Jednym się nie podobają update'y, inni chcą wszystko opatentować. Takie życie. Ale o ile wiem, to prawo nie działa wstecz i nie miało by odniesienia do binarek ROMów KickStartów chronionych też prawem autorskim od wielu lat. Pomijając dyskusyjne imo bronienie przed swobodnym rozpowszechnianiem w stylu benka d. i próbom zarabiania na rzeczach związanych z Amigą, które powinny być całkowicie za free. To apple nie może narzucić Cloanto aby te modyfikowało kickstarty żeby nie było słowa startup, a pliki takie nazywały się inaczej. Tylko, że jeśłi nawet taki patent zostanie uznany, to by musiał później jego znaczenie skorygować jakiś łebski prawnik. Mianowicie, czy słowo startup-cośtam też traktujemy jak samo użycie słowa startup. I czy można narzucać patenty już wydanym rozwiązaniom programistycznym, w czasach gdy patent nie istniał? Poza tym, ofcoz zawsze można sobie kickstart wyedytować i pozmieniać nazwy na dysku, ale co zrobić z prawdziwymi Amigami. O ile się orientuje to wgranie nowego romu, to nie jest taka prosta sprawa. Podsumowując, nie ma się co martwić. Updety nadal będą u nas za pewne, a Wy pozostali fani ejpla też nic nie wskóracie takimi newsami

Ja tam nie miałem do czynienia ze sprzętem ani softem firmy z linii iShitCośtam i nie zamierzam. Także mnie taki patent nie dotyczy

Btw... Co?! Qrf@ znowu update'y?

Nieeeeeeeee