Re: PCIE x4 czy to ma sens ?
Shoonay wrote:Jeśli myszka Ci laguje wraz ze spadkiem klatek to najczęściej pomaga wyłączyć VSync, inne gry mają wspomagacze pokroju "reduce lag" w opcjach, ale z mojego doświadczenia to klatki muszą upaść grubo poniżej 20 żeby kursor myszki chodził ociężale, wtedy to już nawet nie ma sensu grać.
W Lost Planet w obydwu częściach pomagało mi przy niskich rozdzielczościach w panelu sterownika Nvidia zmniejszyć liczbę renderowanych klatek do zera. Przy wyższych rozdziałkach jak maksymalnie zwiększałem te wartość to w grach czasami klatki szły do góry.
-- 02 Wrz 2012, 21:27 --
Wyłączanie vsync też oczywiście daje pozytywne skutki w grach pokroju Quake IV czy Doom III.

-- 03 Wrz 2012, 00:24 --
Zagraj sobie shoonay w Hydrophobia Prophercy i powiedz jak Ci chodziło bo mi chodzi momentami tragicznie, spadki do 10 klatek na sekundę w miejscach gdzie mogłoby się wydawać ze spadków nie powinno być aż takich. A w wymaganiach minimalnych podają Geforca 8600 gt tylko, że z 512 video Ramu i dlatego to może być ta przyczyna spadów mimo, że wszystko dałem na minimum.
-- 03 Wrz 2012, 00:31 --
Co do gry to jest bardzo fajna. Taki mix gry zręcznościowej jest trochę strzelania i używania rożnych gadżetów jak Mavi do sterowania zachowaniem się wody. Bo własnie woda jest tu głównym bohaterem.