset koszulek z góry (bo trzeba 20-30 na wzór żeby się w ogóle opłacało produkować).
2. jak jakościowo z tymi koszulkami?
Pisałem już wielokrotnie - nie używamy gotowych koszulek. Wszystkie szyte są od zera, w polskiej szwalni, z polskiego materiału 100% bawełna. Także nasze koszulki, to koszulki marki Bitberry

Jak jest z kolorem koszulki, czy nie blaknie po kilkunastu praniach?
Mamy z dziewczyną po jednym egzemplarzu każdego naszego wzoru, nosimy i pierzemu często. Są jak nowe

Trzeba tylko pamiętać, żeby prać wywleczone na lewą stronę, max w 40 stopniach, a najlepiej 30.
ale może pomyśleć o jakimś wielkim zamówieniu dla wszystkich członków TC?Żeby każdy z nas minimum jedną koszuleczkę miał i wtedy jakiś procent zniżkowy
Nie ma problemu

scorpeus wrote:No i ceny macie naprawdę spoko, ale może pomyśleć o jakimś wielkim zamówieniu dla wszystkich członków TC?Żeby każdy z nas minimum jedną koszuleczkę miał i wtedy jakiś procent zniżkowy
pogaduszki/shirt-eng-pol-t1813.html temat był już w zaawansowanym stadium, ale Maro wyjechał do Niemiec, niemniej zapowiedział swój powrót do PL.
AceMan wrote:Nie ma problemuJakby się uzbierała konkretna ilość, to z 5% dałoby radę
Czy ja dobrze widzę, że oferujesz TC 15% rabatu?
Od mara dostałem dwie koszulki TC - jedną dla siebie, drugą dla Demonic za darmo i miałem okazję przetestować ich jakość. Jestem zadowolony i nie mają śladów blaknięcia do dziś.
Wierzę, że Twoje koszulki są lepiej zrobione, ale jeżeli nie umożliwisz użytkownikowi TC nanieść własnej grafiki na koszulkę (nieopłacalność), to nie wystartujesz w przetargu, bo to jeden z warunków

W tej chwili pozostają więc indywidualne zamówienia.
właśnie Antuś, miałem już zapytać jakiś czas temu o te koszulki TC - przedsięwzięcie padło czy jest szansa na wskrzeszenie

A to ja nie wiedziałem, że scorpeus pisze o koszulkach TC, z posta wynikało co innego.
Chyba piszecie o dwóch różnych rzeczach, albo to ja się gubię
Jeżeli chodzi o koszulki TC, to muszę znać przede wszystkim nakład i wzory w formacie wektorowym.
Wtedy będę mógł wszystko ładnie wycenić.
Chyba piszecie o dwóch różnych rzeczach, albo to ja się gubię

Jeżeli chodzi o koszulki TC, to muszę znać przede wszystkim nakład i wzory w formacie wektorowym.
Wtedy będę mógł wszystko ładnie wycenić.
Mogę Ci podesłać logo TC w CDR to obejrzysz, oczywiście można się jeszcze przy wektorach pobawić, byleby logo podobnie wyglądało
Osobiście wziąłbym 50-100 szt. koszulek z logiem TC, ale czuję, że userów samo logo nie zachwyci, stąd muszę dostać od Ciebie wycenę ile średnio kosztowałaby własna grafika na tył.
Najczęściej byłaby to ulubiona postać z gry amigowej, np. Żaba, Mrówkojad albo kula do kręgli.
Wtedy TC placiłoby 100% wartości koszulki z logo TC, a użytkownik dopłacał za własną grafikę.
Dlaczego 100%? Jakby nie było to świetny materiał promocyjny TC
Tyle, że wtedy musielibyśmy nazbierać przynajmniej 50 chętnych, żeby wybrali sobie własną grafikę.
Kwestia to też kolor i cena.
Prawdopodobnie brałbym czarne, tylko nie jestem pewny do rozmiaru - czy XL, aby każdy się wbił, czy "L"

Osobiście wziąłbym 50-100 szt. koszulek z logiem TC, ale czuję, że userów samo logo nie zachwyci, stąd muszę dostać od Ciebie wycenę ile średnio kosztowałaby własna grafika na tył.
Najczęściej byłaby to ulubiona postać z gry amigowej, np. Żaba, Mrówkojad albo kula do kręgli.
Wtedy TC placiłoby 100% wartości koszulki z logo TC, a użytkownik dopłacał za własną grafikę.
Dlaczego 100%? Jakby nie było to świetny materiał promocyjny TC

Tyle, że wtedy musielibyśmy nazbierać przynajmniej 50 chętnych, żeby wybrali sobie własną grafikę.
Kwestia to też kolor i cena.
Prawdopodobnie brałbym czarne, tylko nie jestem pewny do rozmiaru - czy XL, aby każdy się wbił, czy "L"
Hm... z własną grafiką jest problem.
Musielibyśmy zrobić to metodą DTG - druku cyfrowego. Koszt takiego nadruku na tył wyszedłby od 20-40 zł w zależności od rozmiarów.
Ale głównie chodzi o to, że druk cyfrowy jest o wiele słabszy niż sitodruk, i taki nadruk, mimo że ktoś zapłaci za niego powiedzmy 30 zł, dość szybko się spiera, co mnie osobiście by frustrowało
Dlatego moja sugestia jest taka, żeby zdecydować się na jeden wspólny wzór na tył, który również zrobiłoby się sitem.
-- 15 Lip 2013, 12:52 --
Co do kolorów, przy ilości 50-100 sztuk możesz wybrać dowolny z pośród kilkudziesięciu
Rozmiary mogą być mieszane, co kto sobie wybierze.
Musielibyśmy zrobić to metodą DTG - druku cyfrowego. Koszt takiego nadruku na tył wyszedłby od 20-40 zł w zależności od rozmiarów.
Ale głównie chodzi o to, że druk cyfrowy jest o wiele słabszy niż sitodruk, i taki nadruk, mimo że ktoś zapłaci za niego powiedzmy 30 zł, dość szybko się spiera, co mnie osobiście by frustrowało

Dlatego moja sugestia jest taka, żeby zdecydować się na jeden wspólny wzór na tył, który również zrobiłoby się sitem.
-- 15 Lip 2013, 12:52 --
Co do kolorów, przy ilości 50-100 sztuk możesz wybrać dowolny z pośród kilkudziesięciu

Rozmiary mogą być mieszane, co kto sobie wybierze.
To inaczej:
Czy da się techniką sitodruku wypuścić koszulki TC, a następnie jeszcze raz je przemielić - tym razem z indywidualną grafiką na tył?
Dam Ci przykładową grafikę na tył.

Czy ona mogłaby być wykonana metodą sitodrukową (jaki koszt przygotowania matrycy, czy grafika nie za skomplikowana)
Czy po pierwszym zamówieniu, dodruki byłyby tańsze (przechowasz matrycę?)
Czy da się techniką sitodruku wypuścić koszulki TC, a następnie jeszcze raz je przemielić - tym razem z indywidualną grafiką na tył?

Czy ona mogłaby być wykonana metodą sitodrukową (jaki koszt przygotowania matrycy, czy grafika nie za skomplikowana)

Ja pisałem o koszulkach które oferujesz Ace w swojej ofercie
Koszulki TC to oddzielny temat. Głównie mi chodziło o poszerzenie oferty u Ace'a w sklepie o wzory, które my byśmy zaoferowali. Bo ten Superfrog niby spoko ale jakiś taki nie Superfrogowaty
Chodzi o wzięcie żywcem z gier postaci i motywów i umieszczenie ich na koszulkach, tudzież grafik związanych z Amigą.

Tylko się upewniałem! 

Anthrox wrote:Czy da się techniką sitodruku wypuścić koszulki TC, a następnie jeszcze raz je przemielić - tym razem z indywidualną grafiką na tył?
Oczywiście, z tym nie ma problemu. Choć zrobienie tego za jednym zamachem byłoby tańsze, szczególnie gdyby tył i przód używały tych samych kolorów.
"Nie masz zezwoleń do ściągnięcia tego załącznika."

Yup

Zapomniałem, że nie mogę linkować obrazków z tajnych działów TC 
F5
A tego nie przeskoczymy, dlatego lubię kupować spod lady na umowę dżentelmeńską

F5
AceMan wrote:Oczywiście, z tym nie ma problemu. Choć zrobienie tego za jednym zamachem byłoby tańsze, szczególnie gdyby tył i przód używały tych samych kolorów.
A tego nie przeskoczymy, dlatego lubię kupować spod lady na umowę dżentelmeńską

Anthrox wrote:Prawdopodobnie brałbym czarne, tylko nie jestem pewny do rozmiaru - czy XL, aby każdy się wbił, czy "L"
XXL też proszę
No niestety, ten obrazek ma 235 kolorów. Przerobienie tego na sitodruk, czyli w naszym wypadku max. 9 kolorów, dałoby taki efekt:
http://imgv6.com/?v=hf3ug6owxc
Chyba, żeby wziął się za to porządny grafik i czarodziejskimi metodami uzyskał z kilku kolorów dobry efekt.
Z tego co widziałem, wzór z proponowanej przez Maro koszulki był właśnie tak zrobiony, tam było bodajże 5-6 kolorów użytych.
http://imgv6.com/?v=hf3ug6owxc
Chyba, żeby wziął się za to porządny grafik i czarodziejskimi metodami uzyskał z kilku kolorów dobry efekt.
Z tego co widziałem, wzór z proponowanej przez Maro koszulki był właśnie tak zrobiony, tam było bodajże 5-6 kolorów użytych.