Polski

Konkurs Vobis i... nieuczciwi forumowicze ?

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
haynor Dosłownie 2 godz. temu jeden z kolegów amigantów poinformował mnie że w konkursie Vobis znalazło się zdjęcie amigi z mojej kolekcji które wcześniej publikowałem na forum the company.

Image

Nigdy oczywiście nikomu nie pozwoliłem na takie wykorzystanie. Bardzo możliwe że jest to ktoś z forum.

Czy naprawdę nie można było zapytać o pozwolenie tylko wykradać na potrzeby konkursu ?
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/konkurs-vobis-nieuczciwi-forumowicze-t2171.html
2012-09-15T12:25:07+01:00
Dosłownie 2 godz. temu jeden z kolegów amigantów poinformował mnie że w konkursie Vobis znalazło się zdjęcie amigi z mojej kolekcji które wcześniej publikowałem na forum the company.

Image

Nigdy oczywiście nikomu nie pozwoliłem na takie wykorzystanie. Bardzo możliwe że jest to ktoś z forum.

Czy naprawdę nie można było zapytać o pozwolenie tylko wykradać na potrzeby konkursu ?

2012-09-15T13:14:01+01:00

Re: Konkurs Vobis i... nieuczciwi forumowicze ?

Wątpię, żeby to był ktoś z forumowiczów TC.
Jesteś pewny, że tylko na forum TC wrzucałeś to zdjęcie?
Niestety, ja pozwoliłem google cachować nasze forum i mimo, że bez konta nie możesz pisać/czytać aktualnie co jest na forum, to google na odczyt ma uprawnienia...

Pozostaje Ci tylko napisać do Vobisa i wyjaśnić tę sprawę!
Jakby co, pomożemy :tuptup1:

2012-09-15T13:43:19+01:00

Na podstawie podobieństw gógiel znajduje tylko TC:

Ukryta treść:

No cóż, w necie plagiaty bedą zawsze i wszędzie, w końcu nawet Timbalama mówił że skoro to jest darmo udostepnione więc można wykorzystać. ;)
Ba, nawet twórcy Mass Effect 3 sobie "pożyczyli" i przerobili pare obrazków z Devianta... :hee:

2012-09-15T13:44:34+01:00

Nie zamierzam walczyć z człowiekiem który to zamieścił bo przecież żadnych strat materialnych nie poniosłem. Do vobisa zapewne w moim imieniu napisze kolega amigowiec który przyniósł tą nowinkę.

2012-09-15T21:20:53+01:00

To jest urok wolności. Piraci walczą właśnie o coś takiego wszystko co jest w internecie jest za darmo dla każdego. I tym się nie wygra

2012-09-16T00:58:55+01:00

Można sobie jedynie pomóc dodając znak wodny, jeżeli nam zależy na ochronie obrazka - ale i tutaj istnieje ryzyko, że watermark zostanie chamsko obcięty, bo taki na pół obrazka potrafi irytować :-)
Fakt, faktem, że to jednak publiczna firma o straty moralne mógłbyś walczyć - jak prawo łamie firma, to sprawy toczą się inaczej niż np. pozywając jakiegoś 12 letniego pirata, co ledwo co dostał NET pod strzechy :-)

Return to Pogaduszki wszelakie