@tauri: Nie mówili, to Antek nie próbuje łapać za słówka bo kiedyś mu wytłumaczyłem że: "PC znaczy personal komputer. Personal komputer znaczy komputer osobisty. Amiga to komputer osobisty marki Amiga." i ciągle próbuje podawać CD32 jako świetny przykład Amigi która nie jest pc, zapominając że A2k/3k/4k są już nimi na 100%.
@Antek: Oczywiście, CD32 jest konsolą z założenia, przeznaczenia i wyglądu, ale tak samo masz komputery typu tablet/netbook/palmtop, ba, nawet komórki, WSZYSTKO ma w jakimś stopniu te same układy dostępne masowo na rynku.
CD32 różniła się od A1200 tylko jednym procesorkiem odpowiedzialnym za konwersję chunky to pixel, to nigdy nie wyszło do żadnej stacjonarnej amigi, a poza tym to były prawie dokładnie te same układy w które mogłeś wyposażyć A1200. Ba. Nawet CD32 mogłeś wyposażyć w "komputerowe" rozszerzenie.
Po prostu niektórym ludziom się wydaje że jeśli coś nie jest "na karcie" tylko wlutowane na stałe w płytę główną to to już jest to samo.

Ja pamiętam uwielbiałem się śmiać z biednych pecetowców w 1997 roku jak sobie plejaka sprawiłem i mogłem w Tekkena 2 grać, a ci biedacy się pytali "no jak to? Nie masz tam karty graficznej i to Ci da radę uciągnąć taką grę" albo "pożycz mi płytkę z tą grą, sprawdzę czy u mnie pójdzie" (mając oczywiście na myśli uruchomienie na ich pc).