Polski

Filmy VHS...

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
zuzel86 Witam. Mam do Was pytanie czy oprócz retro związanego z grami macie też jakieś inne nurty? Mnie ostatnio wzięło jeszcze na stary sprzęt rtv do tego stopnia, że sprawiłem sobie taki sam zestaw TV plus video jak miałem w domu rodzinnym i kilka kaset na początek z największą nostalgią :-) Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/filmy-vhs-t7941.html
2023-04-11T19:19:54+01:00
Witam. Mam do Was pytanie czy oprócz retro związanego z grami macie też jakieś inne nurty? Mnie ostatnio wzięło jeszcze na stary sprzęt rtv do tego stopnia, że sprawiłem sobie taki sam zestaw TV plus video jak miałem w domu rodzinnym i kilka kaset na początek z największą nostalgią :-)

2023-04-13T06:11:47+01:00

Re: Filmy VHS...

Czyli masz magnetowid Sony z 8 głowicami? :-D

2023-04-13T11:58:36+01:00

Witaj autorze postu, mnie już dawno rzuciło w tym kierunku, mam dwa kombajny DVD - VHS i DVD - HDD do tego graber i w wolnym czasie od grania archiwizuję stare taśmy VHS dla tych co maja jeszcze takie zabytki a chcieliby na kompie zrobić powrót do przeszłości.

Ogólnie tv służy mi do tego celu jak też do podpięcia A1200 i grania w Galagę AGA , to telewizyjne pudło nadaje się tylko do tego , gdyż z eteru samo ścierwo leci :killer: . . . a filmy i info czerpię z netu :amen:

2023-04-13T15:25:14+01:00

litsteve wrote: Ogólnie tv służy mi do tego celu jak też do podpięcia A1200 i grania w Galagę AGA , to telewizyjne pudło nadaje się tylko do tego , gdyż z eteru samo ścierwo leci :killer: . . . a filmy i info czerpię z netu :amen:

Jak ja kupowałem telewizor to pytałem czy Amigę dam radę pod niego podłączyć swobodnie i tym się kierowałem głównie przy wyborze.

Racja z tym ścierwem z eteru od tych dezinformacji już boli głowa.

Jeszcze jak pokazują nieistniejący teleskop Jamessa Webba, który "widzi granice wszechświata, początki istnienia, sztuczne światło na innych planetach, oraz egzoplanety w sąsiednich systemach gwiezdnych", a wygląda jak plaster miodu to człowiek się zastanawia dokąd to wszystko zmierza. :lol2:

2023-04-13T16:55:49+01:00

19 calowy TV Panasonic i do tego Video Panasonic. Na początek do tego zestawu zakupiona została kaseta z polskiej dystrybucji Żelazne Anioły 2. Taka mordobijka azjatycka co za dzieciaka katowałem do bólu hehe :haha:

Anthrox wrote:Czyli masz magnetowid Sony z 8 głowicami? :-D

2023-04-13T18:49:28+01:00

Za dzieciaka to pamiętam jak zajawiłem się na nagrywanie filmow na VHS, które w tv chodziły i siedziałem przy sprzęcie po to by wyczuć kiedy mam nagrywanie wyłączyć na reklamy i kiedy wznowić. Pamiętam dobrze jak nagrałem Pani Doubtfire na VHS, które trwało 3h, ale nie spodziewałem się na co nagrywałem, a tu ZONK objawił się po skończeniu filmu Blondyna w trwałych włosach z obwisłymi cyckami obrabiająca ku*asa :D i mając 8 lat zastanawiałem się co to ]:-> A jaką wojne w chałpie miałem jak nagrałem Kevina na Wejście Smoka. Szlaban na Amige dostałem... ;-( Kilka lat później miałem zajawke na przegrywanie filmów VHS na płyty DVD dodając Menu główne z opcją wyboru filmu of któreś minuty.

Wspomnienia są ale technika i cyfryzacja poszła w góre. Internet i Platformy Streamingowe królują w tych czasach.

2023-04-15T20:27:29+01:00

Miałem to samo z nagrywaniem filmów na kasety. Teraz mi to przypomniałeś ? te nerwowe czekanie by przerwać nagrywanie na reklamach ?

Ptakus94 wrote:Za dzieciaka to pamiętam jak zajawiłem się na nagrywanie filmow na VHS, które w tv chodziły i siedziałem przy sprzęcie po to by wyczuć kiedy mam nagrywanie wyłączyć na reklamy i kiedy wznowić. Pamiętam dobrze jak nagrałem Pani Doubtfire na VHS, które trwało 3h, ale nie spodziewałem się na co nagrywałem, a tu ZONK objawił się po skończeniu filmu Blondyna w trwałych włosach z obwisłymi cyckami obrabiająca ku*asa :D i mając 8 lat zastanawiałem się co to ]:-> A jaką wojne w chałpie miałem jak nagrałem Kevina na Wejście Smoka. Szlaban na Amige dostałem... ;-( Kilka lat później miałem zajawke na przegrywanie filmów VHS na płyty DVD dodając Menu główne z opcją wyboru filmu of któreś minuty.

Wspomnienia są ale technika i cyfryzacja poszła w góre. Internet i Platformy Streamingowe królują w tych czasach.

2023-05-28T19:54:45+01:00

Ja pierdzielę, Strażnika teksasu nagrywałem dla brata i bratowej. Tak samo prośba była, by nie nagrywać reklam :D A jedyna kobita ssąca struga okazała się jak ściągnąłem przez internet przez Aresa pierwszą część $hreka. Oczywiście ktoś inny plik podrzucił zamiast kreskówki. Na szczęście byłem już dorosły i nie dostałem oczopląsu przy matce :lol2:

2023-05-28T21:42:43+01:00

Ares.... Żeś mi przypomniał o tym programie.... Miałem go tak samo jak eMule. To były pierwsze programy torrentowe. To były czasy jak zostawiłeś kompa na całą noc by się plik 150 mb pobral

2023-05-28T22:01:33+01:00

Ptakus94 wrote:Ares.... Żeś mi przypomniał o tym programie.... Miałem go tak samo jak eMule. To były pierwsze programy torrentowe. To były czasy jak zostawiłeś kompa na całą noc by się plik 150 mb pobral

Dzięki temu poznałem bardzo fajną nieśmiałą osobę niedaleko Sandomierza ;) W tym roku wybrałem się wraz z małżonką do tego bardzo miłego miasteczka. Szkoda, że w styczniu, bo zimno w cholerę było.
A co do kaset VHS, to moja małżonka kiedyś mi kasetę ze studniówki przegrała na 3CD. Mam do teraz i mam ubaw jak się na to czasem nadzieję jaki człek był nieporadny do płci przeciwnej kiedyś :lol2: Ale to było 20 lat temu prawie ;)

2023-05-28T23:09:52+01:00

zuzel86 wrote:Witam. Mam do Was pytanie czy oprócz retro związanego z grami macie też jakieś inne nurty?

Ja oprócz retor gier amigowych lubię bardzo filmy z początku lat 80-tych, dziś obejrzałem sobie na nowo KRULL - fajne połączenie magii i technologii przyszłości :)

https://www.youtube.com/watch?v=ndpV6qfQJVw - trailer jakby ktoś chciał zobaczyć :)

Return to Pogaduszki wszelakie