Polski

Czy z reprezentacją Polski może być jeszcze gorzej?

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ihtius http://dariuszwolowski.blog.interia.pl/?id=2374255

Mnie się skromnie wydaje, że może być jeszcze gorzej i tak się właśnie dzieje na naszych oczach i za naszego życia. Nawet powiem więcej, że powinno się tak dziać wtedy może jak osiągniemy dno (gdzie one jest?) to może się od niego odbijemy. Wtedy to powinne wszystkie leśne dziadki w PZPN wymrzeć i przyjdzie nowe pokolenie albo niech rząd wreszcie rozpieprzy to towarzystwo w drobny mak, fakt wtedy nas zawiesza w prawach członka FIFY czy UEFY, ale grając w eliminacjach do kolejnych mundiali czy w eliminacjach do Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej i tak nic nie osiągniemy więc możne wyjdzie nam to na zdrowie :) Jednak tam gdzie rząd pcha swoje łapska tam sprawa sypie się jeszcze bardziej. Więc może rządowi podziękujmy już. Najlepiej niech kibice sami wezmą sprawy w swoje ręce i dorwą wszystkich działaczy i zrobią z nimi porządek najlepiej niech utopia ich w "kałuży naszej piłkarskiej bezsilności" :lol2:
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/czy-reprezentacja-polski-moze-byc-jeszcze-gorsza-t2134.html
2012-08-16T02:55:05+01:00
http://dariuszwolowski.blog.interia.pl/?id=2374255

Mnie się skromnie wydaje, że może być jeszcze gorzej i tak się właśnie dzieje na naszych oczach i za naszego życia. Nawet powiem więcej, że powinno się tak dziać wtedy może jak osiągniemy dno (gdzie one jest?) to może się od niego odbijemy. Wtedy to powinne wszystkie leśne dziadki w PZPN wymrzeć i przyjdzie nowe pokolenie albo niech rząd wreszcie rozpieprzy to towarzystwo w drobny mak, fakt wtedy nas zawiesza w prawach członka FIFY czy UEFY, ale grając w eliminacjach do kolejnych mundiali czy w eliminacjach do Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej i tak nic nie osiągniemy więc możne wyjdzie nam to na zdrowie :) Jednak tam gdzie rząd pcha swoje łapska tam sprawa sypie się jeszcze bardziej. Więc może rządowi podziękujmy już. Najlepiej niech kibice sami wezmą sprawy w swoje ręce i dorwą wszystkich działaczy i zrobią z nimi porządek najlepiej niech utopia ich w "kałuży naszej piłkarskiej bezsilności" :lol2:

2012-08-16T07:43:04+01:00

Re: Czy z reprezentacją Polski może być jeszcze gorzej?

Może, wszystko jest możliwe bo to Polska. :mrgreen:

2012-08-16T08:45:09+01:00

ja to nawet nie będę tracił nerwów na wspominanie naszej reprezentacji :P:P

2012-08-16T12:34:59+01:00

Tak nasza reprezentacja jest genialna ale jak grają w swoich drużynach ligowych a jak się spotykają żeby razem grać to lepiej tego nie komentować.

2012-08-16T15:22:01+01:00

RoniWorlds wrote:Tak nasza reprezentacja jest genialna ale jak grają w swoich drużynach ligowych a jak się spotykają żeby razem grać to lepiej tego nie komentować.

Właśnie. najlepszym tego przykładem jest nasze exportowe trio z Borussii Dortmund: Łukasz Piszczek, Jakub Błaszczykowski i Robert Lewandowski. W tym klubie już dwa razy zdobyli tytuł mistrza Niemiec a w reprezentacji zagrali więcej przeciętnych meczy bądź słabych niż dobrych. Robert Lewandowski w ostatnim sezonie nastrzelał mnóstwo bramek w lidze niemieckiej a w reprezentacji się bardziej miota niż wykańcza akcje po podaniach swoich partnerów, których to podań wogóle nie dostaje i w tym właśnie problem leży jego niemocy.

2012-08-16T17:05:41+01:00

Ale rze co? Jak to gorzej? To jeszcze może być gorzej? Nie wieże. :-E

2012-08-16T19:40:13+01:00

Shoonay wrote:Ale rze co? Jak to gorzej? To jeszcze może być gorzej? Nie wieże. :-E

Najwłaściwsze jest tu pytanie kiedy osiągniemy to dno ? Jak przegramy z San marino ? Nie wiem za bardzo. :-)

2012-08-24T11:02:53+01:00

No ale czym się tu podniecać?
Im więcej układów układzików i polityki miesza się do sportu tym bardziej sport staję się drugorzędną sprawą. Ważne jest żeby zarząd dostać więcej pieniędzy, a czy drużyna odnosi sukcesy przestaje być istotne. Ja od dawna się nie interesuję naszymi piłkarzykami bo to już nie ma sensu.

2012-08-24T18:05:31+01:00

Najgorzej, że PZPN jest utrzymywany także z pieniędzy podatników i to mnie boli. Ich można by tylko usunąć siłą bo rozmowy pokojowe nie wchodzą w grę. Już inni w 89 użyli rozmów pokojowych i wiemy jak to się zakończyło.

2012-09-04T00:07:35+01:00

Słyszałem, że jakiś czas temu orły przegrały z Estonią, aż strach pomyśleć co przyniesie potyczka z takim Luxemburgiem czy San Marino :hee:

2012-09-04T01:27:54+01:00

Miejmy nadzieje, że w pierwszym meczu eliminacyjnym z Czarnogórą zagrają o niebo lepiej niż z Estonią bo inaczej trener szykuje w składzie zmiany personalne, ja bym też tak na jego miejscu zrobił. Bo widać, że nie można do nich po dobroci. :haha:

2012-09-06T01:06:07+01:00

Ja bym na 3 z Borussi nie liczył. Czemu strzela tam a nie u nas ??? Zasługa kolegów z drużyny to oni dają mu pole do popisu, zgranie, i doskonale się rozumieją. Ja bym ich wy***ał i tyle. Sagan jest stary już ale silny i potrafi sporo zadziałać. A trener znaczenia wielkiego nie ma. Gdyby Barcelona czy Juve czy Milan dostały trenerów nawet z naszej ligi i tak grali by bardzo dobrze. Najwięcej zależy od piłkarzy.

2013-06-09T03:02:48+01:00

Kabaret Limo Szatnia reprezentacji Polski:

-- 09 Cze 2013, 04:02 --

Piwcio wrote:A trener znaczenia wielkiego nie ma. Gdyby Barcelona czy Juve czy Milan dostały trenerów nawet z naszej ligi i tak grali by bardzo dobrze. Najwięcej zależy od piłkarzy.

Tutaj do końca się nie zgodzę. :-) Owszem selekcjoner kadry nie nauczy naszych grajków grać w piłkę bo na to jest za mało czasu podczas zgrupowania oraz od tego jest system szkolenia w klubach itd. Trener ma duży wpływ bo jeśli ma na przykład charyzmę to może bardzo dobrze zmotywować piłkarzy w trudnych momentach tak, że mogą przekroczyć swoje bariery psychiczne czy fizyczne. Zapomniałbym o najważniejszym o tym, że to nie zawodnicy układają strategie oraz taktykę tylko trener. Piłka nożna to trochę jak szachy.
Zauważyłem, że nasi muszą mieć twardego i charyzmatycznego trenera, który nie będzie się wiecznie wahał jak Smuda czy Fornalik. W kadrze z tego co czytałem trener Fornalik nie ma posłuchu bo piłkarze i tak robią swoje podczas meczu i nie realizują zadań taktycznych jakie nakreślił im trener w przerwie czy przed meczem.
Trener ma znaczenie. Wystarczy spojrzeć na Guardiolę jak przychodził do Barcelony klika lat temu to zastał drożynę kompletnie rozbitą i podzieloną. Odchodząc z Barcelony zdobył z nią chyba 14 tytułów. Przytoczyłem tylko kilka przykładów. :-)

2013-06-09T16:18:40+01:00

Remis z Mołdawią (dawna Rumunia he) jest znakiem do zmian, albo do zaprzestania wystawiania drużyny narodowej, skoro każdy ją leje.

To tak jak z armią Lichtenstein'u...nie jest potrzebna :-E

2013-06-10T15:33:16+01:00

bebokus wrote:Remis z Mołdawią (dawna Rumunia he) jest znakiem do zmian, albo do zaprzestania wystawiania drużyny narodowej, skoro każdy ją leje.

To tak jak z armią Lichtenstein'u...nie jest potrzebna :-E

No, troszeczkę mogłeś obrazić Mołdawian.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mo%C5%82dawia

2013-06-10T16:19:54+01:00

mniejsza o to, fakt jest faktem -- leją nas wszyscy :( :nie:

2013-06-10T20:02:49+01:00

orhom wrote:To tak jak z armią Lichtenstein'u...nie jest potrzebna :-E

Szwajcaria też nie jest jakaś duża a posiada swoją armię, która jest nowocześniejsza od polskiej mimo, że jest mniejsza. :-)

2021-08-20T11:08:37+01:00

Z samego rana dowiedziałem się o naszym nowym Prezesie Panie Kuleszy. Niech żyje nam nowy Prezes Cezary!! https://sport.interia.pl/pilka-nozna/video,vId,3124692
Byleby nie był pazerny na hajs jak jego współimiennik działający w imieniu RL9 :D Ale jak Świerszczu go chwali to może coś z tego będzie. Pożyjemy zobaczymy.

2021-08-20T11:29:34+01:00

I co to da? Selekcjoner to nie wszystko, tak samo trener...
Selekcjoner może być ogarnięty, trener może być dobry... wszystko i tak będzie zależeć od piłkarzy. A nasi grają na zasadzie " By szybko do domu i do swoich klubów " gdzie mają większą kasę.

Po za zmianą selekcjonera, powinno się zmienić prawie cały skład i zainwestować w młodzików.

2021-08-20T16:31:15+01:00

Poprawiłem już. Użyłem słowa selekcjoner w pierwszym zdaniu, a miało być szefuńcio PZPN czy jak tam zwał inny Prezes :D Selekcjonerem oczywiście dalej pozostaje Sousa, oczywiście jeśli z Kuleszą nie będzie miał od razu pod górkę... ;)

Return to Pogaduszki wszelakie