Polski

Superwulkan w Parku Yellowstone, zagłada życia na Ziemi.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ihtius Witam
Jeszcze za naszego życia może czekać nas kataklizm na skalę wręcz globalną. W parku Yellowstone w Stanach Zjednoczonych istnieje od dawna superwulkan, który ostatnio się bardzo uczynnił i do erupcji (ekslpozji?) może dojść nie za setki lat, jak do tej pory uważali naukowcy lecz za naszego życia, wręcz w każdej chwili. Jeśli by tak się stało to ponoć 2/3 Ziemi nie nadawałoby się do życia. To by był kataklizm na niepojętą wręcz dotychczas skalę. Jedno jest pewne do tego wybuch wreszcie dojdzie tylko nie wiadomo kiedy.

http://niewiarygodne.pl/kat,1031991,tit ... omosc.html
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/superwulkan-parku-yellowstone-zaglada-zycia-ziemi-t2017.html
2012-05-31T23:16:45+01:00

Superwulkan w Parku Yellowstone, zagłada życia na Ziemii.

Witam
Jeszcze za naszego życia może czekać nas kataklizm na skalę wręcz globalną. W parku Yellowstone w Stanach Zjednoczonych istnieje od dawna superwulkan, który ostatnio się bardzo uczynnił i do erupcji (ekslpozji?) może dojść nie za setki lat, jak do tej pory uważali naukowcy lecz za naszego życia, wręcz w każdej chwili. Jeśli by tak się stało to ponoć 2/3 Ziemi nie nadawałoby się do życia. To by był kataklizm na niepojętą wręcz dotychczas skalę. Jedno jest pewne do tego wybuch wreszcie dojdzie tylko nie wiadomo kiedy.

http://niewiarygodne.pl/kat,1031991,tit ... omosc.html

2012-06-01T10:02:12+01:00

Re: Superwulkan w Parku Yellowstone, zagłada życia na Ziemii

dokładnie, słyszałem już o tym jakieś 2 lata temu, sytuacja faktycznie jest poważna, naukowcy rozważają nawet możliwość wymuszenia kontrolowanej erupcji

2012-06-01T10:16:22+01:00

tauri5 wrote:kontrolowanej erupcji

Będzie kolejny film pt. Wulkan Yellowstone atakuje.

2012-06-01T12:25:30+01:00

Od pewnego czasu tak informacja pojawia się w mediach, co będzie ? pożyjemy zobaczymy !Myślę że zamiast martwić się czymś na co nie mamy realnego wpływu, zajmijmy się sprawami na rodzinnym podwórku, bo tu jest narastający bajzel. Zamiast drugiej Irlandii , mamy Bangladesz :killer:

2012-06-01T12:56:16+01:00

Elmek13, Shoonay widzę że czarny humor dopisuje :D
litsteve - co do tego wpływu, dzięki technologii trochę jednak go mamy, i warto się tą sprawą zając bo gdy ten wulkan pierdyknie to nawet na naszym rodzinnym podwórku nie będzie już problemów :)

2012-06-01T13:25:15+01:00

Przepraszam, ale ten wulkan nie jest na naszym podwórku - my nawet Tupolewa nie mogliśmy ściągnąć z Rosji i mamy wulkanem się przejmować? Niech Amerykanie wyślą czołgi i załatwią sprawę polubownie z wulkanem.

2012-06-01T13:34:47+01:00

Niech go potraktują tak jak inne państwa na jakie najechali i będzie po sprawie :haha:

-- 01 Cze 2012, 14:34 --

a tak poważnie , to są podejrzenia iż super wulkan można też zmusić do aktywności , dzięki czemu wywoła się armagedon

2012-06-01T13:52:32+01:00

tauri5 wrote:widzę że czarny humor dopisuje :D
A co nam pozostało jak to naprawdę pierdyknie i zniszczy całą Ziemię? :-E
Zawsze może Brus Wiluś skumać się z pięknym Benem A'Flekiem i sprowadzą nam rakiętą kosmiczną księżyc na Ziemię i zatkają syfa. :lol2:

Zresztą, przeżyliśmy Ejlakalafakaka czy jak mu tam, to i przeżyjemy ten.
Wcześniej wróżbici, pardon - naukowcy-teoretyczni też przewidywali jakież to straszne skutki bedzie mieć że tyle spalin samochodowych w powietrze idzie, a tu pierdnął sobie jeden pryszcz na Ziemi i wywalił tyle syfu że wszystkie samochody i elektrownie węglowe przez kilkadziesiąt lat nie byłyby w stanie tyle wyrzucić.
I co? I jajco. :hee:

2012-06-01T14:09:58+01:00

to fakt, naukowcy zawsze lubili przesadzać i mam nadzieję, -- jak z stąd na Madagaskar--(tak dużą, jak duża jest ta odległość), że i tym razem troszkę przesadzają :D
bo jeżeli nie przesadzają, to jak zwykle powiem : a nie mówiłem :haha: :haha:
chociaż wtedy pewnie i ja będę wolał tego nie mówić

2012-06-01T14:20:47+01:00

Superwulkan w Parku Yellowstone, zagłada życia na Ziemii

Stawiam na kosmitów.

2012-06-01T14:49:35+01:00

a nie lepiej na faszystów z księżyca :?: z nimi wiadomo jak walczyć :killer:

http://youtube.com/watch?v=tN1-tI22y18

2012-06-01T19:04:43+01:00

tauri5 wrote:to fakt, naukowcy zawsze lubili przesadzać i mam nadzieję, -- jak z stąd na Madagaskar--(tak dużą, jak duża jest ta odległość), że i tym razem troszkę przesadzają :D
bo jeżeli nie przesadzają, to jak zwykle powiem : a nie mówiłem :haha: :haha:
chociaż wtedy pewnie i ja będę wolał tego nie mówić

Może tak mówią bo potrzebują więcej kasy na badania od rządu ?

2012-06-02T21:59:44+01:00

nie wiem ihtius, może jest i tak jak mówisz :)

2012-06-03T13:04:38+01:00

Pewno niedługo będą sprzedawać specjalne tabletki-placebo jako jedyny środek który jest nas w stanie uratować przed tym wulkanem...
Stawiam że po wybuchu nagle na całym świecie zaczną się pojawiać przypadki "wulkaniej grypy" H9N9. :hee:

2012-06-03T13:48:34+01:00

Na grypę najlepszy jest piasecki jonson :haha: wyciąga niezawodnie !!

2012-06-04T12:15:57+01:00

Amerykanie przecież na wszystko mają lekarstwo - Atomówkę. Całe zło tego świata Hamerykanie mogą wyleczyć atomówką. Więc nie martwcie się, jak wulkan będzie chciał wybuchnąć amerykanie wwiercą się do wnętrza ziemi i zdetonują atomówkę i będzie po problemie ;)

2012-06-04T12:19:26+01:00

O, w sumie to najlepszy z dotychczasowych pomysłów, pożary na polach naftowych także gasi się podmuchem detonując w pobliżu bombkę, poza tym "zwalczaj ogień - ogniem" i te sprawy... :lol2:

2012-06-04T12:20:41+01:00

a promieniowanie to bzdura którą wymyślili komuniści ;)

Return to Pogaduszki wszelakie