Polski

Taka ogólna prosba

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
xittam Nie bardzo wiedziałem gdzie temat umieścić, więc wybrałem taki "ogólny". Zauważyłem, że kilka osób ukrywa napisaną przez siebie treść pod akcją do rozwinięcia "spoiler". Czy moglibyśmy taki zabieg stosować tam gdzie wklejamy sporo odnośników do youtube w jednym poście/temacie? Nie od dziś wiadomo, że nowy plugin flashplayera jest gówniany i zanim się załadują linki - np. w temacie filmowo - "mój" firefox potrafi się wywrócić razem z tą wtyczką. Po prostu poszczególne linki każdy sam by sobie odkrył i obejrzał to co go interesuje.
Dzięki za zrozumienie :()
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/taka-ogolna-prosba-t2841.html
2013-08-18T13:48:40+01:00
Nie bardzo wiedziałem gdzie temat umieścić, więc wybrałem taki "ogólny". Zauważyłem, że kilka osób ukrywa napisaną przez siebie treść pod akcją do rozwinięcia "spoiler". Czy moglibyśmy taki zabieg stosować tam gdzie wklejamy sporo odnośników do youtube w jednym poście/temacie? Nie od dziś wiadomo, że nowy plugin flashplayera jest gówniany i zanim się załadują linki - np. w temacie filmowo - "mój" firefox potrafi się wywrócić razem z tą wtyczką. Po prostu poszczególne linki każdy sam by sobie odkrył i obejrzał to co go interesuje.
Dzięki za zrozumienie :()

2013-08-18T17:12:07+01:00

Re: Taka ogólna prosba

dlatego używam chrome'a bo firefox mi tak zamulał że nie szło nic zdziałać, ale pomysł ciekawy

2013-08-18T19:03:26+01:00

:hmm: Trzeba będzie nad tym pomyśleć. :hmm:

2013-08-18T20:53:49+01:00

FireFoksa "w akcji" mogłem podziwiać używając go po raz pierwszy w życiu przez chwilę u Elmka na zlocie. Ponieważ od dawien dawna sam używam tylko Opery i czasami IE jeśli mi coś jest za nadgorliwie blokowane. I ciekawostka, czy to Elmka komp jest be, czy tak jest u kogoś jeszcze. Otwieramy na YouTube dowolny filmik, przełączamy go na fullscreen, a później Alt+Tabem przełączamy sie na FireFoxa i w tym samym oknie co odpalony został filmik próbujemy wyszukać coś innego i o ile dobrze pamiętam (ale może nie jest to konieczne) próbujemy otworzyć go. U Pandy pokazał się Run Time error C++ cośtam. No niezła przeglądarka. I nie twierdzę, że Opera jest TheBest, ale takiego buga i podatności na wypierdolenie na Windowsie 7 u siebie nie odnotowałem.

2013-08-18T21:33:27+01:00

U mnie w Operze non stop się crashuje ten śmieć do flasha. Ale na szczęście Opera się przy tym nie wysypuje, tylko restartuje wtyczkę i wszystko chodzi dalej. Ja to w ogóle jestem na flasha uczulony, co za padalstwo...

2013-08-18T23:31:47+01:00

ja używam Chroma i również nie mam takich problemów, nie mniej faktycznie można nad tym pomyśleć, ew. może zmniejszyć ilość postów w tematach tj. filmowo ??

2013-08-19T00:12:23+01:00

Ja przestałem używać Firefoxa ponieważ wspomniane problemy i u mnie występują. Po za tym również Firefox powoduje dziwne zachowanie komputera, które kończy się tym, że muszę ponownie uruchamiać komputer. Na innych przeglądarkach tego problemu nie mam.

-- 19 Sie 2013, 01:09 --

Na stronach gdzie jest dużo animacji fleszowych Firefox nieźle się momentami krztusi. Przykładowo jak się odpala http://www.frazpc.pl/ to na kilka sekund firefox staje w miejscu.
Update pewnego dnia Flasha nieźle spowolnił mi Firefoxa na stronach gdzie jest dużo tego Flasha.
Moim zadaniem to jest celowe ze strony Adobe. Jak chcesz żeby ci Flash dobrze chodził kup kompa za 5 tysiaków czy więcej.

2013-08-19T17:19:54+01:00

Fakt faktem kilka tematów jest mocno przeładowanych filmikami z YT, niezależnie od przeglądarki otworzenie takiego spowoduje chwilowe jej przycięcie, także jak znajdę więcej czasu zajmę się nimi i ospojleruję je. Dzięki za zwrócenie uwagi. :)

2013-08-19T19:44:21+01:00

W ogóle ostatnimi czasy to internet robi jakiś wielki krok w kierunku deoptymalizacji. Od ostatniej zmiany szaty graficznej, to Gmail zamula mi tak, że realnie myślę o pozbyciu się stamtąd głównej poczty. A fatalne działanie flasha to temat rzeka. Powinna wejść jakaś ustawa ograniczająca wykorzystywanie go w reklamach, bo te już w ogóle potrafią wszystko zmasakrować, jak się człowiek w jakiś bloker nie wyposaży.

2013-08-19T20:11:31+01:00

Też tego nie rozumiem. Najpierw mania kupowania netbooków i tabletów, a później robienie stron z tonami zarzynającego je javascriptu, flasha, wielkimi czcionkami i gigantycznymi kafelkami zamiast normalnych linków, które zajmują połowę ekranu takiego tabletu/netbooka. Fuck logic.

A z zagnieżdżonymi jutubami na forum jest taki problem, że pożerają od cholery ramu. Przeglądarka niewiele tu zmienia skoro youtube zeżre większość dostępnej pamięci i zamuli cały system.

2013-08-19T23:58:16+01:00

Jestem za, tak naprawdę nie powinien być flash, a po prostu statyczny obrazek - miniatury danego filmiku, a dopiero po kliknięciu byłby efekt. Niemniej na phpBB nie jest łatwo to wprowadzić, bo swego czasu szukałem stosownej wtyczki. A Demonic palec przyłoży, ale do "swojego" silnika, który dopiero rodzi się w jej głowie :-)

także do tego czasu może być spoiler!

2013-08-20T01:54:25+01:00

roki76 wrote:Fakt faktem kilka tematów jest mocno przeładowanych filmikami z YT, niezależnie od przeglądarki otworzenie takiego spowoduje chwilowe jej przycięcie, także jak znajdę więcej czasu zajmę się nimi i ospojleruję je. Dzięki za zwrócenie uwagi. :)

już się za to zabieram :)
ale nadal nie wiem czemu by nie można było zmniejszyć ilości postów na takich stronach :?:

2013-08-20T06:45:43+01:00

+50 Exp Dla Ciebie Tauri za robotę :)

2013-08-20T12:15:02+01:00

tauri5 wrote:już się za to zabieram :)
ale nadal nie wiem czemu by nie można było zmniejszyć ilości postów na takich stronach :?:

Średni pomysł - lepszy z miniaturkami, które nie są flashem.

2013-08-20T13:05:24+01:00

roki76 wrote:+50 Exp Dla Ciebie Tauri za robotę :)

dziękuje :D

@Antus a to czemu ?

2013-08-20T14:01:55+01:00

Ja jestem za miniaturkami. Raz że lżej dla komputera, a dwa, że otworzą się od razu na stronie jutuba, czyli tam gdzie działają mi skrypty naprawiające jutubowego odtwarzacza. Poza tym nie lubię przeklikiwać się przez pierdyliard stron, gdzie się da to ustawiam po 100 postów na stronę i gitara. 100 postów z zagnieżdżonym flashem zajechałoby nawet kompa za 5000 :)

2013-08-20T14:45:54+01:00

czyli co proponujesz - zamiast spoilera

Code: Select all

[url=http://linkdofilmuyt][img]miniatura[/img][/url]
?

2013-08-20T15:21:14+01:00

Gdyby dało się zrobić coś takiego to byłoby miło. Teraz np. otwieram http://forum.thecompany.pl/filmowo-muzycznie/muzycznie-t1293-40.html i na dzień dobry 500 MB leci na samego flasha. Później wystarczy otworzyć parę filmików i 1 GB pęka.

2013-08-21T10:38:28+01:00

Ja tam nie wiem gdzie Ty masz problem szanowny xittam :P

Włącz aktywowanie wtyczek na żądanie w Firefoxie, a jak to nie pomoże to zawsze możesz użyć popularnego:

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/flashblock/

Przy wchodzeniu na właśnie stronę forum, która jest zapełniona po brzegi filmikami z YT taki dodatek ratuje i to bardzo. Odpalasz potem co tam chcesz w nowej zakładce, oglądasz, zamykasz i następny.
Praktycznie każda dzisiaj przeglądarka ma albo wbudowane blokowanie, albo jakiś dodatek do tego służy. Jeśli korzystasz ze strony która wymaga non stop korzystania z wtyczki robisz dla niej wyjątek i tyle :)

2013-08-21T13:04:23+01:00

Husar: Nie każdy wie o tym sposobie i nie każdy ma Firefoxa, a te kilka tematów faktycznie wymagało lekkiego liftingu. Teraz już powinno być Ok. Zresztą praktycznie Tauri odwalił całą robotę wrzucając linki w spojlery. Dzięki

Return to Pogaduszki wszelakie