Polski

Olesio 2013!

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Życzę Ci nasz exekowy ekspercie wszystkiego najlepszego z kolejnego roczku, który Ci stuknął. Robię to jako pierwszy :gatorlove:

Ile błędów jest w kodzie,
ile rumun nakradł w złocie,
ile butelek po imprezach,
ile wspomnień po księżach,
tyle szczęścia i radości
życzę Ci ja!
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/olesio-2013-t2695.html
2013-06-24T23:02:50+01:00
Życzę Ci nasz exekowy ekspercie wszystkiego najlepszego z kolejnego roczku, który Ci stuknął. Robię to jako pierwszy :gatorlove:

Ile błędów jest w kodzie,
ile rumun nakradł w złocie,
ile butelek po imprezach,
ile wspomnień po księżach,
tyle szczęścia i radości
życzę Ci ja!

2013-06-24T23:49:53+01:00

Re: Olesio 2013!

Dziękuje bardzo za życzenia zarówno na forum jak i smsem. Ale w smsie myliłeś się o tyle, że to Elmek13 złożył mi życzenia telefonicznie po 19tej chyba było. Sporo przed czasem, no ale GG mu przypomniało. Ja za to mogę napisać jeszcze, że z okazji swoich 31 urodzin dla Pancia jak również innych fanów naszych exeków. Będę miał w końcu działające rozwiążanie, które umożliwi nam nie tylko łatwiejsze pisanie trainerów do gier. Pozwoli ono poza tym, zapisywać save'y lub highscore w grach WHDLoad po wyjściu klawiszem END, zamknieciem buttonem Quit lub "X" (w okienku), a także z pod ikonki exeka obok zegarka. Niestety warunek. Musi działać tylko jeden exek TheCompany w tym samym czasie. Ale to nie mój wymysł tylko autora WinUAE. Może Go nakłonimy do zmian w tym temacie, ale to się zobaczy. Rozwiązanie mozolnie testowałem u siebie na siodemce, pod Virtualnymi maszynami na XP oraz na Panciowym Zje8ńcu z jakims idiotycznym programem w tle i wygląda, że w końcu wszystko działa i zawsze się zapsiuje to co trzeba, kiedy trzeba - czyli przy wyjściu :)

2013-06-25T00:02:53+01:00

Życzenia zaczynają się liczyć dopiero od północy!
Elmek pchaj życzenia jeszcze raz.
[youtube]http://youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0[/youtube]

2013-06-25T00:58:59+01:00

:D co to za golastwo? :P Najlepszego Olesio! A co do exeków to ja zawsze używam tylko jednego exeka naraz ze względu na to, że od 5 lat od kiedy kupiłem swojego Samsunga nie robiłem na nim formata :D Gdy odpalę więcej programów lubi przymulić, ale z racji bycia m.in. informatykiem z zawodu nie chce mi się poświęcać czasu na pierdoły takie jak stawianie nowego systemu :) może po ślubie, który już 3-go sierpnia ;D 30-ka pękła w maju i nie nie nie... to nie jest powód do narzekania, że kości bolą, jak dla mnie to czas żeby trochę pozmieniać ;) tak, że i Tobie Oleś życzę powodzenia i spełnienia marzeń i posiadania wystarczającej ilości czasu na to!

2013-06-25T01:23:39+01:00

@santa13: dziękuję bardzo. A i fakt, po ponad pięciu latach system może wymagać postawienia na nowo. Ale jak ktoś ma poinstalowane wiele programów i wszystko pokonfigurowane po swojemu, to chcemy tego uniknąc. Bo jak wiadomo jest to żmudny i długotrwały proces, który większość prywatnie niechętnie przeprowadza.

2013-06-25T02:38:35+01:00

Olesio złapał wiatr w żagle i stwierdził, że poradzi sobie z wieloma exekami naraz :gatorlove:

2013-06-25T02:57:41+01:00

Tak, poradzimy sobie magiczna pipa - nie mylić z magicznym fletem jednak może być hackowana wielokrotnie. Potrzebny jest tylko WinRar i wizualbejzik. Co jak wiemy dla "profesionalnych jebaków" chętnych do robienia exeków z wiedzą informatyczną na poziomie gimnazjalisty - to przecież żaden problem ;) Patrzcie, chcecie wiedzieć jak się crackuje exeki? To wiedza lepsza od tam jakichś exeków z grami Amigowymi dla noobów. Poniżej mój ulubiony filmik który znalazłem dawno temu, szukajac video tutków po polsku na temat inżynierii wstećznej. Wpisywałem hasła szumne, tak jak tytuł tego filmiku, ale bez konkretniej gry. Także ten zaspany gimbus to osobiście mój i Antka idol. On będzie niedługo przygotowywał dla Was kolejne wersje exeków. Cieszycie się? ;) I parafrazujac hasło do Radka Majdana kibiców policyjnego klubu piłkarskiego. ch*j z debuggerami, wygramy taniec z WinRarami, niczym zaspani ;)
[youtube]http://youtube.com/watch?v=5VnxeS8PDMU[/youtube]

Return to Pogaduszki wszelakie