Polski

Kto wie, gdzie mogę kupić solidne kółka

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Moja deseczka mimo pęknięcia nadal trzyma się solidnie i nie została wymieniona.
Tyle tytułem wstępu, a teraz:

Takie kółka zostały kupione do mojego fotela w ramach gwarancji, która niestety była tylko na rok:
Image

Tak wygląda kółko po 2 miesiącach użytkowania - ZA KAŻDYM RAZEM.
2012-08-04_1510.png

Pierwotne kółko od fotela:
DSC00538.JPG

Dłuższy czas temu rodzinka załatwiła sobie od znajomego metalowe kółka do foteli:
DSC00822.JPG

I są to kółka, o których marzę.
Niestety, gość przeszedł na emeryturę (prowadził prywatną firmę, która tworzyła te kółka) i nie jestem w stanie nigdzie zakupić chociaż podobnych w trwałości. Wszystkie, jakie napotykam są z plastiku.
To na obrazku, też nie jest doskonałe, ponieważ:

- mają małą średnicę (na zdjęciu tego nie widać)
- są na mniejszy trzpień

jednak pokazuję je jako dowód, że to co mnie interesuje gdzieś tam istnieje i czeka na mnie :tuptup1:
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/gdzie-moge-kupic-solidne-kolka-t2124.html
2012-08-04T15:13:09+01:00
Moja deseczka mimo pęknięcia nadal trzyma się solidnie i nie została wymieniona.
Tyle tytułem wstępu, a teraz:

Takie kółka zostały kupione do mojego fotela w ramach gwarancji, która niestety była tylko na rok:
Image

Tak wygląda kółko po 2 miesiącach użytkowania - ZA KAŻDYM RAZEM.
2012-08-04_1510.png

Pierwotne kółko od fotela:
DSC00538.JPG

Dłuższy czas temu rodzinka załatwiła sobie od znajomego metalowe kółka do foteli:
DSC00822.JPG

I są to kółka, o których marzę.
Niestety, gość przeszedł na emeryturę (prowadził prywatną firmę, która tworzyła te kółka) i nie jestem w stanie nigdzie zakupić chociaż podobnych w trwałości. Wszystkie, jakie napotykam są z plastiku.
To na obrazku, też nie jest doskonałe, ponieważ:

- mają małą średnicę (na zdjęciu tego nie widać)
- są na mniejszy trzpień

jednak pokazuję je jako dowód, że to co mnie interesuje gdzieś tam istnieje i czeka na mnie :tuptup1:

2012-08-05T11:10:38+01:00

Re: Kto wie, gdzie mogę kupić solidne kółka

hmmm - coś podobnego widziałem u nas niedaleko na osiedlu, w poniedziałek się przejdę i zlukam czy coś podobnego mają jeszcze na składzie

-- 05 Sie 2012, 12:10 --

a tak to się Waści spytam , może jesteś ciut za tłusty ? biedny mebel nie wytrzymuje i pada pod ciężarem admina :haha:

2012-08-05T11:18:25+01:00

Gdybym ważył ponad 100 kg, to bym zrozumiał, że jestem za tłusty, ale tak czy siak ograniczam już karkóweczki, co by zjechał na upragnione 75 KG :-)
Sierpień to mój miesiąc odchudzania.

Jak już pisałem - tylko z tym fotelem mam problem.

2012-08-05T13:20:59+01:00

Wyraźnym problemem są tutaj wektory siły oddziaływującej na dół, spróbuj więc wyrównać ją za pomocą wektorów idących w górę.

Wizualizacja:
Image

2012-08-05T13:37:57+01:00

Balony za bardzo nie pomogą.
Pogromcy Mitów raz sprawdzili, czy za pomocą balonów byłoby realne stworzenie takiej sytuacji jak w Jasiu Fasoli tj. podniesienie wózka do góry - i niestety, za dobrze to nie wyszło :-E

2012-08-05T14:00:52+01:00

E tam zaraz podniesienie, chodzi tylko o wyrównanie wektorów.

2013-04-16T17:47:50+01:00

Shoonay wrote:E tam zaraz podniesienie, chodzi tylko o wyrównanie wektorów.

Trza się opić solidnie.

Return to Pogaduszki wszelakie