Błędy graficzne w Operze.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.

Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Witam
Od jakiegoś czasu mam dziwne błędy w wyświetlaniu grafiki podczas przeglądania internetu przy pomocy opery, co może być tego przyczyną i jak je można zlikwidować ?

Image

Pozdrawiam.

-- 02 Sty 2013, 03:28 --

Błędy te występują także na zdjęciach w internecie. Na Firefoxie i Chrome nie zauważyłem takich problemów.
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Jeeeee, pamiętam to :-E Dlatego porzuciłem dawno temu Operę :-E
Jak ktoś wie to sam chętnie się dowiem czym to jest spowodowane.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Last Ronin
 
Posts: 1638
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: 18 Aug 2019, 14:16
Online: 94d 23h 6m 58s
Location: Netherrealm
Highscores: 6
Lamps demolished: 121 (+173)
Reputation point: 1282
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Po przeinstalowaniu opery/reset ustawień do standardowych problem występuje?
Bebokus też miał problem, ale u niego wystarczyło zresetować przeglądarkę (czyszcząc "ustawienia" z localappdata)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Po przeinstalowaniu opery/reset ustawień do standardowych problem występuje?
Bebokus też miał problem, ale u niego wystarczyło zresetować przeglądarkę (czyszcząc "ustawienia" z localappdata)


Gdzie jest ten folder bo nie mogę znaleźć ?
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

No ihtius proszę Cię. Takie podstawy. W "Uruchom" dajesz: %LocalAppData%\Opera albo w Total Commanderze, którego nie wiem dlaczego ludzie nie chcą używać, gdy tak ułatwia pracę piszesz: cd %LocalAppData%\Opera, a Opera trzyma też część ustawień w folderze %AppData%\Opera.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Po prostu wcześniej wpisywałem w wyszukiwaniu inną frazę i nie znajdywał nic.
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

olesio wrote:No ihtius proszę Cię. Takie podstawy.

Olesio, to nie jest podstawa, takie rzeczy wiedzą informatycy, niekoniecznie zwykli śmiertelnicy. :tuptup1:
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Off-Top.
Ukryta treść:
Last edited by esial on 03 Jan 2013, 21:57, edited 1 time in total.
Tracimy pieniądze nie przez piratów, ale dlatego, że ludzie nie kupili naszej gry. - CD Projekt RED
User avatar
esial Russia (ru) Male
Legenda
 
Posts: 498
Joined: 11 Jun 2010, 20:52
Last Visit: 20 May 2014, 15:00
Online: 23d 2h 20m 50s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 421
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Usunąłem cały ten folder i przez dwie-trzy godziny przeglądarka działała bez zarzutu jednakże po tym czasie znowu są błędy.

-- 04 Sty 2013, 03:15 --

Coś innego trzeba wykminić.

-- 04 Sty 2013, 05:15 --

olesio wrote:No ihtius proszę Cię. Takie podstawy. W "Uruchom" dajesz: %LocalAppData%\Opera albo w Total Commanderze, którego nie wiem dlaczego ludzie nie chcą używać, gdy tak ułatwia pracę piszesz: cd %LocalAppData%\Opera, a Opera trzyma też część ustawień w folderze %AppData%\Opera.


Mam nadzieje, że mi wybaczysz moją niespotykaną dotąd indolencje w tym temacie. :mrgreen: W xp lubiłem grzebać, win7 olewam w niektórych tematach i niestety trafiło na ten temat. Niech żyje wiecznie młody i nadal rześki staruszek xp. :haha:

-- 04 Sty 2013, 05:16 --

A najlepiej Linux.

-- 04 Sty 2013, 05:18 --

Do tej pory w win7 nie mogę znaleźć wielu rzeczy i szukam chwile zanim znajdę jakieś ustawienia. System mam dopiero od 3-4 miechów.

-- 04 Sty 2013, 05:19 --

Ten system ogólnie mi się nie podoba, ale jak zobaczyłem 8 to zwątpiłem całkowicie.
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

PS
Na XP nie ma %localappdata% jest tylko %appdata%
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Po zainstalowaniu win7 od nowa problem z operą zniknął.
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Zobaczymy na jak długo :hee:
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Zobaczymy na jak długo :hee:


Za pewnie po pól roku używania systemu jakieś problemy z operą i nie tylko nią pojawią się, ale wtedy przywrócę kopie systemu stworzoną świeżo po zainstalowaniu sytemu i sterowników programem Acronis True Image Home 2010 i będzie git. :-D
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Jaka konkretnie wersja Opery. 12.14 build 1738 ??
Bo jeśli tak to spróbuj tego (w razie gdyby problem znów wystąpił):
12.14 RC crashloop fix

To jest Opera sprzed "przebudowy". Ja musiałem na nią wrócić z innego powodu.
Swoją drogą, niedługo mogą problemy się z tą przeglądarką skończyć ze względu na przejście na silnik WebKit - jedni mówią że to będzie katastrofa inni że rewelacja - osobiście: nie mam zdania :P

Mogłeś też się pokusić o sprawdzenie na ostatniej - jak to niektórzy określają - dobrej Operze czyli 11.64
Last edited by husar on 11 Mar 2013, 01:23, edited 2 times in total.
User avatar
husar Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 370
Joined: 18 May 2011, 09:49
Last Visit: Yesterday, 20:30
Online: 9d 10h 5m 57s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 300
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Błędy graficzne w Operze.

Post IP: rejestrowane!

Sporadycznie też miewam takie myki, ale raczej tylko na wybranych stronach (na pewno nie miałem w google). Pomaga na ogół wyłączenie i włączenie opery, aktualizacja jeśli nie jest najnowsza, bo google (jak i inni) często coś zmienia w kodzie, a potem sprawdza czy to działa tylko w FF, Chromie i IE, a jeszcze nie miałem z Operą problemu, którego nie rozwiązałoby czyszczenie cookies i danych przeglądarki. Oczywiście jest kilka wyjątkowych stron, które z Operą nigdy nie działają poprawnie (chyba national geographic ten polski), ale to wina ciemniaków, którzy nie potrafią strony napisać, a Opera nie wybacza większości błędów niestety.
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD

MSI GT62VR, i7 6700HQ, GTX 1060 6GB, 16 GB DDR4, Transcend 256 GB + HGST 1 TB
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 580
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 19 Aug 2019, 17:37
Online: 42d 10m 15s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 12 (+9)
Reputation point: 423
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pogaduszki wszelakie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests