Polski

Nowe forum - prawdy i mity

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox W nawiązaniu do:

post23456.html#p23456

Gdybyśmy przeszli już na nowy silnik, do czego powoli zmierzamy, ale nie nachalnie, to:

- wszystkie posty zostałyby przeniesione ze starego forum
- stare linki np. post23456.html#p23456 raczej nie będą działać, chyba, że coś z tym zrobimy, ale raczej nie będzie tego.
- bbcode [youtube] powinno się zmienić na multimedialny bbcode [video]
- wszystkie stare uśmieszki zostaną
- czas spędzony na forum zostanie raczej przeniesiony
- ustawienia profili zostaną takie same.

Co nie jest w planach:
- przeniesienia punktów reputacji - bo raczej będzie coś innego, oczywiście użytkownicy z wysoką reputą nie zostaną z niczym - dostaną "nową" reputę w zamian starej.

Testowe działanie mamy tutaj:
http://forum666.thecompany.pl

Jeśli chcesz się pobawić wygeneruj sobie nowe hasło a ja Ci ew nadam uprawnienia moda.
Roki testował admina, ale jak widać na razie jest zdecydowanie niedyspozycyjny i kto wie, kiedy kolejny odłamek przywali mu w potylicę, aby ponownie trzeźwo zaczął myśleć :gatorshrug:

Co być może będzie zrobione:
- przeniesienie historii shoutboxa

Czekam na następne pytania, wątpliwości, sugestie...
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/nowe-forum-prawdy-mity-t1967.html
2012-04-28T13:59:39+01:00
W nawiązaniu do:

post23456.html#p23456

Gdybyśmy przeszli już na nowy silnik, do czego powoli zmierzamy, ale nie nachalnie, to:

- wszystkie posty zostałyby przeniesione ze starego forum
- stare linki np. post23456.html#p23456 raczej nie będą działać, chyba, że coś z tym zrobimy, ale raczej nie będzie tego.
- bbcode [youtube] powinno się zmienić na multimedialny bbcode [video]
- wszystkie stare uśmieszki zostaną
- czas spędzony na forum zostanie raczej przeniesiony
- ustawienia profili zostaną takie same.

Co nie jest w planach:
- przeniesienia punktów reputacji - bo raczej będzie coś innego, oczywiście użytkownicy z wysoką reputą nie zostaną z niczym - dostaną "nową" reputę w zamian starej.

Testowe działanie mamy tutaj:
http://forum666.thecompany.pl

Jeśli chcesz się pobawić wygeneruj sobie nowe hasło a ja Ci ew nadam uprawnienia moda.
Roki testował admina, ale jak widać na razie jest zdecydowanie niedyspozycyjny i kto wie, kiedy kolejny odłamek przywali mu w potylicę, aby ponownie trzeźwo zaczął myśleć :gatorshrug:

Co być może będzie zrobione:
- przeniesienie historii shoutboxa

Czekam na następne pytania, wątpliwości, sugestie...

2012-04-28T15:41:42+01:00

Re: Nowe forum - prawdy i mity

No a co w takim razie z Kocimiętką? Pomyśleliście o Januszu, przecież to może go zabić. :-E

[vaselin mode on]

Anthrox to najlepszy Admin :hee:

[/vaselin mode off]

2012-04-28T15:55:24+01:00

LOL, dzięki za troskę, ale Antkowi zdaje się chodzi o wewnątrz-forumowe linki, kiedy np. postujesz komuś z jednego tematu do drugiego, wszelakie linki "z zewnątrz" do obrazków/filmików czy czegokolwiek innego nie mają prawa przestać działać (chyba że tam gdzie wiszą ktoś je zmieni/skasuje). ;)

2012-04-30T00:41:05+01:00

Zgadza się, a linki z google same się zaktualizują.
Ale np. załóżmy, że ktoś na emulacji.net podlinkował do kocimiętki na TC - niestety, ale raczej nie będzie to działać, chyba, że postanowimy jednak przekierowywać stare linki na nowe - sprawa nie jest jeszcze przesądzona. :mysli:

2012-04-30T11:10:11+01:00

Ten nowy wygląd ssie moim zdaniem, będzie dało się pozostać przy obecnej skórce?

2012-04-30T15:10:29+01:00

I tak i nie - parę rzeczy da się przenieść, ale kolorystyka ociupinkę będzie się różnic, ale to raczej na plus.
Pamiętaj, że na obecnym forum możesz wybrać również styl prosilver = standardowy phpBB, który masz np. na emulacji.

2012-04-30T23:29:32+01:00

A czemu trzeba nowe forum?

Zmiany, zmiany, zmiany?

2012-05-01T04:15:23+01:00

tak určitě :lol2:

2012-05-01T13:21:04+01:00

Oczywiście, lubię coś dopieszczać, a forum phpBB będzie się z czasem starzeć.

Przede wszystkim vB jest na start bardziej dopracowany i ma zaawansowane narzędzia moderatorskie, co spodobałoby się obecnym moderatorom (łatwość przenoszenia tematów itd.)

Druga rzecz to po prostu ładniejszy i bardziej funkcjonalny wygląd, łatwiejsze dodawanie nowych funkcji itd. :-)

2012-05-01T20:32:27+01:00

Jeśli mogę być szczery to nowe forum absolutnie mi się nie podoba, wygląda jak gotowy szablon na którym robią fora o byle czym. Dotychczasowy wygląd forum TC był oryginalny, a teraz będzie typowy i pospolity. ;-(

2012-05-01T22:25:25+01:00

@Kiv_Master - tym się w ogóle nie przejmowałbym na Twoim miejscu.
To jest forum w wersji beta - nie wgrywałem szablonów.
Oprócz nowego skina będzie do wyboru typowy i pospolity.
Zauważ, że na TC możesz taki styl wybrać ;)

2012-05-02T12:45:27+01:00

@Anthrox no to kamień spadł mi z serca :-E , mam nadzieje że nowe forum bedzie można ubrać w skórę taką jak ta stara. :ok1: Innej nie akceptuje :tuptup1:

2012-05-02T13:40:14+01:00

Panda lubić nowe forum. :ok1:

Return to Pogaduszki wszelakie