Koszulki The Company [seria 2018]
Tylko 3 osoby w tym ja wyraziły zainteresowanie. O bluzach wspomniałem, bo można wtedy w jednej paczce je wysłać.
Re: Koszulki The Company [seria 2018]
Osobiście uważam że gadżeciarstwo typu : bluza + jakiś ręcznik (ja bym wziął 2 - jeden z logo TC, a a drugi z bossem Antkiem hehe
ew jakieś czapki czy kubki to wcale nie głupi pomysł, tylko ogarnijmy pierw ten z koszulkami, bo ja już wiem czym to się skończy jak tak będziemy "dorzucać do paczuszki kolejne itemki by taniej wyszło"

Tym razem to nie grozi. Nie mają spodni, gaci, skarpet i butów 

Ale ręczniki są
?
Ręcznik z bossem - marzenie każdego na forum

A tak poważnie to kiedyś można się w gadżety pobawić

Ręcznik z bossem - marzenie każdego na forum

A tak poważnie to kiedyś można się w gadżety pobawić

@Anthrox
Ja osobiście nie testowałem jeszcze tej wskazanej przeze mnie firmy, dałem ją jedynie jako przykład, a takich firm jest od groma, a ta wygląda na dosyć profesjonalną. Posiadają tam też jak podają metodę druku bezpośrednio na materiale metodą sitodruku bez żadnych papierów transferowych.
Zresztą w Twoim Ostrowie jak podaje Pan Google również jest ich sporo, ale to pewnie sam wiesz, także jest w czym wybierać. Znam też dobry punkt xero, drukowanie, bindowanie, etc, w którym jest usługa druku na profesjonalnym papierze transferowym laserówką, koszt też chyba coś ok 10zł za A4 full kolor, ale nie jestem aktualnej ceny pewny, potem tylko żelazko i powinno trzymać, toner tak się nie spierze jak atrament, a do tego drukarka profesjonalna.
Ale i tak nic nie przebije tego, może warto zakupić na Firmę:
PS.Tą koszulkę ze zdjęcia to czasem sam nie drukowałeś atramentówką na papierze transferowym z allegro?
PS2.Można prosić logo firmy oryginalne w wysokiej rozdziałce?
Ja osobiście nie testowałem jeszcze tej wskazanej przeze mnie firmy, dałem ją jedynie jako przykład, a takich firm jest od groma, a ta wygląda na dosyć profesjonalną. Posiadają tam też jak podają metodę druku bezpośrednio na materiale metodą sitodruku bez żadnych papierów transferowych.
Zresztą w Twoim Ostrowie jak podaje Pan Google również jest ich sporo, ale to pewnie sam wiesz, także jest w czym wybierać. Znam też dobry punkt xero, drukowanie, bindowanie, etc, w którym jest usługa druku na profesjonalnym papierze transferowym laserówką, koszt też chyba coś ok 10zł za A4 full kolor, ale nie jestem aktualnej ceny pewny, potem tylko żelazko i powinno trzymać, toner tak się nie spierze jak atrament, a do tego drukarka profesjonalna.
Ale i tak nic nie przebije tego, może warto zakupić na Firmę:

PS.Tą koszulkę ze zdjęcia to czasem sam nie drukowałeś atramentówką na papierze transferowym z allegro?

Kiv_Master wrote:Ja osobiście nie testowałem jeszcze tej wskazanej przeze mnie firmy (...)
Rozumiem, to chciałem wiedzieć.
Kiv_Master wrote:Ale i tak nic nie przebije tego, może warto zakupić na Firmę:
Ukryta treść:
Wygląda nieźle - choć już na mnie większego wrażenia nie robi -

Co do Twojego "(...) może warto zakupić (...)" - popuśćmy wodze fantazji - jakbym wygrał te 385 mln złotych w Eurojackpot, to jednak wolałbym już zapłacić jakieś firmie znajomego (żeby nie "zginęło"), żeby zrobił rewelacyjne koszulki dla tych ~10-13 osób z TC, na koszt "Firmy", ALE z zastrzeżeniem, że za wysyłkę płaci zainteresowany, żeby mimo wszystko docierały do mnie sygnały niezadowolenia, ŻE TAK DROGO i że Prezes POWINIEN DOPŁACIĆ za noszenie koszulki, a nie żałuje na wysyłkę jeszcze

Kiv_Master wrote:PS.Tą koszulkę ze zdjęcia to czasem sam nie drukowałeś atramentówką na papierze transferowym z allegro?
NIE. Cofnijmy się do roku 2011:
@maro przesłał mi oraz Demonic ZA DARMO próbne koszulki.
Niestety do transakcji (dla pozostałych) nie doszło, bo los rzucił go w inne miejsce. Co w tamtym czasie bardzo mnie zasmuciło, bo potrzebowaliśmy 7 lat, żeby wrócić do tematu koszulek.
Jak widać ceny w firmie, gdzie pracował załatwił przyzwoite (chociaż niektórym i tak by było drogo) -- niestety gorzej z trwałością po dłuższym czasie:

Mimo wszystko, dzięki @maro jak kiedyś to przeczytasz, że dla tak małego nakładu załatwiłeś darmową próbkę - koszulka na samym początku była genialna -- a ta utrata mogła byś spowodowana moim błędem przy praniu

Kiv_Master wrote:PS2.Można prosić logo firmy oryginalne w wysokiej rozdziałce?
Jest tylko takie oraz bez napisu 10-lecie.

Bez problemu możesz je sobie powiększyć w Photoshopie albo przekonwertować na krzywe.
Jak nie czujesz się na siłach - firma koszulkowa zrobi to za Ciebie.
Biart, którego zasugerowałeś akurat życzy sobie za tę usługę OD 30 zł. Netto - więc dolicz +23% VAT

Biart - oferta wrote:Składanie i pakowanie odzieży + 0,60 zł do szt.
Przerobienie grafiki na wektory OD 30 zł.
Podane ceny są cenami netto.
Prowadziłem rozmowy w celu zrobienia logo w krzywych całkowicie od zera, bo konwersja ma swoje minusy. Jednak dowiedziałem się, że o ile napis idzie szybko odtworzyć, tak budynek jest znacznie trudniejszy do zrobienia w krzywe - z powodu odbicia na szybach. Mówimy cały czas o profesjonalnym zrobieniu w krzywe - szybką konwersję każdy grafik zrobi w mniej niż minutę.
Z kolei inne oferty jakie dostaję - zrobienie loga całkowicie od zera - wiążą się z większą opłatą i akceptowaniem faktu, że grafik będzie miał inną wizję loga od tego, co jest teraz - co oczywiście rozumiem. Na razie nie mam na to środków PLN, więc sprawę odkładam do zamrażarki, tym bardziej, że "stare" logo do teraz mi się podoba - a za darmo też nie było

Co to ma do rzeczy, czy testowałem firmę czy nie, to nie ma większego znaczenia, poza tym jaki test byłby dla Ciebie miarodajny? Noszenie tego przez rok, dwa, siedem czy dziesięć lat? Na co dzień, tylko od święta, do pracy na budowę czy tylko na zloty? Prane ręcznie czy w automacie, w jakim proszku? Po prostu istnieje sobie poważna firma która w tym się specjalizuje, to nie zakładam od razu, że po to istnieje żeby wały na ludziach robić, bo nikt więcej do niej nie przyjdzie i nie poleci innym, a konkurencja na tym polu jest ogromna.
Wyszywane/haftowane komputerowo też ładne o czym jest również masa filmików na YT, ale nie przesadzaj z jakością/słabością profesjonalnego druku, szczególnie w rodzaju wydruku np. z tego Epsona, tam specjalny tusz daje ładny, mocny elastyczny wydruk, o sporej wytrzymałości i rozciągliwości, także nie ma się zbytnio obawiać, dodatkowym dowodem jest też nieprzypadkowa spora cena urządzenia, a od czasu tej Twojej pierwszej koszulki upłynęło 7 lat, więc już i technika tego druku poszło mocno do przodu, poza tym zastanawiam się ile w takim razie miałaby taka koszulka wytrzymać, skoro 7 lat to mało, a przecież i tak nie jest noszona na codzień no i chyba nie będziemy ich chyba do trumny zakładać.
Co do ceny, to nikt się nie skarży, a już na pewno nie ja, wskazałem jedynie na tańsze alternatywy, bo zaproponowana przez Ciebie oferta jest mocno przepłacona i nie ma się co jarać zbytnio jej jakością szczególnie bazy tych ubrań do nadruku, bo to i tak wszystko tani no name Bangladesz/Indie/Chiny. Dlatego też ja osobiście wolałbym profesjonalny druk do samodzielnego wprasowania na dowolnie wybrane ubranie, tym bardziej, że preferuje raczej markowe ubrania (owszem również bywają szyte w w/w krajach, ale już pod nadzorem zachodniego klienta) i na takie bym wtedy to zastosował, zresztą firmy wykonują również nadruki na materiały powierzone, za niewielką dopłatą. To, że ktoś nie chce przepłacać za słabe chińskie koszulki nie znaczy, że mu drogo czy nie ma kasy, może po prostu jest oszczędny, a nie rozrzutny.
Nie wiem też czemu tak się przyczepiasz do tego, że firma podaje dokładnie kosztorys, rozbijając cenę na składowe, przynajmniej wiadomo co i ile kosztuje i jasno stawiają sprawę, więc można uczciwie wyliczyć co za co i za ile zależnie od życzenia/zamówienia, w tych zaproponowanych przez Ciebie przecież również te opłaty są, ale podajesz je łącznie i w sumie nie wiadomo co za co i za ile, bo uogólniasz cenę dla każdego mimo, że jeden chce taką a drugi inną wersję. W kwestii VATu również jest to jak najbardziej poprawne ponieważ realizują duże zamówienia dla odbiorców hurtowych, którzy sami prowadzą działalność, płacą podatki i ich ten VAT absolutnie nie obchodzi w ogólnym rozrachunku, a VAT płaci klient końcowy, a nie jest chyba takim problemem dodanie sobie do sumy wydatków 23%
(taka ciekawostka w takim USA ceny w sklepach na półkach są bez VATu, ponieważ zależnie od stanu jego stawka się różni).
Jeśli chodzi o logo to spokojnie sobie w razie czego powiększę, także bez obaw, ale to mimo filtrów w PS i tak sporo gorsza jakość niż źródłówka w HD i średnio nadaje się to na profesjonalny wydruk, a przecież wystarczyłaby w zupełności ta wersja zamówiona przez Gubasa, która niespodziewanie znikła ze strony, tylko taka czysta przed dodaniem tych płomieni:
Przerobienie loga na wektorówkę to bardzo dobry pomysł i nie powinno być z tym większego problemu posiadając użytą w nim czcionkę, która już na pewno jest TrueType/ClearType/PostScript, a chyba jest dostępna bo ktoś Rokiemu też zrobił z jej użyciem logo, wtedy możemy sobie skalować nawet na billboard. Nie rozumiem tylko, dlaczego zamówiony grafik miałby zrobić coś innego niż to do czego byłby wynajęty, skoro widziałby wzór/przykład.
Kończąc życzę sprawnej i szybkiej realizacji projektu, a ja tymczasem sprawię sobie wydruki w profesjonalnej drukarni na papierze transferowym i przyprasuję na jakieś Adidas/Puma/Erima czy może nawet na coś lepszego typu Pierre Cardin czy HB, proszę tylko o logo w lepszej jakości, bo z tego wypierdka 301x117 za dużo się nie wyciągnie.
Czyli jak nie wieszać?
Wyszywane/haftowane komputerowo też ładne o czym jest również masa filmików na YT, ale nie przesadzaj z jakością/słabością profesjonalnego druku, szczególnie w rodzaju wydruku np. z tego Epsona, tam specjalny tusz daje ładny, mocny elastyczny wydruk, o sporej wytrzymałości i rozciągliwości, także nie ma się zbytnio obawiać, dodatkowym dowodem jest też nieprzypadkowa spora cena urządzenia, a od czasu tej Twojej pierwszej koszulki upłynęło 7 lat, więc już i technika tego druku poszło mocno do przodu, poza tym zastanawiam się ile w takim razie miałaby taka koszulka wytrzymać, skoro 7 lat to mało, a przecież i tak nie jest noszona na codzień no i chyba nie będziemy ich chyba do trumny zakładać.

Co do ceny, to nikt się nie skarży, a już na pewno nie ja, wskazałem jedynie na tańsze alternatywy, bo zaproponowana przez Ciebie oferta jest mocno przepłacona i nie ma się co jarać zbytnio jej jakością szczególnie bazy tych ubrań do nadruku, bo to i tak wszystko tani no name Bangladesz/Indie/Chiny. Dlatego też ja osobiście wolałbym profesjonalny druk do samodzielnego wprasowania na dowolnie wybrane ubranie, tym bardziej, że preferuje raczej markowe ubrania (owszem również bywają szyte w w/w krajach, ale już pod nadzorem zachodniego klienta) i na takie bym wtedy to zastosował, zresztą firmy wykonują również nadruki na materiały powierzone, za niewielką dopłatą. To, że ktoś nie chce przepłacać za słabe chińskie koszulki nie znaczy, że mu drogo czy nie ma kasy, może po prostu jest oszczędny, a nie rozrzutny.
Nie wiem też czemu tak się przyczepiasz do tego, że firma podaje dokładnie kosztorys, rozbijając cenę na składowe, przynajmniej wiadomo co i ile kosztuje i jasno stawiają sprawę, więc można uczciwie wyliczyć co za co i za ile zależnie od życzenia/zamówienia, w tych zaproponowanych przez Ciebie przecież również te opłaty są, ale podajesz je łącznie i w sumie nie wiadomo co za co i za ile, bo uogólniasz cenę dla każdego mimo, że jeden chce taką a drugi inną wersję. W kwestii VATu również jest to jak najbardziej poprawne ponieważ realizują duże zamówienia dla odbiorców hurtowych, którzy sami prowadzą działalność, płacą podatki i ich ten VAT absolutnie nie obchodzi w ogólnym rozrachunku, a VAT płaci klient końcowy, a nie jest chyba takim problemem dodanie sobie do sumy wydatków 23%

Anthrox wrote:Kiv_Master napisał(a):
Jest tylko takie oraz bez napisu 10-lecie.
Bez problemu możesz je sobie powiększyć w Photoshopie albo przekonwertować na krzywe.
Jak nie czujesz się na siłach - firma koszulkowa zrobi to za Ciebie.
Jeśli chodzi o logo to spokojnie sobie w razie czego powiększę, także bez obaw, ale to mimo filtrów w PS i tak sporo gorsza jakość niż źródłówka w HD i średnio nadaje się to na profesjonalny wydruk, a przecież wystarczyłaby w zupełności ta wersja zamówiona przez Gubasa, która niespodziewanie znikła ze strony, tylko taka czysta przed dodaniem tych płomieni:

! | Anthrox: Skoro widziałeś, że usunąłem podgląd tego loga -- PO CO ponownie wrzuciłeś grafikę? Kasujemy...![]() |
Przerobienie loga na wektorówkę to bardzo dobry pomysł i nie powinno być z tym większego problemu posiadając użytą w nim czcionkę, która już na pewno jest TrueType/ClearType/PostScript, a chyba jest dostępna bo ktoś Rokiemu też zrobił z jej użyciem logo, wtedy możemy sobie skalować nawet na billboard. Nie rozumiem tylko, dlaczego zamówiony grafik miałby zrobić coś innego niż to do czego byłby wynajęty, skoro widziałby wzór/przykład.

Kończąc życzę sprawnej i szybkiej realizacji projektu, a ja tymczasem sprawię sobie wydruki w profesjonalnej drukarni na papierze transferowym i przyprasuję na jakieś Adidas/Puma/Erima czy może nawet na coś lepszego typu Pierre Cardin czy HB, proszę tylko o logo w lepszej jakości, bo z tego wypierdka 301x117 za dużo się nie wyciągnie.

Poproszę tylko koszulkę i to najlepiej przed sierpniem, bo nie zareklamuję TC w Maroku 

Przesyłam informację czym się charakteryzuje droższa bluza Upperdecka od Fruit:
Sklep wrote:Co do bluzy upperdeck jest lepiej uszyta, bawelna jest milsza w dotyku niz fruit of the loom.
Następne informacje z postępów:
18 koszulek
4 bluzy
Czekam teraz na podgląd zamówienia ze sklepu. Będę prosił, żeby do 20 lipca wszystko zakończyć i rozesłać - żeby każdy w sierpniu miał zamówienie.
18 koszulek
4 bluzy
Czekam teraz na podgląd zamówienia ze sklepu. Będę prosił, żeby do 20 lipca wszystko zakończyć i rozesłać - żeby każdy w sierpniu miał zamówienie.
No i dzięki temu zamykamy temat. Wszyscy twoi kibice (a nie masz ich dużo) bija brawo. W nagrodę napisze się z nami na spocie (nie mylić ze zlotem, bo to powyżej 10 osób).
Chętni dostana koszulki, albo bluzy, lub nic nie dostana...ale spożytkujemy to na spocie.
Chętni dostana koszulki, albo bluzy, lub nic nie dostana...ale spożytkujemy to na spocie.

Temat otwieram, ponieważ koszulki doszły, a zamówienie można potraktować jako sfinalizowane.
Proszę o komentarze czy jesteście zadowoleni i wszelkie uwagi -- pozytywne lub krytyczne.
Dziękuję wszystkim, bo ilość chętnych osób miło mnie zaskoczyła.
Podsumowując:
Ostatecznie zamówiono 15 T-Shirtów oraz 4 bluzy.
W dniu dzisiejszym (19 lipiec br.) dostałem koszulki dla siebie, dla Pancia oraz roki też je dostał.
Proszę o komentarze czy jesteście zadowoleni i wszelkie uwagi -- pozytywne lub krytyczne.
Dziękuję wszystkim, bo ilość chętnych osób miło mnie zaskoczyła.
Podsumowując:
Ostatecznie zamówiono 15 T-Shirtów oraz 4 bluzy.
W dniu dzisiejszym (19 lipiec br.) dostałem koszulki dla siebie, dla Pancia oraz roki też je dostał.
Tak, rzeczywiście przed południem otrzymałem koszulki.
Jakość nadruku i koszulek zaliczam na plus.
Na minus zastosowanie termicznego rodzaju nadruku. Ale ogólnie jestem zadowolony.
Jakość nadruku i koszulek zaliczam na plus.
Na minus zastosowanie termicznego rodzaju nadruku. Ale ogólnie jestem zadowolony.
Elmek dał mi znać i Wam tę przekazuję jego poradę -- prać koszulki w max 30 stopniach, bo jak dacie większą temperaturę, to uszkodzicie sobie nadruk 

To raz. Pranie w jak najbardziej delikatnym programie. To dwa.
Trzy. Uważać jak się wiesza koszulki do wyschnięcia. Wbrew pozorom też nadruki można zniszczyć.
Trzy. Uważać jak się wiesza koszulki do wyschnięcia. Wbrew pozorom też nadruki można zniszczyć.
roki76 wrote:Trzy. Uważać jak się wiesza koszulki do wyschnięcia
Czyli jak nie wieszać?
Tak żeby nadruk nie stykał się z pręcikiem suszarki, albo sznurem do suszenia prania, w miarę możliwości rozprostowywać, ale nie nadmiernie koszulki.
I broń boże nie suszyć tego w suszarkach, lub pralkosuszarkach.
Uważać też trzeba żeby nadruki nie stykały się ze sobą, jesli ktoś zamawiał z dodatkowym nadrukiem
I broń boże nie suszyć tego w suszarkach, lub pralkosuszarkach.
Uważać też trzeba żeby nadruki nie stykały się ze sobą, jesli ktoś zamawiał z dodatkowym nadrukiem
Moja żona pierze koszulki zawsze mi każę przewracać na drugą stronę. Nie wiem czy to dobrze, ale na razie działa. 

Do Was już doszły? A u mnie cisza.
Do innych nadal idą. Cierpliwości. Jak nie dojdą w poniedziałek, to we wtorek piszę pytanie - każda śledzona jest.