Chwalipiętka
ile ksoztował? Bo szukam rowera dla siebie [w tym sylu] i miejskiego dla żony. Znasz się na rowerach? - jeśli tak to podrzuć jakieś modele.
Re: Chwalipiętka
Tego jest tyle że głowa mała. Zależy od potrzeb. Cross czy trekking, może Hardtail, a może Gravel. A ceny.............
Mój kosztował marne 1500 + nieco osprzętu dodatkowego - oświetlenie, zamknięcie, podpórka... A widziałem rowery za ponad 7K
Mój kosztował marne 1500 + nieco osprzętu dodatkowego - oświetlenie, zamknięcie, podpórka... A widziałem rowery za ponad 7K
Taki do jazdy w 90% po asfalcie/betonie, rzadziej szuter/góra.
To spójrz na wybór rowerów typu Trekking lub Cross. W każdym razie przestrzegam przed rowerami z marketów.
Firmy ? Z tego co przeglądałem to lista raczej krótka. Kross, Romet, Kellys, Merida, Cannondale, Trek, Unibike, Tabou.
Kwestia ile zamierzasz wydać i co ci potrzeba.
Wierz mi, przesiadka z marketówki na firmówkę (w moim wypadku - Kellys Cliff 30)- coś pięknego. To jest czysta przyjemność.
Firmy ? Z tego co przeglądałem to lista raczej krótka. Kross, Romet, Kellys, Merida, Cannondale, Trek, Unibike, Tabou.
Kwestia ile zamierzasz wydać i co ci potrzeba.
Wierz mi, przesiadka z marketówki na firmówkę (w moim wypadku - Kellys Cliff 30)- coś pięknego. To jest czysta przyjemność.
Do 2000 za rower to max chcę wydać. Krążyłem wokół unibike i kelly. zasadniczo to i tak producenci ramy, reszta jest z innej bajki.
Z tego co widzę na YT to mocno polecają Unibike albo Krossa, czasem też Gianta. O kellys mało co jest na YT - pewnie o osprzęt chodzi. Ale do 2K spokojnie znajdziesz coś dla siebie. Tu bym ci rower typu Cross polecił. A dla żony albo trekkingowy albo damski cross. ( Tak, są takie ) rozmiar ramy i dopasowanie siedzenie też Ci powinni zrobić, a i wogóle serwis w takich sklepach to bajka 

Polecam Giant Roam 3. Przejechałem na nim prawie 8000 km. Jedynie co należy w miarę szybko wymienić to opony gdyż przebijają się dosłownie od wszystkiego
Pedały zamieniłem już w pierwszym dniu na metalowe więc nie wiem jak będą się sprawowały te zamontowane fabrycznie. Rowerek ten cechuje się bardzo wygodną pozycją ale to najlepiej sprawdzić samemu w sklepie.
Link:
https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-3-2016

Link:
https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-3-2016
Że się tak zapytam o opony, na jakie wymieniłeś ? Bo podejrzewam że w moim kellysie będzie problem podobny. Coś ze stajni Schwalbe ?
Sam rowerek zacny, słyszałem wiele dobrego o tej serii Gianta. No i Shimano Acera w wyposażeniu, W moim są Tourneye TX. Choc do miejskiej jazdy, spokojnie starczą.
Sam rowerek zacny, słyszałem wiele dobrego o tej serii Gianta. No i Shimano Acera w wyposażeniu, W moim są Tourneye TX. Choc do miejskiej jazdy, spokojnie starczą.
Giant robi opony? Ja tylko ze Schwalbe jestem zadowolony.
Oponki Schwalbe (Activ Line, drutowa, KevlarGuard) ponoć trudna do przebicia i jak do tej pory jakoś mi wytrzymuje
Cena jest dość wysoka ale było warto, polecam.
Robię wypady tak do 100 - 150 km więc mała część przypada na miasto reszta już poza.

Robię wypady tak do 100 - 150 km więc mała część przypada na miasto reszta już poza.
Dobrze wiedzieć, już się zaczynam rozglądać. A z jazdami na takim dystansie mogę jeszcze pomarzyć. Kondycja jeszcze nie ta. Choć póki co nie obce mi są dystansy 20-30 km. Ale do Setki jeszcze mi bardzo daleko
Swoją drogą Antyku, może jakiś pomysł na naklejki na rower z logiem TC ? 

Polecicie jakąś dobrą pompkę, ale nie za 200zł?
Taką małą ręczną, którą można podpiąć pod siodełkiem czy wrzucić do plecaka np. Mam taką malutką za 15zł i umordować się tylko można. Ciśnienie w oponach 4 bary albo i więcej więc sporo trzeba się namachać. Na stacjach też tylko do 3 atmosfer pompują u mnie.

Jak się Wam podoba?
Zrobiłem projekt w JPG i zaniosłem do fotografa, który zajmuje się między innymi takimi cudami.
[/URL]
[/URL]
Zrobiłem projekt w JPG i zaniosłem do fotografa, który zajmuje się między innymi takimi cudami.

santa13 wrote:Polecicie jakąś dobrą pompkę, ale nie za 200zł?
Ja mam taką do materaca i mam kilka wtyczek w tym taką co pasuje do wentyla od rowera.
Co w tym stylu:
https://www.decathlon.pl/pompka-rczna-4 ... 43065.html
@Shimaru Możesz podesłać tego jpg? 

Shimaru wrote:Jak się Wam podoba?
Zrobiłem projekt w JPG i zaniosłem do fotografa, który zajmuje się między innymi takimi cudami.![]()
[/URL]
[/URL]
Wygląda całkiem

@ chrumcio poszło na PW.
A ja chcialem sie pochwalic, ze tego posta pisze z Amigi 

Przeglądarka: nieznana 

Może i lepiej, bo jakby inne przeglądarki tak chodziły, to bym nie musiał syna siłą na dwór wyganiać. Sam by szedł po 5 minutach przy kompie