Polski

Najlepszy wszystkomający plikościągacz

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Shoonay Dla mnie to FlashGet klasyczny, wersja 1.73 build 128 nie ma sobie równych.

Zalety:
1. brak reklam.
2. odpowiednio skonfigurowany nie odzywa się bez pozwolenia, wliczając w to wszelkie dymki i informacje że zaczęło/skończyło się ściągać. poprostu ładuje się przy starcie systemu i wykonuje swoją robotę w tle, nie muszę ani raz w niego kliknąć po skonfigurowaniu.
3. wielowątkowość - potrafi ciągnąć do 8 plików jednocześnie, po 10 fragmentów każdy (o ile serwer na to pozwala)
4. potrafi wznawiać niedociągnięte pliki (o ile serwer na to pozwala).
5. za pomocą jednego kliknięcia w jedną opcję potrafi masowo "chwytać" wszystkie, dowolne - wybrane przez użytkownika - rodzaje plików z danej strony lub wszystkich otwartych zakładek w przeglądarce (z pomocą wtyczki FlashGot).
6. ma proste przejrzyste GUI z listą co jest do ściągnięcia, co zostało ściągnięte i co zostało skasowane z powyższej listy i ogólnie wszystkim co trzeba jeśli bawi nas patrzenie jak plik się ściąga ;)
7. mikroskopijne rozmiary zarówno po instalacji na HD jak i w pamięci oraz zerowe wymagania.
8. działa na współczesnych piecach bez problemu, nawet 64-bitowych.

Dotychczas nie spotkałem się z żadnym programem który byłby lepszy od FlashGeta, używam go już chyba z 12 rok.
Jak dziś pamiętam ściągać parę godzin gigantyczny patch do Ultimy 9 o wielkości 1.9MB i wpatrywać się w zapalające się światełka, podczas gdy mój niesamowity modem 33600 bps robił co mógł żeby poradzić sobie z utrzymaniem stałej prędkości ściągania. :-E

PS: Trzymajcie się z daleka od wersji 3.3, wykastrowali masę opcji i napakowali go reklamami. Wersja 1.9.6 też dość niepotrzebnie zyskała możliwość ściągania z torrenta i emula ale żadna z nich nie jest na tyle dobra jak utorrent czy emule, więc na co to się pytam ja?
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/najlepszy-wszystkomajacy-plikosciagacz-t2113.html
2012-07-28T18:46:04+01:00
Dla mnie to FlashGet klasyczny, wersja 1.73 build 128 nie ma sobie równych.

Zalety:
1. brak reklam.
2. odpowiednio skonfigurowany nie odzywa się bez pozwolenia, wliczając w to wszelkie dymki i informacje że zaczęło/skończyło się ściągać. poprostu ładuje się przy starcie systemu i wykonuje swoją robotę w tle, nie muszę ani raz w niego kliknąć po skonfigurowaniu.
3. wielowątkowość - potrafi ciągnąć do 8 plików jednocześnie, po 10 fragmentów każdy (o ile serwer na to pozwala)
4. potrafi wznawiać niedociągnięte pliki (o ile serwer na to pozwala).
5. za pomocą jednego kliknięcia w jedną opcję potrafi masowo "chwytać" wszystkie, dowolne - wybrane przez użytkownika - rodzaje plików z danej strony lub wszystkich otwartych zakładek w przeglądarce (z pomocą wtyczki FlashGot).
6. ma proste przejrzyste GUI z listą co jest do ściągnięcia, co zostało ściągnięte i co zostało skasowane z powyższej listy i ogólnie wszystkim co trzeba jeśli bawi nas patrzenie jak plik się ściąga ;)
7. mikroskopijne rozmiary zarówno po instalacji na HD jak i w pamięci oraz zerowe wymagania.
8. działa na współczesnych piecach bez problemu, nawet 64-bitowych.

Dotychczas nie spotkałem się z żadnym programem który byłby lepszy od FlashGeta, używam go już chyba z 12 rok.
Jak dziś pamiętam ściągać parę godzin gigantyczny patch do Ultimy 9 o wielkości 1.9MB i wpatrywać się w zapalające się światełka, podczas gdy mój niesamowity modem 33600 bps robił co mógł żeby poradzić sobie z utrzymaniem stałej prędkości ściągania. :-E

PS: Trzymajcie się z daleka od wersji 3.3, wykastrowali masę opcji i napakowali go reklamami. Wersja 1.9.6 też dość niepotrzebnie zyskała możliwość ściągania z torrenta i emula ale żadna z nich nie jest na tyle dobra jak utorrent czy emule, więc na co to się pytam ja?

2012-07-28T19:37:04+01:00

Re: Najlepszy wszystkomający plikościągacz

Do FlashGeta w starszej wersji był też ciekawy patch, który odblokowywał ograniczoną liczbę połączeń na jedną pozycję.

2012-07-28T19:49:33+01:00

Jaką ograniczoną liczbę połączeń? Przecie jest 10 na plik.

EDIT: a, wiem, masz chyba na myśli crack ]:->
bo zdaje się w trialu było jakieś ograniczenie tego typu.

2012-07-28T20:34:56+01:00

no wlasnie - a patch zmienial na 99 lub unlimited ;)
I nie, nie było takiego ograniczenia - FlashGet w wersji Pro nie pozwalał na zbyt wiele połączeń :)

2012-07-28T20:58:45+01:00

Anthrox wrote:no wlasnie - a patch zmienial na 99 lub unlimited ;)
Czego albo nie wykorzystywało lub limitowało jakieś 99% serwerów, albo zawieszało ówczesny sprzęt. Patch tysiąclecia qzwa. :-E

Anthrox wrote:I nie, nie było takiego ograniczenia - FlashGet w wersji Pro nie pozwalał na zbyt wiele połączeń :)
Nie było ograniczenia, ale nie pozwalał na wiele połączeń? :-E

Ty już więcej nie pijesz.

2012-07-28T21:48:28+01:00

Nie było takiego ograniczenia w wersji TRIAL, która offcoz w sumie nie istniała, bo jedyne ograniczenie to było adware.

2012-07-28T21:54:19+01:00

Teraz (dla mnie) najlepsze pliko ściągacze to rozszerzenia do Opery.. jutube,wrzutka,i inne huie.. :ok1:

2012-07-28T21:57:29+01:00

Potrafią owe rozszerzenie dokonać tego co opisałem w pkt 5, np? ;)

PS: i btw chodzi o ściąganie plików bezpośrednio przez http/ftp, nie systemy hostingowe tego typu.

2012-07-28T22:00:12+01:00

a potrafi ściągnąć fajne cycki z xvideos? :D :hee:

2012-07-28T22:03:17+01:00

Bez problemu.
Wszelkie osadzone filmiki kiedy tylko wejdę na taką stronę rozpoznaje mi wtyczka FlashGot i natychmiast w lewym dolnym rogu przeglądarki miga ikona dyskietki.
Jeden klik, otwiera się okienko FlashGeta, wybieram sobie który plik *.flv chcę ściągnąć (gdyby było otwartych kilka w różnych zakładkach), potwierdzam i po chwili w katalogu FlashGeta mam plik flv.

2012-07-28T22:04:58+01:00

Przekonałeś mnie.. nie zamienię xvideos na żadną inną :D

2012-07-28T22:08:16+01:00

Zaraz. Bo mi się wydaje że Ty o gaciościągaczach mówisz... :-E

2012-07-28T22:11:49+01:00

Kurw.. źle przeczytałem temat :D gacie też będę ściągał (dziś) znajomej ]:->

2012-07-28T22:13:16+01:00

Phi, pokaż jej kto tu rządzi i niech ona ściąga. Ty klikaj.

2012-07-29T02:13:15+01:00

Używałem wersji FlashGeta bodajże 3.5 i się do niego mocno zraziłem z uwagi na ogromna ilość reklam i to, że podczas ściągania dużego pliku np. z modb pod koniec tego ściągania potrafił przestawał ściągać plik, antywirusy krzyczały, że pewne pliki w folderze tego programu są trojanami itd.
Nie testowałem FlashGeta klasycznego, w wersja 1.73 build 128. Zrobiłeś shoonay niezłą reklamę temu programowi na tym forum tak, że chyba go obadam :-)
Do tej pory używałem Internet Download Managera. Ma on kilka plusów. Denerwuje mnie tylko to, że łączy ściągnięte pliki w całość i jak masz wolny dysk to potrafi nieźle przymulić kompa szczególnie przy dużych plikach. To tylko jego jedna taka wada, ale jak ktoś ma normalnego kompa to powinien mu działać szybko i stabilnie :-)

2012-07-30T07:16:13+01:00

Łączy ściągnięte pliki w całość? Masz na myśli wszystkie fragmenty danego pliku które ściąga dosłownie jako osobne pliki a potem musi połączyć?
Dziwne, choćby nawet, to nie powinno to tak zwalniać HD, ja bym raczej stawiał na wymuszoną alokacje miejsca na dysku przed ściągnięciem pliku, poszukaj takiej opcji i w zależności czy jest włączona czy nie - wyłącz lub nie. ;)
Warto się też pobawić opcjami buforowania czyli "co ile zapisuje się plik na dysku".

Reklama: Oczywiście obie powyższe opcje są dostepne w FlashGecie i problem ze zwalnianiem nie występuje. :mrgreen:

2012-07-30T22:02:50+01:00

JD rulez!!! :-E

2012-07-31T01:37:14+01:00

Shoonay wrote:Łączy ściągnięte pliki w całość? Masz na myśli wszystkie fragmenty danego pliku które ściąga dosłownie jako osobne pliki a potem musi połączyć?...

Tak mi się wydaje. Jak pisałem przy kilku gigabajtowych plikach to jest masakra dla dysku, jak się ustawi inne miejsce gdzie ściąga te części i inne miejsce gdzie je ma przenieść i połączyć w całość. Szczególnie jeśli robi to na dysku systemowym.

-- 31 Lip 2012, 02:37 --

Właśnie od od wczoraj testuje Flashgeta w tej wersji co polecasz i jest na razie dobrze, zero reklam, małe zasoby systemowe pobiera, ściąga z pełną prędkością łącza, można ustawić polski język i ... itd :-)
Właśnie przed chwilą program oznajmił mi, że jest nowsza wersja tzn 243.18, ale ja nie robię updatu za żadne skarby świata no chyba, że shoonay powie, że ta wersja jest lepsza od poprzedniej a coś czuje, że się na to nie zanosi :-)

2012-07-31T08:18:20+01:00

Na razie bądź na tej co jesteś, bo jest najbardziej stabilna. :mrgreen:

2012-07-31T09:35:07+01:00

Shoonay a jak wrzucasz temu fleszgejtowi exeki znajdujące się na serwerze TC, bo mi tylko mirrory na nim działają.

PS. Tylko nie pisz że fajerfoksem z jakąś wtyczką, bo mi na Operze zależy :-P

Return to Pogaduszki wszelakie