Polski

Polski akcent w grze Mass Effect.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
bebokus Gdy probuję zainstalować czyli klikam na Origin Instaler pojawia się taki oto miły komunikat:

This version of ths file is not compatible with the version of windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86 (32-bit') or x64 (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher.

Czyli co z tego rozumieć? Gra jest oczywiście piracka :haha:
Page 4 of 4 4 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/polski-akcent-grze-mass-effect-t1975.html
2012-06-12T11:09:17+01:00

Re: Polski akcent w grze Mass Effect.

Gdy probuję zainstalować czyli klikam na Origin Instaler pojawia się taki oto miły komunikat:

This version of ths file is not compatible with the version of windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86 (32-bit') or x64 (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher.

Czyli co z tego rozumieć? Gra jest oczywiście piracka :haha:

2012-06-12T11:52:30+01:00

To oznacza że aplikacja którą uruchamiasz jest 16-bitowa (bo oryginał jak i każda piracka wersja jaką sprawdziłem była 32-bit więc chodziła mi na 64-bit), więc albo jakaś lama robiła ten re-pack, albo to nie jest installer do gry.
Ściągnij inną wersję.

2012-06-12T11:58:58+01:00

Tak też myślałem ech. Dzięki za odpowiedź.

2012-06-12T19:17:01+01:00

Anthrox wrote:Jaki error?

Fatal error albo Guru meditation :hee:

2012-06-27T12:13:20+01:00

Przelazłem 3 :) Nie rozumiem czemu ludzie narzekają na zakończenie i muszą mieć wszystko zawsze podane na talerzu, fuck that. Lepiej działa nasza wyobraźnia gdy sami dopowiadamy co się stało, no ale do tego trzeba mieć wyobraźnię ;)

Najgorsze co by zrobiło Bioware to zakończenie w stylu Star Wars, gdzie wszystko jest fajno i milusio.

Muszę przyznać, że to chyba najlepsze zakończenie w historii gier komputerowych jakie widziałem, coś czego bym się nigdy nie spodziewał.

2012-06-27T12:21:36+01:00

2012-06-27T12:40:37+01:00

Hmm, chyba zaczekam, aż zakończenia będą na youtube i sobie obejrzę :)

2012-06-27T13:01:18+01:00

bebokus wrote:Nie rozumiem czemu ludzie narzekają na zakończenie
Dlatego:

2012-06-27T13:43:34+01:00

Widziałem to; jak już mówiłem, nie ma czegoś podanego na talerzu to już be, bo większość ludzi musi mieć wszystko wyjaśnione łopatologicznie - zero kreatywności, ale spoks to tylko moja opinia. Te nowe zakończenia w ogóle zaprzeczają tym poprzednim, które rozwalały system ;)

Chyba pierwszy raz w historii gier, firma wydała nowe zakończenie do gry video :)

To tak jakby Lynch nakręcił nowe zakończenie do Lost Highway, bo większość ludzi nie wie o co łazi. Czy W Sanatorium pod Klepsydrą dodano wyjaśnienia jak interpretować film.

2012-06-27T13:46:55+01:00

Przeoczyłeś sceny w których Dżo opowiada o dziurach w scenariuszu które są kompletnie niezgodne z tym co było powiedziane w poprzednich częściach gry?

2012-06-27T13:53:35+01:00

Tak, przeczytałem. Wiem, że twórcy obiecywali, że wybory z 1 czy 2 będą miały wpływ na zakończenie 3. Nie jestem jednak pewien czy w czasie gdy wyszła 1 część twórcy mieli już scenariusz na całą trylogię.

Bioware zastosowało twist, który się ludziom nie spodobał, dlatego rozwineli zakończenia, robiąc je bardziej na typowe... nie będe spojlerował (pomijając to nowe 4 zakończenie, które podoba mi się).

2012-06-27T14:00:02+01:00

Nie pytałem co przeczytałeś. :-E
Mi też nie chodzi o to żeby było słitaśne zakończenie, ani wpływ tego czy byłeś renegatem czy dobrodusznym, historia się kończy jak się kończy i to należy uszanować - taka była wola twórców.
Problem jest w pewnych zasadach logicznych panujących tym uniwersum.
Pamiętasz co miało spowodować zniszczenie Przekaźników? Albo teoria Indoktrynacji Shepherda.

2012-06-27T14:08:39+01:00

I wolę twórców szanuję jak najbardziej, pozostając przy "starych" zakończeniach :-)

2012-06-27T14:21:26+01:00

hehe, ja na razie do dyskusji się nie włączę bo ME3 "na żywo" widziałem jedynie na półce sklepowej, ale skoro miliony fanów oburzyło się tymi zakończeniami i twórcy zapowiedzieli zmianę, to chyba jest coś na rzeczy :-E

2012-06-27T14:26:34+01:00

@Bebokus: Yyy, to sobie zostawaj, tylko... czy ja nie wspominałem już aby kilka razy o logicznych dziurach w scenariuszu i że to nie chodzi o słitaśne zakończenie? :-E
... no tak, zapomniałem z kim gadam... :facepalm:

@tauri5: W rzeczy samej. To działa tak, jeśli jesteś wielkim fanem gry i uwielbiasz to uniwersum to potrafisz docenić smaczki jak i spojrzeć krytycznie na każdą małą bzdetkę.
Są też gracze którzy zaliczyli grę, poklikali, postrzelali, oglądnęli zakończenie i tyle. Następna gra.
To tylko dobrze świadczy o BioWare że ceni tych pierwszych i wydała "poprawione" zakończenie.

2012-06-27T16:55:56+01:00

No jest, bo bioware zrobiło twist, a tego się nikt nie spodziewał i jak widać nie przypadł większośći do gustu. Tak mi się bynajmniej wydaje, nic nie paliłem a doszedłem do takich wniosków :hee:

Ps: obejrzałem video o tej fanowskiej tezie. Doszedłem do podobnych wniosków, może taka była intencja Bioware...

-- 27 Cze 2012, 16:55 --

2012-06-27T22:06:18+01:00

Zakończenie "ssie" bo ludziki są przyzwyczajeni do szczęśliwych zakończeń, mi tam jeden hui czy bohater zginie czy nie, jakoś ludzie nie płakali nad zakończeniem mafii (bo to był bandyta/gangster ]:-> ) ... a spaczona ameryka musi mieć zawsze "happy end" w grach.

Ukryta treść:

2012-06-28T20:17:58+01:00

Strasznie uwzięliście się na to że cały czas niby chodzi tylko o to żeby zakończenie było słitaśne, no ale trudno, nie każdy musi być fanem.

W każdym razie Angry Joe potwierdza że wszystko zostało poprawione i nic już z tym nie zrobicie! Muahahahahaha! :mrgreen:

Return to Pogaduszki wszelakie