Polski

Napęd pod TheCompany

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Dustie Szykuję się do postawienia strony i szukam jakiegoś znośnego rozwiązania w tym celu. Szukam także rozwiązań na przyszłość, bo spodziewam się, że będę musiał dosyć szybko reagować na zwiększający się ruch i nie będę miał czasu na zastanawianie się później nad wszystkim.

Przypatruję się różnym stronom i dopytuję czasami, kto u kogo się hostuje i jak ma rozwiązane sprawy serwerowe. Widzę, że TheCompany śmiga sprawnie, więc czy można uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić, na czym to wszystko pracuje? :-)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/naped-pod-thecompany-t3388.html
2014-03-23T11:12:52+01:00
Szykuję się do postawienia strony i szukam jakiegoś znośnego rozwiązania w tym celu. Szukam także rozwiązań na przyszłość, bo spodziewam się, że będę musiał dosyć szybko reagować na zwiększający się ruch i nie będę miał czasu na zastanawianie się później nad wszystkim.

Przypatruję się różnym stronom i dopytuję czasami, kto u kogo się hostuje i jak ma rozwiązane sprawy serwerowe. Widzę, że TheCompany śmiga sprawnie, więc czy można uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić, na czym to wszystko pracuje? :-)

2014-03-23T18:39:10+01:00

Re: Napęd pod TheCompany

VPS, HostGator + dodatkowy dysk flash (standardowe VPS mają mało GB na nasze potrzeby).
Jednak o kosztach i innych rzeczach nie chcę dyskutować na publicznym forum.
Zresztą - cennik masz jak wejdziesz na stronę HG.
Nie wiem jaką stronę chciałbyś postawić, ale gdybym miał doradzić, to proponowałbym Ci poszukania czegoś w Europie - lepsze działanie strony będziesz miał.
Gator to firma US, a więc mimo dobrej marki strona nie będzie tak śmigać jak serwer stojący w Niemczech / Francji.

Gdybym miał wybór, pewnie w PL bym się hostował, ale nie chcę, aby Benek zorganizował pobudkę o 5:59 - dlatego wolę mieć stronę daleko :)

2014-03-23T23:54:42+01:00

Benek? :huh:

Ale rozumiem, że skoro VPS, to sami sobie wszystko tam na nim obsługujecie? Ja szukam czegoś, czego nie będę sam od zera ogarniał od strony oprogramowania, czyli że mam panel i loguję się do konta, albo robię sobie czary przez FTP - nic głębszego nie ogarniam... i oczywiście ciekawi mnie, który z planów wystarcza pod forum.

Co do moich zapotrzebowań to CMS i jakieś max 50-100tyś. UU / 300-500tyś. wyświetleń miesięcznie, że tak to opiszę. I przydałoby się coś, co się nie rozkraczy jak wejdzie kilka osób na raz na stronę :roll:

2014-03-24T00:04:24+01:00

Dustie wrote:Benek? :huh:

Czasami tutaj na forum żartujemy.
Otóż swego czasu Benedykt Dziubałowski aka Dariusz T. znany bardziej jako redaktor na PPA.pl bardzo nie lubił naszej działalności i próbował nam szkodzić.
Nie mam najświeższych informacji o nim, ale z tego co wiem - pokłócił się na PPA, bo był bardzo surowy (nieraz zbyt surowy) jako moderator, a przy okazji się hajtnął.

Niemniej "pamięć" o nim pozostała i nieraz mówimy: Benek zrobiłby to, Benek zrobiłby tamto.
Obecnie jednak panuje spokój i sielanka :)

Dustie wrote:to sami sobie wszystko tam na nim obsługujecie?

Tak.

Co do pozostałych pytań - niestety TC nie korzysta z takiego planu i ciężko mi coś doradzić.
Zapytaj na Simple Studios :tuptup1:

2014-03-24T10:35:00+01:00

Właśnie zauważyłem, że SS mają też swoje forum. :)

Return to Pogaduszki wszelakie