Moja deseczka mimo pęknięcia nadal trzyma się solidnie i nie została wymieniona.
Tyle tytułem wstępu, a teraz:
Takie kółka zostały kupione do mojego fotela w ramach gwarancji, która niestety była tylko na rok:

Tak wygląda kółko po 2 miesiącach użytkowania - ZA KAŻDYM RAZEM.
Pierwotne kółko od fotela:
Dłuższy czas temu rodzinka załatwiła sobie od znajomego metalowe kółka do foteli:
I są to kółka, o których marzę.
Niestety, gość przeszedł na emeryturę (prowadził prywatną firmę, która tworzyła te kółka) i nie jestem w stanie nigdzie zakupić chociaż podobnych w trwałości. Wszystkie, jakie napotykam są z plastiku.
To na obrazku, też nie jest doskonałe, ponieważ:
- mają małą średnicę (na zdjęciu tego nie widać)
- są na mniejszy trzpień
jednak pokazuję je jako dowód, że to co mnie interesuje gdzieś tam istnieje i czeka na mnie
Tyle tytułem wstępu, a teraz:
Takie kółka zostały kupione do mojego fotela w ramach gwarancji, która niestety była tylko na rok:

Tak wygląda kółko po 2 miesiącach użytkowania - ZA KAŻDYM RAZEM.
Pierwotne kółko od fotela:
Dłuższy czas temu rodzinka załatwiła sobie od znajomego metalowe kółka do foteli:
I są to kółka, o których marzę.
Niestety, gość przeszedł na emeryturę (prowadził prywatną firmę, która tworzyła te kółka) i nie jestem w stanie nigdzie zakupić chociaż podobnych w trwałości. Wszystkie, jakie napotykam są z plastiku.
To na obrazku, też nie jest doskonałe, ponieważ:
- mają małą średnicę (na zdjęciu tego nie widać)
- są na mniejszy trzpień
jednak pokazuję je jako dowód, że to co mnie interesuje gdzieś tam istnieje i czeka na mnie