PIXEL - czasopismo
Witam późnym wieczorem. Chciałem zapytać jak się Wam podoba nowa gazeta redakcji niedawno upadłego Secret Service?? Miałem okazję zerknąć na chwilę i bardzo mi się podoba. Dużo artykułów retro, nie za dużo o nowościach co dla mnie akurat jest na plus. Może wywaliłbym bzdurne artykuły niektórych pisarzy o niczym, bo nic nie wnoszą wg mnie, ale czasem warto jest przeczytać coś co nie jest związane do końca z grami. Cieszę się ogólnie, że mamy następcę. Zmieniło się na plus. Nie ma pazernego Waldka z jego skłonnościami władczymi, które teraz może sobie na wsi wprowadzać w życie przerzucając gnój, który spadł na jego gospodarskie włości od czytelników "z podziękowaniami".
Re: PIXEL - czasopismo
Raczej nie kupię. 

Elmek13 wrote:Raczej nie kupię.
Ja wiem, że Ty grasz jedynie w Battlefielda 4

O tym, że będzie BF: H już wiem od dawna wczoraj ruszyła BETA, i co ty na to.
Ja się cieszę, że dostałem coś zamiast SS. Zresztą przeczytałem go właśnie całego korzystając z tego, że żona miała na ranną zmianę. Podoba mi się. Prawdopodobnie kupię drugi numer, ale oczywiście najpierw go przejrzę w Empiku
Zmieniłem też grupę forumową na Facebooku. Wypisałem się z Secret Action, której teraz dyryguje Waldi, a przeniosłem się do Secret Level, czyli ludzi wspierających Pixela.

Jak wrażenia z drugiego numeru?? Roni przeczytałeś go już? Ja właśnie zakupiłem w Kolporterze. Mieli jedną sztukę, więc zaoszczędziłem trochę czasu na dojazd do Empika 

Gdyby ktoś był zainteresowany to otwarto sklep Pixela pod adresem: http://shop.pixel-magazine.com/
Można w nim nabyć obecnie pierwsze dwa numery miesięcznika, kupić plakat w formacie A1 z obrazkiem z Another World na ścianę oraz zaprenumerować gazetkę na pół roku, bądź cały rok dzięki czemu zaoszczędzi się pieniążków i czasu na bieganie za nim po salonikach prasowych.
Można w nim nabyć obecnie pierwsze dwa numery miesięcznika, kupić plakat w formacie A1 z obrazkiem z Another World na ścianę oraz zaprenumerować gazetkę na pół roku, bądź cały rok dzięki czemu zaoszczędzi się pieniążków i czasu na bieganie za nim po salonikach prasowych.
Zdecydowanie lepszy poziom od upadłego Secret Service. Drugi numer dobitnie to udowodnił.
Więcej o nowościach można znaleźć w gazetce, w tym o CARS, nad którym zachwycają się znajomi. Zastanowię się jeszcze nad kupnem trzeciego egzemplarza. Jeśli mnie zaciekawi to czemu nie. Zawsze to jakaś konkurencja na rynku, a że piszą tam osobnicy znani mi z lat młodzieńczych i na temat to tym bardziej nie żal będzie kilkunastu złotych. Spróbowałem znaleźć z ciekawości w formie pdf któryś z numerów Pixela w internecie, ale bez efektu. Za to znalazłem jakieś inne czasopismo po angielsku.
Siema, ja powiem jedno te czasopismo pobiło moim zdaniem jeżeli chodzi o gazetę, CDAction. Te nowe czasopismo PIXEL czyta się wyśmienicie, i do tego podczas czytania wracają wspomnienia. Gazetka jest zrobiona bardzo dobrze i nie mam do niej zastrzeżeń. Kupiony PIXEL 1 i PIXEL 2.
Ja dopiero ostatnio zacząłem drugi numer SS, tzn. ten ostatni. Co prawda czepiłbym się paru rzeczy (już w pierwszym artykule ktoś pisze, że 1080p to rozdzielczość HD, a jakaś tam gra ma mieć tylko 900p - co jest w rzeczywistości przecież rozdziałką większą niż HD, czyli 720p), a ponadto marudzi, że niedługo gry będą mieć tylko 256-bitową grafikę - cokowiek by to znaczyło, jeśli mu chodziło o ilość kolorów, to mu się nieźle pochrzaniło. Nikt nie mógł tego skorygować? Ale dobra, to był jeszcze numer robiony na szybko. Czytałem ostatnio CDA - prawie wszystkie artykuły i recki ominąłem, bo mnie nie interesowały, a Secreta chyba przeczytam od deski do deski - jestem w 3/4 i wszystko zachęcało do czytania. Recenzje niestety nie są najlepsze, czasami nie dowiadujemy się z nich wręcz podstawowych rzeczy, panowie muszą nad stylem popracować. Ale tematyka - świetna.
Drugi numer Pixela przeczytany. Podoba się więc i trzeci zakupię chętnie.
Dzisiaj wpadł w moje ręce nowy numer. Trzeci z kolei. Chcąc go kupić pojechałem do Empika. Na wystawie pusto, ale wraz z jakimś smarkaczem dojrzałem go na wózku gazet do wyłożenia dopiero
Narybek zapewne z gimnazjum też czyta he he. EDIT: Pixel przeczytany. Żadnych rewelacji w tym numerze nie znalazłem.
Dzisiaj wpadł w moje ręce nowy numer. Trzeci z kolei. Chcąc go kupić pojechałem do Empika. Na wystawie pusto, ale wraz z jakimś smarkaczem dojrzałem go na wózku gazet do wyłożenia dopiero

W oczekiwaniu na czwarty już numer Pixela doczytałem się, że powstało forum tegoż magazynu komputerowego.
http://forum.pixel-magazine.com/forum/index.php
http://forum.pixel-magazine.com/forum/index.php
do mnie przyszedł już rano 
Nie brałem prenumeraty
Nie chcę żeby listonosze mi gnietli gazetkę, a ilość egzemplarzy w Empiku jest wystarczająca.

santa13 wrote:Nie brałem prenumeratyNie chcę żeby listonosze mi gnietli gazetkę, a ilość egzemplarzy w Empiku jest wystarczająca.
To Twój listonosz musi cię nie lubić skoro Ci przesyłki gniecie
A tak na serio to gazetka jest dobrze zapakowana we folii i kopercie , więc póki co żaden z 5 numerów, które mi dostarczono nie został uszkodzony
Ja niestety dzisiaj nie zdążyłem zdobyć nowego numeru. Spróbuję wbić się do Empika w sobotę. Może będzie otwarte. Ktoś już zdążył przeczytać i się pochwali czy warto dalej kupować?
ja nawet nie miałem czasu rozpakować 
Na okładce główny temat to dziedzictwo The Moneky Island. Wspominają też o nowym Mrotalu.

Na okładce główny temat to dziedzictwo The Moneky Island. Wspominają też o nowym Mrotalu.
tauri5 wrote:ja nawet nie miałem czasu rozpakować
O GTA V nic nie ma

Mogli z racji tego, że GTA V jest na świeczniku zapodać recenzję Paybacka.