Polski

Koszulki TheCompany

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
olesio Witam. Nie było chyba takiego konkretnego tematu jeszcze. Ale właśnie co myślicie o przygotowaniu koszulek TheCompany. Niewiadomo dokładnie jeszcze kiedy odbędzie się zlot, ale mozna pomyśleć na przyszłośc. Ja póki co zapytałem Fokę z Wrocławia, który zamawiał hurtowo koszulki dla społeczności SWOS'a, porządnie wykonane z Fruit of The Loom - czerwone z kolorowymi nadrukami, pixelowy w sensie wyglądu piłkarzyk SWOS na piersi prawej, na lewej wiadomo godło Polski, na plecach nick z numerem dużą biała czionką i podpis Polish SWOS Team. Zapytałem już go na GG czy ma namiary na gościa, który to wykonywał. Bo wiadomo, mi bidon uróśł i teraz w XL'ke to się cięzko wbije, a zanim schudne no to prędzej Janusz koty przestanie lubić ;) Dlatego zanim dostane te namiary napisałem do firmy http://sygnatura-sklep.pl ile by kosztowała męska koszulka XXL z materiału premium z taką grafiką na pierśi:
Image
oraz maxymalnie rozciągnietą grafiką taką na plecach:
Image
plus pod nią duży napis białą czcionką numer trzy Image
w kolorze białym odpowiednio rozciągnietą do szerokości obrazka. Zobaczę co mi odpiszą, bo cena standardowych rozmiarów nadruku jakie oferują dla czarnej męskiej XXL'ki z materiałem grubości "premium" to 33 PLN plus koszt wysyłki (dla mnie może być Poczta Polska za 6 PLN). Nicki nie koniecznie musimy nadrukowywać bo ktoś może zmieni z Shoonay na scorp albo coś ;) Bo jedno slowo na "S", a drugie na "s", w sumie żadna różnica ;) Można by też prosić zaprzyjaźnionych grafików aby ewentualnie wykonali logo na pierś, ja bym był raczej za boing ballem ewentualnie jak trzeba to nickiem każdego posiadacza, ale nie wiem jak by to wyglądało przy masowym zamówieniu czy to coś by zmieniło w kosztach. A na plecy albo coś przygotowac ale koniecznie aby osoba obca widząc plecy nasze wiedziała że chodzi o stare Amigowe gry i ma wejść na http://WWW.THECOMPANY.PL (z doświadczenia wiem, że wielkie litery są wskazane, bo na SWOS'owej koszulce OLESIO się lepiej i wyraźniej prezentuje). To tyle, ide spać i czekam na Wasze opinie u kogo zamówić koszulki i jak miały by one wyglądać, aczykowlwiek ja jestem za obowiązkowym czarnym bo to najlepsze tło. Jak się nie zdecydują inni chętni, a od Foki nie dostane namiarów na gościa lub sami nie polecicie sklepów w ktorych kiedyś coś zamawialiście (ktoś wspominał o koszulkach klanu na Jego imprezie to może ma sprawdzony namiar i atrakcyjniejsze ceny) to sam chyba sobie zamówie, nawet jakbym się miał nie pojawić na zlocie (chociaż wolał bym Was nawiedzić) to będę chodził po Szczecinie reklamując http://WWW.THECOMPANY.PL, a co mi tam :D
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/koszulki-thecompany-t1343.html
2011-08-07T02:24:29+01:00
Witam. Nie było chyba takiego konkretnego tematu jeszcze. Ale właśnie co myślicie o przygotowaniu koszulek TheCompany. Niewiadomo dokładnie jeszcze kiedy odbędzie się zlot, ale mozna pomyśleć na przyszłośc. Ja póki co zapytałem Fokę z Wrocławia, który zamawiał hurtowo koszulki dla społeczności SWOS'a, porządnie wykonane z Fruit of The Loom - czerwone z kolorowymi nadrukami, pixelowy w sensie wyglądu piłkarzyk SWOS na piersi prawej, na lewej wiadomo godło Polski, na plecach nick z numerem dużą biała czionką i podpis Polish SWOS Team. Zapytałem już go na GG czy ma namiary na gościa, który to wykonywał. Bo wiadomo, mi bidon uróśł i teraz w XL'ke to się cięzko wbije, a zanim schudne no to prędzej Janusz koty przestanie lubić ;) Dlatego zanim dostane te namiary napisałem do firmy http://sygnatura-sklep.pl ile by kosztowała męska koszulka XXL z materiału premium z taką grafiką na pierśi:
Image
oraz maxymalnie rozciągnietą grafiką taką na plecach:
Image
plus pod nią duży napis białą czcionką numer trzy Image
w kolorze białym odpowiednio rozciągnietą do szerokości obrazka. Zobaczę co mi odpiszą, bo cena standardowych rozmiarów nadruku jakie oferują dla czarnej męskiej XXL'ki z materiałem grubości "premium" to 33 PLN plus koszt wysyłki (dla mnie może być Poczta Polska za 6 PLN). Nicki nie koniecznie musimy nadrukowywać bo ktoś może zmieni z Shoonay na scorp albo coś ;) Bo jedno slowo na "S", a drugie na "s", w sumie żadna różnica ;) Można by też prosić zaprzyjaźnionych grafików aby ewentualnie wykonali logo na pierś, ja bym był raczej za boing ballem ewentualnie jak trzeba to nickiem każdego posiadacza, ale nie wiem jak by to wyglądało przy masowym zamówieniu czy to coś by zmieniło w kosztach. A na plecy albo coś przygotowac ale koniecznie aby osoba obca widząc plecy nasze wiedziała że chodzi o stare Amigowe gry i ma wejść na http://WWW.THECOMPANY.PL (z doświadczenia wiem, że wielkie litery są wskazane, bo na SWOS'owej koszulce OLESIO się lepiej i wyraźniej prezentuje). To tyle, ide spać i czekam na Wasze opinie u kogo zamówić koszulki i jak miały by one wyglądać, aczykowlwiek ja jestem za obowiązkowym czarnym bo to najlepsze tło. Jak się nie zdecydują inni chętni, a od Foki nie dostane namiarów na gościa lub sami nie polecicie sklepów w ktorych kiedyś coś zamawialiście (ktoś wspominał o koszulkach klanu na Jego imprezie to może ma sprawdzony namiar i atrakcyjniejsze ceny) to sam chyba sobie zamówie, nawet jakbym się miał nie pojawić na zlocie (chociaż wolał bym Was nawiedzić) to będę chodził po Szczecinie reklamując http://WWW.THECOMPANY.PL, a co mi tam :D

2011-08-07T09:27:36+01:00

Re: Koszulki TheCompany

Koszulki jak dla mnie musiałaby Demonic zaprojektować.
Jak dla mnie logo TC powinno być dobrze widoczne z tyłu, a nie tylko napis.
Obrazek, który pokazałeś z postaciami z Amigi jest już ograny.
Lepiej byłoby zaprojektować coś własnego (tutaj znowu patrzę na Demonic)
Na razie chcę zobaczyć jak ceny się przedstawiają a potem martwy się o resztę.

BTW
W koncepcie były też smycze i filiżanki (ale z tym akurat łatwiej znalezc firmy - mam pare na oku)
No i nie zapominajmy o maskotce TC, ale o tym był już osobny temat :-E

2011-08-07T09:42:10+01:00

Sądząc po ofertach z Allegro, średnio jakieś 20zł.

2011-08-07T10:10:37+01:00

Ale to zależy od technologii nadruku.
O tym chciałem w sumie poczytać, żebyśmy gówna nie zamówili (czyt. kruszyć się będzie po paru praniach itd)

2011-08-07T10:18:13+01:00

A czy ja powiedziałem że jest jakaś jedyna słuszna metoda i firma która to robi? :-E Te 20zł to ŚREDNIA cena, już z koszulką.
Na Allegro sobie sprawdzasz firmy, porównujesz techniki i może nawet znajdziesz firmę która to zrobi u ciebie w miejscowości. Potem kupuje sie jakieś tanie koszulki i robisz u nich.
Wydawało mi się że nie trzeba tego tłumaczyć. :-E

2011-08-07T11:20:06+01:00

Nie trzeba, myślałem, że ktoś doświadczony wypowie się o technikach i za i przeciw.
Myślę jednak że coś na necie znajdę.
Tymczasem poprawie Wam Wormsy :hee:

2011-08-07T19:32:14+01:00

No to prosimy Demonic o zaprojektowanie grafiki, a Shoonay znalazl tańsze oferty tylko właśnie, część aukcji co tak pobieżnie przejrzałem to jak mają czarne koszulki (taki kolor bym wolał) i rozmiar XXL (taki rozmiar bym też wolał) to drukują tylko jednokolorowe napisy i chyba na jednej stronie, nie wiem jak byłoby z większą grafiką i z ewentualnym umieszczeniem boingballa albo małego loga TC z www na piersi, chyba że na plecach tylko starczy.

Return to Pogaduszki wszelakie