Polski

Chwalipiętka

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Dzień dobry, pochwalę się kolejnym udanym zakupem - jest nim uniwersalny pilot One for All URC 7140 Essence 4.
Pełna wersja instrukcji obsługi w załączeniu.

Dlaczego go kupiłem?
Używam TV + tuner. Pilot tv jest używany WYŁĄCZNIE do jego włączenia, przez większość czasu sterowanie odbywa się za pomocą tunera, jednak pilot od tunera w przeciwieństwie tego od tv jest tak nieudaną chińszczyzną, że szlag mnie trafiał - pomimo czyszczenia przyciski bardzo szybko przestawały reagować :nie:

W/w piloty działają na podczerwień. Z początku chciałem kupić tylko pilot - zamiennik tego od tunera. Przeglądałem internet - większość pilotów uniwersalnych to taki sam szmelc jak ten co mam, aż trafiłem na to cudo za bagatela 75 zł:

URC-7140 (zamówiony) wygląda tak:
Image

URC-7120 (gorszy model) wygląda tak:
Image

Moja recenzja:
Jestem po pierwszych testach pilota URC-7140.
Pilot otrzymał u mnie maksymalną ocenę.
Pilot jest solidnie wykonany, działa wyśmienicie.
Występują 4 modele pilota - numeracja to: URC-71x0, gdzie x to ilość urządzeń, jakie może jednocześnie obsługiwać dany model pilota.

Zachęcam do wzięcia najwyższego modelu tj. URC-7140, który obsługuje do 4 urządzeń, nawet jeśli obsługiwać mamy zamiar mniejszą ilość urządzeń. Ja potrzebowałem pilota do 2 urządzeń, więc idealny dla mnie wydawał się URC-7120, ale co się okazało?
URC-7120 jest gorzej wykonany, nie ma tak solidnych i eleganckich przycisków, różnica cenowa też była niewielka w stosunku do najwyższego modelu.

Wahałem się tylko, czy korzystanie z pilota URC-7140 nie okaże się problematyczne, jeżeli zamiast 4 urządzeń będę chciał obsługiwać tylko 2.
Na szczęścia okazało się, że pilot jest bardzo dobrze zaprojektowany, przełączanie odbywa się wyłącznie między urządzeniami, które zaprogramowaliśmy.

Samo programowanie przycisków jest proste.
Najłatwiej wybrać numer modelu urządzenia z dołączonego spisu.
Jeżeli posiadamy sprzęt, którego nie ma na liście, to wykorzystujemy stary pilot i programujemy przyciski.
Ostatnia metoda jest najwolniejsza i wymaga czasem paru prób - jeżeli zaprogramowany przycisk źle reaguje tj. naciśniemy na pilocie URC cyfrę 1, a urządzenie wyświetli 11 to znaczy, że musimy jeszcze raz zaprogramować przycisk - tym razem KRÓCEJ trzymając przycisk na oryginalnym pilocie.

W produkcie do pełni szczęścia brakuje mi jedynie opcjonalnego podświetlenia.
Największym minusem jest za to instrukcja obsługi.
Po pierwsze dołączona jest wersja skrócona, która nie opisuje wszystkich bajerów pilota (np. makra).
Pełna instrukcja zawiera 218 stron, dołączona o połowę mniej.
Co dziwne - na to, że jest wersja rozszerzona instrukcji obsługi trafiłem przypadkiem - nawet na stronie producenta jej nie znalazłem (tylko wersję skróconą).
Tłumaczenie na język polski jest dosyć poprawne, niestety zawiera gdzieniegdzie czeskie wstawki.
To jednak nie jest najgorsze.
Rażącym błędem jest niepoprawne tłumaczenie - np. w polskiej wersji, aby skasować funkcję przycisku w instrukcji jest napisane, aby wprowadzić kod 7 9 6. W angielskim tłumaczeniu jest za to napisane, że mamy wprowadzić kod 9 7 6 - i ten kod jest prawidłowy.
Skandal, żeby tak dobry pilot ma tak źle przetłumaczoną instrukcję obsługi.
Mimo wszystko tłumaczenie jest na tyle dobre, że idzie zaprogramować pilot bez większych sensacji.

Pilot zasilany jest 4-rema akumulatorami AAA (nie dołączone).
Dla mnie to duży plus, bo dłużej pilot będzie działał.
Na akumulatory polecam Panasonic Eneloop PRO AAA (BK-4HCDE)

Instrukcja obsługi - wersja rozszerzona:
urc-7140-instrukcja-obslugi-wersja-rozszerzona.pdf
Page 22 of 34 34 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/hwalipientka-t2559.html
2020-01-08T00:17:11+01:00

Re: Chwalipiętka

Dzień dobry, pochwalę się kolejnym udanym zakupem - jest nim uniwersalny pilot One for All URC 7140 Essence 4.
Pełna wersja instrukcji obsługi w załączeniu.

Dlaczego go kupiłem?
Używam TV + tuner. Pilot tv jest używany WYŁĄCZNIE do jego włączenia, przez większość czasu sterowanie odbywa się za pomocą tunera, jednak pilot od tunera w przeciwieństwie tego od tv jest tak nieudaną chińszczyzną, że szlag mnie trafiał - pomimo czyszczenia przyciski bardzo szybko przestawały reagować :nie:

W/w piloty działają na podczerwień. Z początku chciałem kupić tylko pilot - zamiennik tego od tunera. Przeglądałem internet - większość pilotów uniwersalnych to taki sam szmelc jak ten co mam, aż trafiłem na to cudo za bagatela 75 zł:

URC-7140 (zamówiony) wygląda tak:
Image

URC-7120 (gorszy model) wygląda tak:
Image

Moja recenzja:
Jestem po pierwszych testach pilota URC-7140.
Pilot otrzymał u mnie maksymalną ocenę.
Pilot jest solidnie wykonany, działa wyśmienicie.
Występują 4 modele pilota - numeracja to: URC-71x0, gdzie x to ilość urządzeń, jakie może jednocześnie obsługiwać dany model pilota.

Zachęcam do wzięcia najwyższego modelu tj. URC-7140, który obsługuje do 4 urządzeń, nawet jeśli obsługiwać mamy zamiar mniejszą ilość urządzeń. Ja potrzebowałem pilota do 2 urządzeń, więc idealny dla mnie wydawał się URC-7120, ale co się okazało?
URC-7120 jest gorzej wykonany, nie ma tak solidnych i eleganckich przycisków, różnica cenowa też była niewielka w stosunku do najwyższego modelu.

Wahałem się tylko, czy korzystanie z pilota URC-7140 nie okaże się problematyczne, jeżeli zamiast 4 urządzeń będę chciał obsługiwać tylko 2.
Na szczęścia okazało się, że pilot jest bardzo dobrze zaprojektowany, przełączanie odbywa się wyłącznie między urządzeniami, które zaprogramowaliśmy.

Samo programowanie przycisków jest proste.
Najłatwiej wybrać numer modelu urządzenia z dołączonego spisu.
Jeżeli posiadamy sprzęt, którego nie ma na liście, to wykorzystujemy stary pilot i programujemy przyciski.
Ostatnia metoda jest najwolniejsza i wymaga czasem paru prób - jeżeli zaprogramowany przycisk źle reaguje tj. naciśniemy na pilocie URC cyfrę 1, a urządzenie wyświetli 11 to znaczy, że musimy jeszcze raz zaprogramować przycisk - tym razem KRÓCEJ trzymając przycisk na oryginalnym pilocie.

W produkcie do pełni szczęścia brakuje mi jedynie opcjonalnego podświetlenia.
Największym minusem jest za to instrukcja obsługi.
Po pierwsze dołączona jest wersja skrócona, która nie opisuje wszystkich bajerów pilota (np. makra).
Pełna instrukcja zawiera 218 stron, dołączona o połowę mniej.
Co dziwne - na to, że jest wersja rozszerzona instrukcji obsługi trafiłem przypadkiem - nawet na stronie producenta jej nie znalazłem (tylko wersję skróconą).
Tłumaczenie na język polski jest dosyć poprawne, niestety zawiera gdzieniegdzie czeskie wstawki.
To jednak nie jest najgorsze.
Rażącym błędem jest niepoprawne tłumaczenie - np. w polskiej wersji, aby skasować funkcję przycisku w instrukcji jest napisane, aby wprowadzić kod 7 9 6. W angielskim tłumaczeniu jest za to napisane, że mamy wprowadzić kod 9 7 6 - i ten kod jest prawidłowy.
Skandal, żeby tak dobry pilot ma tak źle przetłumaczoną instrukcję obsługi.
Mimo wszystko tłumaczenie jest na tyle dobre, że idzie zaprogramować pilot bez większych sensacji.

Pilot zasilany jest 4-rema akumulatorami AAA (nie dołączone).
Dla mnie to duży plus, bo dłużej pilot będzie działał.
Na akumulatory polecam Panasonic Eneloop PRO AAA (BK-4HCDE)

Instrukcja obsługi - wersja rozszerzona:
urc-7140-instrukcja-obslugi-wersja-rozszerzona.pdf

2020-01-08T05:59:01+01:00

Fajne, ale w sumie na ch... mi piąty pilot :hee:

2020-01-08T12:14:31+01:00

ketyow wrote:Fajne, ale w sumie na ch... mi piąty pilot :hee:

U mnie jak się pilot popsuje z dekodera to idę po nowy do Vectry i tyle :) Koty zrzucają go na bieżąco :haha: A ten z tv to jedynie do Netflixa używam. Niestety ten pierwszy pilot z sieci kablowej, w którym miałem przycisk Netflix szybko się zużył, a teraz już nie dostanę z tym pstryczkiem. Inna sprawa, że za pomocą telefonu mogę sobie robić co chcę na urządzeniach ;)

2020-01-08T15:01:29+01:00

ketyow wrote:Fajne, ale w sumie na ch... mi piąty pilot :hee:

Z pięciu robisz jeden :-P

2020-01-08T19:15:58+01:00

Tak. Sklejasz taśma klejącą pozostałe 4 i masz wszystko w jednym. :haha: :haha: :haha:

2020-01-10T15:29:45+01:00

Elmek13 wrote:Tak. Sklejasz taśma klejącą pozostałe 4 i masz wszystko w jednym. :haha: :haha: :haha:

:dobryjestes:

2020-01-11T01:19:14+01:00

Mój CHIP RAM mod. Pacjent - Amiga 500 rev. 6a. Wbrew oczekiwaniom zgon nie nastąpił :mrgreen:
Dowodzi to, że płyty A500 są pancerne. Wykonanie dziadowskie, ale działa :mrgreen: 1MB CHIP RAMu widoczny na płycie. W ciągu godziny testowania nie zauważyłem niczego niepokojącego nawet bez wlutowanych kondensatorów filtrujących. Jak zajdzie potrzeba to wylutuję z jakiegoś starego peceta i też dam.

Image

2020-01-22T16:47:04+01:00

Check out my @Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/a/5680185911

Dzisiaj - zmiana na 200/20 :tuptup1:

2020-01-22T17:37:35+01:00

Ja mam 1GB neta z Toya. Gra 30 GB ściąga się w 1h (zależy od trackera) Film 6 GB - 30 minut. :mrgreen:

2020-01-22T19:34:33+01:00

W Toya za tą samą kwotę co teraz płacę w Promax miałbym 300/30. ;-(

2020-01-22T19:51:56+01:00

Skoro o tym mowa płacę 65 zeta za neta. A za całą toykę wraz z HBO - 180 zeta. Więc kwota nie duża a pakiet bogaty.

2020-01-28T13:46:24+01:00

Temat nie na temat, ale pilota widzę :D
Potrzebuję przedłużacz radiowy do pilota działający z dekoderem UPC [forumów różnych przejrzałem i nie ma odpowiedzi]. Ma ktoś lub działające takie cudo?

2020-01-28T22:18:16+01:00

A do mnie dotarło coś takiego....

Image

2020-01-28T23:45:58+01:00

A tak po ludzku... Mógłbyś opsać, bo jak dla mnie to prócz płyty nic mi to ni mówi.

2020-01-29T08:41:41+01:00

Furia to akcelerator do Amigi 600. Zawiera procesor MC68ec020/25 przetaktowany do 33Mhz, oraz koprocesor MC68882/40Mhz. Dopełnia to 9,5 Megabajta fast ramu. Daje to małej amidze około 7 mipsów, czyniąc ją szybszą nawet od dużych A3000/030 i A4000/030. Jak dla mnie jest to genialna podstawa pod jakiś rozsądny system i WHDLoad.

2020-03-02T22:16:08+01:00

xittam wrote:Temat nie na temat, ale pilota widzę :D
Potrzebuję przedłużacz radiowy do pilota działający z dekoderem UPC [forumów różnych przejrzałem i nie ma odpowiedzi]. Ma ktoś lub działające takie cudo?

To raczej nadaje się na osobny temat, a nie do chwalipiętki - zakładaj temat i się nie krępuj, bo tutaj post niebawem przepadnie wśród naszego przechwalania się, a tak będziesz miał dedykowany temat.

-- 02 Mar 2020, 22:16 --
W dniu dzisiejszym zakupiono, bo "romb" tj. lewarek vel podnośnik trapezowy mnie nie satysfakcjonuje, mimo, że trening dla ręki świetny:
Image

Podnośnik niskoprofilowy hydrauliczny 3T, 85mm, NEO 11-732
neo-11-732-podnosnik-niskoprofilowy-3t-85

Image
Do samochodu - jesteście w stanie go wyhaczyć za 420 zł + koszty wysyłki.
Uważajcie, bo janusz biznesu na Allegro sprzedaje go za 840 zł :gatorlove:

2020-03-02T23:49:17+01:00

Fuck. A ja dzisiaj wymieniałem wszystkie 4 tarcze w samochodzie. Byłoby jak znalazl :mrgreen:

2020-03-03T12:21:07+01:00

Laptop Acer Aspire E 15 start Es1-512-c162
Za 50 zeta :smoczek:

2020-03-03T13:59:50+01:00

chyba zepsuty :haha:

2020-03-03T14:31:50+01:00

Sprawny w 100% :tak:

Return to Pogaduszki wszelakie