Polski

ChatGPT - przyszłość jest teraz

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
xandra Mój mały test AI, która rozwaliła mi nadgarstki...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Także ten... https://chat.openai.com/chat trzeba się zalogować
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/opengpt-przyszlosc-jest-teraz-t7761.html
2023-02-10T22:04:55+01:00
Mój mały test AI, która rozwaliła mi nadgarstki...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Także ten... https://chat.openai.com/chat trzeba się zalogować

2023-02-10T22:14:07+01:00

Re: ChatGPT - przyszłość jest teraz

A co to jest ten zielony znaczek prania wełny z pralek lat 70-ych?

2023-02-10T22:20:20+01:00

Ty się logiem przejmujesz? Zobacz co ona robi xD

2023-02-10T22:29:34+01:00

Powiela schemat wielu książek s-f.
Ja maniak tych książek jestem, nawet obecnie czytam serię "Pola dawno zapomnianych bitew" R.J. Szmitda, a "ona", czyli ta wełna, nie stworzyła niczego nowego. No dobra, nowa jest feminizacja i dlatego też wąteczek miłosny musi być z zakończeniem w stylu japońskim. W drugiej części pewnie ją sklonują albo cudownym sposobem będzie żyć.

2023-02-10T22:31:14+01:00

Nie o to chodzi. Ona, czyli ta AI rozumie o co chodzi w danej konwersacji, to jest niesamowite. Może jej odpowiedzi są naiwne i przewidywalne, ale no kurcze, jestem pod wrażeniem tego, że jednym zdaniem mogę kontynuować daną historię.

2023-02-10T22:54:33+01:00

Rzeczywiście ale i przerażające. Przypomina mi historię sprzed kilku lat, gdy fejkbók stworzył dwa komputery które po krótkim czasie sworzyły język sobie tylko znany i komunikowały się tylko w tym języku. Rozumiem ze uznały poziom intelektualny pejsbóka za porażająco niski i je w pełni rozumiem.
Biedaczki zostały podobno zniszczone ale wierzyć carowi fb to jak wierzyć putinowi.

2023-02-11T13:47:49+01:00

Screenshot_20230211_133631_Chrome- 1.webp

Screenshot_20230211_133720_Chrome- 1.webp

Nasz @SpamBot bardziej ludzki :tuptup1:

2023-02-11T14:46:52+01:00

Programy szybko się uczą. Jak w matrixie. Teraz jak pokazałem żonie Microsoft 365, czyli nowy office, który zapisuje to co się powie do komputera to zdębiała. Postęp po prostu. Trzeba jeszcze oczywiście poprawiać duże litery, czy kropki stawiać, ale to kwestia szczegółów już raczej.
Podobnie z tymi botami w rozmowach telefonicznych :ok1: Jak już komputer będzie potrafił przetworzyć znaczenie naszej mimiki i ruchów to już będzie jazda :tak:

2023-02-11T16:01:05+01:00

Fascynujące, czy przerażające? Nic lepszego ale i gorszego niż człowiek się nie przytrafiło jeszcze tej planecie, jaką by to było ironią gdyby ludzkość zakończyła swoją egzystencję przez swój własny wytwór. b:terminator

2023-02-11T16:16:10+01:00

hubert będzie mieć łatwiej w szkole. Już sam o to zadbam. :mrgreen:

2023-02-12T22:12:14+01:00

@Antek, tak by odpowiedział każdy sprytny komp z IA

2023-02-12T22:21:49+01:00

Hardy wrote:Fascynujące, czy przerażające? Nic lepszego ale i gorszego niż człowiek się nie przytrafiło jeszcze tej planecie, jaką by to było ironią gdyby ludzkość zakończyła swoją egzystencję przez swój własny wytwór. b:terminator

To tylko kwestia czasu aby tak się stało.
AI jednak musi mieć samoświadomość i somo się uczyć, a nie tylko szperać w bazach danych.
I to się stanie. A potem, to już wiadomo Terminator :haha:
I zapanuje pokój na ziemi. ;>

2023-02-15T13:37:22+01:00

TomTom wrote:Jesteśmy na równi pochyłej, skoro jaramy się algorytmem pozwalającym nam całkowicie wyłączyć myślenie. Inna sprawa, że ten cały ChatGPT nie zna pojęcia prawdy i nie potrafi rozróżnić rzeczywistości od fikcji, a przedstawiane przez niego w nudny sposób informacje są po prostu wykradzione różnorakim twórcom treści.

Czy Korsarz Scorpeus ruszy na nową krucjatę i zawalczy niczym Don Kichot sam przeciw wielkim korporacjom znanym z Cyberpunka i podobnych futurystycznych uniwersach?

2023-02-15T20:05:02+01:00

Sprawdziłem to coś. Oto co stworzył.

elmek13: Powiedz mi coś na temat komputera Amiga

Czat: Amiga to linia komputerów osobistych, która była popularna w latach 80. i 90. XX wieku. Amiga została zaprojektowana przez firmę Commodore International i pierwotnie wprowadzona na rynek w 1985 roku.

Początkowo Amiga była znana z wykorzystania zaawansowanej grafiki i dźwięku, co przyciągało uwagę twórców gier wideo i artystów. Jedną z najważniejszych innowacji w Amiga był chipset AGA (Advanced Graphics Architecture), który pozwalał na wyświetlanie aż 256 kolorów jednocześnie i był w stanie generować rozbudowane animacje.

Amiga zyskała również popularność dzięki swojej zdolności do multimedialnego przetwarzania danych. W połączeniu z oprogramowaniem takim jak Video Toaster, Amiga była w stanie przetwarzać obrazy i wideo w czasie rzeczywistym.

Mimo że Amiga nie była tak popularna jak niektóre inne komputery osobiste, takie jak Apple Macintosh czy IBM PC, to wciąż jest dobrze wspominana przez wielu entuzjastów technologii. Wiele osób do dziś używa Amigi jako narzędzia do tworzenia muzyki i grafiki.

elmek13: dlaczego Amiga upadła?

Czat: Amiga upadła z kilku powodów. Jednym z głównych powodów było to, że firma Commodore International, która produkowała Amigę, miała poważne problemy finansowe. Firma nie była w stanie skutecznie konkurować z innymi producentami komputerów osobistych, takimi jak IBM, Apple i Microsoft, co ostatecznie doprowadziło do bankructwa.

Ponadto, choć Amiga była bardzo zaawansowana technologicznie, była również stosunkowo droga w porównaniu z innymi komputerami osobistymi, co mogło wpłynąć na sprzedaż.

Innym czynnikiem, który przyczynił się do upadku Amigi, było brak odpowiedniego wsparcia ze strony programistów i producentów oprogramowania. Choć Amiga była w stanie uruchamiać wiele gier i programów, wiele firm zdecydowało się skupić na tworzeniu oprogramowania dla innych platform, które były bardziej popularne i miały większą bazę użytkowników.

Mimo że Amiga upadła jako platforma komputerowa, jej dziedzictwo wciąż przetrwało i ma ona silne grono entuzjastów. Wiele osób używa Amigi do dzisiaj jako narzędzia do tworzenia muzyki, grafiki i animacji, a także do emulacji starszych gier i programów.

Kurde to jest mądrzejsze niż ja. :haha: :haha: Ale fajnie, że coś takiego jest.

elmek13: Co wiesz o The Company?

Czat: Niestety, nie wiem o jakiej dokładnie "The Company" mówisz, ponieważ może istnieć wiele firm i organizacji o takiej nazwie. Bez dodatkowych informacji nie jestem w stanie dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jeśli masz więcej szczegółów lub konkretne pytanie, chętnie Ci pomogę.

elmek13: Co wiesz o The Company? robią gry EXE
czat: Jeśli "The Company" tworzy gry EXE, to mogą to być jedynie informacje ogólne, ponieważ nie ma miarodajnych informacji o konkretnej firmie o takiej nazwie, która produkuje gry EXE.

EXE to rozszerzenie pliku wykonywalnego w systemach operacyjnych Windows. Możliwe, że ta nazwa została wybrana przez jakąś firmę produkującą gry na system Windows, jednak bez dalszych informacji ciężko jednoznacznie określić, o którą firmę chodzi.

Z mojej wiedzy wynika, że istnieje wiele firm zajmujących się produkcją gier na system Windows, a każda z nich może używać różnych nazw i rozszerzeń plików, więc bez dodatkowych informacji nie jestem w stanie dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Nawet o tym nie słyszeli. :haha: :haha:

2023-02-15T20:40:46+01:00

Elmek13 wrote:elmek13: Co wiesz o The Company?

Czat: Niestety, nie wiem o jakiej dokładnie "The Company" mówisz, ponieważ może istnieć wiele firm i organizacji o takiej nazwie. Bez dodatkowych informacji nie jestem w stanie dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jeśli masz więcej szczegółów lub konkretne pytanie, chętnie Ci pomogę.

elmek13: Co wiesz o The Company? robią gry EXE
czat: Jeśli "The Company" tworzy gry EXE, to mogą to być jedynie informacje ogólne, ponieważ nie ma miarodajnych informacji o konkretnej firmie o takiej nazwie, która produkuje gry EXE.

EXE to rozszerzenie pliku wykonywalnego w systemach operacyjnych Windows. Możliwe, że ta nazwa została wybrana przez jakąś firmę produkującą gry na system Windows, jednak bez dalszych informacji ciężko jednoznacznie określić, o którą firmę chodzi.

Z mojej wiedzy wynika, że istnieje wiele firm zajmujących się produkcją gier na system Windows, a każda z nich może używać różnych nazw i rozszerzeń plików, więc bez dodatkowych informacji nie jestem w stanie dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Nawet o tym nie słyszeli.

I teraz zestaw to z informacją:
Korsarz Scorpeus wrote:"Dzień dobry, czy jesteście Państwo świadomi że na Państwa portalu organizowana jest zbiórka na rzecz grupy masowo zajmującej się piractwem gier objętych licencjami nie należącymi do nich?"

Mogłeś zapytać, czy chcesz mu/jej/onu opowiedzieć o The Company - i byś opowiedział o Nas ;)

2023-02-16T08:58:09+01:00

Już jeden pokarany w USA za używanie chata. Idiota się przyznał. Znajdziecie w sieci. :mysli:

2023-02-16T12:41:11+01:00

Screenshot_20230216_123942_Chrome.webp

@Elmek13 - jak ktoś nie zna The Company to uświadamiaj ;)

2023-02-16T14:16:52+01:00

On zapamiętuje informacje tylko w ramach danej sesji... :hmm:

2023-02-18T21:21:32+01:00

2023-02-19T04:45:21+01:00

Już niedługo...

Image

Return to Pogaduszki wszelakie