Prezent pod choinkę dostałem. Chciałem sobie go sobie sam kupić, ale żonka mnie wyręczyła. Nowy nabytek to Cobra R4 firmy Defender.

Prawdopodobnie produkcja ruskich lub estończyków, bo takie są namiary na nich. Joy miał dwa lata teraz w grudniu co widać dzięki nalepce na kartonie i w końcu ktoś go wystawił na Allegro. Z tego co zauważyłem to poszły jak świeże bułeczki w dużych ilościach. Cena nie była jakaś zaporowa. Na różnych aukcjach wahała się w granicach ok. 160zł z darmową przesyłką Smart.
Co do sterowania to jest multum opcji dla symulatorów, itp. Pełny opis na zdjęciach jakby ktoś był ciekaw

Początkowo jeszcze niepewnie podchodziłem do niego, gdyż okazało się, że nie znalazłem w kartoniku płytki ze sterownikami. Napisałem nawet do supportu tej firmy i w pierwszy dzień świąt mi ktoś odpisał

Oczywiście pisałem i po polsku i po angielsku, odpowiedź po angielsku zwrotna iż powinien on działać bezproblemowo na Windows 10. No ok, zaktualizowałem do najnowszej wersji Windowsa i rzeczywiście pojawiła
się dokładna nazwa urządzenia. Wszedłem więc w opcje "Skonfiguruj kontrolery gier podłączane przez USB" i sprawdziłem czy rzeczywiście wszystko jest w porządku i tak jak na ostatnim obrazku widać pełno jest klawiszy, ale wszystko śmiga.
Nie omieszkałem jeszcze raz zagrać w Sensible Soccer nową wajchą, ale tak jak wspominał ihtius w temacie SWOS ciężko trochę grać takim kontrolerem, gdyż dużo się trzeba "namachać". Niestety nie ma żadnego mechanizmu zawężającego manewry drążka, ale i tak nie powiem gra mi się lepiej niż na padzie, a nie wspomnę o grze na klawiaturze

Dodam jeszcze, że nie bawi mnie gra tzw. gałą jak np. Megastar i przyciskami na boku. Ot jakoś mi to nie pasuje. Gdybym dorwał joya jak QuickShot Apache na Amidze to byłaby bajka. No i zawsze jeszcze mogę sobie kupić przejściówkę 9pin na USB i pograć Amigowym Apachem.
A propo kiedyś kupiłem kilka zapasowych gumek na wymianę, bo w oryginałach powyrywane mam w każdym

Muszę jeszcze dorwać jakieś namiary na filmik jak się to montuje. Czy to jakimś pistoletem na klej czy cóś