Polski

Szybki internet od Cyfrowego Polsatu

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... gia-lte.cp

Ma ktoś znajomego, kto z tego korzysta?

Interesuje mnie, jakie są realne prędkości i jak się użytkuje.
Obecnie mam NEO 2 Mb/s, a gdybym wziął takie cacko wreszcie olesio i pozostali przestaliby się ze mnie nabijać i "współczuć" jaki mam net ;)
Jednak nie wiem, czy:

a) jest sens się w to ładować (tutaj nadmienie że umowe z TP mam do grudnia)
b) czy jest w "zasięgu", gdzie rzeczywiście 100/50 wyciągnę albo inaczej ile "max" mogę mieć realnie ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/szybki-internet-cyfrowego-polsatu-t1495.html
2011-09-25T22:05:26+01:00
http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... gia-lte.cp

Ma ktoś znajomego, kto z tego korzysta?

Interesuje mnie, jakie są realne prędkości i jak się użytkuje.
Obecnie mam NEO 2 Mb/s, a gdybym wziął takie cacko wreszcie olesio i pozostali przestaliby się ze mnie nabijać i "współczuć" jaki mam net ;)
Jednak nie wiem, czy:

a) jest sens się w to ładować (tutaj nadmienie że umowe z TP mam do grudnia)
b) czy jest w "zasięgu", gdzie rzeczywiście 100/50 wyciągnę albo inaczej ile "max" mogę mieć realnie ;)

2011-09-25T22:43:25+01:00

Re: Szybki internet od Cyfrowego Polsatu

Ja nie znam nikogo kto to ma. Ale Ty nie byłbyś sobą jakbyś się nie przyczepił, ja Tobie zawsze współczułem łącza i życzyłem szybszego , a nie się z Ciebie nabijałem. Poza tym mogłem współczuć, bo wiem że ludzie mają słabe łacza, ale nawet moje mimo że download w kilobajtach dochodzi do 2900 w porywach to już upload jest na poziomie ledwie 160 maksimum, więc jak trzeba czasami coś większego wrzucić to również nie jest wcale tak za ciekawie.

2011-09-25T22:43:40+01:00

Gdyby to była faktycznie prawda i na cenę zwykłego smiertelnika to łał, niezły power.
Łociec ma tuner Cyfrowy Polsat, gdybym nie miał tepsy może bym się zainteresował...

Na tepsę nie mam prawa narzekać, z jednej strony to jedyna mozliwość u mnie a z drugiej całkiem porządne to łącze teraz mam - sami zadzwonili w listopadzie zeszłego roku i za cenę o 5zł mniejszą od mojego poprzedniego 1MBit mam 6MBit. Up nie jest gigantyczny bo tylko 0.6MBit no ale starcza.

W zeszły piątek podobno znowu dzwonili, staruszkowie odebrali, tylko że się nie znają dużo nie załatwili a mnie prawie nie było.
Podobno tym razem chcą żebym na 10mbit przeszedł. Tylko patrząc na parametry tego 6MBit to już granica możliwości u mnie i boję się że niewiele więcej wyciągnę.
Chociaż może po ich stronie wystarczy tylko zwiększyć prunt, kto wie...

2011-09-26T03:18:26+01:00

Powiem tak: Za cholerę bym tego nie ruszał, ze względu na limity transferu. Nawet mając największy limit jesteś w stanie wytrzaskać go w przeciągu kilku/kilkunastu dni. Miej na uwadze też to, że ten limit dzielony jest na dane wysłane/odebrane. Jeśli o szybkość chodzi, to tu już zależy czy byłbyś w zasięgu sieci LTE, bo jeśli nie to zostało by HDSPA (Jakieś 7,2 Mbit), lub 3G/EDGE/GPRS (o ile Polsat rozprowadza modemy USB).

2011-09-26T09:43:30+01:00

@olesio - trochę złego słowa użyłem, ale jednak w pozytywnym znaczeniu.
Bo mnie samego bawi, że jeszcze na "takim" łączu jestem jak patrzę jakie niektórzy mają.
Teraz powoli standard to 1 MB/s (słownie 1 megabajt) chociaż niejeden raz upload u niektórych kuleje.
Twoje paramenty za to wymiatają, chociaż i tak nie masz dobrze, bo masz gorsze połączenie z USA (transfery 1 MB zamiast 2)

@roki - też zauważyłem te limity. Jednak jeśli zwrócisz uwagę - one zdaje się są na dzień!
Dlatego oferta wcale nie jest taka zła. Bo jeśli o mnie chodzi na dzień jestem w stanie wytrzaskać ~10 GB, w porywach ponad 25 jeśli pobierałbym bluray ;)
Tylko z tego powodu zaciekawiła mnie ta oferta.
Bo jeśli te limity są na miesiąc to oczywiście śmiech na sali i nawet nie czytajcie dalej tego tematu :hee:

2011-09-26T10:02:02+01:00

Niestety, są to limity miesięczne. tylko że coś w nocnym ściąganiu kombinują - jedyny chyba plus.

2011-09-26T11:40:58+01:00

Jak sa limity to klops, taki power nie ma sensu wtedy.
W tepsie między 2004 a 2007 miałem chyba 7GB na miesiąc, znikało to gdzieś w ciągu pierwszego tygodnia danego miesiąca...
Bonus był taki że można było sobie dokupić transfer, najpierw 4GB za 9.91zł potem już tylko 2GB za tyle samo. I nie powiem, korzystałem. A niewykorzystany przechodził na następny miesiąc.
Tylko to było na łączu 256/512/1024 z uploadem 16/32.

Jak Ci już dawno radziłem, rusz łaskawie tyłek i zadzwoń do nich. Możesz zwiększać prędkość w trakcie trwania umowy i w dodatku za 6mbit będziesz płacić mniej niż teraz o pare zł jak weźmiesz na 2 lata. ;)
A chociaż weźmiesz na 2 lata to wcale nie znaczy że znowu sobie w przyszłości jak jakaś promocja będzie nie będziesz mógł zmienić.

2011-09-26T12:06:21+01:00

Shoonay wrote:Jak Ci już dawno radziłem, rusz łaskawie tyłek i zadzwoń do nich. Możesz zwiększać prędkość w trakcie trwania umowy i w dodatku za 6mbit będziesz płacić mniej niż teraz o pare zł jak weźmiesz na 2 lata. ;)
A chociaż weźmiesz na 2 lata to wcale nie znaczy że znowu sobie w przyszłości jak jakaś promocja będzie nie będziesz mógł zmienić.

Zdecydowanie doradzam to samo.
Ja zanim podpisałem umowę z obecnym dostawcą, troszkę pochodziłem po Erach, Plusach i innych Playach (ale chodziło mi o neta "na kartę") Raz zadzwonili do mnie z Playa, oferując mi takiego neta za 60 zł, modem o przepustowości 7,2 Mbit i 5GB transferu na m-c, o ile jeszcze modem i transfer bym przebolał o tyle prędkości już nie. Nie dość że nie byłbym w zasięgu HSDPA, to nawet gdybym był, Max miałbym łącze 1 Mbit.

2011-09-26T19:50:01+01:00

@Shoonay - wiem, że mogę, bo zwiększałem już prędkość z 512 kB na 1 Mb, a potem na 2 Mb.
Zdawało mi się jednak, że 6-10 Mb jest poza moim marzeniem, zważywszy na fakt, że na początku w ogóle nie chcieli mi neostrady podpiąć, bo "nie było warunków technicznych" niby - dlatego swoją przygodę zaczynałem od radiówki ;)

Co do Cyfrowego Polsatu - skoro takie limity są miesięczne, to odpada.
Już Neostrada próbowała z tymi limitami na początku kombinować jak zauważyliście i w miarę szybko z tego zrezygnowali (ach te słynne rady, żeby router zostawiać cały czas włączony :hee: )

2011-09-27T17:08:59+01:00

Dziś drugi raz do mnie jakaś babka z TePSy dzwoniła, nadal te 10MBitów mi chcą wcisnąć za tę samą cenę co teraz za 6MBit + ichniejszy jakiś tam dekoder w ramach promocji za darmo na trzy miechy czu cuś.
Chyba mają jakieś parcie na promocje, lol.
Jutro znowu ma dzwonić, brać czy sie z nimi jeszcze podroczyć? :prawytroll:

2011-09-27T18:53:04+01:00

Najpierw się zapytaj czy ta "promocja" musi zostać u Ciebie po podpisaniu umowy, jeśli nie - bierz.

2011-09-27T19:02:32+01:00

To chyba logiczne że coś co wezmę będzie musieć u mnie zostać, nie? :-E
Chodzi o to że nie muszę tego brać, ale łociec chce. Bo brat będzie chyba z Cyfry+ rezygnowac, to sobie weźmie od ojca CyfrowyPolsat a ten TESPowąTV... czy jakoś tak ;)

2011-09-28T17:21:02+01:00

Jeżeli o mnie chodzi.
Już zamówiona migracja na 10/1.
Póki co router synchronizuje mi się na 8 mbit/960 kb .
Jednak jeżeli po aktywacji 10 mbit nadal bedzie sie tak nisko synchronizować ( :hee: ) będę kontaktował się z technikami, bo powiedzieli, że pomogą dopiero jak już całkowicie przejdę na 10 Mbit ;)

2011-09-29T17:19:41+01:00

Widzę, że się rozwijasz :-)

2011-09-29T17:36:02+01:00

Chyba TP

2011-09-29T17:51:37+01:00

Jak papier toaletowy... :-E

2011-09-29T17:52:39+01:00

Długi,szary i do D... :lol2: