Polski

Czy nasi przyniosą nam wstyd na Euro ?

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Shoonay Co do zarobków na ojro:

* Każda drużyna grająca na mistrzostwach otrzymuje na start 8 milionów Euro.
* Za każde zwycięstwo w fazie grupowej drużyna otrzymuje 1 milion Euro, za każdy remis 500.000.
* Za zwycięstwo w ćwierćfinale drużyna otrzymuje 2 miliony Euro.
* Za zwycięstwo w półfinale drużyna otrzymuje 3 miliony Euro.
* Zdobywca drugiego miejsca zgarnia 4,5 miliona Euro. Zwycięscy otrzymują 7,5 miliona.
* Każda drużyna zajmująca trzecie miejsce w swojej grupie otrzymuje milion Euro "pocieszenia".

EDIT: źródło
Page 7 of 8 8 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/czy-nasi-przyniosa-nam-wstyd-na-euro-t1978.html
2012-06-19T13:26:49+01:00

Re: Czy nasi przyniosą nam wstyd na Euro ?

Co do zarobków na ojro:

* Każda drużyna grająca na mistrzostwach otrzymuje na start 8 milionów Euro.
* Za każde zwycięstwo w fazie grupowej drużyna otrzymuje 1 milion Euro, za każdy remis 500.000.
* Za zwycięstwo w ćwierćfinale drużyna otrzymuje 2 miliony Euro.
* Za zwycięstwo w półfinale drużyna otrzymuje 3 miliony Euro.
* Zdobywca drugiego miejsca zgarnia 4,5 miliona Euro. Zwycięscy otrzymują 7,5 miliona.
* Każda drużyna zajmująca trzecie miejsce w swojej grupie otrzymuje milion Euro "pocieszenia".

EDIT: źródło

2012-06-19T13:27:51+01:00

:o :o :o

2012-06-20T11:00:55+01:00

2012-06-20T11:54:20+01:00

faktycznie ja również nie zwróciłem na to uwagi, ale myślę że ta cisza z koko wyjdzie nam tylko na dobre

2012-06-20T14:09:43+01:00

To chyba dobrze, że tego utworu nie ma w mediach; jednym słowem ta piosenka to wiocha, lepiej żeby obcokrajowcy jej nie słyszeli.

Dla porównania piosenka angielska sprzed co prawda wielu lat:

http://youtube.com/watch?v=VLjMcK77BFU

2012-06-20T22:11:19+01:00

..."W meczu z Czechami zostaliśmy brutalnie sprowadzeni na ziemię. Piękny polski sen został przerwany, ..."
Dla mnie to był psychodeliczny sen, taki mały koszmarek senny i lepiej żeby się już więcej nie przyśnił :haha:

A tak poważnie komu teraz będziecie kibicować ?

2012-06-21T09:00:32+01:00

Tak jak zawsze :( Juz prawie prawie i g..no :( Moze za 20 lat jak wymre ta ekipa z PZPN bo sami nie odejda :)

2012-06-21T22:50:26+01:00

:dobani: ;-( ;)

2012-06-23T23:43:46+01:00

Jutro będę za słabszymi to znaczy za Grecją, chociaż raczej nie powinni dać rady Niemcom. Wszystkie atuty przemawiają za Niemcami. Grecy mogą być tylko tylko tłem dla Niemców. Myślę, że ćwierćfinały nie będą jakoś strasznie piękne i porywające gdyż będzie w nich więcej tzw. piłkarskich szachów i strategi bo żaden zespól nie będzie chciał się otworzyć już na początku spotkania. Chociaż jak na razie poziom piłkarski mistrzostw jest dosyc dobry oby tak dalej :-)

-- 24 Cze 2012, 00:43 --

I tak wszystkich rozjadą Hiszpanie. Na nich na razie nie ma silnych. Mają świetną generacje piłkarzy. Potrafią wymieniać miliony podań na połowie przeciwnika niemalże. Niemcy powinni się już bać :haha:

2012-06-24T00:10:24+01:00

Spain to antifotbal :haha:

2012-06-24T01:51:39+01:00

Hiszpanie są mocni, ale dalej obstawiam na Niemców, choć z drugiej strony mam przeczucie, że to właśnie Hiszpania wygra ;-(

2012-07-02T01:04:19+01:00

bebokus wrote:Hiszpanie są mocni, ale dalej obstawiam na Niemców, choć z drugiej strony mam przeczucie, że to właśnie Hiszpania wygra ;-(

Miałeś racje :-) Chociaż tego można było się dosyć wcześnie spodziewać. Ostatni mecz finałowy Hiszpanów był w ich wykonaniu na euro najlepszy i to zdecydowanie. Włosi kompletnie nie mieli szans w tym starciu. Myślę, że każda inna drużyna by nie miała z tak grającą Hiszpanią zupełnie żadnych szans. Nieważne kto by wszedł do tego finału to i tak by poległ z nimi w tym starciu. Nawet jak za dwa lata nie będą grali w reprezentacji Hiszpanii jej głowni i zarazem najstarsi gracze to mają i tak szeroką kadrę młodych graczy szczególnie z reprezentacji młodzieżowych, że sobie poradzą w mistrzostwach świata w Brazylii.

-- 02 Lip 2012, 01:52 --

Możemy im tylko tego zazdrościć bo w PZPN'ie żadnych zamian w szykujących się wyborach i tak nie będzie bo leśni dziadkowie do ostatniej kropli krwi będą bronic swoich stołków. Już tyle lat minęło od ostatnich naszych wiktorii w piłce nożnej a zmian jak nie było tak nie ma. Polskiej piłce są potrzebna gruntowne reformy bo nasz futbol umiera, dogorywa. Myślę, że będziemy grac coraz gorzej jeśli żadnych głębokich reform się nie przeprowadzi. Niemcy bodajże w 2000 roku nie dostali się na mistrzostwa i przeprowadzili gruntowne reformy, które przyniosły wiele dobrego w ich piłce w późniejszych latach co teraz możemy obserwować. Wtedy w ich kraju nastąpiła duża mobilizacja i dyskusja o stanie futbolu, która doprowadziła to takich dużych i pozytywnych zmian.

-- 02 Lip 2012, 01:53 --

My musimy czekać aż nasz futbol upadnie jeszcze niżej wtedy może coś się zmieni.

-- 02 Lip 2012, 02:02 --

Nie mamy dobrych piłkarzy nie dlatego, ze mamy mało zdolnej młodzieży lecz dlatego że jest kiepsko szkolona.

-- 02 Lip 2012, 02:04 --

Mamy mnóstwo zdolnych dzieciaków tylko nasz poziom szkolenia i wyłapywania takich talentów jest kompletnie do bani.

2012-07-07T01:46:56+01:00

Pozwolę przytoczyć sobie pewien komentarz z bloga Romana Kołtonia "... a bramki są dwie"
"w tamtym roku (2011) federacja niemiecka DFB na samo SZKOLENIE młodzieży i trenerów przeznaczyło ok. 10 MILIONÓW EURO (pomijam 30mln na budowe infrastruktury), także wkład minimalny napewno to nie jest. Wkład minimalny to PZPN i ich zeszłoroczne oszałamiające 400tyś złotych przeznaoczne na szkolenie przy budżecie ok. 60mln.
Nie wiem jak jest w Espani, ale przypuszczam, że sumy są napewno podobne jak w Niemczech.
W Niemczech wyśmienicie rozbudowana jest cała baza szkoleniowa, i nie mówie tu o boiskach i budynkach, lecz o scoutach i trenerach. W każdym rejonie, powiacie czy cokolwiek oni tam mają jest 2/3/4 w zależności od wielkości powiatu trenerów/skautów na PENSJI ZWIĄZKU, których zadaniem jest wyławianie najlepszych grajków w regionie, organizowanie raz w tygodniu wspólnych treningów tych najlepszych chłopaków (elite schools), a później przekazanie ich wraz z wiekiem następnemu trenerowi do wyższej klasy rozgrywkowej. Po drodze wykruszają się, wiadomo, i kiedy uzyskuje wiek seniora 18 lat, masz z całych Niemczech (jest tam ok.300 tych powiedzmy powiatów w całym kraju) kilku najlepszych grajków na światowym poziomie. Niech z każdego jednego powiatu wyłapią jednego grajka, tj.minimum 300 chłopaków. Po drodze, wiadomo wykruszy się większość, ale na końcu zostanie może jakieś 10-20 chłopaków co mają naprawde dobre granie, , i to nie mówie o tych naszych kalekach Mila czy Małecki,u nas tutaj uważani za świetnych. Kiedy chłopak tam kończy 18 lat i staje się seniorem to jest gościem do grania. Zagra 1 sezon w klubie do otrzaskania się z dorosłą piłką i masz 19,20 latka, piłkarza z krwi i kości.
Także bez pomocy związku można w tych czasach snuć plany, ale palcem po wodzie.
Także trzeba naprawde spiąć pośladki i wziąść się do roboty, jeśli chcesz osiągnąć coś w teraźniejszej piłce, bo wyniki z dupy nie przyjdą pod wodzą Dyzmopodobnych ekspertów. No ale cóz, taki zapyziały kraj układów, układzików, gdzie jest piękna przyroda i selekcja negatywna. Po co komu rozum?"
Celnie, bardzo celnie!
Znam Tomka Zabielskiego z PZPN, który organizuje turnieje dla dzieci i młodzieży. W PZPN musi żebrać o pieniądze, nawet te należne z UEFA. Żebrać, błagać, wykłócać się. Tak funkcjonuje to państwo Pana Laty"
Ewidentnie widać pazerność pana Laty oraz jego świty na władzę i szczególnie kasę. Jakby mogli to by wogóle nie przeznaczali pieniędzy na szkolenie, bo przecież ta kwota 400 tysiecy wobec 60 mln. jest wręcz śmieszna.

-- 07 Lip 2012, 02:44 --

Też ciekawa była afera z brakiem dokumentów uprawniających zawodników o polskich korzeniach do gry w reprezentacji w meczach oficjalnych jakie miały mieć miejsce na euro.
http://romankolton.blog.interia.pl/?id=2323724

-- 07 Lip 2012, 02:46 --

Jakby PZPN nie dostarczył Fifie w ostatnim momencie tych jakże ważnych dokumentów uprawniających ich do gry w reprezentacji to mecz z Grekami zakończyłby się nie zdobyciem punktu tylko walkowerem dla Greków.

2012-07-07T10:26:26+01:00

Czas odciąć świnie od koryta i zmienić sport narodowy na coś gdzie odnosi się sukcesy np. kradzież aut :hee:

2012-07-07T10:53:52+01:00

powiem krótko, póki jest PZPN w tym kraju nie będzie dobrej piłki :-E

2012-07-07T20:35:12+01:00

Od jakiegoś czasu działa akcja http://koniecpzpn.pl/, która chce swoimi działaniami zmienić ten stan w naszej piłce.

2012-07-07T20:59:27+01:00

esial wrote:Czas odciąć świnie od koryta i zmienić sport narodowy na coś gdzie odnosi się sukcesy np. kradzież aut :hee:

A nie lepiej na nową, zdrowszą konkurencje sportową: Podnoszenie 40% ciężarów ? :-E

2012-07-08T08:02:08+01:00

roki76 wrote:A nie lepiej na nową, zdrowszą konkurencje sportową: Podnoszenie 40% ciężarów ? :-E

Hehe można zawsze zmienić na dźwiganie 40% ciężarówek :-E

2012-07-12T00:35:58+01:00

http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... cji-Polski

Nowy trener, nowe nadzieje. Chociaż z pustego w próżne nawet Salomon nie naleje :-)

-- 12 Lip 2012, 00:57 --

Z takim materiałem piłkarskim wątpię, że awansujemy do mistrzostw świata w Brazylii 2014, chociaż zawsze powalczyć można :-)
Polacy trafili do grupy H. Przeciwnikami naszych piłkarzy będą zawodnicy z Anglii, Czarnogóry, Ukrainy, Mołdawii i San Marino.
Mołdawię i San Marino powinniśmy pchnąć. Natomiast tych trzech pierwszych będzie niezwykle trudno nam ograć. Ukraina pokazała na Euro 2012, że jest trudnym i niewygodnym rywalem. Z Anglią nasze boi wiadomo jak wyglądały na przestrzeni dziejów, jak nie wp***dol to tylko remis. Czarnogóry nie znam, ale myśle, że łatwo nie będzie z nimi o punkty.

-- 12 Lip 2012, 01:00 --

Eliminacje już we wrześniu więc czasu jest dosyć mało na to, żeby złożyć zespół, trener musi się trochę spieszyć i nie ma takiego komfortu jak Smuda, ze miał 2,5 roku przygotowań. Chociaż teraz może będzie nieco łatwiej bo wreszcie będziemy grali mecze o punkt a nie jak przed Euro 2012 same mecze towarzyskie.

-- 12 Lip 2012, 01:06 --

Smuda psychicznie nie podołał temu wyzwaniu jakim jest prowadzenie kadry w tak ważnej imprezie. W sumie już miałem dość tych reklam z Błaszczykowskim, Lewandowskim i wywiadów ze Smudą. Męczyła mnie ta atmosfera przed Euro jakoś. Samo Euro bardzo mi się podobało jeśli chodzi o poziom sportowy. Szkoda, ze taki krótkie. Ponoć we Francji w 2016 roku ma być 24 drużyny. Więc będzie co oglądać jak oczywiście nie przyleci nowa planeta Nibiru z obcymi bądź nie będzie koniec świata w grudniu tego roku :lol2:

Return to Pogaduszki wszelakie