Polski

plikostrada.pl

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
santa13 Pomóżcie. Dostałem powiadomienie na meila, na którego rzadko zaglądam.

Szanowny Panie,

Pomimo otrzymania dwóch wezwań do zapłaty do dnia dzisiejszego nie uiścił Pan zaległej opłaty abonamentowej za udostępniony Pakiet Podstawowy usługi Plikostrada, którą zamówił Pan w dniu 05.12.2013 przy użyciu adresu email [email protected]

W związku z powyższym informujemy o konieczności przekazania sprawy pańskiego zadłużenia na drogę postępowania sądowego. Reprezentująca spółkę Smart Tech Connect Ltd. kancelaria prawna specjalizująca się w dochodzeniu roszczeń z konsumenckich umów elektronicznych, przygotuje i wniesie przeciwko Panu pozew w przedmiocie wydania sądowego nakazu zapłaty.

W przypadku podania w trakcie zamawiania usługi fałszywych danych osobowych, kancelaria prawna złoży oficjalne zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa oszustwa z art. 286 kodeksu karnego, zagrożonego karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Organy ścigania prowadzące dochodzenie ustalą dane osobowe abonenta adresu email [email protected] na podstawie informacji uzyskanych od dostawcy usługi poczty elektronicznej oraz dostawcy Internetu ISP dla zabezpieczonych adresów IP. Przypominamy, iż w takim wypadku oprócz konsekwencji karnych, zgodnie z § 5. ust. 5. zaakceptowanego przez Pana regulaminu usługi, będzie Pan dodatkowo zobowiązany do uiszczenia kary umownej w wysokości 200 zł oraz powstałych kosztów sądowych i windykacyjnych.

Niniejszym wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zadłużenia wynoszący 3 dni robocze od dnia otrzymania tej wiadomości. W przypadku bezskutecznego upływu wyznaczonego terminu sprawa zostanie procedowana w trybie natychmiastowym, a jej polubowne załatwienie nie będzie już dłużej możliwe.

Zaległą opłatę abonamentową należy uiścić przelewem bankowym lub dokonując wpłaty na poczcie, używając poniższych danych:

Nazwa odbiorcy: Smart Tech Connect Ltd.
Adres odbiorcy: P.O. Box 450676, Dubaj, ZEA
Rachunek bankowy odbiorcy w Polsce: 15 1750 1312 6860 1000 0056 3591
Tytuł płatności: Opłata za abonament 12 miesięcy - 0056 3591
Kwota: 96 PLN

Gotowy blankiet wpłaty można wygenerować pod adresem http://www.plikostrada.pl/wplata.php?wt ... Ojrgxns%3D

W przypadku pytań prosimy o kontakt poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail [email protected] albo telefonicznie pod numer 70 838 85 88*(od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00).

Z wyrazami szacunku,
Biuro Opłat Abonamentowych
serwisu Plikostrada.pl

To chyba jacyś naciągacze. Chcą ode mnie 96zł zapłaty za coś czego nie używałem. Do tego straszą 200zł karą, sprawą karną, itp. A siedzibę mają w DUBAJU

A tutaj ich regulamin
https://www.plikostrada.pl/regulamin
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/plikostrada-t3254.html
2014-01-14T19:00:16+01:00
Pomóżcie. Dostałem powiadomienie na meila, na którego rzadko zaglądam.

Szanowny Panie,

Pomimo otrzymania dwóch wezwań do zapłaty do dnia dzisiejszego nie uiścił Pan zaległej opłaty abonamentowej za udostępniony Pakiet Podstawowy usługi Plikostrada, którą zamówił Pan w dniu 05.12.2013 przy użyciu adresu email [email protected]

W związku z powyższym informujemy o konieczności przekazania sprawy pańskiego zadłużenia na drogę postępowania sądowego. Reprezentująca spółkę Smart Tech Connect Ltd. kancelaria prawna specjalizująca się w dochodzeniu roszczeń z konsumenckich umów elektronicznych, przygotuje i wniesie przeciwko Panu pozew w przedmiocie wydania sądowego nakazu zapłaty.

W przypadku podania w trakcie zamawiania usługi fałszywych danych osobowych, kancelaria prawna złoży oficjalne zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa oszustwa z art. 286 kodeksu karnego, zagrożonego karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Organy ścigania prowadzące dochodzenie ustalą dane osobowe abonenta adresu email [email protected] na podstawie informacji uzyskanych od dostawcy usługi poczty elektronicznej oraz dostawcy Internetu ISP dla zabezpieczonych adresów IP. Przypominamy, iż w takim wypadku oprócz konsekwencji karnych, zgodnie z § 5. ust. 5. zaakceptowanego przez Pana regulaminu usługi, będzie Pan dodatkowo zobowiązany do uiszczenia kary umownej w wysokości 200 zł oraz powstałych kosztów sądowych i windykacyjnych.

Niniejszym wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zadłużenia wynoszący 3 dni robocze od dnia otrzymania tej wiadomości. W przypadku bezskutecznego upływu wyznaczonego terminu sprawa zostanie procedowana w trybie natychmiastowym, a jej polubowne załatwienie nie będzie już dłużej możliwe.

Zaległą opłatę abonamentową należy uiścić przelewem bankowym lub dokonując wpłaty na poczcie, używając poniższych danych:

Nazwa odbiorcy: Smart Tech Connect Ltd.
Adres odbiorcy: P.O. Box 450676, Dubaj, ZEA
Rachunek bankowy odbiorcy w Polsce: 15 1750 1312 6860 1000 0056 3591
Tytuł płatności: Opłata za abonament 12 miesięcy - 0056 3591
Kwota: 96 PLN

Gotowy blankiet wpłaty można wygenerować pod adresem http://www.plikostrada.pl/wplata.php?wt ... Ojrgxns%3D

W przypadku pytań prosimy o kontakt poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail [email protected] albo telefonicznie pod numer 70 838 85 88*(od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00).

Z wyrazami szacunku,
Biuro Opłat Abonamentowych
serwisu Plikostrada.pl

To chyba jacyś naciągacze. Chcą ode mnie 96zł zapłaty za coś czego nie używałem. Do tego straszą 200zł karą, sprawą karną, itp. A siedzibę mają w DUBAJU

A tutaj ich regulamin
https://www.plikostrada.pl/regulamin

2014-01-14T19:05:20+01:00

Re: plikostrada.pl

Z tego co pamiętam to plikosfera to drugi taki pobieraczek,więc nie przejmował bym się tym.
Na pobieraczku to samo było i tylko czekali kto da się nabrać a kto nie.

2014-01-14T19:20:26+01:00

Hahahaha, a ja się zastanawiałem czy nie ostrzec przed plikostradą.pl w wątku, gdzie prosiłeś o PDF.

Wiesz jak sprawa wygląda w Twoim przypadku, santa?

1) Znalazłeś w google ten adres:
http://cybifiqivy90.pl/sam_naprawiam_fi ... mikuj.html

Image
Image

2) Wlazłeś na niego, założyłeś konto i nawet nie dałeś rady pobrać. A regulamin jest tak skonstruowany, że po 14 dniach, gdy nie napiszesz na [email protected] zaczynają Ci naliczać usługę.

3) Jeżeli podałeś fałszywe dane - w ogóle nic Ci nie zrobią
4) Jeżeli podałeś prawdziwe dane (a podpuszczali jeszcze, wyświetlając że weźmiesz udział w konkursie) to już trochę gorzej, ale również nie powinieneś odpowiadać. W tych prawdziwych danych chodzi tylko o adres zamieszkania - bo wtedy mają Twój prawdziwy adres do spamowania skrzynki pocztowej.

Moja rada?
Całkowicie zignorować - po pewnym czasie przestaną cokolwiek wysyłać - ale jak podałeś prawdziwe dane, to uważaj, bo mogą próbować na pocztę spam wysyłać (tą prawdziwą).
Wystarczy tylko jedna Twoja odpowiedź napisana w "niepewności/strachu", aby zwalili się na Ciebie z kodeksem prawnym.

Dlatego napisz mi - podałeś prawdziwe dane (a dokładniej prawdziwy adres do siebie) czy nie?

Do sądu Cię nie będę ryzykowali podawać, bo sprawa przegrana - w przypadku pobieraczka to konsumenci podali go do sądu za metody działania i skończyło się dużą karą dla niego.

2014-01-14T19:37:56+01:00

Jednocześnie UOKIK informuje, że wyrok SOKiK nie rozwiąże automatycznie problemów osób, które zawarły umowy z portalem pobieraczek.pl. Klient w przypadku kłopotów z odstąpieniem od umowy zawartej na odległość pomocy powinien szukać u miejskich lub powiatowych rzeczników konsumentów. Ponadto porady udzielane są bezpłatnym numerem infolinii konsumenckiej 800 007 707 oraz adresem email [email protected] Każdy konsument, który został wprowadzony w błąd może skorzystać z dochodzenia swoich roszczeń na drodze sądowej. Konsument może wystąpić z powództwem do sądu w sytuacji, gdy praktyka rynkowa stosowana przez przedsiębiorcę zagraża lub narusza interes konsumenta. Dochodzenie roszczeń następuje na podstawie art. 12 ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz. U. Nr 171, poz. 1206). Konsument może wystąpić z następującymi roszczeniami: 1) zaniechania tej praktyki; 2) usunięcia skutków tej praktyki; 3) złożenia jednokrotnego lub wielokrotnego oświadczenia odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie; 4) naprawienia wyrządzonej szkody na zasadach ogólnych, w szczególności żądania unieważnienia umowy z obowiązkiem wzajemnego zwrotu świadczeń oraz zwrotu przez przedsiębiorcę kosztów związanych z nabyciem produktu; 5) zasądzenia odpowiedniej sumy pieniężnej na określony cel społeczny związany ze wspieraniem kultury polskiej, ochroną dziedzictwa narodowego lub ochroną konsumentów. Roszczenia z tytułu nieuczciwej praktyki rynkowej, o których mowa w powyższych punktach 1-3 i 5, ulegają przedawnieniu z upływem lat trzech.

Dlatego update mojej rady:

1) Jeżeli nie podałeś swojego adresu zamieszkania - olać
2) Jeżeli podałeś adres zamieszkania i straszą Cię windykacją - do powiatowego rzecznika konsumenta - i powiedzieć, że sprawa identyczna jak w przypadku pobieraczek.pl

Nadal jednak uważam, że oni nie zaryzykują podawać Cię do sądu, a najwyżej będą straszyli windykacją - no ale żeby potem nie było na mnie - marsz do rzecznika konsumenta w starostwie ;)

2014-01-14T19:41:59+01:00

nie nie podałem prawdziwych danych, nigdy nie ufam dziwnym stronom, a ta mi się taka wydawała... dostałem tylko parę wiadomości na meila, przeczytałem je dopiero dzisiaj i wielkie oczy zrobiłem... czytam właśnie fora, ale widzę że większość ludzi ich olała, więc i ja też tak postąpię raczej..

2014-01-14T19:43:21+01:00

Więc na całe szczęście okazałeś się człowiekiem mądrym.
Ja to wszystko wiem co napisałem w swoim pierwszym poście, bo gdy szukałem dla Ciebie PDF właśnie na ich stronę trafiłem i się zastanawiałem, czy Ty się o nich nie otrzesz - bo czułem, że to klon pobieraczka.

Adres do czarnej listy i zignorować całkowicie.

2014-01-14T19:45:47+01:00

uffffffffffffff :mur: dzięki za uspokojenie ;)

2014-01-24T01:46:11+01:00

Szanowny Panie,

Dziękujemy za utworzone zgłoszenie.

Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Pana
trzymiesięczny termin na odstąpienie od umowy, nie znajduje zastosowanie
w stosunku do zawartej przez Pana umowy o świadczenie usługi
elektronicznej Plikostrada.

Zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie
niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr 22, poz. 271 i późn. zm.)
w przypadku świadczenia usług rozpoczętego za zgodą konsumenta,
jedynym obowiązującym terminem na odstąpienie od umowy jest termin
ustalony przez strony w regulaminie usługi (14 dni).

Zgodnie z § 2. ust. 8 regulaminu usługi: „Usługobiorca składa
Usługodawcy żądanie natychmiastowego rozpoczęcia świadczenia Usługi,
poprzez uruchomienie linku aktywacyjnego przesłanego przez Usługodawcę.
W razie wątpliwości poczytuje się, iż moment uruchomienia linku
aktywacyjnego decyduje o chwili rozpoczęcia świadczenia Usługi przez
Usługodawcę.”

Ponadto należy podkreślić, iż w trakcie procesu zawierania umowy,
regulamin usługi został przesłany na Pański indywidualny adres poczty
elektronicznej, w postaci zamkniętego dokumentu tekstowego w formacie
pliku PDF. Tym samy otrzymał Pan regulamin utrwalony na stałym nośniku
zapisu informacji, co w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje
identyczne skutki jak tradycyjne pisemne potwierdzenie warunków umowy. Nie
może więc budzić wątpliwości fakt, iż termin na odstąpienie od
zawartej umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia.

Przypominamy, iż w wyniku aktywacji usługi i braku odstąpienia przez
Pana od umowy w terminie pierwszych 14 dni, spółka Smart Tech Connet Ltd
była zobowiązana do wykupienia dla Pana konta premium na zagranicznym
serwerze sieci Usentet, w celu zapewnienia Panu określonego w umowie
limitu danych do pobrania.

Zgodnie z powszechnie obowiązującymi normami prawnymi Smart Tech Connect
Ltd. przetwarza i przechowuje dane osobowe w sposób bezpieczny, nie
naruszając praw i wolności osoby, której dane dotyczą. Dane podane w
trakcie procesu zarejestrowania formularza zamówienia w serwisie
Plikostrada.pl służą do realizacji umowy. Usługobiorcy przysługuje
prawo do uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych,
które zostały zebrane w celu wykonania zawartej drogą elektroniczną
umowy. W momencie, gdy powyższe dane staną się zbędne do realizacji
celu dla którego zostały zebrane, przysługuje prawo żądania
wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia.

W związku z powyższym, ponownie przypominamy o obowiązku uiszczenia
zaległej opłaty abonamentowej w wysokości 96 zł.

Z wyrazami szacunku,
Biuro Obsługi Klienta
serwisu Plikostrada

tel.: 70 838 85 88*
(czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00)

W przypadku jakichkolwiek problemów związanych z naszą usługą prosimy
o kontakt z biurem obsługi klienta. Do dyspozycji użytkowników
Plikostrady pozostają nasi konsultanci, którzy z chęcią udzielą
odpowiedzi na zadane im pytania. *Koszt za minutę połączenia dwa złote
i dziewięć groszy, w tym podatek od towarów i usług.

Ciekawe pisemko podesłali.

2014-01-24T01:53:31+01:00

2014-01-24T02:19:21+01:00

Wiem, chciałem tylko przestrzec innych przed tym dziadostwem. Ciekawe kiedy się za nich wezmą?

2014-01-24T02:22:24+01:00

pewnie jak zawsze - wtedy kiedy media nagłośnią sprawę

2014-01-24T18:26:22+01:00

Ominęły Cię duże nerwy Santa, że nie podałeś prawdziwych danych. :ok1:
Teraz to tylko pośmiać się możesz.

A jeśli możesz i Ci się chce - zgłoś sprawę w Starostwie tak jak pisałem.

2014-02-10T08:39:40+01:00

Lol ja raz kiedyś taką akcję z pobieraczkiem właśnie miałem, że mnie chcieli dupnąć na kasę za niedokończoną nawet rejestrację :D Póki nie wydzwaniają do ciebie i póki sam dobrze wiesz, że za nic nie powinieneś być karany finansowo to olać. Jak zapuka komornik, albo inny tego rodzaju jegomość to zawsze możesz zadzwonić po niebieskich co by sprawę wyjaśnili i wtedy wyjdzie, czy legalnie się dobijają do ciebie czy też nie, ale większość takich gówien to naciągacze, którzy myślą, że takim mejlem kogoś przestraszą i dostaną kasę na konto, więc zawsze zlew powszedni na takich.

2014-02-10T12:22:44+01:00

Z tego co wiem, to jak prawdziwy komornik się dobija, to jak już się dowiesz z kim masz do czynienia, to ten z kopa otwiera lekko uchylone przez Ciebie drzwi, zabiera co leci - nie ważne czy Twoje, czy kolegi i mówi:
Zabieramy, a Pan sobie wyjaśniaj na drodze sądowej :hee:

2014-02-10T14:36:50+01:00

A co antek z autopsji mówisz? ;> Bo ogólnie bez nakazu żaden ciul nie ma prawa ci wejść do mieszkania ;> a jakby z kopa mi w drzwi przywalił to bym go kosztami nowych drzwi obciążył.

2014-02-14T20:48:25+01:00

Anthrox wrote:Jeżeli podałeś adres zamieszkania i straszą Cię windykacją

Wyrażenie zgody klikająć w button TAK jest guzik warte. Musiałbyś podpisać prawdziwy papier swoim oryginalnym podpisem o swiadczenie konkretnej usługi. Nie można wszcząć na tej podstawie procedury komorniczej/windykacyjnej.

Anthrox wrote:Z tego co wiem, to jak prawdziwy komornik się dobija, to jak już się dowiesz z kim masz do czynienia, to ten z kopa otwiera lekko uchylone przez Ciebie drzwi, zabiera co leci - nie ważne czy Twoje, czy kolegi i mówi:
Zabieramy, a Pan sobie wyjaśniaj na drodze sądowej :hee:

To tak nie działa. Komornik sie nie dobija tylko grzecznie puka. Jesli ma kwity to wtedy prosi policję o udzielenie asysty jeśli dłuznik nie chce otworzyć. Policja moze wejść z buta - komornik nie. I nie może zabrać "co leci", ponieważ najpierw musi stwierdzić co jest Twoje, a co nie - dupa jeśli mieszkasz sam w swoim mieszkaniu. Jeśli Jesteś tylko zameldowany i mieszkasz z rodzicami lub zoną - a nie macie wspólnoty majatkowej - wystarczy, że domownicy powiedzą, że nic w tym mieszkaniu nie jest Twoje. Ale wtedy kiblujesz równowartość długu.

2014-02-14T20:55:21+01:00

xittam wrote:Wyrażenie zgody klikająć w button TAK jest guzik warte.

Wydaje mi się to błędnym myśleniem - patrz: Allegro

xittam wrote:To tak nie działa. Komornik sie nie dobija tylko grzecznie puka.

Zależy z jakim masz do czynienia - zdarzają się mendy a historię przytoczyłem z opowieści znajomego - raczej nie miał powodu ubarwiać :-)

2014-02-14T21:08:36+01:00

Anthrox wrote:Wydaje mi się to błędnym myśleniem - patrz: Allegro

Zanim aktywowali konto na stałe pocztą przyszedł na konkretny adres kwit, czyż nie?

Anthrox wrote:Zależy z jakim masz do czynienia - zdarzają się mendy a historię przytoczyłem z opowieści znajomego - raczej nie miał powodu ubarwiać :-)

Raczej na pewno ubarwił. Komornikom nie zależy na użeraniu się, a bron Boże przepychaniu z dłuznikiem. Facet/babeczka przychodzi, puka, informuje że jest tak, a tak i odchodzi. Z towarem, lub pisze kwita że nic nie wskórał i wtedy są wszczynane inne procedury.

2014-02-15T13:26:31+01:00

xittam wrote:Zanim aktywowali konto na stałe pocztą przyszedł na konkretny adres kwit, czyż nie?

Przyszedł kwit "sprawdzający" czy podałem prawidłowy adres - w postaci kodu.
Nigdy niczego nie podpisywałem.
Jedynie kiedyś Allegro zablokowało mi konto Anthrox (do dzisiaj) - za 10 komentarzy, co do których nie było pewności czy sam sobie ich nie wystawiłem - a Benedykt Dziubałtowski puchnął z dumy, że to z jego powodu :lol2:
Udowodniłem, że ja tych komentarzy nie wystawiałem, ale i tak musiałem założyć nowe konto - podsyłając przy okazji mój dowód osobisty i w tym momencie nie pamiętam już, czy oświadczenia jakiegoś nie podpisywałem - ale dotyczył on tylko tej sprawy, w której wyjaśnialiśmy wątpliwości.

xittam wrote:Raczej na pewno ubarwił.

W internecie też sporo takich historii.
Wydaje mi się, że jednak są "skuteczni" ściągacze długów - mówisz, że nawet ciepłe kluchy puszczają na cwaniaczków?

Return to Pogaduszki wszelakie