Shoonay wrote:Nie mam zielonego, może to jakaś wczesna niedorobiona wersja która tak czy siak będzie chodzić z prędkością porównywalną do AGP?
Z którego roku ta płyta?
Na
mojej płycie zakupionej w 2006 roku już wyraźnie jest napisane x16.
Płyta była zakupiona w 2007 roku, bios jest ze stycznia 2007 roku. Asrock swego czasu lubił zapełnić segment gdzie użytkownik chciał pomału rozbudowywać sprzęt i dlatego mam dwa gniazda: AGP i PCIE (niedorobione) oraz dwa gniazda na DDR II i DDR I. To taka hybryda trochę. Jak bym wcześniej miał kartę na PCIE to takiego gównianego wynalazku bym nie kupował bo nie znoszę tanich Asrocków swego czasu były strasznie gówniane bo za tą cenę nie oferowały niczego lepszego od konkurencji a poza tym serwowały stare rozwiązania jak na przykład Sata I czy tylko 100 mb karta sieciowa. Ja kupiłem bo byłem zmuszony po części.
W biosie po przestawieniu na PCIe graphic cards ma do wyboru x4 i x2, zajebiście co ?
Ten Geforce 8600 Gt jest dosyć dziwny i specyficzny ponieważ nie posiada dodatkowej wtyczki zasilającej ! Na początku myślałem, że jak popsuty komputer brejdaka był w serwisie to osunęli tam te złącze zasilające

, ale się okazało, że komputer bez najmniejszych problemów wystartował mimo, ze ma już 9 letni zasilacz, ale kiedyś za niego niezłą sumkę dałem wiec jeszcze ciągnie ale jego tez trzeba będzie zmienić.
-- 31 Sie 2012, 02:32 --
No i podłączyłem nie obyło się bez zajebistych problemów jakie za każdym razem towarzyszą mi kiedy dotykam swoje wredne łapska do tej gównianej płyty głównej. Jednak karta śmiga tylko, ze wielu starych grach nie ma zbytniego wzrostu wydajności a w Far Cry I jest coś dziwnego bo mam 50 % mniej klatek i nie mogę zbytnio grać w tego hita a poza tym mam dużo modów do tej które teraz zaczęły mi kiepsko chodzić. W Fearze I klatek równie nie jest zbytnio więcej ani w Doomie III. Jedynie w modach do HL 2 jest miejscami więcej klatek. No cóż mój procesor w 2007 roku był tylko budżetowym prockiem więc za dużo nie mogę wymagać. Czy jakbym miał na przykład najtańszy i3 to byłby zauważalny wzrost wydajności albo nabyłbym te nowe intel pentium GS o zegarze 2,6 giga to byłby większy kop ?