Jak oczyścić klawiaturę
[youtube]http://youtube.com/watch?v=h9gOpjmvQe4[/youtube]
Re: Jak oczyścić klawiaturę
Ja tam stosuję odkurzacz 
A obudowę do wody wrzucam

A obudowę do wody wrzucam
Swego czasu pokazywałem na forum jakiego zapuszczonego Logitecha miałem 

Przyznam się, że gdy miałem PC zwykłego, a nie jak obecnie laptopa to wymieniałem całą klawiaturę. Kupowałem za 20zł chyba z A4 Tech srebrno szarą klawiaturę z klawiszami nie wydającymi dźwięku klikania. A że sprzęt swój szanuję w miarę to nawet długo działał. Wiadomo po jakimś czasie wszystko się już kleiło, więc od razu jechałem do sklepu, a raczej szedłem po nową, ot tyle. Obecnie moją klawiaturą zajmuje się żona. Lśni z wierzchu, ale pewnie pod spodem znajdzie się niejeden rodzaj bakterii... 

santa13 wrote:Przyznam się, że gdy miałem PC zwykłego, a nie jak obecnie laptopa to wymieniałem całą klawiaturę. Kupowałem za 20zł chyba z A4 Tech srebrno szarą klawiaturę z klawiszami nie wydającymi dźwięku klikania.
Ja natomiast idę do sklepu, reklamuje i dostaje nową.

Czy to ta klawiatura?
Code: Select all
http://www.salurion.pl/product/27261/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/A4_TECH_LCD_720_EVO_Slim_Sun_.html
Właśnie szukam klawiatury z cicho chodzącymi klawiszami i najlepiej jak by były podświetlane te klawisze, niezbyt droga.

Jak najlepiej wybielić klawiaturę Amigi bo mi zżółkła ze starości. Jakiś czas temu widziałem krem do wybielania na allegro, cena nie była jakoś wygórowana. Jednak niewiadomo czy nie jest stary i czy rzeczywiście do tego celu się nadaje jak autor podaje to na aukcji ?

Czytałem kiedyś o tym ihtius.
Najprościej to kupić piankę fryzjerską (doczytać co dokładniej - pamiętam, że koszt 8zł) poczekać do lata (promienie UV - słońce - lepsze od sztucznego UV).
Wymyć, wysmarować, wystawić na słońce i voila.
Na forum Atari była ta dyskusja o ile pamiętam.
Najprościej to kupić piankę fryzjerską (doczytać co dokładniej - pamiętam, że koszt 8zł) poczekać do lata (promienie UV - słońce - lepsze od sztucznego UV).
Wymyć, wysmarować, wystawić na słońce i voila.
Na forum Atari była ta dyskusja o ile pamiętam.
ihtius wrote:Ja natomiast idę do sklepu, reklamuje i dostaje nową.
Czy to ta klawiatura?
KOD: ZAZNACZ WSZYSTKO
http://www.salurion.pl/product/27261/Sp ... _Sun_.html
Właśnie szukam klawiatury z cicho chodzącymi klawiszami i najlepiej jak by były podświetlane te klawisze, niezbyt droga.
Tak to ta właśnie klawiaturka, ale nie ma podświetlanych klawiszy. Reklamujesz klawiaturę? A co podajesz za powód. Wyrywasz klawisz?

santa13 wrote:Reklamujesz klawiaturę? A co podajesz za powód. Wyrywasz klawisz?
Prawie zgadłeś.

Niesamowite - kiedyś takie wałki kręciło się na joystickach Scorpion. 

Anthrox wrote:Niesamowite - kiedyś takie wałki kręciło się na joystickach Scorpion.
Widzisz nadal można.

Ba, chociaż jak widać wszystko zależy od podejścia do klienta
Jedna firma będzie Cię ceniła inna oleje.

Jedna firma będzie Cię ceniła inna oleje.
Ja tam praktykuję najlepszy sposób - rozkręcam klawiaturę, klawisze wyciągam, obudowę na części pierwsze. Elektronikę odkładam na biurko, a resztę do miski z wodą i płynem. Potem suszenie, składanie i jak nowa
Trochę czasochłonne, ale efekt starcza na długo, zwłaszcza jeśli klawiaturę nakrywamy jakimś pokrowcem albo czymkolwiek, co blokuje opadanie na nią kurzu. Zawsze to coś
Na Amigę były takie plastykowe obudowy. Do mojej 500tki mam jeszcze taką 

husar wrote:Na Amigę były takie plastykowe obudowy. Do mojej 500tki mam jeszcze taką
Wiem o nich - tylko teraz mam wątpliwości - czy były w zestawie, czy należało dokupić?
Gdy kupiłem przechodzoną 600tkę - ona już taką nakładkę posiadała.
No to widocznie trafiłeś na jakiegoś bundla, one były dostępne osobno. 

Czyli zapewne ten, który mi ją sprzedał musiał dokupić - jak pisałem wyżej 600tka była przechodzona.
A działo się to w '96
A działo się to w '96

husar wrote:Na Amigę były takie plastykowe obudowy. Do mojej 500tki mam jeszcze taką
Jak rodzice kupili mi nową 600-kę to taka przyciemniana nakładka na klawiaturę była już w zestawie. Jednak kilka lat temu mój mały brat wyniósł ja na balkon bo bawił się z dzieciakami osiedlowymi i już więcej jej nie ujrzałem.

ihtius wrote: Jednak kilka lat temu mój mały brat wyniósł ja na balkon bo bawił się z dzieciakami osiedlowymi i już więcej jej nie ujrzałem.
To miałeś farta. Mnie mój ojciec amigę 500 wyniósł za moje wybitne wyniki w nauce i już jej więcej nie zobaczyłem.
xittam wrote:To miałeś farta. Mnie mój ojciec amigę 500 wyniósł za moje wybitne wyniki w nauce i już jej więcej nie zobaczyłem.

A czy po latach przyznał się w końcu co z nią zrobił?
Oddał za free znajomym?
Przyniósł a600, ale dopiero po 2ch miesiącach od wydarzenia 
Podejrzewam, że pięćsetkę sprzedał.

Podejrzewam, że pięćsetkę sprzedał.
xittam wrote:Podejrzewam, że pięćsetkę sprzedał.
Jak jeszcze masz możliwość to go zapytaj - no chyba, że tajemnicę zabrał ze sobą