bebokus wrote:każda konsola ukazuje się wraz z joystickiem.
Oczywiście, przecież każdy pad ma dziś conajmniej jedną analogową gałkę która została zapożyczona z joysticków arcade.
Technologia poszła na kompromis bo ludzie zrozumieli że nie ma idealnego rozwiązania, więc połączyli dwa w jedno, jednocześnie pozbywając się głównych wad - łamliwości i braku mobilności.
Kto chce mieć rasowy joystick to kupuje go sobie, bo też są dostepne, mimo że Ty udajesz że ich nie widzisz.

Trzeba być mocno ograniczonym w dzisiejszych czasach żeby przy takiej ilości dostepnych kontrolerów używać tylko jednego rodzaju, tylko to chcę powiedzieć, nie wmówisz mi ani nikomu tutaj że pady są lepsze od dżojsticków bo to na nich graliśmy całe dzieciństwo.
bebokus wrote:Co do tych obrazków; na pewno każdy posiadacz wymienionych przeze mnie konsol miał takiego joy'a i używał zamiast pada.
Rozumiem.
Więc jeśli większość czegoś nie posiada = automatycznie to nie istnieje albo jest złe? Masz auto marki Lamborghini w garażu? A helikopter? Czy ta analogia była dość prosta żeby ją zrozumieć?
Czy może to chodzi o to że jeśli czegoś nie ma w standardzie to znaczy że nikt nie potrafi/nie ma prawa kupić tego z innego źródła?
Bo np. w pudełku z moją drukarką nie było papieru, czy to znaczy że nikt nie używa papieru?
Masz jeszcze jakieś ciekawe argumenty które mogę powalić? Bo zajebiaszczo się z Tobą dyskutuje.