PC 64k demo compo... szkoda że pierwszych czterech demek nie widziałem bo streamowi się padło zaraz przed 22gą i jakieś 30min całego sajta nie było... cóż, u nich jest balowanie na całego, pewno ktoś się potknął o kabel od neta

5. zrobiło na mnie wrażenie, jako że było to PIERWSZE W ŚWIECIE DEMKO 4k MIESZCZĄCE SIĘ... w 5k!

(które z tego powodu nie dostało się do wczorajszego kompota 4k i musiało wyjść teraz :lol: )
6. Razora1911 - jak zwykle pokazał klasę, majstersztyk designerski i fajny czipek w tle
7. Farbrausch - kolorowe misiowe żelki i fajne efekty ale słabszy soundtrack
8. Pandora - klimatyczne, industrialne i całkiem dobra muza... ale nudnawe
Oldschool 4k1. Block n Roll (C64) - WTF? 15-sek krap
2. Beam Racer (Atari VCS) - takie se, mnóstwo typowych atarynkowych copperowych belek
3. Bullshit (Amiga 500) - rotfl, 10-sekundowe, niemiecki dżołk o byku co robi kupe

4. DOTS (C64) - nareszcie cos demoscenowego, efekty - jak sama nazwa wskazuje - składające się z kropek. w tle jakiś smętny pogrzebowy muzak
5. Fourskin (Amiga 500) - zacne, bardzo klasycznie oldschoolowe z paroma fajnymi efektami ale ucho-jebnym mjuzakiem
6. Bitbanger (custom hardware) - dziwaczne. jakieś tam efekty graficzne są ale wszystko wygląda jak obraz na źle dostrojonym tv
7. Spring onion (Amiga 500) - kolejne zacne klasyczne demko. fajne efekty i zadziwiająco dobry sampel klasycznych organków (takich co to Beathoveny czy inne Pachelbele grały) w tle. mój zdecydowany faworyt