Polski

Datura - najgroźniejszy halucynogenny narkotyk na świecie

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Spox, Kupimy SteamBox :hee: Page 2 of 4 4 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/datura-najgrozniejszy-halucynogenny-narkotyk-swiecie-t2014.html
2012-06-06T11:45:10+01:00

Re: Datura - najgroźniejszy halucynogenny narkotyk na świeci

Spox, Kupimy SteamBox :hee:

2012-06-06T11:50:47+01:00

Ano kupimy, w postaci cutom-build personal computer. :-D

2012-06-06T12:41:25+01:00

Który ma swoisty "certyfikat" pozwalający odpalać gry konsolowe :hee:

2012-06-06T13:17:01+01:00

hehe, w zasadzie Shoonay to jestem entuzjastą, nie mogę być fanbojem :) gdyż nie posiadam żadnej konsoli z serii X, po prostu kolejna jaką kupie pewni nią będzie :D
słusznie wspomniałeś o ekskluzywnych tytułach dostępnych jedynie na jedną platformę, w moim osobistym guście bardziej leża mi gry na X, bark finala i front mission jakoś przeboleję :P

2012-06-06T13:30:24+01:00

I kolejny świetny przykład fanbojstwa, świadomie podajesz gry które Ci się nie podobają próbując wyśmiać nie tylko konkurencyjną konsolę ale i osoby które te gry lubią, widać że nie masz zielonego pojęcia o setkach świetnych exclusivów tytułów na PS3, żeby chociaż wymienić: Demon's Souls, Genji, God of War, Gran Turismo, Heavenly Sword, Heavy Rain, Ico, Infamous, Journey, Katamari, Killzone, Lair, Little Big Planet, LocoRoco, Mainichi Issho, Makai Wars, Metal Gear Solid, Ratchet & Clank, Resistance, Shadow of the Collossus, Siren, Tori-Emaki, Twisted Metal, Uncharted, Warhawk, Wipeout, Xevious, Yakuza... uff...
A tak koniec z Tobą, pozostało Ci tylko kupić koszulkę "jestem fanbojem X-kloca".

2012-06-06T13:47:47+01:00

a gdzie ja tutaj niby wyśmiewałem plejka ?? coś za bardzo wziąłeś to to siebie (mamy fanboja PSX :P) troszkę źle mnie chyba zrozumiałeś :P
lubię plejki, sam posiadam PSX i PS2, ale po prostu obecnie bardziej skłaniam się do zakupu x klocka :)
znam bardzo dobrze serie Metal Gear Solid, God of War (posiadam 2 pierwsze części), Shadow of the Collossus czy Killzone (również mam w kolekcji), ale dla mnie głównym atutem i tym samym ekskluzywem są serie Final Fantasy i Front Mission, których to na x klocku na pewno będzie mi brakować

2012-06-06T13:52:13+01:00

Shoonay :foch1:

2012-06-06T13:55:15+01:00

tauri5 wrote:Shoonay :foch1:

Shoonay już taki jest, nie przegadasz fanboya konsol starej generacji :hee:

2012-06-06T13:56:46+01:00

Komputerów osobistych marki Amiga, jak już. ;>

2012-06-06T14:02:03+01:00

Dziwnie na konsolę CD32 mówić: komputer osobisty, który udaje konsolę.

2012-06-06T14:03:09+01:00

Masz rację, powinieneś przestać na nią tak mówić.

2012-06-06T14:07:04+01:00

Anthrox wrote:Dziwnie na konsolę CD32 mówić: komputer osobisty, który udaje konsolę.
why ??

2012-06-06T14:24:35+01:00

Poddaję się - dla mnie konsola to po prostu inna klasa sprzętu :tuptup1:

2012-06-06T14:35:40+01:00

nie wiedziałem że ludzie tak na CD32 mówili/mówią :-E

2012-06-06T14:50:21+01:00

@tauri: Nie mówili, to Antek nie próbuje łapać za słówka bo kiedyś mu wytłumaczyłem że: "PC znaczy personal komputer. Personal komputer znaczy komputer osobisty. Amiga to komputer osobisty marki Amiga." i ciągle próbuje podawać CD32 jako świetny przykład Amigi która nie jest pc, zapominając że A2k/3k/4k są już nimi na 100%. :mrgreen:

@Antek: Oczywiście, CD32 jest konsolą z założenia, przeznaczenia i wyglądu, ale tak samo masz komputery typu tablet/netbook/palmtop, ba, nawet komórki, WSZYSTKO ma w jakimś stopniu te same układy dostępne masowo na rynku.

CD32 różniła się od A1200 tylko jednym procesorkiem odpowiedzialnym za konwersję chunky to pixel, to nigdy nie wyszło do żadnej stacjonarnej amigi, a poza tym to były prawie dokładnie te same układy w które mogłeś wyposażyć A1200. Ba. Nawet CD32 mogłeś wyposażyć w "komputerowe" rozszerzenie.

Po prostu niektórym ludziom się wydaje że jeśli coś nie jest "na karcie" tylko wlutowane na stałe w płytę główną to to już jest to samo. :xD:

Ja pamiętam uwielbiałem się śmiać z biednych pecetowców w 1997 roku jak sobie plejaka sprawiłem i mogłem w Tekkena 2 grać, a ci biedacy się pytali "no jak to? Nie masz tam karty graficznej i to Ci da radę uciągnąć taką grę" albo "pożycz mi płytkę z tą grą, sprawdzę czy u mnie pójdzie" (mając oczywiście na myśli uruchomienie na ich pc). :lol2:

2012-06-06T15:21:18+01:00

Można grać w gry na pegazusie, ale większosć dzisiejszych graczy musiała by być po Daturze, by tego dokonać :tuptup1:

A co do bycia fanbojem, to w sumie też tak mam. Miałem kiedyś PSX i jeśli miałbym wybierać pomiędzy Wii, PS3 czy X-box to bym wybrał konsolę Sony i pewnie bym się dobrze bawił tak jak kiedyś przy PSX czy PS2.
Miałem okazje zagrać kiedyś w coś na X i pad mnie odrzucił na kilometr - przyzwyczajenie do Dual Shock'a (najlepszego pada wszechczasów :hee: ).

2012-06-06T15:37:17+01:00

bebokus wrote:[...] Dual Shock'a (najlepszego pada wszechczasów :hee: ).

Image

2012-06-06T16:03:12+01:00

@bebokus a mógłbyś dokładniej opisać co spowodowało Twoją awersję do x ??

@Shoonay
Shoonay wrote:Po prostu niektórym ludziom się wydaje że jeśli coś nie jest "na karcie" tylko wlutowane na stałe w płytę główną to to już jest to samo. :xD:

Ja pamiętam uwielbiałem się śmiać z biednych pecetowców w 1997 roku jak sobie plejaka sprawiłem i mogłem w Tekkena 2 grać, a ci biedacy się pytali "no jak to? Nie masz tam karty graficznej i to Ci da radę uciągnąć taką grę" albo "pożycz mi płytkę z tą grą, sprawdzę czy u mnie pójdzie" (mając oczywiście na myśli uruchomienie na ich pc). :lol2:

to faktycznie miałeś niezły ubaw, chociaż muszę się przyznać że ja w pierwszą grę z PSX (Tekken 3) zagrałem właśnie na PC, dzięki emulatorowi :-)

Return to Pogaduszki wszelakie