Posiadacze PlayStation 2 - jesteśmy juz retrograczami !
pegasus to ruska piracka podróba Famicoma. Wolę oryginał.
Re: Posiadacze PlayStation 2 - jesteśmy juz retrograczami !
Buhahaha, jakoś sobie nie wyobrażam żeby na targowiskach sprzedawali EXBOXA z bebechami z ps2. 

A już na pewno nie za takie pieniądze jak za klony famicoma 

chrumcio wrote:Niech Pegasus DRŻY,nadchodzi nowy konkurent w postaci PS2 (Niech żyje nam kolejne tyle)
Pegasus to komuch!
tak naprawdę "oryginalny" pegasus to chińska podróbka Famicoma, a ruski pegasus -czyli ten dostępny w Polsce- to podróba NES.
xittam wrote:tak naprawdę "oryginalny" pegasus to chińska podróbka Famicoma, a ruski pegasus -czyli ten dostępny w Polsce- to podróba NES.
W Polsce w ogóle były oryginalne konsole NES? Wielu moich znajomych miało Pegasusa również, ale oryginalnego NESa nie widziałem nigdy, nawet nie miałem pojęcia o tym że grałem na nielegalnej podróbce.

Ogólnie ja to miałem przejściówkę specjalną do swojego Pegazus aby odpalać gry z NES.
RoniWorlds wrote:Ogólnie ja to miałem przejściówkę specjalną do swojego Pegazus aby odpalać gry z NES.
To była potrzebna specjalna przejściówka?!
Z tego co pamiętam z racji tego, że Pegazus był klonem NES bez problemu łykał i kadridże nesowe.

Nie, nie łykał.
Kart do pegazusa wyglądał przykładowo tak:

Do oryginalnego NES tak:

I tak jak Roni napisał, nie dało się grać oryginalnymi kartridżami z nesa na pegazusie bez przejściówki. Są one większe i szersze niż kartridże do pegazusa.
Kart do pegazusa wyglądał przykładowo tak:

Do oryginalnego NES tak:

I tak jak Roni napisał, nie dało się grać oryginalnymi kartridżami z nesa na pegazusie bez przejściówki. Są one większe i szersze niż kartridże do pegazusa.
roki76 wrote:Nie, nie łykał.
A ta przejściówka w dniu swojej premiery kosztowała więcej niż pegasus

Z punktu widzenia użytkownika zdecydowanie bardziej polecam Famicoma niż Nesa, jednakże bariera językowa nieco utrudnia zabawę.