Polski

Chwalipiętka

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ketyow Ja nie tak dawno kupiłem NASa 3TB. W zasadzie to nie korzystam z niego tak do końca jak z NAS, po prostu trzymam na nim pliki do których chcę mieć cały czas dostęp ze wszystkich komputerów w domu, bez biegania z dyskami przenośnymi. Wygodna sprawa. Miałem kupować nową grafikę, ale chyba nie mam już na nią pieniędzy :hee: Page 6 of 34 34 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/hwalipientka-t2559.html
2014-09-29T09:56:25+01:00

Re: Chwalipiętka

Ja nie tak dawno kupiłem NASa 3TB. W zasadzie to nie korzystam z niego tak do końca jak z NAS, po prostu trzymam na nim pliki do których chcę mieć cały czas dostęp ze wszystkich komputerów w domu, bez biegania z dyskami przenośnymi. Wygodna sprawa. Miałem kupować nową grafikę, ale chyba nie mam już na nią pieniędzy :hee:

2014-10-01T22:19:11+01:00

@ihtius - można.
Kupiłem w Art-Comp24 - http://www.art-comp24.pl/
Zorganizowali fajną promocję na Allegro.
Na innych niestety nie mogę liczyć, bo jak mają układy, to najczęściej się nie przyznają a jak się przyznają okazuje się, że bratankowie narobili kwasu i wała Anthroxowi :)

Okazało się jednak, że nie mieli dysku i...
...zaproponowali mi w tej cenie WD 2TB RED WD20EFRX (lepszy)
Image
Oczywiście nie robiłem im problemów i zgodziłem się na taki dil.
Prawdę powiedziawszy od początku wolałem RED'a, ale GREEN'y były w korzystniejszej cenie, a dysk nie będzie aż tak obciążany, żeby konieczne było inwestowanie w GREEN'a. W każdym razie propozycja mnie bardzo ucieszyła.

2014-10-02T20:10:54+01:00

Image

2014-10-02T21:07:05+01:00

No to teraz Exeki ruszą z kopyta ;)

2014-10-02T21:55:12+01:00

Na razie to dane trzeba zgrać i ogarnąć na czym stanęliśmy :tuptup1:

2014-10-03T00:37:52+01:00

Anthrox wrote:Na razie to dane trzeba zgrać i ogarnąć na czym stanęliśmy :tuptup1:

No to czekam na jakieś poruszenie :) Póki co czytam po lekku Sikreta...

2014-10-03T12:11:59+01:00

Wypadało by NRGeekowi podziękować, że chociaż próbował nas promować. Mimo że część jego widzów komentujących filmik o emulacji Amigi, okazało się bucami mającymi zapędy jak benek d. Aktywnych forumowiczów nam po tym nie przybyło, ale cóż poradzić.

Także masz przygotowany hdf z "MotorHead" ode mnie to można zrobić jako następny. Oczywiście jeśli dasz radę to ewentualnie z dodatkowym trainerem. No i dać becie do testów. A później na główną. I przepraszam, że się nie rozpisałem, jakoś to przebolejecie :P

2014-10-04T18:37:23+01:00

olesio wrote: okazało się bucami mającymi zapędy jak benek d.

Ten jeden co się tak burzył pochodzi przecież z PPA, więc o czym gadamy?

2014-10-04T18:57:40+01:00

No o tym, że się czepiają. Nic konstruktywnego nie wnoszą. Na takim zainteresowaniu nam nie zależało. Ale nie można się było spodziewać też, że jakies kebaje się zjawią nagle na forum. I przykładowo przepiszą porządnie całe TCW. W wizual bzdetniku ;>

2014-10-05T20:07:47+01:00

Wstawiłem linka do naszej strony na fejsie, choć może być trochę niewidoczny
https://www.facebook.com/groups/774937979196231/permalink/803105676379461/
i tu: https://www.facebook.com/groups/774937979196231/permalink/803211576368871/
Macie dostęp do tej gurpy?? https://www.facebook.com/groups/774937979196231/
Jeśli ktoś potrafi dobrze pisać to może wkleić na tej stronie małe zaproszenie i parę informacji dla czytelników. Na pewno część z nich się ucieszy ;D

2014-10-06T22:03:01+01:00

Ja się nie znam, ale dziękuję :tuptup1:

[EDIT]
Mój kolejny zakup to:
Image

Miałem pretekst, aby go kupić, gdyż "mini-portfel" kupiony ho-ho-ho czasu temu na giełdzie samochodowej w Kaliszu prawie mi się rozleciał ze starości, więc postanowiłem kupić sobie w końcu nowy portfel.

Postanowiłem kupić nowy, z bajerem w postaci puszki Faradaya.
W bajerku chodzi o to, że jak mamy jakąś kartę z chipem RFID to nie jest ona widoczna przez urządzenia sczytujące do czasu otworzenia portfela lub wyjęcia karty.
W ten sposób unieszkodliwiam "znak bestii", hahahahaha.

Czy portfel PacSafe RFIDexecutive jest wart swojej ceny?
Portfel na pierwszy rzut oka jest solidny, po otworzeniu dało się wyczuć chemiczne zabarwienie skóry portfela (?) co z kolei potraktowałbym na minus, bo z chińszczyzną może się kojarzyć - zapaszek jednak szybko zniknął. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, chociaż przepłaciłem - niemniej inne portfele nie mają takiego zabezpieczenia, więc pacsafe trafiło w niszę :tuptup1:
Porównując ten portfel do innych z zakresu ~100zł również nie ma się do czego przyczepić :)

2014-10-07T09:17:26+01:00

A ja kupiłem dodatek do Tzolkina. To taka gra planszowa jakby ktoś nie wiedział. W week było ostro, pojechaliśmy ze znajomymi do kolegi na domek, sześć gier ograliśmy, świetna sprawa, multiplayer w grach komputerowych wymięka.

2014-10-07T22:15:58+01:00

Anthrox kupuje dyski, portfele z zabezpieczeniami ale od początku stworzenia pierwszego exeka nie zakupił do tej pory mikrofonu do kompa. Normalnie z rok na rok coraz bardziej większa kara.

2014-10-08T01:35:25+01:00

Ciekawy zakup. ;) :ok1:

Jak portfel jest wystarczająco duży to próbowałeś Antek na głowę go nakładać ?
Wiesz tak prewencyjnie jako ochrona przeciwko obcym. :haha: :lol2: :-D :mrgreen:

2014-10-08T22:06:51+01:00

ihtius wrote:Jak portfel jest wystarczająco duży to próbowałeś Antek na głowę go nakładać ?

Image

2014-10-26T19:59:37+01:00

Dzisiaj przeczytałem taki zabawny tekst:

subaryta wrote:(...)

Zima idzie a ja w starych adidasach już miałem dziurę taką, że można było 2 palce wsadzić więc po miesiącu wyrzeczeń dzięki którym zaoszczędziłem pieniądze, poszedłem wczoraj do galerii handlowej kupić sobie porządne buty na zimę. W sklepie CCC znalazłem takie jak na obrazku. Solidne wykonanie, przystępna cena, modny wygląd- nie zastanawiałem się długo. Wróciłem z butami do domu, pochodziłem w nich po pokoju, poprzeglądałem się w lustrze i czułem dobrze. Jeszcze je solidnie zaimpregnowałem, żeby nie przepuszczały wody i się nie niszczyły.

Dzisiaj poszedłem w swoich nowych butach na uniwersytet. Czułem się dzięki nim bardziej pewny siebie, jak siedziałem na korytarzu to nogi wyciągałem daleko, żeby ludzie lepiej widzieli jakie mam eleganckie buty.
Po zajęciach czekam na przystanku na Krakowskim Przedmieściu na autobus a tu z kawiarni wychodzi znany podróżnik katolicki Wojciech Cejrowski. Elegancko ubrany a nie w jakąś tam koszulę hawajską, z egzotycznych motywów to miał tylko w ręce taki kubeczek na yerba mate.
Popatrzył się na mnie, na moje buty i podchodzi i zagaduje, czy te buty to są te z CCC za 139,00zł.
Ja mu zadowolony mówię, że tak panie Wojtku, te same dokładnie, i że miło, że pan zauważył.
Cejrowski na to powiedział tylko
>Śmieć
Mi szczęka opadła i nie wiem o co chodzi. Cejrowski pyta, którego wyrazu nie rozumiem "śmieć" czy "śmieć". No to ja mówię, że obydwa rozumiem tylko nie wiem dlaczego tak mówi. Cejrowski mówi, że dlatego, że tylko śmieć może nosić takie ***owe, biedackie buty. Że on do dzikich krajów jeździł i tam ONZ i Czerwony Krzyż takie buty przysyłał dla biednych ludzi za darmo i nawet oni nie chcieli w nich chodzić tylko wyrzucali. I że nawet było specjalne posiedzenie komisji UNICEF, że nie wolno głodnym dzieciom takich gównianych butów dawać, więc tam przestali wysyłać tylko do sklepów do Polski.
Ludzie na przystanku śmiechają pod nosami i się patrzą na moje buty, ja już gula w gardle i staram się jakoś jeden za drugim schować ale to nic nie daje. Ale jednak pomyślałem, że nie dam sobą pomiatać nawet znanemu człowiekowi i krzyczę na Wojciecha, że on sam przecież boso przez świat chodzi więc nie ma prawa się do moich butów pr***ierdalać.
Cejrowski w śmiech i mówi, że boso to on chodzi w eleganckich krajach zagranicznych a nie w Polsce gdzie co 5 metrów można w psie gówno wejść albo jakąś strzykawkę z HIV, i że po Polsce to on chodzi w porządnych butach i pokazuje mi swoje buty z jakimiś frendzlami, paskami, dolce&gabana i że nawet taki guzik mają, że jak go lawina przysypie w tych butach to on ten guzik naciska i go wtedy można znaleźć pod śniegiem.
Ja nie daję za wygraną i krzyczę, że przecież on jest człowiekiem wierzącym gorliwie i że Pan Jezus chodził boso albo w jakichś rozpadających się sandałach więc dlaczego on mnie obraża. Cejrowski na to, że z tymi sandałami Jezusa to lewacka propaganda II Soboru Watykańskiego i Jezus obuwie dobierał bardzo starannie, i jakby teraz zszedł na ziemię znowu i mnie w takich butach zobaczył to by mi w mordę przy***ił.
Ja cały czerwony, nie wiem co powiedzieć, ludzie ryczą ze śmiechu a Wojtek Cejrowski mówi, żebym się zachował jak biały człowiek honoru i te buty zdejmował i wy***ił. No to ściągam te buty, cały już zaryczany bo tak mi było ich szkoda i odkładam do kosza na śmieci na przystanku delikatnie, bo je chciałem wyjąć jak Cejrowski pójdzie.

Stoję na śniegu w samych skarpetkach, nogi aż pieką od zimna, autobus powoli nadjeżdża, chciałem szybko buty złapać i wskoczyć do środka ale jak się rzuciłem do śmietnika to Wojciech mi zagrodził drogę i powiedział, żebym miał trochę godności. Wsiadłem bosy do autobusu, przejechałem jeden przystanek, wysiadłem i biegiem lecę spowrotem buty zabrać. Grzebię w śmietniku, wszystkow wyrzucam z niego ale butów nie ma. Pytam ludzi co stali na przystanku, czy butów ktoś ze śmietnika nie zabrał a oni mówią, że tak, że znany podróżnik Wojciech Cejrowski tutaj był i wziął buty i powiedział, że jedzie na ryzykowną wyprawę do Nepalu i w sam raz będzie miał buty eleganckie i niezawodne.
A ja będę całą zimę za***rdalał w starych adidasach.

2014-10-26T22:57:25+01:00

Anthrox wrote:Dzisiaj przeczytałem taki zabawny tekst:

subaryta wrote:(...)

Zima idzie a ja w starych adidasach już miałem dziurę taką, że można było 2 palce wsadzić więc po miesiącu wyrzeczeń dzięki którym zaoszczędziłem pieniądze, poszedłem wczoraj do galerii handlowej kupić sobie porządne buty na zimę. W sklepie CCC znalazłem takie jak na obrazku. Solidne wykonanie, przystępna cena, modny wygląd- nie zastanawiałem się długo. Wróciłem z butami do domu, pochodziłem w nich po pokoju, poprzeglądałem się w lustrze i czułem dobrze. Jeszcze je solidnie zaimpregnowałem, żeby nie przepuszczały wody i się nie niszczyły.

Dzisiaj poszedłem w swoich nowych butach na uniwersytet. Czułem się dzięki nim bardziej pewny siebie, jak siedziałem na korytarzu to nogi wyciągałem daleko, żeby ludzie lepiej widzieli jakie mam eleganckie buty.
Po zajęciach czekam na przystanku na Krakowskim Przedmieściu na autobus a tu z kawiarni wychodzi znany podróżnik katolicki Wojciech Cejrowski. Elegancko ubrany a nie w jakąś tam koszulę hawajską, z egzotycznych motywów to miał tylko w ręce taki kubeczek na yerba mate.
Popatrzył się na mnie, na moje buty i podchodzi i zagaduje, czy te buty to są te z CCC za 139,00zł.
Ja mu zadowolony mówię, że tak panie Wojtku, te same dokładnie, i że miło, że pan zauważył.
Cejrowski na to powiedział tylko
>Śmieć
Mi szczęka opadła i nie wiem o co chodzi. Cejrowski pyta, którego wyrazu nie rozumiem "śmieć" czy "śmieć". No to ja mówię, że obydwa rozumiem tylko nie wiem dlaczego tak mówi. Cejrowski mówi, że dlatego, że tylko śmieć może nosić takie ***owe, biedackie buty. Że on do dzikich krajów jeździł i tam ONZ i Czerwony Krzyż takie buty przysyłał dla biednych ludzi za darmo i nawet oni nie chcieli w nich chodzić tylko wyrzucali. I że nawet było specjalne posiedzenie komisji UNICEF, że nie wolno głodnym dzieciom takich gównianych butów dawać, więc tam przestali wysyłać tylko do sklepów do Polski.
Ludzie na przystanku śmiechają pod nosami i się patrzą na moje buty, ja już gula w gardle i staram się jakoś jeden za drugim schować ale to nic nie daje. Ale jednak pomyślałem, że nie dam sobą pomiatać nawet znanemu człowiekowi i krzyczę na Wojciecha, że on sam przecież boso przez świat chodzi więc nie ma prawa się do moich butów pr***ierdalać.
Cejrowski w śmiech i mówi, że boso to on chodzi w eleganckich krajach zagranicznych a nie w Polsce gdzie co 5 metrów można w psie gówno wejść albo jakąś strzykawkę z HIV, i że po Polsce to on chodzi w porządnych butach i pokazuje mi swoje buty z jakimiś frendzlami, paskami, dolce&gabana i że nawet taki guzik mają, że jak go lawina przysypie w tych butach to on ten guzik naciska i go wtedy można znaleźć pod śniegiem.
Ja nie daję za wygraną i krzyczę, że przecież on jest człowiekiem wierzącym gorliwie i że Pan Jezus chodził boso albo w jakichś rozpadających się sandałach więc dlaczego on mnie obraża. Cejrowski na to, że z tymi sandałami Jezusa to lewacka propaganda II Soboru Watykańskiego i Jezus obuwie dobierał bardzo starannie, i jakby teraz zszedł na ziemię znowu i mnie w takich butach zobaczył to by mi w mordę przy***ił.
Ja cały czerwony, nie wiem co powiedzieć, ludzie ryczą ze śmiechu a Wojtek Cejrowski mówi, żebym się zachował jak biały człowiek honoru i te buty zdejmował i wy***ił. No to ściągam te buty, cały już zaryczany bo tak mi było ich szkoda i odkładam do kosza na śmieci na przystanku delikatnie, bo je chciałem wyjąć jak Cejrowski pójdzie.

Stoję na śniegu w samych skarpetkach, nogi aż pieką od zimna, autobus powoli nadjeżdża, chciałem szybko buty złapać i wskoczyć do środka ale jak się rzuciłem do śmietnika to Wojciech mi zagrodził drogę i powiedział, żebym miał trochę godności. Wsiadłem bosy do autobusu, przejechałem jeden przystanek, wysiadłem i biegiem lecę spowrotem buty zabrać. Grzebię w śmietniku, wszystkow wyrzucam z niego ale butów nie ma. Pytam ludzi co stali na przystanku, czy butów ktoś ze śmietnika nie zabrał a oni mówią, że tak, że znany podróżnik Wojciech Cejrowski tutaj był i wziął buty i powiedział, że jedzie na ryzykowną wyprawę do Nepalu i w sam raz będzie miał buty eleganckie i niezawodne.
A ja będę całą zimę za***rdalał w starych adidasach.

Po przeczytaniu tej fantastycznej opowieści ja nie spuchłem, ale nawet przytyłem ze śmiechu. :-) Tak nieprawdopodobna, że aż prawie uwierzyłem w to. :haha:

2014-11-10T22:40:51+01:00

... kilka z moich ostatnich zakupow po najniszych cenach jakie moglem znalesc ^^
amiga 500 i 600 wraz ze strzelba okolo i paroma grami w tym heimdall 1 w pudelku ^^ okolo 200 zlotych :<

109 dyskietek 5.25 ( 10 paczek zafoliowanych ) - 115 zlotych ^^ z wysylka
90 dyskeitek 3.5 ( 9 nie otwieranych pudelek ) - 35 zlotych z wysylka ^^
180 uzywanych dyskietek 5,25 - 15 zlotych
cala reszta 5 zlotych ^^

http://s1382.photobucket.com/user/drn00b/library/

dajcie znac czy mozecie wejsc;P

2014-11-10T22:46:32+01:00

a gdzież to dokonałeś takiego zakupu ?

p.s - nie możemy wejść :P

2014-11-10T22:48:15+01:00

heh dyskietki 5,25 nowe na oxl :]
amigi i dyskeitki 3.5 cala na ebayu a cala reszte od kolegi z ktorym pracuje za piwko;)

Return to Pogaduszki wszelakie