Polski

EXE Strefa PREMIUM - dyskusja

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox @Ptakus94, @K9Darek - dzięki!
:jacula:

Ustosunkuję się teraz do wcześniejszej wypowiedzi użytkownika @Virek:
Dziękuję za podzielenie się opinią, pomimo jej skrajnej negatywności, ponieważ
korzystając z exeków The Company czy naszej infrastruktury udowowadniasz, że jednak
oferujemy dobrej jakości produkty, których w takiej jakości nie można znaleźć nigdzie indziej.

Żeby moja wypowiedź nie była tak skomplikowana do zrozumienia, postaram się napisać jak najkrócej i jak najprościej.

Virek wrote:Powyższy post Anthroxa brzmi jakbyście byli producentami tych gier (...)

Cieszę się, że powoli zaczynasz rozumieć temat twórczości, jaką przedstawił w poście nr #7 @Sethurial.
Jestem producentem exeków, które przygotowuję z udziałem społeczności The Company.

Virek wrote:(...) ("przeprowadzimy dochodzenie", "adekwatnie podziękujemy"), ogólnie odbieram to tak jakby ktoś mi groził policją za posiadanie takiego pliku exe z innego źródła niż ta strona. (...)

Jest mi przykro, że tak odebrałeś tę treść.
Formułując wypowiedź zabrakło wyczucia, że pewne sformułowania mogą być przez kogokolwiek odebrane jako grożenie policją -- spotkanie z nimi musiało faktycznie wywołać u ciebie traumatyczne przeżycia, skoro to moje neutralne stwierdzenie wywołało takie skojarzenie i wspomnienia -- mogę jedynie zapewnić, że treść była wyłącznie informacyjna i nie miała na celu wywołania negatywnych skojarzeń z policją.

Wyjaśniam, że moim jedynym celem było uczciwie i jasne uświadomienie, że konsekwencją publikowania exeków PREMIUM innym użytkownikom, będzie wiązało się z wycofaniem przywileju pobierania dalszych aktualizacji exeków The Company i dostępem do nowości, więc każdorazowo w przypadku ujawnienia naruszenia zasad przeprowadzane będzie wewnętrzne postępowanie mające doprowdzić do ustalenia, kto jest odpowiedzialny za nieprzestrzeganie wytycznych Zarządu.

Każdy wybór nosi za sobą konsekwencje.
Jeżeli osobie nie odpowiadają zasady danego miejsca - nie jest przymuszana do korzystania akurat z tego konkretnego miejsca.

Sporo osób tego nie rozumie, a na potwierdzenie tego - w internecie można znaleźć historię pewnego przedsiębiorcy, który ustanowił zasadę, że do swojego hotelu przyjmuje gości wyłącznie bez dzieci.

Niektórzy potencjalni goście hotelowi zamiast poszukać innego miejsca, straszyli tego przedsiębiorcę nawet Trybunałem w Strasburgu, mówili, że przedsiębiorca działa sprzecznie z konstytucją.

Więcej na ten temat można przeczytać tutaj:
Prowadzi hotel bez dzieci, goście próbowali przechytrzyć obsługę

Tymczasem wspomniany przedsiębiorca spotykał się również ze skrajnie odmiennymi opiniami - tu przytaczam historię bezdzietnego małżeństwa - jak pewien mąż dziękował mu za takie miejsce, bo z powodu bezpłodności nie może mieć dzieci z żoną i widok biegających i śmiejących się dzieci zawsze doprowadzał ją do depresyjnych stanów.

Abstrahując od historii tego przedsiębiorcy - skupię się na naszym konkretnym przypadku...
Pan Bóg dał każdemu człowiekowi wolną wolę i rozum.
Dał wybór Adamowi i Ewie - dostali wytyczne, że jak zjedzą zakazany owoc z Drzewa Wiadomości będą musieli opuścić Ogród Eden.

U nas wybór nie wiąże się aż z takimi dramatycznymi konsekwencjami.

U nas osoba podejmuje kilka wyborów:
1. Może nie korzystać z usług oferowanych przez The Company
2. Może korzystać z usług oferowanych przez The Company

W przypadku wyboru punktu 1 - to wszystko. Koniec.
W przypadku wyboru punktu 2 - pojawiają się dodatkowe dwa wybory - użytkownik:
2.1. Może dostosować się do wytycznych The Company
2.2. Może łamać wytyczne The Company

W przypadku podpunktu 2.2 jasno informuję z jakimi konsekwencjami to się będzie wiązało, aby użytkownik mógł podjąć świadomą decyzję, czy akceptuje i zgadza się na takie warunki, jednocześnie uniemożliwiam mu zasłonięcie się niewiedzą -- w końcu nie u każdego działa dobrze kompas moralny - sumienie - i dla niektórych osób nie jest niczym niestosownym jak zauważył @Kocurek - przychodzić do restauracji z własnym jedzeniem czy piciem, czy próbować wymusić świadczenie usługi, przeznaczonej dla innej grupy interesantów, czy też po prostu chcą poczuć andrenalinę z łamania zasad i emocji, czy zostanie złapany.

Dla mnie osobiście udostępnienie przez użytkownika strony jakiejkolwiek gry ze "Strefy PREMIUM" innemu użytkownikowi niewiele się różni w skutkach od pobierania exeków i handlu nimi lub rozdawania ich osobom postronnym bez zgody The Company.
Przyzwolenie na takie działanie mogłoby skutkować w przyszłości brakiem pozyskiwania środków na dalszą działalność The Company, a w konsekwencji doprowadzić do zamknięcia "strony" i "forum".

Podkreślę, że korzystanie z exeków i usług The Company jest dobrowolne.

Pomimo zmian dotychczasowych zasad, każda osoba, nawet niezarejestrowana - ma dostęp do pozycji w zakładce "GRY" i może używać exeków z tej zakładki na dotychczasowych zasadach - bez ponoszenia jakichkolwiek opłat.

Część tytułów została przeniesiona do "Strefy Premium", aby móc wynagradzać dostępem osoby, dzięki którym The Company jest w stanie dalej kontynuować i oferować swoją twórczość.
Uważam, że to najbardziej logiczna i sensowna nagroda za dobrowolne darowizny, jakie mogę zaoferować.

Rozumiem twoją frustrację, że nie masz już dostępu do wszystkich aktualizacji exeków i nowych pozycji -- spróbuj i ty zrozumieć, dlaczego część exeków nie będzie już oferowana na dotychczasowych zasadach.
Dotychczasowe zasady musiały ulec zmianie, gdyż niechybnie doprowadziłyby do zamknięcia TheCompany.pl.

Dzięki "Strefie PREMIUM" i "Wydarzeniom" możliwe stało się pozyskanie środków umożliwiających wznowienie dalszej pracy nad exekami oraz przedłużyło działanie "strony" i "forum The Company" i spowodowało większą aktywność naszej społeczności.

Od początku istnienia The Company dotacje były dobrowolne - jedyna zmiana jaka nastąpiła jest taka, że teraz część pozycji nie jest już dostępna dla każdego, ponieważ część pozycji traktujemy jako nagrodę dla darczyńcy jako realne podziękowanie.

Istotnym faktem jest również to, że przywilej przyznania dostępu do exeka nie jest związany wyłącznie dobrowolną darowizną.

Jeżeli użytkownik wedle uznania Zarządu The Company wykazuje się zachowaniem / wkładem, które wnosi realny wkład w rozwój "Firmy" nie musi wpłacać ani złotówki :)

Możliwe jest również wzięcie udziału w wydarzeniach, dzięki którym można zapewnić sobie dostęp do części pozycji.

Virek wrote:Porównujecie się do GOG, ale oni nie robią akcji antytorrentowej i nie ścigają każdego posiadacza wersji GOG z innego źródła

Wydaje mi się, że nastąpiło tutaj nieporozumienie wymagające sprostowania.
Nie przeprowadzaliśmy żadnej akcji antytorrentowej czy ścigania posiadacza exeków TC z innego źródła.

Nasze wytyczne, aby pobierać exeki z naszej strony podyktowane są wyłącznie dbałością o bezpieczeństwo użytkowników.

Użytkownicy ufają marce The Company na podstawie zaufania, które budowane było przez ponad 10 lat i dodają nasze pliki exe jako zaufane, gdy program antywirusowy uniemożliwia tymczasowo ich uruchomienie.

To zaufanie i rutynowe postępowanie mogą wykorzystać przestępcy, aby zarazić komputer użytkownika wirusem.

Przedstawiam przykładowy, prawdopodobny scenariusz ataku przestępcy:
Przestępca, udostępnił pliki exe łudząco podobne do exeków The Company, aby się podszyć pod naszą markę.
Odpowiednio preparując pliki exe - zaszył w nich dodatkowo wirusa, który po uruchomieniu przez gracza zaraził mu komputer, ponieważ nie wykryła go ochrona antywirusowa, bo użytkownik rutynowo dodał zawirusowaną imitację exeków The Company do zaufanych plików.

Pomimo naszych wytycznych -- oczywiście użytkownik może na własne ryzyko pobierać i uruchamiać takie pliki exe.

Zapewniam, że nie będzie ścigany z prokuratorem czy policją za "pobranie exeka TC z innych źródeł" - ze źródła innego niż z nasza oficjalna strony znajdująca się pod adresem: https://thecompany.pl.

Być może pisząc o ściganiu -- chodziło ci o niechęć społeczności The Company do świadczenia pomocy osobom, które zaopatrują się w exeki z innych niż oficjalne źródeł.

Osobiście również uważam, że bardzo niestosowne jest oczekiwanie pomocy związaną z exekami The Company na forum naszej społeczności, jednocześnie zaopatrując się w nie na "innych źródłach".

Jeżeli już koniecznie musisz korzystać z naszej pracy, to spróbuj wykazać choć minimum przyzwoitości i szukaj pomocy w miejscach, gdzie się w nie zaopatrujesz.
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/exe-strefa-premium-dyskusja-t7574.html
2023-01-26T22:12:20+01:00

Re: EXE Strefa PREMIUM - dyskusja

@Ptakus94, @K9Darek - dzięki!
:jacula:

Ustosunkuję się teraz do wcześniejszej wypowiedzi użytkownika @Virek:
Dziękuję za podzielenie się opinią, pomimo jej skrajnej negatywności, ponieważ
korzystając z exeków The Company czy naszej infrastruktury udowowadniasz, że jednak
oferujemy dobrej jakości produkty, których w takiej jakości nie można znaleźć nigdzie indziej.

Żeby moja wypowiedź nie była tak skomplikowana do zrozumienia, postaram się napisać jak najkrócej i jak najprościej.

Virek wrote:Powyższy post Anthroxa brzmi jakbyście byli producentami tych gier (...)

Cieszę się, że powoli zaczynasz rozumieć temat twórczości, jaką przedstawił w poście nr #7 @Sethurial.
Jestem producentem exeków, które przygotowuję z udziałem społeczności The Company.

Virek wrote:(...) ("przeprowadzimy dochodzenie", "adekwatnie podziękujemy"), ogólnie odbieram to tak jakby ktoś mi groził policją za posiadanie takiego pliku exe z innego źródła niż ta strona. (...)

Jest mi przykro, że tak odebrałeś tę treść.
Formułując wypowiedź zabrakło wyczucia, że pewne sformułowania mogą być przez kogokolwiek odebrane jako grożenie policją -- spotkanie z nimi musiało faktycznie wywołać u ciebie traumatyczne przeżycia, skoro to moje neutralne stwierdzenie wywołało takie skojarzenie i wspomnienia -- mogę jedynie zapewnić, że treść była wyłącznie informacyjna i nie miała na celu wywołania negatywnych skojarzeń z policją.

Wyjaśniam, że moim jedynym celem było uczciwie i jasne uświadomienie, że konsekwencją publikowania exeków PREMIUM innym użytkownikom, będzie wiązało się z wycofaniem przywileju pobierania dalszych aktualizacji exeków The Company i dostępem do nowości, więc każdorazowo w przypadku ujawnienia naruszenia zasad przeprowadzane będzie wewnętrzne postępowanie mające doprowdzić do ustalenia, kto jest odpowiedzialny za nieprzestrzeganie wytycznych Zarządu.

Każdy wybór nosi za sobą konsekwencje.
Jeżeli osobie nie odpowiadają zasady danego miejsca - nie jest przymuszana do korzystania akurat z tego konkretnego miejsca.

Sporo osób tego nie rozumie, a na potwierdzenie tego - w internecie można znaleźć historię pewnego przedsiębiorcy, który ustanowił zasadę, że do swojego hotelu przyjmuje gości wyłącznie bez dzieci.

Niektórzy potencjalni goście hotelowi zamiast poszukać innego miejsca, straszyli tego przedsiębiorcę nawet Trybunałem w Strasburgu, mówili, że przedsiębiorca działa sprzecznie z konstytucją.

Więcej na ten temat można przeczytać tutaj:
Prowadzi hotel bez dzieci, goście próbowali przechytrzyć obsługę

Tymczasem wspomniany przedsiębiorca spotykał się również ze skrajnie odmiennymi opiniami - tu przytaczam historię bezdzietnego małżeństwa - jak pewien mąż dziękował mu za takie miejsce, bo z powodu bezpłodności nie może mieć dzieci z żoną i widok biegających i śmiejących się dzieci zawsze doprowadzał ją do depresyjnych stanów.

Abstrahując od historii tego przedsiębiorcy - skupię się na naszym konkretnym przypadku...
Pan Bóg dał każdemu człowiekowi wolną wolę i rozum.
Dał wybór Adamowi i Ewie - dostali wytyczne, że jak zjedzą zakazany owoc z Drzewa Wiadomości będą musieli opuścić Ogród Eden.

U nas wybór nie wiąże się aż z takimi dramatycznymi konsekwencjami.

U nas osoba podejmuje kilka wyborów:
1. Może nie korzystać z usług oferowanych przez The Company
2. Może korzystać z usług oferowanych przez The Company

W przypadku wyboru punktu 1 - to wszystko. Koniec.
W przypadku wyboru punktu 2 - pojawiają się dodatkowe dwa wybory - użytkownik:
2.1. Może dostosować się do wytycznych The Company
2.2. Może łamać wytyczne The Company

W przypadku podpunktu 2.2 jasno informuję z jakimi konsekwencjami to się będzie wiązało, aby użytkownik mógł podjąć świadomą decyzję, czy akceptuje i zgadza się na takie warunki, jednocześnie uniemożliwiam mu zasłonięcie się niewiedzą -- w końcu nie u każdego działa dobrze kompas moralny - sumienie - i dla niektórych osób nie jest niczym niestosownym jak zauważył @Kocurek - przychodzić do restauracji z własnym jedzeniem czy piciem, czy próbować wymusić świadczenie usługi, przeznaczonej dla innej grupy interesantów, czy też po prostu chcą poczuć andrenalinę z łamania zasad i emocji, czy zostanie złapany.

Dla mnie osobiście udostępnienie przez użytkownika strony jakiejkolwiek gry ze "Strefy PREMIUM" innemu użytkownikowi niewiele się różni w skutkach od pobierania exeków i handlu nimi lub rozdawania ich osobom postronnym bez zgody The Company.
Przyzwolenie na takie działanie mogłoby skutkować w przyszłości brakiem pozyskiwania środków na dalszą działalność The Company, a w konsekwencji doprowadzić do zamknięcia "strony" i "forum".

Podkreślę, że korzystanie z exeków i usług The Company jest dobrowolne.

Pomimo zmian dotychczasowych zasad, każda osoba, nawet niezarejestrowana - ma dostęp do pozycji w zakładce "GRY" i może używać exeków z tej zakładki na dotychczasowych zasadach - bez ponoszenia jakichkolwiek opłat.

Część tytułów została przeniesiona do "Strefy Premium", aby móc wynagradzać dostępem osoby, dzięki którym The Company jest w stanie dalej kontynuować i oferować swoją twórczość.
Uważam, że to najbardziej logiczna i sensowna nagroda za dobrowolne darowizny, jakie mogę zaoferować.

Rozumiem twoją frustrację, że nie masz już dostępu do wszystkich aktualizacji exeków i nowych pozycji -- spróbuj i ty zrozumieć, dlaczego część exeków nie będzie już oferowana na dotychczasowych zasadach.
Dotychczasowe zasady musiały ulec zmianie, gdyż niechybnie doprowadziłyby do zamknięcia TheCompany.pl.

Dzięki "Strefie PREMIUM" i "Wydarzeniom" możliwe stało się pozyskanie środków umożliwiających wznowienie dalszej pracy nad exekami oraz przedłużyło działanie "strony" i "forum The Company" i spowodowało większą aktywność naszej społeczności.

Od początku istnienia The Company dotacje były dobrowolne - jedyna zmiana jaka nastąpiła jest taka, że teraz część pozycji nie jest już dostępna dla każdego, ponieważ część pozycji traktujemy jako nagrodę dla darczyńcy jako realne podziękowanie.

Istotnym faktem jest również to, że przywilej przyznania dostępu do exeka nie jest związany wyłącznie dobrowolną darowizną.

Jeżeli użytkownik wedle uznania Zarządu The Company wykazuje się zachowaniem / wkładem, które wnosi realny wkład w rozwój "Firmy" nie musi wpłacać ani złotówki :)

Możliwe jest również wzięcie udziału w wydarzeniach, dzięki którym można zapewnić sobie dostęp do części pozycji.

Virek wrote:Porównujecie się do GOG, ale oni nie robią akcji antytorrentowej i nie ścigają każdego posiadacza wersji GOG z innego źródła

Wydaje mi się, że nastąpiło tutaj nieporozumienie wymagające sprostowania.
Nie przeprowadzaliśmy żadnej akcji antytorrentowej czy ścigania posiadacza exeków TC z innego źródła.

Nasze wytyczne, aby pobierać exeki z naszej strony podyktowane są wyłącznie dbałością o bezpieczeństwo użytkowników.

Użytkownicy ufają marce The Company na podstawie zaufania, które budowane było przez ponad 10 lat i dodają nasze pliki exe jako zaufane, gdy program antywirusowy uniemożliwia tymczasowo ich uruchomienie.

To zaufanie i rutynowe postępowanie mogą wykorzystać przestępcy, aby zarazić komputer użytkownika wirusem.

Przedstawiam przykładowy, prawdopodobny scenariusz ataku przestępcy:
Przestępca, udostępnił pliki exe łudząco podobne do exeków The Company, aby się podszyć pod naszą markę.
Odpowiednio preparując pliki exe - zaszył w nich dodatkowo wirusa, który po uruchomieniu przez gracza zaraził mu komputer, ponieważ nie wykryła go ochrona antywirusowa, bo użytkownik rutynowo dodał zawirusowaną imitację exeków The Company do zaufanych plików.

Pomimo naszych wytycznych -- oczywiście użytkownik może na własne ryzyko pobierać i uruchamiać takie pliki exe.

Zapewniam, że nie będzie ścigany z prokuratorem czy policją za "pobranie exeka TC z innych źródeł" - ze źródła innego niż z nasza oficjalna strony znajdująca się pod adresem: https://thecompany.pl.

Być może pisząc o ściganiu -- chodziło ci o niechęć społeczności The Company do świadczenia pomocy osobom, które zaopatrują się w exeki z innych niż oficjalne źródeł.

Osobiście również uważam, że bardzo niestosowne jest oczekiwanie pomocy związaną z exekami The Company na forum naszej społeczności, jednocześnie zaopatrując się w nie na "innych źródłach".

Jeżeli już koniecznie musisz korzystać z naszej pracy, to spróbuj wykazać choć minimum przyzwoitości i szukaj pomocy w miejscach, gdzie się w nie zaopatrujesz.

2023-01-26T22:15:41+01:00

Virek dostawali wszyscy wszystko prawie za darmo to nawet nikt przysłowiowego grosza nie sypnął. Nie wiem jak podchodzisz do grania w exeki, być może jako hobby. No ok. Jak ktoś lubi łowić ryby musi sobie sprzęt kupić, jak ktoś lubi malować musi posiadać farby, stelarz, itd. albo chociaż komputer by malować cyfrowo. A by hobby ludzi zaglądających i korzystających z exeków istniało dalej wprowadzono pewne zmiany. My z tego nie mamy nic, a wkładamy sporo serca, czasu i m.in. własnych pieniędzy. A Ty czym się przysłużyłeś paniczu?

Krytyka uznawana jest za konstruktywną gdy coś wnosi, a Ty tylko próbujesz zanegować lata naszej pracy, że niepotrzebnie ludzie na serwer dają, na certyfikat, że najbardziej popularne gry nie są za darmo. Na WOŚP też nie dajesz drobnych? Chyba jesteś oderwany od rzeczywistości człowiekiem. Jeszcze inna sprawa, że musisz nauczyć się czytać. Pisali już poprzednicy, że jeśli jakoś wspomożesz działalność forum, niekoniecznie finansowo lub będziesz aktywnym uczestnikiem forum to z biegiem czasu będziesz miał dostęp do większej ilości gier jak chociażby świąteczny prezent. Swoją postawą roszczeniową tylko budujesz moje skromne słowa na zakończenie.
Jeśli Ci się nie podoba to wiesz co robić :hee: Nie pozdrawiam ]:->

2023-01-26T23:03:35+01:00

Virek..poszukaj na chomikuj. Znajdziesz ale zawirusowane. Takie mamy zabezpieczenia. Nic o nas bez Nas. Więc albo szanujesz pracę założyciela forum. Albo jak napisał santa...wybieraj.

Virek rozumiem twoje podejście (sam tak miałem na początku) ale zrozum. Chłopak zawala noce i dnie, żebyś TY mógł pograć w grę którą miałeś za młodu. Serwer sam się nie utrzyma a na nim gry które chcesz pobrać. Wiem, powiesz, że było za darmo. No było ale się skończyło. Więcej nie będzie. (ja tego dopilnuję) Tzn jest i będzie ale musisz na to zapracować i zasłużyć jako użytkownik forum. Nikt nie każę ci za to płacić. Baw się się z nami na forum. Udzielaj się a zdobędziesz zaufanie i wtedy będziesz miał gry. A nie wchodzisz i oskarżasz o plagiat całe forum. Tak nie przystoi. To tyle od dowódcy. Zrobisz jak zechcesz. Miłego dnia.

2023-01-27T01:21:18+01:00

Virek wrote:Kiedyś pamiętam był taki Czech, który również na swojej stronie robił podobną akcję jak wasze pliki exe, tylko jego wypusty różniły się tym, że trzeba było je instalować, gołym okiem było widać, że to po prostu odpowiednio skonfigurowany WinUAE. Ogólnie gość robił też jakąś pracę, też musiał opłacać miejsce na serwerze za stronę itd. itp., ale nigdy nie zachowywał się w ten sposób nieprzyjazny, ani też nie tworzył żadnej odpłatnej strefy.
Może to kwestia tego, że był Czechem a nie Polakiem? Tak czy inaczej wrażenie negatywne zrobiliście na mnie.

Moim zdaniem to kwestia tego, że gdybyś nie wiedział, że Anthrox jest tej samej narodowości co ty, to byś cicho siedział.

Tak jak Sethuriala zastanawia mnie, czy również na Steam, GOG dzielisz się swoimi przemyśleniami dlaczego ośmielają się pobierać opłaty za dostęp do swoich bibliotek? Steam ani GOG nie są producentami gier - piszesz cokolwiek na ich forach, bo że pobierasz ich pliki "z innych źródeł" już wiemy?

Dodam jeszcze, że na GOGu ludzie płacą za gry, które działają pod emulatorem dosbox - zrób coś dobrego dla ludzkości i idź tam sobie popisz, doradź ludziom jak używać emulatora dosbox. Zamiast atakować i tracić energię na małego rzemieślnika - idź od razu z grubej rury na korpo i na nich spożytkuj swoje moce.

Może zmotywuje cię, informacja odnośnie właścicieli GOGa - oni zorientowali się, że muszą postawić na międzynarodową markę, żeby takich jak ty onieśmielić do pisania swoich popelin.

Uwaga, ujawniam sekret GOGa:
GOG.com – serwis cyfrowej dystrybucji gier komputerowych, stworzony przez polskie przedsiębiorstwo CDP Investment sp. z o.o. Jest częścią holdingu CD Projekt.

2. Podzieliłeś się już swoimi przemyśleniami - zrobiłeś na mnie bardzo negatywne wrażenie. Nie będę tym razem dyplomatyczną osobą i liczę, że się dostosujesz:
zapraszam-wypierdalac.jpg

2023-01-27T01:45:11+01:00

Ja, chciałbym przedstawić taki żart, a właściwie smutną, ale prawdziwą anegdotę, jako komentarz do tej i do kilku innych podobnych sytuacji, jakie miały miejsce ostatnimi czasy na tym forum, kiedy się okazało, że The Company jednak nie upadło, jak kilka osób sądziło, a przeciwnie dzielnie powstaje z kolan:

:diablo:
Szatan poszedł na inspekcję piekła, po którym oprowadza go Diabeł.
W pierwszym pomieszczeniu widzą wielki kocioł, w którym siedzi 10 ludzi i pilnuje ich 10 diabłów.
- Co to za ludzie i czemu aż 10 diabłów ich pilnuje? - pyta Szatan.
- To są Anglicy, oni są sprytni, więc musi ich pilnować aż 10 diabłów.
W drugim pomieszczeniu widzą wielki kocioł, w którym siedzi 10 ludzi i pilnuje ich tylko 1 diabeł.
- Co to za ludzie i czemu pilnuje ich tylko 1 diabeł? - pyta Szatan.
- To są Niemcy, oni są bardzo zdyscyplinowani i wystarczy, że pilnuje ich tylko 1 diabeł.
W trzecim pomieszczeniu widzą wielki kocioł, w którym siedzi 10 ludzi i nikt ich nie pilnuje.
- Co to za ludzie i czemu nikt ich nie pilnuje, przecież zaraz pouciekają!!! - krzyczy Szatan.
- To są Polacy, nikt ich nie pilnuje, ponieważ jeśli któryś z nich próbuje wyjść z kotła to pozostali ściągają go w dół.

Jeśli potrzebne jest wyjaśnienie to już z nim spieszę - chyba tylko u nas w kraju można spotkać taką mentalność, że jeśli ktoś próbuje coś zrobić dobrze i mu się to udaje to zawsze muszą się pojawić Ci którzy dla zasady będą ciągnąć go w dół, bo przecież nie może mu się nic udać.

W życiu jest jak w grze komputerowej - jeśli po drodze napotykasz co raz więcej przeciwników, to znaczy, ze idziesz w dobrym kierunku. ;) :lol2:

2023-01-27T06:36:59+01:00

Dla nowych użytkowników jeżeli chodzi o bibliotekę premium zastosuje śmieszne porownanie do seksu z transwestyta:

Wszystko pięknie ładnie a tu nagle ch*j.. :tuptup1:

2023-01-27T09:08:16+01:00

@Kocurek...dostałeś pkt rep. Rozbawił mnie ten obrazek. :haha: :haha: Krótko powiedziane i mocno powiedziane. :haha: :haha:

2023-01-27T11:30:44+01:00

@Anthrox - czyli porównując wasze podejście do np. samochodów to widzę was tak: Posiadam wasze auto kupione z drugiej ręki, coś mi się w nim zepsuło, więc idę do was jako właściciela marki danego auta, ale wy mi odmawiacie pomocy, bo kupiłem wasze auto z drugiej ręki, a nie od was. Teraz zastosuj to do realiów rynku motoryzacyjnego i zobacz jaki to miałoby sens.
@K9Darek - uważasz, że GOG podciera się forsą bo sprzedaje nieswoje gry? To ci wyjaśnię parę faktów: 1. GOG jest spółką córką CDP, który hajsem z sukcesu wieśka ani cyberpranka się z GOGiem nie dzieli, bo GOG ma zarabiać sam na siebie i kombinować sam jak nie upaść. 2. Sprzedają nieswoje gry, czyli można by powiedzieć, że piracą, bo czym różnią się w tym momencie od pirata z lat 80-90, który również zarabiał na sprzedawaniu nieswoich gier? Tak samo czym się różni TheCompany od powyższych pobierając opłaty za sprzedawanie nieswoich gier? Tak samo można tłumaczyć GOG i was, tym że dodajecie coś od siebie, że umożliwiacie odpalenie na nowych systemach za jednym kliknięciem, ale kod źródłowy, czyli gra sama w sobie nie należy do was, więc to takie piractwo w białych rękawiczkach, dlatego nie podoba mi się do końca także działalność GOG, a wasza ją przypomina.
A wspomniany przeze mnie Czech nadal ma swoją stronkę i nadal nie pobiera opłat.

Ogólnie widzę, że twórcy i użytkownicy tej strony bardzo źle znoszą krytykę jakąkolwiek i wszystko tutaj mi wygląda na jedną wielką dyktaturę, a szkoda bo sądziłem, że grono fanów danego sprzętu powinno się jednoczyć, a nie dzielić. Cóż chyba taka polska mentalność, że zawsze lubimy być w konflikcie przez co od wieków jesteśmy ze wszech stron w dupę kopani. Polecam głębszą wewnętrzną refleksję zamiast wychwalania jeden drugiego jak to fajnie dowaliłeś nowemu użytkownikowi, który przecież "gówno" wie i przyszedł pewnie się za darmo nachapać, cóż łatwo z góry oceniać gdy się nie umie dyskutować.

2023-01-27T11:43:19+01:00

Virek wrote:Tak samo czym się różni TheCompany od powyższych pobierając opłaty za sprzedawanie nieswoich gier?

Chłopie, czy ty jesteś upośledzony jakiś czy trollem? Dotacje to nie opłaty, ty się zabierasz za dyskusję a nie rozumiesz nawet znaczenia słów których używasz.

A skoro nie pasuje ci "piractwo w białych rękawiczkach" co jest notabene bzdurą, to już @Kocurek wyjawił ci co możesz z tym faktem zrobić.

A jak mowa o Polskiej mentalności to właśnie ty tu przyszedłeś jako taki typowy polaczek z myśleniem "mnie się należy" nie dając nic w zamian i bez szacunku dla czyjejś pracy.

Miałeś swoje 5 minut, przeznaczyłeś je na głupotę, teraz odpoczniesz sobie od forum.

2023-01-27T12:49:50+01:00

Brawo Hardy :tuptup1: Może jak mu ta sodówka wyleci z głowy to przestanie pierniczyć takie farmazony. A najlepiej jakby nie wracał, bo widzę, że tylko zawieszony. Tępy ch.. On może dalej się logować i czytać? Czy dopiero jak minie jakiś czas? :hee:
Gdyby nie grupa ludzi zajmująca się hobbystycznie tym co ludziom sprawia przyjemność, czyli odtworzeniem starych gierek z Amigi to by nie pograł tak łatwo. A uwierz mi to nie jest samo włożenie adf, lha czy innych plików w okładkę zwaną WinUAE. Jak się chcesz tak bawić to proszę bardzo. Sporo gier zostało naprawionych, pozbawionych ekranów zabezpieczających, błędów, dostosowanych do wyświetlania. Ludzie wpłacają pieniądze, bo chcą. Nikt nikogo nie zmusza. Zawsze mogą sobie pobrać grę od Czecha, nota bene, który już od ładnych kilku lat nie działa nie czytata ofermo. Tak to się ciebie tyczy Virek :hee:
Masz szczęście, że to nie ja jestem moderatorem, bo zbyt impulsywny jestem czasem i już byś miał blokadę z miejsca. Skoroś taki bystry to graj w poprzednie wersje i nie zaglądaj tu :ok1:

2023-01-27T12:55:30+01:00

Zdziwiłem się że to czytał. Sądzac po postach pochwał i reputacji myślałem że to będzie użytkownik typu przyszedł ponarzekał i poszedł a tu jednak zdziwko. No cóż wsadził 2 dziury do jednej i to do złej i teraz ma...

2023-01-27T13:09:03+01:00

Dodam, że odblokowując :unlocked: grę ze Strefy Premium na swoim koncie zapewnia się dostęp do przyszłych aktualizacji stając się przy okazji Patronem odblokowanego tytułu.

2023-01-27T14:47:35+01:00

Wspieranie takich grup jak The Company powinno być na zasadzie cegiełek za ciężką pracę, w końcu gry z Amigi to abandonware, są udostępniane głównie gry z lat osiemdziesiątych i początku dziewięćdziesiątych. Jakby były cegiełki to i wsparcie by było adekwatne do pracy jaką włożyli nasi mili państwo w cały projekt wskrzeszania gier bez bawienia się w emulatory i zmieniarkę plików UDF. Ściągasz, uruchamiasz i grasz.
Czegóż chcieć więcej. Jest opcja cegiełki przy launcherze w prawym górnym rogu, ale pewnie to działa na zasadzie licencji Win Rar. Jak chcesz to wspieraj, jak nie to nie bajać. Pozdrawiam. :ok1:

2023-01-28T01:36:41+01:00

santa13 wrote:A najlepiej jakby nie wracał, bo widzę, że tylko zawieszony

Jak wróci i będzie pi***olił dalej poleci na stałe. Uzgodnione. :mysli: Tym razem ja go skasuję.

Ptaszek, Forum doceni, i się odwdzięczy.

Co do Virka/świrka poleciał na stałe. Nie pozwolę obrażać kogoś/ kogo znam osobiście. I za to co robi powinni go inni do biedronki na wódkę zabierać. (wiem chcieliście, żebym napisał, żeby całować w dupę lub stopy) Nie da rady to tylko dla Elity. (nie każdy może kisać w dupę Admina) Na to trzeba zasłużyć. :haha: :haha: :haha: :niepowiem:

Uprzedzam wszem i wobec jakiekolwiek hasła na temat EXE lub w stronę Antka (te obraźliwie) grożą BAN-em i nie będzie zmiłuj.
Rzadko się zdarza, że ktoś mnie wk***i ale ten kolo przesadził o dwa krzaki.

Zawsze szukam pokojowego rozwiązania, ale niektórzy to przesadzają. Znam Antka osobiście i on mnie też. Czyli inaczej po ludzku: Nie podoba ci się tutaj to żegnam czule, nie zawracaj dupy innym. Daj robić gry dla innych. Chcesz się wyżalić???? Napisz do polki.com. lun czynnyzal.pl :mrgreen:

2023-01-28T01:51:32+01:00

Za co możesz dostać BAN

Uprzedzam wszem i wobec jakiekolwiek hasła na temat EXE lub w stronę Antka (te obraźliwie) grożą BAN-em i nie będzie zmiłuj. Rzadko się zdarza, że ktoś mnie wk***i, ale są wyjątkowi użytkownicy forum. Tak, też tacy się trafiają.

Zawsze szukam pokojowego rozwiązania, ale niektórzy to przesadzają. Znam Antka osobiście i on mnie też. Czyli inaczej po ludzku: Nie podoba ci się tutaj to żegnam czule, nie zawracaj dupy innym. Daj robić gry dla innych. Chcesz się wyżalić???? Napisz do polki.com. lub czynnyzal.pl Poza tym w dupie to mam.

Nie podoba ci się forum, i pliki exe oraz strefa premium, bo musisz dać coś od siebie? Trudno przeżyjemy bez ciebie.

2023-01-28T05:32:23+01:00

Pamiętam tygodniowy melanż w Mielnie a potem sunrise.

Każdy do każdego :

Coś ci się nie podoba ?!
To pakuj się i wy***rdalaj !! :haha:

2023-01-28T05:45:34+01:00

Jak ten lejek nie wie co to pasja.
Ludzie poświęcają swój czas.
Bezinteresownie wskrzeszając gry
i robią to znakomicie. Pełną parą,
plus trainery żeby się nie wkurzać, też
dobra opcja. Chwała im za to. Z drugiej strony dobrze, że zrobili folder premium, bo na jakość trzeba zasłużyć.
Róbcie to co kochacie i lubicie najbardziej. Pozdrawiam.

2023-01-28T16:03:02+01:00

Dobra Panowie, już wystarczy, wracajmy do tematu bo wątek Virka jest wyczerpany i nie ma co cisnąć po nieobecnym, kto umarł, ten nie żyje. ;)

2023-01-28T16:08:17+01:00

A może mu się dyskusja z dyktatem pomyliła? :lol2: Dowaliłbym coś jeszcze, ale nieobecnych się nie obgaduje ;)
A propos nikt jeszcze nie pytał "Ile za całość" PREMIUM? :hee: I zrób mi to w paczce, a najlepiej wyślij pocztą na pendrivie za free :D

2023-02-21T18:26:47+01:00

Łał, ładna dyskusja tu wyszła.
Ja powiem tak. Kiedyś bawiłem się w chomiki i torrenty dla gier, ale odpuściłem.

Dlaczego??

Ano właśnie z powodu wirusów itp. Mam pełno adf do Amigi, ale to nie to samo, co wziąć pudełko i uruchomić grę. Co prawda kiedyś " odkryłem" pliki exe z grami Amigowymi na PC i jest to dla mnie taki zamiennik. Ale jako "stary wyjadacz", który posiada świetną A500 wolę gry fizyczne, które można uruchomić w napędzie.

A jako, że nie posiadam A1200 czy A4000 (marzenie) fajnie jest, że na The Company można znaleźć coś, co można uruchomić na zwykłym kompie (choć to nie to samo co oryginał).
Ale należy docenić i pochwalić osoby, które włożyły swoje serce i trud w stworzenie takich właśnie plików exe. :ok1: :ok1: :ok1: :ok1:
Osoby, które to tworzą nie robią tego tylko dla siebie, ale dzielą się tą pasją z innymi (np. ze mną) i trzeba ich za to docenić i cieszyć się, że są jeszcze takie osoby.

Return to Pogaduszki wszelakie