Polski

Pinball Dreams HD na IOS

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
biegu Zobaczcie sobie jak fajnie wygląda pinball dreams na ipadach i iphonach

Przez przypadek trafiłem na tą grę szukając sobie gier na app store, po ściągnięciu powiem Wam że robi wrażenie. Mamy do wyboru 3 rodzaje kamer - Standardowa jak z amigi, statyczna (pod kątem) i dynamiczna (kamera pod kątem podążająca za piłką), ja osobiście gram na klasycznej. Grafika znacznie poprawiona co robi miłe wrażenie i nawet maruda co nie grał w tą grę na amidze nie powinien marudzić że to jakiś crap ze względu na grafike bo wygląda naprawdę dobrze.

Znalazłem jeszcze drugi pinball o nazwie Dreaming, generalnie wygląda bardzo podobnie tylko ma trochę gorszą grafikę i do tego z tą różnicą że mamy tylko kamere klasyczną ale jest możliwość zmiany poziomu trudności - do wyboru mamy 2: klasyczny i nieklasyczny :D w nieklasycznym bila jest cięższa przez co czasem trudniej ją opanować.

Na tych filmikach oczywiście grafika prezentuję się gorzej niż w rzeczywistości ale możecie mi wierzyć na iphonie wygląda naprawdę dobrze.
W grze sterujemy poprzez dotknięcie ekranu z lewej lub z prawej strony, w "pinball Dreams HD" mamy możliwość również uderzyć w stół naciskając środek ekranu (jak spacja na amidze) na pinball dreaming nie ma niestety tej możliwości - albo ja nie umiem. Gra się bardzo przyjemnie, szybko można dojść do wprawy i robić takie rekordy jak na amigowej wersji. Generalnie Polecam
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/pinball-dreams-ios-t2074.html
2012-07-10T12:01:56+01:00
Zobaczcie sobie jak fajnie wygląda pinball dreams na ipadach i iphonach

Przez przypadek trafiłem na tą grę szukając sobie gier na app store, po ściągnięciu powiem Wam że robi wrażenie. Mamy do wyboru 3 rodzaje kamer - Standardowa jak z amigi, statyczna (pod kątem) i dynamiczna (kamera pod kątem podążająca za piłką), ja osobiście gram na klasycznej. Grafika znacznie poprawiona co robi miłe wrażenie i nawet maruda co nie grał w tą grę na amidze nie powinien marudzić że to jakiś crap ze względu na grafike bo wygląda naprawdę dobrze.

Znalazłem jeszcze drugi pinball o nazwie Dreaming, generalnie wygląda bardzo podobnie tylko ma trochę gorszą grafikę i do tego z tą różnicą że mamy tylko kamere klasyczną ale jest możliwość zmiany poziomu trudności - do wyboru mamy 2: klasyczny i nieklasyczny :D w nieklasycznym bila jest cięższa przez co czasem trudniej ją opanować.

Na tych filmikach oczywiście grafika prezentuję się gorzej niż w rzeczywistości ale możecie mi wierzyć na iphonie wygląda naprawdę dobrze.
W grze sterujemy poprzez dotknięcie ekranu z lewej lub z prawej strony, w "pinball Dreams HD" mamy możliwość również uderzyć w stół naciskając środek ekranu (jak spacja na amidze) na pinball dreaming nie ma niestety tej możliwości - albo ja nie umiem. Gra się bardzo przyjemnie, szybko można dojść do wprawy i robić takie rekordy jak na amigowej wersji. Generalnie Polecam

2012-07-10T15:02:18+01:00

Re: Pinball Dreams HD na IOS

Mam nadzieje że to nie jedyne gry z Amigi na iOSa które odkryłeś, do kolekcji dorzuć sobie Defender of the Crown, Another World (wersja na 15 lecie), Flashback(wersja fakt z PC ale dźwięk z Amigi), North & South, Settlers, Gobliiins, Prince of Persia, Sim City, Warblade(klon Deluxe Galaga), Beneath a Steel Sky, R-Type, Space Ace, Sid Meier's Pirates...

2012-07-11T12:55:22+01:00

esial wrote:Mam nadzieje że to nie jedyne gry z Amigi na iOSa które odkryłeś, do kolekcji dorzuć sobie Defender of the Crown, Another World (wersja na 15 lecie), Flashback(wersja fakt z PC ale dźwięk z Amigi), North & South, Settlers, Gobliiins, Prince of Persia, Sim City, Warblade(klon Deluxe Galaga), Beneath a Steel Sky, R-Type, Space Ace, Sid Meier's Pirates...

Przyznam że pÓki co jedyne, szukałem kilka tytułów ale te mi nie przyszły do głowy. Dzięki za info zaraz sobie zobaczę :)

2012-07-11T14:42:59+01:00

Niema sprawy :-) Z ciekawostek Defender of the Crown chodzi na emulatorze Amigi pod iOS, po niewielkich przeróbkach odpaliłem demo 9 Fingers(i parę innych), emulacja na poziomie A500... szkoda że cały emu jest "wtopiony" w plik uruchamiający aplikacje.

Return to Pogaduszki wszelakie