Polski

COMODO Internet Security

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Shoonay Właśnie wyszła nowa wersja 6 tego świetnego pakietu do ochrony komputera, łączącego w sobie zalety antywira i firewalla.
Wszystko za darmo, nie trza być na łasce kluczo-zmieniarki ani innego generatora żeby używać, instalujesz i zapominasz.
Interfejs zrobił się bardzo słitasnie kolorowy, lekciejszy, szybszy i prostszy w obsłudze, ale całe szczęście zostały ustawienia zaawansowane dla ludzi którzy wiedzą co robią.

Jak tylko Antek powie które EXEki sprawiały najwięcej problemów to testnę jak pod nim chodzą, ale już teraz widać że tak znienawidzony przeze mnie moduł D+ który doradzałem z całej siły wyłączać w wersji 5 jest mniej wkurzający, wszystkie programy rozpoznał ładnie po instalacji i nie dopierdzielał się nawet chociaż włączyłem HIPS(ter mode).

Download:
http://forums.comodo.com/news-announcem ... 185.0.html
http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Inte ... 12952.html

Polecam.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/comodo-internet-security-t2352.html
2012-12-19T16:47:32+01:00
Właśnie wyszła nowa wersja 6 tego świetnego pakietu do ochrony komputera, łączącego w sobie zalety antywira i firewalla.
Wszystko za darmo, nie trza być na łasce kluczo-zmieniarki ani innego generatora żeby używać, instalujesz i zapominasz.
Interfejs zrobił się bardzo słitasnie kolorowy, lekciejszy, szybszy i prostszy w obsłudze, ale całe szczęście zostały ustawienia zaawansowane dla ludzi którzy wiedzą co robią.

Jak tylko Antek powie które EXEki sprawiały najwięcej problemów to testnę jak pod nim chodzą, ale już teraz widać że tak znienawidzony przeze mnie moduł D+ który doradzałem z całej siły wyłączać w wersji 5 jest mniej wkurzający, wszystkie programy rozpoznał ładnie po instalacji i nie dopierdzielał się nawet chociaż włączyłem HIPS(ter mode).

Download:
http://forums.comodo.com/news-announcem ... 185.0.html
http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Inte ... 12952.html

Polecam.

2012-12-19T16:56:12+01:00

Re: COMODO Internet Security

Mam firewall z Commodo, antivirus to świrus i usuwa zdecydowanie za dużo plików, między innymi wy***ał mi połowę exeków bez możliwości dodania ich do zaufanych. :-E no i wyłączam zawsze Defense+ bo to też badziew dzięki któremu nie mogę nawet kopiować linków na GG. Ale po za tym D+ to firewall daje radę. :)

PS: Kiedyś były istotne problemy z aplikacją CMDAgent.exe czy jakoś tak, która bez powodu zżerała procesor, ale teraz wygląda na to że już nie robi takich psikusów. :)

2012-12-19T16:59:18+01:00

Hardy wrote:Commodo antivirus to świrus i usuwa zdecydowanie za dużo plików [...]
Mi nic nie usuwa, chyba żebym mu zaznaczył że powinien. Sam mam kilka cracków tu i tam, hihi, i nawet po ich wykryciu wystarczyło zaznaczyć żeby dodał je do plików zaufanych.

2012-12-19T17:08:39+01:00

Wy i te wasze uprzedzenia do D+.....
Ja czekam aż pojawi się aktualka do obecnej wersji CIS i pewnie długo poczekam :mrgreen: . A póki co czytam na forum że CIS6 został troszku za wcześnie wypuszczony. Nie było nawet wersji RC...

2012-12-19T17:14:36+01:00

roki76 wrote:Wy i te wasze uprzedzenia do D+.....
Nie uprzedzenia, tylko czysta logika:
Co robi D+?
Wskazuje że plik który uruchamiamy może być zagrożeniem w związku z czym pyta czy jesteśmy pewni że chcemy go uruchomić.
Problem w tym, że gdybyśmy nie byli pewni że chcemy go uruchomić, to byśmy tego nie robili, więc po co mamy podwójnie potwierdzać że chcemy coś zrobić jeśli chcemy to zrobić? :-E

D+ nic nie wykrywa, D+ nic nie pomaga tylko jest po to żeby W PRZYPADKU PODEJRZENIA O ZAWIRUSOWANIU pokazywać które pliki się uruchamiają.
Jeśli mamy czysty system to na wuj mi to? Lubisz 5 razy klikać żeby jeden program uruchomić? Spoko, ale ja nie, i dlatego wyłączam D+

2012-12-19T17:19:33+01:00

No a czy to aż taki spory problem przejść przez te 5 kliknięć, tym bardziej że dzieje się to przy pierwszym uruchamianiu jakiegoś programu/gry ?
Mnie on zupełnie nie przeszkadza.

2012-12-19T17:22:06+01:00

roki76 wrote:No a czy to aż taki spory problem przejść przez te 5 kliknięć, tym bardziej że dzieje się to przy pierwszym uruchamianiu jakiegoś programu/gry ?
Mnie on zupełnie nie przeszkadza.

Oprócz tego blokuje niektóre aplikacje, np. w BES nie wyświetla mi aplikacji, a w GG nie mogę kopiować linków. A klikać 5 razy też nie lubię gdy coś uruchamiam. :)

2012-12-19T17:26:28+01:00

@roki: Tak, to jest problem jeśli KAŻDY moduł, KAŻDY osobny plik i podprogram nowo zainstalowanego programu muszę potwierdzać.
Spoko jak dla Ciebie nie ma, klikaj sobie w najlepsze, tylko popacz co ja próbuję powiedzieć: Moduł D+ nie robi nic czego użytkownik by sam nie potrafił sprawdzić, tylko każe nam potwierdzać coś co z góry już chcieliśmy zrobić.
Dalej go już nic nie obchodzi, nawet jak każesz mu uruchamiać zawirusowany plik, on się zgodzi. :-E
I gdzie tu sens, gdzie tu logika takiego pseudo-powiadamiacza jak i tak wszystko zależy od użytkownika?

Return to Pogaduszki wszelakie