Macie jakieś śmieszne wspomnienia z Amigą??
To nie byla zasluga ROM (kickstart) tylko programu ktory umozliwial zmiane napisu AmigaDOS na inny dowolny
Re: Macie jakieś śmieszne wspomnienia z Amigą??
Ciekawe jak ten program jest opisany na aminecie, bo z ciekawości próbowałem wyszukać i cisza 

@norbi:
Właśnie nie, bo od pierwszego uruchomienia ten napis był.
ja mysle ze ci ktos zrobil psikusa tylko jeszcze nie bylo programu mamy cie i temu tak przeszlo bez echa 

Ta, racja pewno jeszcze nie znaleźli prowadzącego 

Zachlal to nie znalezli 

Ciastex wrote:@norbi:
W tej Amidze byl twardy dysk wiec program byl jako pierwszy w startup-sequence.
Dysk w tej amidze był czysty, bez workbencha, bez niczego nawet startup sequence nie było 

ciastex masz 14 lat tak? srednio mi sie chce wierzyc ze ty amige na zywo widziales a tym bardziej od srodka 

A ja tak,bo dużo napisał postów nt Amigi.Ma wiedzę 

Dziwne bo jego pokolenie to tylko pc widzi i konsole ewentualnie i to te nowsze.
Nigdy,ale to przenigdy nie sądzę ludzi po wieku,lecz po jego wiedzy i jego robocie !
Ciastex wrote:Dysk w tej amidze był czysty, bez workbencha, bez niczego nawet startup sequence nie było
Jaka masz pewnosc ze nie bylo startup-sequence i ze dysk byl pusty?
No wiec wlasnie o tym mowie ze jak niby mial sprawdzic ze dysk jest pusty skoro workbencha nawet na nim nie mial? Roki i gdzie on ten profesjonalizm i znajomosc amigi pokazuje? Akurat w jego przypadku mozna ocenic po wieku bo 14 lat temu malo kto mial amige a po drugie malo kto byl zainteresowany amiga w takim stopniu zeby ja znac dobrze a co dopiero o 14latku mowic. W ten blad rzekomy z tym napisem szczerze nie wierze.
No cóż, nie mam jak tego dowieść, lecz pamiętam, że tak było - A to że mam 14 lat nie znaczy że nigdy do czynienia z Real Amiga nie miałem. Poza tym zainteresowany nią jestem od kiedy pierwszy raz zobaczyłem na oczy ten komputer (6-ty rok życia). Szczerze ubolewam że pecet ją zastąpił bo gdyby firma która zajmowała się tworzeniem i doskonaleniem komputera przynajmniej otworzyła architekturę na łatwą wymianę procesora to teraz korzystalibyśmy z Amigi a nie z klona IBM. A ja nie interesuję się tym co większość młodzieży, powiedzmy że należę do tych nielicznych straceńców którzy próbują poszerzać swoje zainteresowania niż tylko PC, XBox, PS2/3. Więc proszę mnie nie oceniać po wieku
@scorpeus: A dyskietki Install, Workbench, Fonts, Extras, Locale, Storage to co? Poza tym po włożeniu dyskietki Install i odpaleniu Amigi pisało na Workbenchu DH0: NDOS i dopiero po HDToolbox wykrywał go jak należy.
Takich rzeczy się nie zapomina. One tkwią w pamięci i nigdy nie wyjdą.

@scorpeus: A dyskietki Install, Workbench, Fonts, Extras, Locale, Storage to co? Poza tym po włożeniu dyskietki Install i odpaleniu Amigi pisało na Workbenchu DH0: NDOS i dopiero po HDToolbox wykrywał go jak należy.
Takich rzeczy się nie zapomina. One tkwią w pamięci i nigdy nie wyjdą.
Miales 6 lat i pamietasz dokladnie co bylo napisane po angielsku? Ale nic ...
Mozliwe ze byl to tez wirus, ktory robil takie sztuczki, bo nie przypuszczam zeby ktos specjanie zaprogramowal sobie Kickstart z takim dodatkiem.
Nie masz juz tej Amigi? A pytales sie Taty jak on to pamieta?
Mozliwe ze byl to tez wirus, ktory robil takie sztuczki, bo nie przypuszczam zeby ktos specjanie zaprogramowal sobie Kickstart z takim dodatkiem.
Nie masz juz tej Amigi? A pytales sie Taty jak on to pamieta?
Tata tego napisu nie pamięta, weź nie rób ze mnie dziecka, pamiętam ten napis jakby to było wczoraj, ta Amiga jest uszkodzona. Jak wirus, jak dysk był NDOS...
Jak masz ta Amige to zobacz i zrob zdjecia jak wygladaja scalaki z kickstartem.
Jesli beda ona oryginalne, to za napis o ktory wspominasz winny jest wirus dyskietce lub HDD.
To ze dysk byl NDOS to nie znaczy ze nie odczytany zostal bootblock.
Warto byloby rozwiazac ta zagadke
Jesli beda ona oryginalne, to za napis o ktory wspominasz winny jest wirus dyskietce lub HDD.
To ze dysk byl NDOS to nie znaczy ze nie odczytany zostal bootblock.
Warto byloby rozwiazac ta zagadke
Aż sprawdzę tą dyskietkę. Nie wierzę żeby był to wirus bo dyskietka była oryginalna.
-- 11 Lis 2010, 14:52 --
Norbi - Miałeś rację, że ja na to nie wpadłem. Cały czas sądziłem że to ROM, bo wirus nie dawał oznak życia przecież: Nie niszczył zbiorów nie niszczył niczego. Dyskietka w A4000T - Odpala się, po chwili wyskakuje zamiast AmigaDOS - napis powyższy w belce tytułowej. Ale jak się źle powiaże fakty, to tak jest. Tych dyskietek z A1200 nie tykałem bo wraz z A4000T doszedł zestaw sześciu dyskietek i płyta OS3.5. No cóż, my fail, sorry guys.
-- 11 Lis 2010, 14:52 --
Norbi - Miałeś rację, że ja na to nie wpadłem. Cały czas sądziłem że to ROM, bo wirus nie dawał oznak życia przecież: Nie niszczył zbiorów nie niszczył niczego. Dyskietka w A4000T - Odpala się, po chwili wyskakuje zamiast AmigaDOS - napis powyższy w belce tytułowej. Ale jak się źle powiaże fakty, to tak jest. Tych dyskietek z A1200 nie tykałem bo wraz z A4000T doszedł zestaw sześciu dyskietek i płyta OS3.5. No cóż, my fail, sorry guys.
A mozesz podeslac ta dyskietke. Sprawdze jaki to wirus.