Re: Rewolucja w Windows 8?

ketyow wrote:Za to najnowsze stery do Radka spowodowały spadek wydajności w Stalkerze CS ze średniej 90 FPS do bodaj 30.
roki76 wrote: tylko że ludzie zmian nie chcą i tyle
Anthrox wrote:@adiq22 - jakbym wiedział, że roki chce Ci je***ć warna, to bym go zablokował.
Po długiej dyskusji ku***, nie idzie go namówić, żeby na przekleństwa pozwolić w takiej ilości w każdym temacie.
Jedynie w "hazielku" możesz kląć idzie dusza zapragnie, prawda, roki?
Anthrox wrote:@adiq22 - jakbym wiedział, że roki chce Ci je***ć warna, to bym go zablokował.
Po długiej dyskusji ku***, nie idzie go namówić, żeby na przekleństwa pozwolić w takiej ilości w każdym temacie.
Jedynie w "hazielku" możesz kląć idzie dusza zapragnie, prawda, roki?
scorpeus wrote:Roki a teraz czytaj, słowo klucz: brak kompatybilności wstecznejMoże być tam sobie i 2 razy szybszy, ale póki co MS nie wydał systemu, który by w pełni zastąpił poprzednie, dlatego nadal mam zainstalowane dwa. Jeszcze na trzeci mam wydzielać miejsce? Przecież Win8 gorzej sobie radzi z kompatybilnością niż Win7, więc dopóki tego nie zmienią (a nie zmienią raczej, patrz premiera xbox one i pokaz jak to mają kompatybilność w du***) to bez sensu jest przesiadanie się na kaflarnię
Szczerze to nie wiem co ci się tak w nowej windzie podoba, bo ja miałem okazję na niej pośmigać (niedługo ale zawsze) i jakoś różnicy w użytkowaniu dużej nie widzę poza właśnie wkurzającymi nowymi aspektami typu menu schowane w prawym narożniku, czy start z glazurą na monitorze, albo ustawienia systemowe zakopane w okolicach jądra Ziemi.
ketyow wrote:To spowalnianie starych kart to raczej celowe działanie
roki76 wrote:Producenci muszą się silić na to by ich apki działały na wszystkich wersjach tego systemu, a tych jest wcale nie mało. Są jeszcze działające sprzęta z Androidem 2.1, potem masz 2.2, 2.3, przeskok na 3, potem 4, 4.1, 4.2 i nadchodzący 4.3. Analogicznie masz z Windowsami, tutaj też coś takiego już się zaczyna dziać, bo już mamy do czynienia z wydawaniem na Win XP, Vista, 7, 8 i dochodzi jeszcze teraz 8.1, co będzie potem ? Kto wie...
ketyow wrote:Co do spadku FPS, to radeon siedzi w stacjonarce, z wywalonym standardowym chłodzeniem i porządnie odrutowany accelero, do tego przywiązany do niego wiatrak 120 mm i nagrzewa się już nie do 95 stopni, a w porywach do 55. A spadek jest spowodowany tylko i wyłącznie nowymi sterami, bo każde kolejne odejmują mu kilka klatek, żeby po roku aktualizacji stwierdzić, że czas na nową grafikę (to stary radek - 4850). Ale ja nigdy nie aktualizowałem i od razu zobaczyłem różnicę. To spowalnianie starych kart to raczej celowe działanie. Do serii 4xxx nie wolno instalować sterów nowszych niż 11.11 i nie będzie problemu. To ostatnie, które ją wspierały.