Doom nareszcie legalny w Niemczech!
Re: Doom nareszcie legalny w Niemczech!
Phi, my to już od kilku lat gramy w takie gry, że ho ho. A nawet jak zabraniają to i tak internet pomoże. 

Pewnie i tak będzie zielona krew a wrogowie będą wybuchać w szare chmurki 

Niezłe jaja 

Podsumujmy. W czasach gdy gra wyszła i nasze pokolenie się nią jarało i wychowało na niej, szfabiki jej nie dostali. Teraz po siedemnastu latach znoszą bana na Dooma 1 i 2 w czasach gdy gry są bardziej zaawansowane i żaden mały smark na pewno już się takim doomem nie zainteresuje. Brawo
Warto wspomnieć że taki Mortal Kombat Deadly Alliance wyszedł w niemczech w pełni i nieocenzurowany
A stary doom czekał 17 lat?Powiem krótko. Niemeccy gracze mają totalnie pr***ebane ze swoim rządem. Wiem sam bo mi nieraz trafiały się niemieckie kopie gier na PSX. I zadziwiające jest jast niemieccy stróże moralności daleko się posuwają by nas od owej brutalności uchronić.
Pamiętam np. niemieckie Tenchu 2 . Brak krwi to był pikuś. Kolesie cenzorzy nawet przeprogramowali niektóre cut scenki które zawierały przemoc. Problem w tym że po ich zmianach były totalnie bez sensu

Warto wspomnieć że taki Mortal Kombat Deadly Alliance wyszedł w niemczech w pełni i nieocenzurowany

Pamiętam np. niemieckie Tenchu 2 . Brak krwi to był pikuś. Kolesie cenzorzy nawet przeprogramowali niektóre cut scenki które zawierały przemoc. Problem w tym że po ich zmianach były totalnie bez sensu

Poprawka: Doom 2 amerykański nadal jest zbanowany za swastykę 

Więc fail totalny. Bo jak już im nie pasowało to mogli po prostu te elementy wyciąć z gry lub zmienić. W innych grach radzą sobie z tym znakomicie. A tu chyba im się nie chce nawet.
Naprawdę żal mi naszych sąsiadów. Nie mogę sobie wyobrazić jak u nas cenzorzy wpierdalają się w grę i wycinają z niej co im się podoba.
Oj co by to było jakby Mortal Kombat był banned for Poland .
Naprawdę żal mi naszych sąsiadów. Nie mogę sobie wyobrazić jak u nas cenzorzy wpierdalają się w grę i wycinają z niej co im się podoba.
Oj co by to było jakby Mortal Kombat był banned for Poland .
MK9 był banned in Germany & Australia zdaje się
O to to. I to jeszcze większy paradoks. MK Deadly Alliance pełen wyrywania głów, miażdzenia, rozwalania wyrywania organów, rzygania itp. został w niemczech wydany. Nowy Mortal Kombat nie. WTF? Czy niemiecka kontrola sobie tak losuje na chybił trafił? 

Po 2 wojnie światowej ten kraj stawał się najbardziej poj**any za USA i Holandią, wygląda na to że niektóre tytuły przeoczyli
po za tym założę się o własne genitalia że co najmniej 60% niemieckich graczy obecnie ma większość gier nieocenzurowanych w pirackich wersjach. 

Zapewne, bo nikt normalny nie miałby zamiaru grania w pocięty syf jaki zostawiają.
A skoro już jesteśmy w temacie
A skoro już jesteśmy w temacie

Oj nie wiem. Nasze, pokolenie z czasów Amigi napewno bo wtedy swapperstwo królowało, ale generalnie niemcy srają w gacie ze strachu na punkcie 3 rzeczy:Hardy wrote:[...] założę się o własne genitalia że co najmniej 60% niemieckich graczy obecnie ma większość gier nieocenzurowanych w pirackich wersjach.
1. Najbardziej oczywisty - nazizm, antysemityzm, rasizm. Oby tylko ich nikt takim nie nazwał. Dlatego są neutralnie-mili do obcych żeby jak najszybciej mieć to za sobą i nie wejść w żaden konflikt. Dlatego arabskie dzieciaki w szkołach wchodzą niemieckim na głowę i nikt z tym nic nie robi. W sumie to samo mają francuzi i ostatnio anglicy.
2. Policja. Boją się policji i starają się być zawsze 100% legalni + sami uwielbiają "policjonować" wszystkich

3. Prywatność w internecie. OMG, nie ma chyba niemca który nie używa proxy. Potrzeba rejestracji na jakimś dodatkowym forum jest z góry wyśmiana a jeśli już trzeba to na jak najbardziej inne dane niż dotychczas.
Sam miałem do czynienia z kilkoma na AmiBayu i osobiście na YouTube paru się odezwało w związku z grą Biiing - kiedy się dowiedzieli że mam link do ściągnięcia nielegalnej wersji rezygnowali.
Dlaczego rezygnowali?
Bo ściąganie piratów = największe przestępstwo = policja dorwie im się do tyłka.
Albo liczą na wyższe stanowisko w niebie.

Shoonay wrote:Bo ściąganie piratów = największe przestępstwo = policja dorwie im się do tyłka.![]()
Myślę że trochę w tym przesady, nie wierzę żeby wszyscy niemcy grali tylko w legalne gry.

Nie twierdzę że wszyscy. Znam i paru na torrentach/warezach, ale głównie są to starsi wiekiem, pamiętający czasy swapingu. I ci na 100% mieli krwistego pirata w tamtych czasach.
Już widzę te tłumy w dojczach, kolejki się ustawiają żeby kupić i pograć wreszcie w Doom'a pierwszego 

Za niedługo news na Onecie: Gospodarka USA uratowana, miliony niemieckich sklepów sprowadziło po kilka tysięcy kopii gry Doom.