Polski

PS Vita - i po wszystkim

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Pancio premiera psp nowej generacji coraz blizej. juz teraz wiadomo ze bedzie sie zwac PS VITA (a nie jak dotychczas NGP).
juz teraz rowniez wiadomo ze ro***bie jakakolwiek konkurencje na lopatki ;)
zacieram rece, z tego co wiem cena nie bedzie az tak przesadzona, model z Wifi ma kosztowac 249$ a model z 3G i Wifi 299$. takze czas napelnic swinke skarbonke, hehe

ps
powiem taka ciekawostke, ze gry z ps3 beda dzialac na tej zabawce jak siema (beda konwertowane do mniejszej rozdzielczosci jedynie), a skoro bedzie moznosc gry w pozycje z PS3 to napewno da rade tez odpalic gry z PS2 i PS1 no i oczywioscie z PSP. reasumujac, szczesliwy posiadacz bedzie mial wszystkie zabawki sony w kieszeni ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/vita-wszystkim-t1224.html
2011-06-08T16:01:13+01:00
premiera psp nowej generacji coraz blizej. juz teraz wiadomo ze bedzie sie zwac PS VITA (a nie jak dotychczas NGP).
juz teraz rowniez wiadomo ze ro***bie jakakolwiek konkurencje na lopatki ;)
zacieram rece, z tego co wiem cena nie bedzie az tak przesadzona, model z Wifi ma kosztowac 249$ a model z 3G i Wifi 299$. takze czas napelnic swinke skarbonke, hehe

ps
powiem taka ciekawostke, ze gry z ps3 beda dzialac na tej zabawce jak siema (beda konwertowane do mniejszej rozdzielczosci jedynie), a skoro bedzie moznosc gry w pozycje z PS3 to napewno da rade tez odpalic gry z PS2 i PS1 no i oczywioscie z PSP. reasumujac, szczesliwy posiadacz bedzie mial wszystkie zabawki sony w kieszeni ;)

2011-06-08T16:14:25+01:00

Re: PS Vita - i po wszystkim

Tego dowiemy się w przyszłym roku, jak już konsolka się pokaże.Ciekawi mnie jedna rzecz, czy ta konwersja gier z PS3 będzie działać mniej więcej tak ,jak zapowiada się Nintendo ze swoim Wii U, czyli ktoś ci przełączy program w TV, a dalej będzie można szarpać na ekraniku PSV ;)
A jeśli chodzi o możliwość szpilania w gry z PSX/PS2/PSP,to jeszcze tak do końca nie wiadomo co z tego wyjdzie.Już raz Sony sobie strzeliło samobója,pozbawiając PS3 wstecznej kompatybilności z tamtymi konsolami... ;)
Trzecia sprawa to nośniki na których będą sprzedawane gry,podobno to mają być specjalne karty pamięci.Oby konsolka nie podzieliła losu PSP GO,gdzie wywalono kompletnie UMD.

2011-06-08T16:15:19+01:00

hehe, i oczywiscie cos dla naszego global modka, jego little big planet w wydaniu na PSVita. mysle ze zmiecie cie z fotela

2011-06-08T16:20:12+01:00

Hehe, wiedziałeś gdzie uderzyć :mniam:

A może coś bliższego Amigowcom ?

2011-06-08T16:21:54+01:00

z nosnikami moze byc najwiekszy problem, z tego co wiadomo, konsola ma dwa wejscia na karty.jeden prawdopodobnie na pro duo lub pochodne (do saveow, muzy, blabla) a drugi na jakies "specjalistyczne" karty z grami.
teraz pojawia sie pytanie, co bedzie jak juz zlamia ta konsole, przeciez taki pro stick to moze raptem max 32gb. i wez tu zmiesc muze, foty, filmy, mapy do gps'a, jakies inne duperele no i oczywiscie kopie gier. zaplacze sie jak nie rozwiaza tego z glowa, hehe

PS
mam stardusta w wersji na PSP i jest przesadzony, wersja na VITA pewnie wymiecie ;)

2011-06-08T16:31:22+01:00

Pytanie powinno brzmieć: Kiedy zostanie złamana, PS3 się długo opierała piratom....... ;)

2011-06-08T17:44:21+01:00

@Pancio - zerowy problem.
Podejrzewam, że dla ułatwienia mogą też zrobić adaptery na "specjalistyczne karty >< dysk 2 TB :hee: "

2011-06-08T19:02:37+01:00

Ale wredne Sony fanboje, o FUCK YOU... znaczy się WII YOU (w wolnym tłumaczeniu "olewamy CIEBIE ciepłym moczem" :mrgreen: ) nie łaska wspomnieć? :lol2:

I stosowny komentarz do polityki Nintendo:
Image

2011-11-27T10:52:43+01:00

Może być ciekawie. Zastanawiam się jaka będzie cena tej konsolki. :)

2011-11-27T17:01:46+01:00

a wiecie że to nowe coś kosztuje tyle ile ps3.. nie wiem czy jest sens... zabawy na kieszokonsolce, chociaż Japończycy rzucili się do sklepów... ale to norma. U nas to w hu* drogie. Ja osobiście nie dał bym za to nie więcej niż 200 zeta.

2011-11-29T18:32:30+01:00

Drogie bo importowane z innych krajów, więc ceny x4 tak jak cena euro :-)

Return to Pogaduszki wszelakie