Polski

Emulator PSX

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Konsol Ostatnio robiłem czystki na dysku i wykopałem emulator "Szaraka" - epsxe + kilka kultowych dla mnie gier,w tym Vigilante 8 -dwie części. Czy ktoś z Was się w to bawił, bo mam problem żeby gra ruszyła z muzyką w tle.
W części pierwszej muzyka w formacie *.raw ,a w drugiej ...nie mam pojęcia-być może obraz płyty jest obcięty.
Próbowałem różnych konfiguracji ,multum wtyczek itd. ale nic z tego.
Ktoś coś zaradzi? :-E
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/emulator-psx-t1399.html
2011-08-20T22:00:34+01:00
Ostatnio robiłem czystki na dysku i wykopałem emulator "Szaraka" - epsxe + kilka kultowych dla mnie gier,w tym Vigilante 8 -dwie części. Czy ktoś z Was się w to bawił, bo mam problem żeby gra ruszyła z muzyką w tle.
W części pierwszej muzyka w formacie *.raw ,a w drugiej ...nie mam pojęcia-być może obraz płyty jest obcięty.
Próbowałem różnych konfiguracji ,multum wtyczek itd. ale nic z tego.
Ktoś coś zaradzi? :-E

2011-08-20T22:12:38+01:00

Re: Emulator PSX

1. radzę ściągnąć najnowszą wersję ePSXe i wtyczek z netu, kto wie ile ta Twoja przeleżała na dysku ;)
2. upewnij się czy obraz ma ścieżki w sobie (lub osobno), jak będzie mieć mniej niż ~50MB to pewno nie. :-E
3. właduj obraz do Daemona, wybierz wtyczkę dźwiękową z zaznaczoną opcją channel sub-data i musi działać.

Jak nie pomoże to porób screeny ustawień jakich używasz, podaj konkretny format i rozmiary obrazu CD gry.

A na przyszłość polecam ściągać stąd, dość pewne źródło gdzie wszystko powinno być i działać: http://www.snesorama.us/board/

2011-08-20T22:28:30+01:00

Dzisiaj już nie mam siły na screeny -jutro będzie edit ,ale...
...naprawdę dużo przy tym siedziałem; pierwsza część vigilante 8 na pewno ma ścieżkę dźwiękową
Epsxe v.1.60 ,myślę że problem dotyczy raczej wtyczki cd-romu ,bo psx czytał bezpośrednio z płyty muzykę-tak jak zwykła audio płyta
w skrócie próby wyglądały tak:
obraz+ daemon + wszystkie jakie znalazłem wtyczki audio + wtyczki cd-rom
Ruszyło dopiero na innym emulatorze (Pcsx) na każdej wtyczce audio...ale mnie kręci Epsxe bo nie lubie przegrywać :mur: :mrgreen:

2011-08-20T22:36:38+01:00

Wiem że gra ma ścieżki audio, chodzi o to czy TY masz taką wersję. To jak PSX czytał płyty audio też raczej nie ma tu nic do rzeczy... :-E
Po prostu, jeśli inne gry z muzyką z CD Ci działają masz zły obraz. Jeśli masz dobry obraz a nie działa żadna muzyka z CD masz źle ustawione wtyczki, więcej filozofii nie ma.

2011-08-21T02:04:42+01:00

Na tym emu co ty masz ja nie mam żadnych problemów z grami,więc albo masz coś nie tak z pluginami,albo faktycznie masz coś nie tak z grą.

I ja zawsze gry odpalałem z obrazu.

2011-08-21T03:15:59+01:00

Ja też, jedyne walki jakie miałem z dźwiękiem to był MK Trilogy, w końcu się udało, po załadowaniu jakiegoś innego pluginu.

Spróbuj może epsxe 1.70

2011-08-21T11:17:02+01:00

Mój błąd -używam epsxe 1.70 . Problem w tym, że w innych grach też nie potrafię uruchomić muzyki (Wip3out-Special edition) a ścieżka jest na 100% -można to sprawdzić w zwykłym playerze. Wieczorem wrzucę screeny

2011-08-21T11:29:19+01:00

Dawno już nie emulowałem Plejaka ani nie chce mi się sprawdzać, ale używałem takich ustawień dla dźwięku/CD na których *powinno* działać sprawnie cd audio:
Image
Image
Drive W: to oczywiście Daemon.

2011-08-21T15:47:01+01:00

Ok ruszyło ,ale po zmianie wtyczki cd na SaPu's CD-ROM Plugin 1.0
Ściągnięta z http://www.snesorama.us
Dziękuję za uwagę :D

Return to Pogaduszki wszelakie