Polski

Chwalipiętka

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
roki76 A nini, jo nie jym plaejów na śniodani, płyty ewentualnie na deser xD Page 5 of 33 33 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/hwalipientka-t2559.html
2014-06-07T09:32:51+01:00

Re: Chwalipiętka

A nini, jo nie jym plaejów na śniodani, płyty ewentualnie na deser xD

2014-06-08T00:39:10+01:00

Anthrox wrote:Chociaż wyłbym z radości, gdybym zamiast Pythonów dał radę kupić tyle QuickShotów TopStar

Chyba Chińczycy tych joysticków już nie produkują ? Szkoda bo ja kupiłem dwa topstary, ale są w takim stanie, że jest nimi strach grać. :lol2:

2014-06-08T19:23:49+01:00

Może i ich nie ma, ale trafiają się perełki - leżaki magazynowe. Tak było z Pythonami, gdzie kupiłem ich sporo - nawet zdjęcie wrzuciłem, żeby się pochwalić :hee:

2014-06-08T19:45:17+01:00

Pamiętam, ja też dorwałem nówkę, za bezcen. :mrgreen:

2014-06-11T18:57:24+01:00

To nie są moim zdaniem leżaki !!
Ja rok temu kupiłem TopStara Megastara i Superchargera na allegro, jakiś polski sklep to sprzedawał. Jakby to były leżaki magazynowe to ta tektura by pożółkła i plastik by nie pachniał plastikiem i nowością !!! ktoś w Chinach to nadal produkuje !!! :-)

2014-06-13T00:51:28+01:00

ihtius wrote:Jakby to były leżaki magazynowe to ta tektura by pożółkła i plastik by nie pachniał plastikiem i nowością !!! ktoś w Chinach to nadal produkuje !!! :-)

Jak pudełko z joyem było elegancko zafoliowane, to przecież środowisko w środku prawie, że hermetyczne.
Wydaje mi się, że jakbyś włożył swój stary joystick do takiego pudełka, zafoliował, wystawił na parę godzin na słoneczko, to jakbyś po miesiącu otwarł też czułbyś "zapach plastikowej nowości".

2014-06-15T19:57:09+01:00

Anthrox wrote:Jak pudełko z joyem było elegancko zafoliowane, to przecież środowisko w środku prawie, że hermetyczne.Wydaje mi się, że jakbyś włożył swój stary joystick do takiego pudełka, zafoliował, wystawił na parę godzin na słoneczko, to jakbyś po miesiącu otwarł też czułbyś "zapach plastikowej nowości".

Czekaj synek zaraz cię zagnę. :lol2: :-D :hee: :-E
Po dwudziestu latach takie elementy jak przyssawki gumowe straciły by swoje właściwości (struktura atomów by się zmieniła i prawdopodobnie guma by sparciała) a moje niedawno kupione joye jak się przyssą to prawie ze stołem mogę je podnieść. ;) :tak: :-P
Na słoneczko to se możesz wystawiać, ale swój motorower Wigry 3.5. :haha: :hee: :-P

2014-06-23T13:52:01+01:00

Heh:] długo nic nie mogłem upolować aż tu nagle w magicznym sklepiku ze starociami.... wypatrzyłem
The Legend of Spyro: Dawn of The Dragon na PS3 :] stan idealny żadnych rys :P i chociaż nie mam PS3 i raczej nie kupie nigdy to nie mogłem sie oprzeć cenie .... 50 pensów czyli jakies 2,50 zł:]

Image

2014-06-23T15:44:58+01:00

ihtius wrote:Po dwudziestu latach takie elementy jak przyssawki gumowe straciły by swoje właściwości (struktura atomów by się zmieniła i prawdopodobnie guma by sparciała)

Jeżeli joystick był przechowywany w dobrych warunkach, nie wystawiany na słońce, a w magazynie - nie widzę problemu, dlaczego przyssawka nie mogłaby się zachować w dobrym stanie.

Poza tym, mam stare joysticki - Scorpiony itd. i ich przyssawki są w porządku - pewnie dlatego, że ich zbytnio nie używałem - wolę joya w ręku trzymać ;)

2014-06-23T17:27:16+01:00

a to i ja się również pochwalę - niby to nie ładnie ale co tam :P
otóż dzięki pewnemu super gościowi z forum, stałem się posiadaczem oryginalnego pierwszego polskiego wydania Planescape Torment :-) nie będę się tu rozwodził nad wartością owego prezentu - ale powiem krótko - bezcenny :D

Image

Image

a tym mikołajem jest :

2014-06-23T20:24:56+01:00

No to może nie aż taki szał ale posiadam Oryginalny 4 Płytowy Aminet Set Vol.1

Ale taką większą perełką jest Moje Boxowe Wydanie, Commodore Amiga CD 32 - UFO Enemy Unknown by Mircoprose. Widziałem tylko jedną taką Aukcję za 187 zł plus koszty wysyłki.

A to moja elegancka kolekcjonerka. Widziałem że cena dobrze rośnie ponad 600 zł dają za taki pakiet.

wiedzmin.JPG

2014-06-23T21:56:17+01:00

@tauriś - tak całkiem za free nie dostałeś, bo jakby nie było dużo wnosisz do TC i Ci się należało jak psu zupa.
A jak to się stało, że prezent poleciał do taurisia? Otóż podałem mu tytuły, które po prostu leżą i kurzą się w szafie - bo dostałem je "na siłę", gdy kupiłem specjalnie Flojda 4CD PL do zrobienia exe.
No i tauriś mi powiedział co za unikat kurzył mi się w szafie - prawie przez piec przeszedł :hee:

2014-06-23T22:01:39+01:00

hehehe :D
no cieszę się że udało się uchronić Planescpae przed spopieleniem - to jakby wrzucić do pieca Biblie Gutenberga :D

2014-06-24T07:33:14+01:00

A to fotki z wyżej wymienionych prze zemnie.
20140624_082215.jpg

20140624_082334.jpg

2014-06-24T10:04:55+01:00

UFO -> prawdziwa gratka, pewnie takich egzemplarzy też już na świecie wiele nie ma :)

2014-07-19T10:38:21+01:00

Ja ostatnio kupiłem sobie aparacik fotograficzny Sony A6000, żeby wreszcie móc zacząć rozwijać skrywaną gdzieś w głębi pasję, a oprócz tego jeszcze serwerek NAS - WD MyCloud 3 TB, wreszcie moje dyski twarde odetchnęły z ulgą :-)

2014-09-26T21:22:07+01:00

WD20EZRX (HDD Western Digital 2TB) zamówiony za 289zł + darmowa wysyłka ;)
Image

2014-09-27T06:40:17+01:00

:o a miało być chyba 6TB :) Ja miałbym pytanie. Może to nie miejsce na to, ale jak co to modzi niech przeniosą, założą odpowiedni temat. Ciekawi mnie ile dysków można maksymalnie podpiąć pod PC? Zależy to pewnie od płyty. Ale pytam o to żeby to chodziło i oczywiście np. na jednym rodzaju. Np. ile na SATA, ile SSD. Macie takie info?

2014-09-28T17:53:28+01:00

santa13 wrote::o a miało być chyba 6TB :) Ja miałbym pytanie.

Odpisałem w dziale Beta, że skoro powstają dyski 10TB, a nawet 20TB to na dzień dzisiejszy wydatek z rzędu 1100zł jest bezzasadny, a suma spora.
Ostatecznie wyszło, że na dane, które chcę zgrać zmieszczą się na 2TB.
Po prostu w przyszłości ponownie będę musiał myśleć o kolejnym dysku.

santa13 wrote:Ciekawi mnie ile dysków można maksymalnie podpiąć pod PC?

Wikipedia:
"...Extended partitions are useful if you want more than four partitions on a single physical drive. Technically, the number of logical drives is no longer limited in later operating systems, but under Windows there is an effective limit if they are to be assigned drive letters (only 24 letters, C: through Z:, are generally available. Later operating systems may allow more drives to be mounted/accessed by using A-A:, A-B:, A-C:, etc.)..."

technicznie rzecz biorąc, sprzętowo nie ma limitu - kupujesz po prostu odpowiedni zasilacz(e), który to wszystko uciągnie, a reszta to oczywiście kwestia płyty głównej.
Nie jest to jednak ograniczeniem, bo wystarczy odpowiedni kontroler na PCI-Express/PCI, który umożliwi nam podpięcie kolejnych dysków twardych. No i po USB też można dyski podpinać...

Programowo jednak jakiś tam limit jest - w Windowsie (uściślijmy - w eksploratorze) nie zobaczysz więcej niż 24 partycje - z powodu ograniczenia ilości liter.

Oczywiście i tutaj jest pole do popisu:
a) dyski można spiąć w macierz RAID i będą widoczne jako jeden, ultraszybki (zwłaszcza jak mowa o SSD) i duży dysk twardy, który możemy opcjonalnie podzielić na partycje
b) w zarządzaniu komputerem można "odpinać" literki od partycji i przypinać je w razie potrzeby
c) można stworzyć dodatkowe, wirtualne systemy, które będą chodziły sobie w tle (np. u mnie spokojnie mogłem odpalić na VMware i pracować równocześnie na Windows XP, 7, 8 do testów i nic mi się nawet nie zająknęło)

Wydaje mi się jednak, że najrozsądniejszym pomysłem jest propozycja a), czyli spięcie dysków w RAID i podzielenie na partycje w/g własnego uznania.

2014-09-28T23:14:07+01:00

Anthrox wrote:WD20EZRX (HDD Western Digital 2TB) zamówiony za 289zł + darmowa wysyłka ;)
Image

Można wiedzieć, gdzie kupiłeś ? Jestem mocno zainteresowany. ;) :-)

Return to Pogaduszki wszelakie