A ja od kąd pamiętam głownie używam WinAMP'a, tymbardziej że można napisać do niego proste plugi na swoje potrzeby. Na przykład by lepiej obslugiwał chowanie do traya bez trzymania shifta i nie pokazywał wtedy ikony w trayu gdy jest na widoku albo reagował na multimedialne klawisze kiedy odpalone jest ACDSee lub OpenOffice. Poza tym dzięki WinAMPowi zainteresowałem się innym fajnym tworrem NullSoftu jakim jest NSIS. Oczywiśćie wersja pod Androdia to lekkie nieporozumienie, bo nie można wygodnie odświeżyć na nowo wgrantch na kartę playlist, jak i playlisty z linkami do ShoutCastów, które działają pod Windows, tam nie będą obsługiwane. Ale wersja pod Windows dla mnie jest ok. Nigdy nie szukałem jakoś alternatyw. Nie chciało mi się też napisać nic samodzielnie, bo nie ogarnał bym wszystkiego i nie obsłużył przy użyciu bass.dll tylu formatów co Oni.
Szkoda, że niedługo zakończą support programu. Dlatego wiedząc o tym z demotywatotów, szybko pobrałem ostatnią stabilną wersję, w której w koncu poprawiono bug, który sprawiał, że po jakimś czasie lista szybkiego wyboru pod klawiszem "J" nie pokazywała się. Natomiast wersję PRO w sumie używałem, ale nigdy nie analizowałem czym to się różni. To taka legenda jak nabijano się z WinRAR'a, że ktoś kiedyś ponoć zapłacił i kupił full wersję legalnie